Evlenemem diye korkuyorum

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
186
146
53
28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.

Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.

Hemen bir derdim var başlığı altındaki konuların başlıklarına göz gezdirin ve şükredin. Evlilik bir derece, yarış, basamak değil. Hele hele evlenmiş olmak için evlenmek bir insanın kendine yapacağı en büyük kötülüklerden biri.

Ailenizle yaşam zor mu, ayrı eve çıkmanıza karşı çıkarlarmı bilemiyorum ama en kötü ihtimalle durum bu şekildeyse bile kötü bir kocaya zalim bir aileyi tercih edersiniz emin olun.

28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.

Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.
Üzülmeyin umutlu olun zaman ne gösterir belli olmaz.

Hemen bir derdim var başlığı altındaki konuların başlıklarına göz gezdirin ve şükredin. Evlilik bir derece, yarış, basamak değil. Hele hele evlenmiş olmak için evlenmek bir insanın kendine yapacağı en büyük kötülüklerden biri.

Ailenizle yaşam zor mu, ayrı eve çıkmanıza karşı çıkarlarmı bilemiyorum ama en kötü ihtimalle durum bu şekildeyse bile kötü bir kocaya zalim bir aileyi tercih edersiniz emin olun.
Evliliğin kötü yanlarına odaklanmak istemiyorum. Olumlu tarafları da vardır olumsuz da. Aileyle yaşamak zor oluyor tek yaşamak ta öyle.

Yaşıtlarım hep evli çocuklu erken değil ki
Sosyal çevreniz ve ailenizin yapısı hakkında bilgim yok ama bayağı gençsiniz. Bakın bütün forum hemen hemen sizin yaşınızda evlenip hamile kalıp KPSS çalışmaya başlayanlarla dolu. Yani demek istediğim vaktiniz çoook değerli, dil öğrenin, hobi edinin, farklı şehirler görün. Siz mutlu olun yeter, kısmetiniz sizi bulur. Böyle çok muhtaç kafasına girerseniz berbat erkekleri çekersiniz hayatınıza.

Evliliğin kötü yanlarına odaklanmak istemiyorum. Olumlu tarafları da vardır olumsuz da. Aileyle yaşamak zor oluyor tek yaşamak ta öyle.
Emin olun tüm sıkıntıları yaşayanlar da benzer şeyleri düşünmüştür. Anlatmaya çalıştığım şey sırf evlenmiş olma motivasyonuyla hareket ederseniz yanlış kararlar verip üzülebilirsiniz. Yaşınız genç, evde kalmak diye bir şey de kalmadı artık boşuna stres olmayın.

Evlenmek için yaş kriteri aslında biraz toplum dayatması. 20'sinde evlenip 21 olmadan doğuran da var 38'de evlenip 40'ta doğuran da ya da hiç doğurmayan da. Benim çevremde sayılı arkadaşım evli (33 yaşındayım, çocuğum da yok) ve sadece birinin bebeği var o da yeni doğurdu. Herkesin çevresi gördüğünüz gibi farklı :p

Evlenemedim, birini bulamadım diye üzülüp stres yaptıkça daha da modunuz düşer, başka da bir işe yaramaz. Ya da önünüze ilk çıkan "düzgün" sandığınız ama aslında hata olan biriyle beraberlik yaşamış olursunuz. Her şeyin herkes için bir vakti zamanı var.

Her nasip vaktine esir derler.. ben bu sözün anlamını geç anladım çok doğru..

Çok zor günler,süreçler yaşadığım oldu..

Sizin bu düşüncenizide anlayabiliyorum..
Ben 29 yaşıma bir kaç ay kala geçen yıl evlendim üniversite den sonra bir kaç ay görüştüğüm ama hep aklımın köşesinde olan imkansız gözüyle baktığım biriyle..

Demem o ki tevekkül edin , işlerim yoluna girsin diye değil fakat benim her işim Allah'a secde edip kendimi Rabbime bırakınca düzeldi..

Ve sonradan anladım ki yaşadığım her şey beni olgunlaştırmak içinmiş beni öyle güzel olgunlaştırmış ki Rabbim bunu en çokta evlendikten sonra anladım.. yaşadığınız herşeyden ders almayı ve dua etmeyi unutmayın..

