• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenemedim , neden kısmet gelmez

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kısmetten öte köy yok demişler, yalnız hissetmeyin kendinizi, biz varız, gelin konuşalım dertleşelim arkadaşlık edelim burada :38:

Merhaba,mesajınıza cevap veremiyorum, yeterli sayıda mesaj göndermemişim henüz,site izin vermiyor, çok teşekkür ediyorum,konuşuruz tabii burda da, siz de üzülmeyin,geçmiş geçmişte kaldı, niyetiniz iyi olsun, kalbiniz temiz olsun yeter ki, en güzel günler gelecekte saklı, dua edelim bolbol,sevgilerimle..

ama şunu öğrendim 30 a merdiven dayamış bir erkek geçmişte aşık olduğu bir kadını asla unutmuyor. karakter meselesi ama yaşı 30 larda bir erkeğe güvenmek gerçekten çok zor.
.

Bu cumleye %200 katiliyorum. Cevremdeki 30 yas ustu evlenmemis erkeklerin hepsinin unutamadigi birisi var. Yani 35 yasina gelip evlenememis adama goz koyarken 2. kez dusunmek lazim.

Bu konu ilk açıldığında 34 yaşındaydım, şimdi 35 i sürüyorum =)

Evlenme konusu üzerinde çok kafa yormayın, evlenmemiş olmak dünyanın sonu değil. Şu an hayatımda biri var, çok iyi tanıdığım ve güvendiğim biri üstelik sevgim de var ama evliliğe yine de acele etmiyorum. Bir yaştan sonra iki insanın bir araya gelip, aynı hayata uyum sağlaması çok zor. Adımları sağlam atmak gerek, sırf evlilik olsun diye ya da görünen kriterler uyuyor diye evlenilmez. Bu benim görüşüm tabi, evlilik planlamayla olmuyor, iki insanın hiç tereddütsüz bunu gerçekten istemesi gerekiyor.

Hayat şartları belli zaten, 28 yaş, bundan 30 yıl evvel evde kalmış sayılabilirdi ancak günümüzde okul,kariyer vs derken evlilik yaşı 30 ları aşıyor. Velhasıl bu üzülecek bir şey değil. Annemin bir lafı vardı hiç unutmam ; kötü evliliktense hiç evlenmeden yaşlanıp ölmek daha iyidir. Allah herkese rahat edeceği yuvalar nasip etsin.

Hiç ummadığım bir anda 30 yaşımda eşimle tanıştım,31 de evlendim.
O zamana kadar da aman evde kaldım gibi bir sıkıntım da yoktu ama evlenmeye de sıcak bakıyordum.
Ablam da 47 yaşında ilk evliliğini yaptı.

Annem hep derdi ki ;
Nasipse gelir hint'ten yemenden,
Nasip değilse ne gelir elden.. :31:

Benim derdim de ille evlenmek degil aslinda, sevdigim biriyle hayatimiz guzellestirmek. 25 yasindayim, hayatimin en guzel gunleri yalniz geciyor.

Benim derdim de ille evlenmek degil aslinda, sevdigim biriyle hayatimiz guzellestirmek. 25 yasindayim, hayatimin en guzel gunleri yalniz geciyor.

25 çok güzel bir yaş tadını çıkarın, gezin eğlenin..:52::52::52::52:
Evlenince sorumluluklar çoğalıyor, yok borçtu yok kaynanaydı görümceydi derken çok sıkıntılar oluyor. :27:

nasip işi. eşimden önce hayatımda kimse olmadı. istemedim. ilk sevgilim eşim olmalı, dedim hep kendime... eşim ilk sevgilim oldu... 24 yaşımda tanıdım onu...

sanada diyeceğim o ki. mutlu olacaksan biraz daha beklesen birşey çıkmaz. inş. mutlu olursunuz...

bekarlık sultanlıkmış evlenince anladım.

Son düzenleme:

şu lafı söylemeseniz olmaz mı?
Çoğu insan bunu söylüyor atıyorum 24 yaşında evlendiyseniz ; evlenmeseydiiz 28 yaşına gelince de 24 yaşındaki gibi hissedeceğinizi mi zannediyorsunuz.Allah mutlu etsin ,mutlu mesut yaşayın işte kardeşim ,mutlu mutlu yaşayıp giderken aah ah bekarlık sultanlıkmış demenin ne alemi var ,boşanın o zaman ama o da yok eeeee?

evetv ben de sinir oluyorum bu lafa. bi de evlenipte napcan, şimdiki aklım olsa evlenmezdim v.s.. versiyonları var ki onlar sinirlerimi bozuyor

her akşam yemeği yediğiniz, geceleri birlikte uyuduğunuz, çocuğunu doğurduğunuz...

