Evlenemedim...

Kızlar benim derdim evlenememiş olmak. Yaşım 33. Çok şükür aile kuramamış olmaktan başka sıkıntım yok. Uzun yıllar yalnız yaşadım. Şimdi ailemle yaşıyorum. Arkadaş çevrem iyi, maddi bir sıkıntım yok. Ama hayatımda keşke sevdiğim, güvendiğim biri olsa diye içimden geçiriyorum. Annem de çok üzülüyor, ara sıra dertleniyor keşke sen de yuvanı kursaydın diye. Önceleri çok kafama takardım, ağlardım. Baktım pek bir şey değişmiyor şu aralar daha az takılır oldu bu konuya. Ama yine de hiç takılmıyor değilim. Bazen diyorum sanırım kaderimde yok. Arkadaşlarımla yemeğe gidiyorum, konuşulan konu hep aile, çocuk, bakıcı. Biraz sıkılıyorum da açıkcası. Başka arkadaşlar da konular açmışlar, onları da okudum. Kurslara yazıl, sosyal çevreni genişlet filan denilmiş. Aslında ben sosyal bir insanım, çevrem de var. Ama uygun insan yok. Ne dersiniz bu konuda arkadaşlar?
Akışa bırak canım istediğin kişiyi kafanda çiz ve her gün istediğin özellikte kişinin varlığına ve geleceğine inan pozitif enerji yayarsın ve o seni bulur. Sakın olumsuz şeyler düşünme, patavatsız moral bozan insanlarla medeni durumunu konuşma ve gözünün içine baktığında yüzünde gülücükler açtırtmayan kimseyle evlenmiş olmak için evlenme bekle daha iyi...

Kızlar benim derdim evlenememiş olmak. Yaşım 33. Çok şükür aile kuramamış olmaktan başka sıkıntım yok. Uzun yıllar yalnız yaşadım. Şimdi ailemle yaşıyorum. Arkadaş çevrem iyi, maddi bir sıkıntım yok. Ama hayatımda keşke sevdiğim, güvendiğim biri olsa diye içimden geçiriyorum. Annem de çok üzülüyor, ara sıra dertleniyor keşke sen de yuvanı kursaydın diye. Önceleri çok kafama takardım, ağlardım. Baktım pek bir şey değişmiyor şu aralar daha az takılır oldu bu konuya. Ama yine de hiç takılmıyor değilim. Bazen diyorum sanırım kaderimde yok. Arkadaşlarımla yemeğe gidiyorum, konuşulan konu hep aile, çocuk, bakıcı. Biraz sıkılıyorum da açıkcası. Başka arkadaşlar da konular açmışlar, onları da okudum. Kurslara yazıl, sosyal çevreni genişlet filan denilmiş. Aslında ben sosyal bir insanım, çevrem de var. Ama uygun insan yok. Ne dersiniz bu konuda arkadaşlar?
Geç olsun önemli değil güç olmasın da

Ben de tam bu yüzden embriyo dondurmayı düşünüyorum
Evli misiniz? Embriyo yumurtanın spermi döllemesi ile oluşur. Ülkemizde sadece evli çiftler embriyo dondurabilir, rahime transfer aşamasında da evli olmak şarttır. Bekar bayanlar sadece yumurta dondurabilir.

30 yaşında tanışıp, bir yıl içerisinde evlendik.
Şimdi oğlum 4 yaşına giricek.
5 seneyi devirdik şükür.
'evlilik' iyi ya da kötü denemez, genelleme yapılamaz, kişilere göre değişir durum.
Ben gelenekselciyim, aile kurumunun saygınlığına inanırım.
bekara ev verilmez mesela TR'de.. boşanmış da olabilirsin, ama herkesin 1 kere evlenmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Bu konuya fazla takılmayıp akışına bıraksanız hayatı, su akar yolunu bulur.
inşallah hayırlı güzel kalbine ve ruhuna dokunan birisi çıkar karşınıza..

Çevrenizde hiç donduran oldu mu acaba? Çok merak ettiğim bir mesele benim de

Yumurta dondurmak bildigim kadariyla bayagi acili ve masrafli bir islem ama basbayagi yayginlasmis durumda. Her yil saklamak icin de para oduyorsunuz. Turkiye'de ne kadara saklaniyor bilmiyorum ama ABDdeki cok cok iyi sirketler Google, Facebook gibi kadin calisanlarina bu konuda maddi olanak saglayabiliyor. Maddi sebeplerden dolayi, bireysel olarak parasini verip yumurta dondurmus birine hic rastlamadim.

