evlenecek herkes bu evlilik psikolojisini yaşıyor mu ?

hiç kafana takma ....genellikle böyle düşünceler dolaşır kafada ne kadar rahatlamaya çalışsanda gerim gerim gerilirsin düğün zamanı...bende yaşadım hatta kilo verdim gelinliğim bol geldi düğünde...ama hepsi yersizmiş şimdi gülüyorum o halime...birde çevredenden gelen yorumlar ya da şahit olduğun şeylerde çok etkiliyor insanı haklısın ..ama herkesin hayatı başka çok takılma ...inşallah herşey çok güzel olur şimdiden mutluluklar ...

hoşlanmamak değilde önyargı diyelimm hemde gereksiz bir şekildee hiçbir sorun yokken güzel anlarımı bu düşüncelerimle bozuyorum neyseki nişanlıma yansıtacak kadar abartmıyorumm bir bilse çok üzülür eminim ki.. Benim istediğimde sizin gibi olmak işte iki aileyide aksatmadan ama kendimizede zaman ayırarak geçinip gitmek umarım böyle olur gider...

Evt etraftan duyduklarım, dinlediklerim etkiliyor sanırım . ben nişanlımı istemeden önce ailemle telefon yada yüzyüze tanıştırmadım ailesiyle geldiğinde birlikte tanıştılar. Ben ilk ayımızda tanışmıştım ailesiyle. Ben onun ailesiyle tanıştıkdan sonra sürekli bana bize gel, ayıp oluyo, ara sıra ara annemi-babamı vs diye zorlardı . Normalde içimden gelerek arıycam ama o zorlayınca zoraki istemeyerek arıyordum. Annen mi söylüyo neden böyle söyleyip duruyosun dediğimdede ne alakası var annem birşey demiyor derdi. Şimdi 1 aydır nişanlıyız bana böyle bir şey diyemiyor çünkü biliyo ki dediğinde sen sankli çok mu arıyosun diycem. Belki de bana bu şekilde zorlamaları soğuttu beni. Bilmiyorum. Ama daha yolun başında senlik benlik sokar gibi oluyor ama benmi kötüyüm acaba

sorunun aynı benim sorunum. bende yorumları merak ediyorum

benim gibi sadece korkun varsa benim gibi büyütme derim, ama yaşadığın birşeylerse sen bilirsin, Bu zamana kadar ailesiyle sorun yaşamış olsaydım kesinlikle aynı muhitte tutmazdım gerekirse hiç kendi evimiz olmasın hep kirada olalım ama huzurumuz olsun derdim. Ama arada hiç sorun olmayınca durduk yere kapris yapar gibi olmak istemiyorum...

yok canım durumum aynı senin gibi. yani bir sorun yaşamadım ama aslında yaşar mıyım diye aynı semtten tutmak istemiyorum. tek farkımız ben nişanlımı başka muhite ikna edemedim malesef yani bana bıraksaydı her ne kadar iyi anlaşıyor olsakda her iki tarafada ortak bir mesafede evimiz olsun isterdim en doğrusu bu bence

merhaba kızlar,biraz erken girmiş gibisin bu düşüncelere ama bence geçmişte aileyle yada nişanlınla sorun yaşamadıysan ihtimaller üzerine ne kendini üz ne de nişanlınla ilişkini yıprat.
ben 1,5 aylık evlıyım cok sorunlu bı nişanlılık dönemı gecirdim ve yaptıgım en buyuk hata buydu ıhtımaller üzerine kavga..
her türlü konudan kavga cıkabılıyo ama kendı adıma ıyıkı evlenmişim diyebiliyorum ve benım eskıye oranla daha mutlu ve huzurlu bir ilişkim var cok şükür.
benım kayınvalıdemde biçok konuya karışır sanıyodum cünkü fikir vermeyı cok seven bırı onu alma bunu al bak bu güzel bu şöyle bu böyle..
ama onunla hiç zıtlaşmadım hımm güzelmiş dedim ama hep bildigimi sevdigimi aldım.yanı ne onu kırdım nede istedigimden vazgectim,evıme sık sık gelme ıhtımalı kafamı cok kurcalıyordu ama buna ragmen bende aynı semtten ev tuttum ve calısan biri oldugum için nerdeyyse hiç gelmıyolar..
yani bazı seyler yaşanmadan bilinemez,oyuzden benim fikrim bastan eşini ve ailesini nasıl alıştırırsan öyle devam eder.kımseyı kırma fıkır verenlerı dınle ama kendı ıstegını yap,mesafe herzaman iyidir samımı ol ama laubalıyete asla ızın verme.her konu neysede aile konusu cok hassas çünkü.
şimdiden allah tamamına erdirsin cok mutlu ol canımmm:)

