• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneli 2 ay oldu ve hala birlikte olmadik.

Peki size soruyorum abartilcak biseymi bu kadar, yani bu korku olmasi normalmi?
korkunu anlıyorum. normal ama gereksiz. bende aylar sonra birlikte oldum. canım ne çyle çok canın yanacak, nede dünya değişecek. abartılacak hiçbir yanı yok. hayatın evliliğin normal bir getirisi o kadar. ben herşeyi denemiştim açıkcası. içki kullanmama ma rağmen sırf bunun için içki bile içtim. :52:
seni rahatlatıyo daha cesur hale getiriyo. içki kullanıyorsan bunu öneririm. güzel bir yemek içki gibi ön hazırlık yap. romantik ortam hazırla eşinle sohbet et biraz. birbirine dokunmak sevgini belli etmek önemlidir. doktorların önerilerinden biride masaj. omuzlara falan masaj yapmak sonra sırta bunlar gerginliği alıyo ve dokunuşlar arada sıcaklığı artırıyor. yani o insanı tensel olarak kabule de hazır hale geliyorsun. mum ışığında yatakta uturup sohbet edin mesela. illebirlikte olmanız gerekmiyor bunları birkaç kez tekrarlarsanız olaylar kendiliğinden gelişiiir.bir de bu konularla ilgili topikler var bak onlara. eğer vajinismus san buna ilişkin çözüm önerileri alıştırmalar falan anlatılmış.

Yok canim icki kullanmiyorum, aslinda devireceksin siseleri aklin hafif gitmisken o is olup bitcek acisinida hissetmezsin en azindan..
:1:
Bendeki sorun cok gergin olmam, kaslarimi o kadar geriyorumki bacaklarima agri giriyor. Rahat olamiyorum bir turlu.. Bir kac kere denemek istedik ama esim uzun uzun ugrasmak istemiyor beni kivama getirmek icin, yoksa onun icinde dayanilmaz oluyormus iste anladiniz herhalde.. Anlamiyorki 5 dkda rahatlamami kivama gelmemi bekliyor benden..
Napicagimi gercekten sasirdim, artik olsada olur olmasada olur benim icin. Tek esimi dusundugum icin bir an once olsun bitsin istiyorum.

cinselligi cok kötü birsey gibi kucuk yastan cocugun/kizin/oglanin beynine sokuyorlar.Sonrada boyle sonuclar ortaya cikiyor.
doktora gitmekten baska careniz yok gibi!

Evet bende uzattim sonrada korktugumu soyledim oyle oyle uzadi zaten, simdide o konu artik acilmiyor, oda uzuluyor halime. Doktora git diyor, ne diyecegim doktora.. Ne diyecek doktor sanki, kendini kasma, rahat ol bilindik tavsiyelerde bulunacak onun icin gidesim yok..

Onceden bu kadar korkmuyordum evlendikten sonra basladi bu korku..

Onuda uzmek istemiyorum cunku cok anlayisli cok iyi yaklasiyor bana bu konuda, zorlamiyor..
Sadece kiziyor korktugum icin kafanin icine kurmussun aciyacak, bilmemne olcak diye kendine zarar veriyorsun diyor. Hakli adam.

nereden biliyorsunuz doktor musunuz?

keske piskolojiniz hazir oldugunda evlenseydiniz
madem esiniz ilk adimi sizden bekliyor ve sizde istiyosunuz o halde sizde atin o adimi
tartisma yaratmayin birazda siz anlayisli olun