Aman evlilik kötü diyenleri anlamıyorum size göre kötü diye herkes mutsuz olacak hali yok yaşayıp deneyimlemişsiniz sonuçta, konu sahibi de deneyimlemek istiyor. Ben kendimden örnek vereyim takıntılı biri olarak bi dönem evde kaldım dite buna da takmıştım kafayı 29 da tanıştık 30 yaşında evlendim. Ha güllük gülistanlık oluyor mu hayır illa sorunlar oluyor filmlerdeki gibi olmuyor ama sevince aşılıyor sorunlar. Allah gönlünüze göre versin

Evlenme ne olacak? Dünyanın sonu mu? Ne oluyor yani evlenmeyince anlamıyorum. Nasip olmasın ne olacak ne? Hayatta bir tek aile kurmak mı önemli? Ailene odaklan, çevrene odaklan ne derlerse desinler ya. Evlensende eleştirecek bir şey bulurlar. Allahın rızasını kazanıp geberip gidicez zaten. Şu dünyaya iki faydamız dokunacak en fazla. Büyütmeyin bukadar evliliği ya. Aşık olup aile kurarsın umarım ama evlenemedim diye üzülmenin hiçbir anlamı yok. Önce kendine bi aşık ol. Üstelik 28 yaşındasın abartma ya.

Toplum dayatması bunlar.

Erkekler evlenince kral gibi yaşıyorlar ama evlenemedim diye üzülmüyorlar kadınlar adeta hizmetçi olacaklar ama evlenmedim diye ağlıyorlar.

Çocuk için demeyin erkeğinde spremleri Sindirella gibi kuyruğunu bırakıyor 😁 30 dan sonra artı sertleşme sorunu:)

Üç günlük dünya için üzülmeyin kendinizi.

Ben de istiyorum sevmek sevilmek hayatımın aşkını bulmak ama evlenemedim ühüüü şeklinde değil.

Doğru insan doğru zaman ( erkekler gibi düşünün artık kızlar :) )

kendinize dert mı arıyorsunuz? çıkın gezin eğlenin bu yaşlar bir daha geri gelmeyecek. 28 yaş evlilik için erken. 30 sonrası ideal ve çok dikkatli seçim yapmak gerekiyor.

Çünkü beğenmedim. 28 yaş erken değil Evlilik için normal yaş. Evliliği der aramak olarak yorumlamak...
24 yaşında evlenmişsiniz yaşamışınız bazı şeyleri yaşamamanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. İşini gücünü alan kadın da evlenmek istemesi gayet doğal. Çevresi evliymiş aile yanında yaşıyor yalnız takılmayı da sevmiyorsa tabi evlenmek ister ve dert edinebilir bu konuyu. Ki evliliği de sevip sevilmek için de istiyor

Çünkü beğenmedim. 28 yaş erken değil Evlilik için normal yaş. Evliliği der aramak olarak yorumlamak...
24 yaşında evlenmişsiniz yaşamışınız bazı şeyleri yaşamamanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. İşini gücünü alan kadın da evlenmek istemesi gayet doğal. Çevresi evliymiş aile yanında yaşıyor yalnız takılmayı da sevmiyorsa tabi evlenmek ister ve dert edinebilir bu konuyu. Ki evliliği de sevip sevilmek için de istiyor
Kimse ben sevilmek istemiyorum demez. Kimse ben sevmek istemiyorumda demez. Evlilik istemek çok masum çok güzel bir şey. Üzülmenin anlamı yok diyoruz. Yetişkin olan her insan her yaşta evlenebilir. Evlilik için erken, geç gibi tanımları aşın artık. Elbette evlenmek istemek, aile kurmak istemek bunlar çok güzel şeyler hayattan, gerçek, sana ait. Kimse bunun aksini söylemiyor. Önce yapılan yorumların mantığını anlayın daha sonra beğenmezsiniz

Kısmet bu işler. Evlenir misiniz, evlenemez misiniz bilemem ama bir şeyleri geciktim ya olmazsa diyerek zorlamayın. Kısmette varsa bir anda oluyor neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz. Görücü usulüne soğuk bakmayın. Sosyalleşmeye yeni arkadaşlar edinmeye çalışın. Çıkarsa çevreden tanıdıkların tanıdığından falan çıkıyor. Mesela ben eşimle tanışmayı bir gece canımın sıkılmasına borçluyum 😅 inşallah karşınıza mutlu olacağınız biri çıkar.

Kısmet bu işler. Evlenir misiniz, evlenemez misiniz bilemem ama bir şeyleri geciktim ya olmazsa diyerek zorlamayın. Kısmette varsa bir anda oluyor neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz. Görücü usulüne soğuk bakmayın. Sosyalleşmeye yeni arkadaşlar edinmeye çalışın. Çıkarsa çevreden tanıdıkların tanıdığından falan çıkıyor. Mesela ben eşimle tanışmayı bir gece canımın sıkılmasına borçluyum 😅 inşallah karşınıza mutlu olacağınız biri çıkar.
Bir gece can sıkıntısından dışarı çıktınız, eşinizle öyle mi tanıştınız?

Back
X