Çok teşekkür ederim evet sizde benim gibi ihtimaller üzerine üzülmüşsünüz sanırım, bende çalışıyorum ve zatn 2,5 yıldır hep bir resmiyet vardı aramızda , yeri geldi özlediğimi belirttim yeri geldi sarıldım ama aramızda hep resmiyet vardı. Bundan sonrada değişmem yapı meselesi sonuçta. işte insan yaşamadan bilemiyor.Beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum aynı olayları düşünmüşsünüz. umarım ben ve nişanlımda bu çizgiyi güzel çizebiliriz ve bu kadar hassas konular yüzünden birbirimizi kırmayız. Sizinde mutluluğunuz katvekat artarak devam etsin insallah :)

Ailesine saygiyi ve olumsuz durumlarda sabrini elden birakmadikca bir sorun yasamazsin diye diliyorum. Kaynana ile cok iyi anlasanlar icin harika bir durumken yakin oturmak; anlasamayanlar icin felaket. Önemli olan nisanlinin DENGEYI kurabilmesi, bak seni savunmasi da demiyorum, erkek iki taraf arasinda DENGEYI kurmayi bilirse, sorun cikmaz. :)

Herkeste kayinvalide sorunu olacak diye bir sey yok.gereksiz seyleri düsünüp olumsuzluklari cekme istersen..mutluluklar .

Senin bu yaşadıklarını bende geçen sene yaşamıştım canım. Heleki son anlarda kalbim yerinden çıkacak gibiydi. Nasıl stres nasıl sıkıntı ediyordum. Ben başka şehire gelin geldim hemde eşimin ailesiyle aynı binada oturuyorum. Hatta burayada konu bile açmıştım kimse eşimin ailesiyle aynı binada oturmama sıcak bakmamıştı. Haklılardıda. Fakat hiç korktuğum gibi olmadı, tam tersine kayınvalidemle arkadaş gibiyiz, görümcemlede öyle. Herkes şaşırıyor bizim dostluğumuza Rabbim nazarlardan korusun.
Çok sıkıntı etmemeye gayret et, gelip geçiyor hepsi

Evlilik şans işi diye boşuna dememişler :)

Fakat 2,5 yıldır tanıdıgını söylüyorsun,
az-çok en azından nişanlının bir olay oldugunda nasıl tepki verecegini bilirsin.

İnşallah her şey gönlünce olur, mutluluklar :)

cnm aynı durum bndede var tıpatıp hemde sen ıkı tarafada cok ıyı ol nısanlın ıstet ıstemez önce aılesının lafına bkıcktır bu bı gercek ama eger işvelı cılvelı bı kızsan ıstedıgını yptırabılırsın ve yptırana kdr kımseye soyleme sana dgru gelen aılesıne ters gelebılıyo sabıt fıkırlı ınsanlrsa karsı cıkarlar ama ıkı tarafada melek ol hep heee de bıldıgını yap kılıfına uydur ne deyım baska yolu yok tecrubeyle sabıt