canım o kadar abartılacak bısey degıl ben nerdeyse hıc bısey hıısetmedım dıyebılırım.. tahlıl ıcın kan alırlar ya hanı koldan. o iğnenın koluna batmaası kadar bı acı sadece. yani oyle anlatılanlar gıbı manyak bı acı degıl.
bı arkadas yazmıs masaj olayını. bende evlenmeden once dergıde okumustum. once normal masaj yapın bırbırınıze. cınsel organlarınıza dokunmayın. 1-2 gun normal masajın ardından 1-2 gun de cınsel uzuvlarınıza dokunarak masaj yapın bırbırnıze. bırbırınızın vucudunu tanıyın. ten teması olsun. sonrası gelır zaten. ama senın korku haricinde bı ısteksızlıgın varsa bu hormonal bı problem bıle olabılır. ısteksızlık ve korku cok ayrı bırbırınden. sadece eşim için olsun bıtsın ıstıorum yazmıssın. bu acaip bı fıkır bence. garip yani. senın hıc mı bu anlamda ısteğin yok. hıc mı ıstemıosun dokunmasını. beraberlık tam gerceklesmese bıle bı sevışme kısmı olması lazım aranızda. bunların senı teteıklemesı lazım. ama cıddı soyluorum ben nerdeyse hıc anlamadım inana bana. bı arakdasımda evlenırken korkuodu. ona da soyledım boyle boyle, acımadı nerdeyse hıc dedım. bıraz rahatlamıstı. kendını serbest bırakmaya calış. eşine guven bıraz

Peki size soruyorum abartilcak biseymi bu kadar, yani bu korku olmasi normalmi?

Tabi ki abartılacak birşey. Sonuçta evlilik bir nevi cinsellik içindir. Yani onun dışında kardeş kardeş uyucaksanız evlenmenize gerek yok evlenmeden de aynı evde yaşayabilirsiniz, hep söyledim hala söylüyorum cinsellik evliliğin %80 nidir. Açıkcası ben cinsellik olmadan bir evliliği düşünemiyorum. Eee çocuk nasıl olacak o zaman. Korkman normal evet ama bu kadar süre için değil. 1 gün korkarsın 2 gün korkarsın 3 gün korkarsın 2 ay olmuş bence büyük bir sorun var arkadaşların dediği gibi hemen bir doktora görünün.

Evlenmeden once korktugum sey vajinismusdu, hep okudurdum boyle seyler.. Galiba basima geldi..

Kasilmalar icin egzersizler vs varmis, bunun icin doktora gitmek hayata en son aklima gelecek seydi..
Neyse bir sure daha kendi yontemlerimizle deneyelim o zamanda olmazsa bir uzmana basvurmak daha mantikli..

Ne zormus ya, millet nasil rahat rahat yapiyor imreniyorum cidden.

Vajinismus psikolojik bir rahatsızlıktır, en kötüsü de vajinismus değilse bile kişinin kendikendine bu teşhisi koyup inanmasıdır..Ben bu konuda bir problem yaşamadım ancak etrafımda bu konudan muzdarip çok arkadaşım var ve hepsi de yanlış anlamayın biraz yetiştirilme tarzı ile bu hastalığa sürüklenmişler. Cinsellik hep kötü şeyle, şeytanla, günahla özdeşleştirilmiş..böyle inanan ve büyüyen genç kız da evlenince bu yargılarla yatağa girip ikilemde kalıyor ve fizyolojik zorluğa bir de psikolojik zorluk ekleniyor ve ne yazık ki 1.5-2 sene karı koca olmadan yaşanıyor..

Umarım iyileşirsiniz..Tavsiyem herzaman doktora başvurmaktır..Tabi gideceğiniz doktoru da iyi araştırın en azından uzman olsun ve google'dan hakkındaki yorumlara bakın..