öküz de olsa, kütükte olsa bi erkek var işte hayatınızda. en azından bi amaccınız var

peki biz ne yapalım? kurslar, ortamlarda bi yere kadar

harcanacak yüzlerce bedava dakikanız varken her istediğinde kimseyi arayamamaktır yalnızlık, akşam yemeğini yalnız yemek, haftasonunu

yalnız geçirmektir yalnızlık

arkadaşlarınız çocukları hakkında konuşurken aha da bu smil gibi:31: bakmaktır yalnızlık

hala şikayet ediyor musunuz evliliğinizden?

NOT: bilemiyorum belki evliliğiniz sorunlu ama ben olmayışını farz ederek ve genele yazdım

Bekarlık sultanlık vs.. darb-ı meselleri kullanan evlilerin samimi olduğuna inanasım gelmiyor çünkü böyle söyleyip boşanan yok =)

Evliliğin sorumlulukları olduğu gibi, bekarlığında var ama erken evlenenler ya da ailesinin yanından çıkıp eşiyle yaşamaya başlayanlar bu sorumlulukların çok ağır olduğunun farkına varamıyor. Aslında hayatın sorumluluğu yaş ilerledikçe artıyor, evli ya da bekar olmak değil söz konusu olan. Ancak kıyaslamak gerekirse bekarlığın sorumluluğu çok fazla. 35 yaşında biri olarak, evimi geçindirmek, yatırım yapmak, her türlü sorunla yalnız başına uğraşmak gibi sıkıntılarım oluyor. En basitinden evin içinde güç gerektiren işlerde bile bazen isyan ediyorum =) Velhasıl yalnızlık zor ama güzel yanları da var, evlilikte de olduğu gibi.

Her şeyin zorluğu var, şimdi hayatımda biri var ama öyle uzun zamandır yalnızım ki unutmuşum erkek egolarıyla savaşmayı =) Öyle zor uyum sağlıyorum ki birlikte hareket etmeye =)

Hayat zor, her şey sınav, hiç bir şey çok üzerinde durmaya değmiyor, zaman nasıl akıyor anlamıyor insan, herkes olduğu durumdan keyif almaya çalışmalı en güzeli bu

Bekarlık sultanlık vs.. darb-ı meselleri kullanan evlilerin samimi olduğuna inanasım gelmiyor çünkü böyle söyleyip boşanan yok =)

Evliliğin sorumlulukları olduğu gibi, bekarlığında var ama erken evlenenler ya da ailesinin yanından çıkıp eşiyle yaşamaya başlayanlar bu sorumlulukların çok ağır olduğunun farkına varamıyor. Aslında hayatın sorumluluğu yaş ilerledikçe artıyor, evli ya da bekar olmak değil söz konusu olan. Ancak kıyaslamak gerekirse bekarlığın sorumluluğu çok fazla. 35 yaşında biri olarak, evimi geçindirmek, yatırım yapmak, her türlü sorunla yalnız başına uğraşmak gibi sıkıntılarım oluyor. En basitinden evin içinde güç gerektiren işlerde bile bazen isyan ediyorum =) Velhasıl yalnızlık zor ama güzel yanları da var, evlilikte de olduğu gibi.

Her şeyin zorluğu var, şimdi hayatımda biri var ama öyle uzun zamandır yalnızım ki unutmuşum erkek egolarıyla savaşmayı =) Öyle zor uyum sağlıyorum ki birlikte hareket etmeye =)

Hayat zor, her şey sınav, hiç bir şey çok üzerinde durmaya değmiyor, zaman nasıl akıyor anlamıyor insan, herkes olduğu durumdan keyif almaya çalışmalı en güzeli bu

yıllar çok çabuk geçiyor. ben de 28,5 yaşımdayım :d dediğiniz gibi sorumluluklar paylaşılınca güzel ve en önemlisi böyle bir evlilik yapmak. çoğu erkek tüm sorumluluğu kadına yıkma derdinde.. maaşını getirsin, evini çekip çevirsin. o sadece dışarıda çalışsın. benim karşılaştığım hep böyle tipler. öğretmen diye özellikle geliyolar galiba bu tipler. yarım gün işlerine geliyo:14:

İnşallah bir an önce hayırlı evlilikler yaparız

evetv ben de sinir oluyorum bu lafa. bi de evlenipte napcan, şimdiki aklım olsa evlenmezdim v.s.. versiyonları var ki onlar sinirlerimi bozuyor

her akşam yemeği yediğiniz, geceleri birlikte uyuduğunuz, çocuğunu doğurduğunuz...

öküz de olsa, kütükte olsa bi erkek var işte hayatınızda. en azından bi amaccınız var

peki biz ne yapalım? kurslar, ortamlarda bi yere kadar

harcanacak yüzlerce bedava dakikanız varken her istediğinde kimseyi arayamamaktır yalnızlık, akşam yemeğini yalnız yemek, haftasonunu

yalnız geçirmektir yalnızlık

arkadaşlarınız çocukları hakkında konuşurken aha da bu smil gibi:31: bakmaktır yalnızlık

hala şikayet ediyor musunuz evliliğinizden?