Şimdi herkes doğru kişiyi bekle o seni bulur fln yazcak canım devir değişti girişken olup birileri ile tanismazsan evlilik zor oluyor onu bırak sevgililik bile zor, değişik ortamlara gir internetten de tanışabilirsin ama çok dikkatli ol kötü niyetli insanlar da olabilir

Şimdi herkes doğru kişiyi bekle o seni bulur fln yazcak canım devir değişti girişken olup birileri ile tanismazsan evlilik zor oluyor onu bırak sevgililik bile zor, değişik ortamlara gir internetten de tanışabilirsin ama çok dikkatli ol kötü niyetli insanlar da olabilir
Dogru kimsenin kimseyi buldugu yok sonucta

Yumurta dondurmak bildigim kadariyla bayagi acili ve masrafli bir islem ama basbayagi yayginlasmis durumda. Her yil saklamak icin de para oduyorsunuz. Turkiye'de ne kadara saklaniyor bilmiyorum ama ABDdeki cok cok iyi sirketler Google, Facebook gibi kadin calisanlarina bu konuda maddi olanak saglayabiliyor. Maddi sebeplerden dolayi, bireysel olarak parasini verip yumurta dondurmus birine hic rastlamadim.
Oo baya yüksek ücretli demek ki. O yüzden hiç göremiyoruz. Tüh be bana da baya mantıklı gelmişti

Ha
Çevrenizde hiç donduran oldu mu acaba? Çok merak ettiğim bir mesele benim de
hayır olmadı ama internetten araştırdığım kadarıyla Türkiye de keyfine göre donduramıyosun ya kematerapi görüyo olmak gerekiyor ya da yumurta sayının azalması gerekiyor çok saçma kıbrıs ta da 5.000 dolar civarıymış ve orda herhangi bi kısıtlama yok param olursa Kıbrıs’a gidip dondurcam

Evli misiniz? Embriyo yumurtanın spermi döllemesi ile oluşur. Ülkemizde sadece evli çiftler embriyo dondurabilir, rahime transfer aşamasında da evli olmak şarttır. Bekar bayanlar sadece yumurta dondurabilir.
Karıştırdım bekarım yumurtalarımı dondurmak istiyorum

Canım ben şuna inanıyorum, kesinlikle kısmet bu işler. Zamanı gelmediyse, olmayacaksa, istersen dünyayı dolaş olmuyor, olacaksa da her yerde buluyor seni. Öyle tanışıp evlenenler var ki, avm de sokakta şurda burda, tamamen kısmet. İngiltere prensesinin kardeşi sokakta köpeğini gezdirirken tanıştığı bayanla evlenecekmiş düşün :)

Seni anlıyorum, 6,5 seneden sonra bekarlık hayatına tekrar başladım ve gerçekten çok zor. Birazda dikkat çeken biriyseniz peşinizden saçma sapan insanlar eksik olmuyor.

İstersen doğum haritası analizi yaptır, orda evlilikle ilgili bilgi verebiliyorlar.

Karıştırdım bekarım yumurtalarımı dondurmak istiyorum
Dondurabilirsiniz ama bir kaç defa da toplama işlemi yaptırmalısınız. Çözülürken heba olabiliyormuş yumurtalar. Bir arkadaşım için sormuştum en son 7200 TL demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam işlem başına.

Ve ayrica zorla evlenmedik lakin bi cocuk varken de hadi bosalanim gibi bi durumu da yapamiyoruz umarim sahane muhtesem bi evlilik yasarsiniz da kinadiginiz basiniza gelmez.
Sizi kınayan yok ki hanfendi. Herkesin derdi kendine. Sizin derdiniz eşiniz evliliğiniz. Konu sahibinin derdi evlenmek. Sizin bu yaptığınız başka birisinin derdini küçümsemek gibi birşey. Evli olanların amaaaaaan evlenmeyin diye yorumlarından bana da gına geldi. Her konuda illaki birkac kişi yazıyor.

Bu kadar dert etmeyin ne güzel işte erkenden evlenmediğiniz için. Yaş ilerledikçe insan daha olgunlaşıyor bende 33 yaşındayım. 32 de evlendim

Back
X