Canım anlattıgına göre vajinismus hastalıgı söz konusu. Bak biz de 11 ay sonra beraber olabildik. Hep denedik ama olmadı. Agladım üzüldüm ama bosunaymıs. Bence tek basına cözmen cok zor. Bunu bir hastalık gibi düsün. Ben doktora gittim. Terapi gördüm ve 1 ay icinde beraber olabildik. Doktorlar daha farklı yaklasıyor sana. Korkuların gidiyor. Tek basına denemelere devam etme bence. Bir doktora git mutlaka. Esini istememen de korkundan kaynaklı bence. Buarada erkekler genelde incitmekten korktugu icin de yanasamıyorlar. Hic vakit kaybetmeden bir doktora git. Ben cok mutluyum simdi. Keske daha erken gitseydim diyorum.

birlikte olmadan evlilik olmaz, doktora gidin sonra duzelirsiniz zaten...
evli barkli insansin canim buraya konuya yazi yazacagin kadar doktora git yani yapacagin sey bu kadar basit...
vajinismus yoksa sorunu kisa zamanda cozersiniz...

bu kadar önemli bir konuda insanların doktora gitmek istememelerini anlamıyorum.bir arkadaş daha vardı sitede aylardır o da dr gitmemek için direniyordu.bunun hastalık olduğunu kabul etmek çok mu zor:50::50:

cnm bu konuda esıne de ıs dusuyr esınde senı rahat bırakırsa korkan bır bayan oh be sorun olmuyor bıraz daha zaman gecsın dıye bakar.oncelıkle esıne benı yanlıs bırakma yardım et bana yenyım de.bende korkuyordum cok kasılıyorsum ama esım hıcte benı bırakmadı hep ugrastı olucak dıye ve baktı uc gundur olmuyor benı dınlemedı bır anda oluverdı ıyıkıde zorlamıs dıyorum sımdı yoksa benım hazır olmamı beklese halada beklerdı.ve ınan o bas agrılarına aglamalarımıza canımızı sıkmamıza hıc degmıyor bu muymus dıyorsun ya.bunun ıcın mı 3 gun kendımı yemısım dıyorsun.hıc korkma bır anda olucak her gun dusunup uzulmektense dayan 15 dakıka bak nasıl oluyor zaten sonrada gerısı gelıyor.
bunca ınsan canı cok yansa nıye evlensın bırlıkte olsun onu dusun rahatlat kendını.bak sonra sen ıstıceksın olmasını

cnm bence sen abartiyorsun biraz öpüsmeden ileri gitmemissiniz giderseniz sende istiyceksin ama sen beynine yerlestirmissin "korkuyorum" diye ondan yapamiyorsun bence. ilk adimda "korkuyorum" kelismesini unut. kendini hazir hissettiginde evlenmem daha matikli olurdu. evlenmeden önce basina ne geliceni biliyordun..

kusura bakma biraz sert yazdim biliyorum ama bu tür konulara cok kiziyorum. ben sadece senin icin degil genel anlamda konustum

bence hemen deneyelim,şu iş bitsin şeklinde bakmayın olaya.
il etapta öpüşün sevişin böyle birkaç hafta geçsin.iyice bu anlamda ısının birbirinize.bakarsın kendiliğinden olur herşey.aklına "cinsellik olmasa da olur,benim zaten böyle bir isteğim yok" gibi düşünceler getirme.cinsellik çok güzel bir şey ve bunu yaşamak senin ve eşinin hakkı.
bir süre sonra benim evliliğim niye diğer insanlarınki gibi değil demeye başlayacaksın ve eşin de böyle düşünecek.çocuk istediğinde ne olacak peki?
bence bunu geçilmesi gereken bir sınav gibi değil ,bir zevk bir tatmin olark düşün ki öyle zaten.
sonuca odaklanmadan önce bol bol yakınlaşmanızı öneririm.

korkunun ecele faydası yok daha yenı evlısın ama süreyide uzatma alıstır kendını yavas yavas zaman gecınce olması daha zor olur yıllardır birikte olamayan çiftler tanıyorum

evlenmeden önce duyulan yalan yanlış sözler,kulaktan dolma bilgiler ve ayıplar insanın başına korku olarak geri dönebilir tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum,
kendi kendine bunu aşamamışsın o zaman uzmandan yardım almalısınız,öncelikle cinselik görev olarak düşünülmemeli ,sevmekten kaynaklanır her şey ,
biz ne desek boş kendinde bitiyor her şey .

Son düzenleme:
Back
X