kuruntu yaptıkça insanın aklına daha da kötüsü geliyor, rüyalarımda bile uğraşır oldum . Korkuyorum ki kendi saçma düşücelerim yüzünden kadına olan sevgim uçup gidicekk yok yere... Yaşayıpta görücem artık bi arkadaşında dediği gibi az görüp az duyarak , melek gibi olarakk :)bende bi strateji geliştiririm sanırım bakalım bi evleniyim. Nişanlım bugüne kadar ailesiyle ilgili beni üzücek bir sorunu olmadı tabi bende onlara karşı ters bir tavrım herşey normal yani umarım böyle de gider ... Cevaplar içinn çok teşekkür ederim hele yakın oturupta iyi anlaşanları duydukça daha bi rahatladım, sanırım etraftan duyduklarım etkilemiş beni :)

evet doğru söylüyorsun bende bir şey söylüyceksem tatlı dille giriyorumm ki başkası birşey dese de benim sözümden çıkmıyorr tersi ters tepiyo en azından bunu öğrendim, herkesin ortak tavsiyesi sanırım herkese hee diyip sonra kendi bildiğimi yapmakk , ne zormuş ne oyunlar varmış yahu şu evlilikte :))

Doğru söylüyorsun tatlı tatlı artık evliliğimizide rayına oturtucaz inşallah zamanla, Teşekkürederimm güzel dilekleerin için :)

bunları aklına getirme bile mutluluğunu düşün. biz eşimin ailesiyle senelerce cebelleştikten sonra evlendik ama allahım öyle sabır veriyorki ne yapsalar ne dedilerse ayıramadılar öyle relaxtım ki ama hep sevdiğimle evleniyorum mutluyum diye düşündüm. sonrasındada çok üzdüler ama eşim yanımdaydı ona sarılınca herşeyi unuttum hep. sen mutluluğu düşün dışarıdakielr elbette canını sıkacak bişeyler yapar hiç tınlama duyma görme. allahım bir ömür boyu mutlu etsin sizi.

Amiiinn inşallah sizde mutluluğunuz artarak devam etsiin. Kendimi telkin ederek alıştırıyorum yoksa düğüne daha az zaman kaldığında kendimi yiyip bitirmek istemiyorumm nişanlımıda tabi . Teşekkürler

baska care yok cunkı cnm bı gunluk degıl bı omur akraba olucaksın mumkun oldugunca kırmadan kendınıde uzdurmeden ıdare etceksın ıllakı zmn zmn srun cıkıyo sadece bu srunlar karsısında akıllıca davran anı tepkı verme bı anlık ofken oyle seylere sbep oluırkı hakkını arayamazsın ve ondan snrada haksız olan sen olursun ısıtılıp ısıtılı onune koyulur bunlar gercekler hazrlıklı ol herseye ama sen hep ıyı ol herkese karsı en azından ıcın rahat olur ıkı tarafta ne kdr ıyı olursa olsun eger evın yakınsa her zmn dıkkatlı temkınlı ol evını fln dgınık bırakma gun glıyo en ufak sey karsına cıkıyo aman uzmeyım aman kırmayım dıyorsun bı de bak kndın kırılmıssın

evet benim korktuğumda bu çok hassas konular ve tamiri olmayabilir kalpte bazen çok patavatsız olabiliyorum çünkü. O yüzden bugüne kadar ufak tefek konularda hep tuttum çenemi hiçbirşey belli etmedim. Ama gerçekten zorr evlilik koşturmacası alışveriş telaşı vss bunlar hiç yormuyo insanı o heyecan,gelecek korkusu,aklındaki şüpheler yiyip bitiriyo insanı, nişandan öncede böyle çok stresliydim,nişan sonrası geçti ama bu sefer evlilik , dediğim gibi inşallah kimseyi kırmadan geçer bu korkularım.

benım dugunume tm br ay vr ve bn delırmek uzereyım elım yuzum sıvılce stress sınır ramazan oruc hersey ust uste gldı ınsanın sbrı klmıyor hıc cok krtık donemler bu donemde ne yasarsan asla unutmazsın uzuluyorm evımden ayrılcam bılmıyorm bana cok zor glıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…