NOT: bilemiyorum belki evliliğiniz sorunlu ama ben olmayışını farz ederek ve genele yazdım

Cevabınıza Bayıldım. Yorumunuza katılıyorum.
Bekarlık iyidir, teksin, sakinsin, istediğini yaparsın diyorlar ama nereye kadar? Herşeyin yeri ayrı arkadaşının, dostunun, ailenin ve O'nun..

kızlar size bir başka açıdan bahsedeyim... inancı islam olanlar için konuşuyorum.... bu çok isteyip de evlenememe konusunda kısmet bağlılığı denen olay olabiliyor bilirsiniz.. ya birinin nazarı gözü yada 3 harflilerin musallat oluşu... bir bay arkadaşımda bu dertten muzdaripti.. iyi bir kariyeri ve yakışıklı olmasına rağmen kızlar onu pek istemiyordu bir türlü evliliğe gitmiyordu iş....... o da bir hocaya gitti ve (( öyle üfürükçü filan değil gerçekten temiz niyetli bir din hocası) bir muska yazdı ona ve sonra işler değişmeye başladı... şimdi ALLAHın izniyle gayet hayırlı bir evlilik arefesinde..... yani gönülden evlenmeyi çok isteyenler için birçok dua var.. musallat olanlardan kurtulmak için .. tabi birde kurşun döktürme olayı varki çevremde buna da şahit oldum...... bir başka evlenemeyen tanıdığım da inşirah suresini 40 gün okumuş ve hayırlı bir evliliğe gitti...... kısaca dünya dua üzerine dönüyor..... bizler duadan uzaklaşınca bize musallat olup işlerimizi tersine çevirip yanlış insanlarla tanışmaya sebep olabiliyorlar..... ALLAH herkese hayırlı huzur veren bir koca ve evlilik nasip etsin....... okuyun kızlar... okuyun ve farkı görün..........

kızlar size bir başka açıdan bahsedeyim... inancı islam olanlar için konuşuyorum.... bu çok isteyip de evlenememe konusunda kısmet bağlılığı denen olay olabiliyor bilirsiniz.. ya birinin nazarı gözü yada 3 harflilerin musallat oluşu... bir bay arkadaşımda bu dertten muzdaripti.. iyi bir kariyeri ve yakışıklı olmasına rağmen kızlar onu pek istemiyordu bir türlü evliliğe gitmiyordu iş....... o da bir hocaya gitti ve (( öyle üfürükçü filan değil gerçekten temiz niyetli bir din hocası) bir muska yazdı ona ve sonra işler değişmeye başladı... şimdi ALLAHın izniyle gayet hayırlı bir evlilik arefesinde..... yani gönülden evlenmeyi çok isteyenler için birçok dua var.. musallat olanlardan kurtulmak için .. tabi birde kurşun döktürme olayı varki çevremde buna da şahit oldum...... bir başka evlenemeyen tanıdığım da inşirah suresini 40 gün okumuş ve hayırlı bir evliliğe gitti...... kısaca dünya dua üzerine dönüyor..... bizler duadan uzaklaşınca bize musallat olup işlerimizi tersine çevirip yanlış insanlarla tanışmaya sebep olabiliyorlar..... ALLAH herkese hayırlı huzur veren bir koca ve evlilik nasip etsin....... okuyun kızlar... okuyun ve farkı görün..........

Arkadaşım mesela hangi dualar bunlar?Uzun zamandır birlikte olduğum biri var oda evlenmek istiyor benimle ama olmuyor ve iş uzadıkça kavgalar zıtlaşmalar artıyo aramız bozulacak diye aklım çıkıyor.

Arkadaşım mesela hangi dualar bunlar?Uzun zamandır birlikte olduğum biri var oda evlenmek istiyor benimle ama olmuyor ve iş uzadıkça kavgalar zıtlaşmalar artıyo aramız bozulacak diye aklım çıkıyor.
benim duyduklarım çevremde inşirah suresini okumak ve fetih suresini yanlış hatırlamıyorsam 7 cuma seladan önce okumak..... tabi önemli olan kalpten hayırlısını istemek.... bazen bizim çok istediğimiz bir kavram hakkımızda hayırsız olabiliyor..... allah selamet versin....

birileriyle tanışmak için sosyal olmak gerek evde oturan gezdiğinde annesi ve kardei ile gezen birinin sevgili bulması kolay olmuyor (bknz. dsrmsl) :(

birileriyle tanışmak için sosyal olmak gerek evde oturan gezdiğinde annesi ve kardei ile gezen birinin sevgili bulması kolay olmuyor (bknz. dsrmsl) :(
valla tek yaşayan tek tatile giden biri de bulamıyor canım (bkz: lakeoftears)
gerçi o biraz benim kişiliğim ve yaşım gereği yaşadığım hayalkırıklığından oluyor şu anda ne hevesim ne isteğim ne de umudum var.
demekki payıma yalnızlık düşmüş benim de aman napalım Allah sağlık versin de devran dönsün böyle:1:

Back
X