Evlenememek değil, güzel bir ilişki yaşayamamak..

Bu tür konularda evlilerin çıkıp " Biz evlendik de ne oldu?" Gibi sözleri cidden çok ama çok itici duruyor.
İlk evliliğim ne kadar korkunç olsa da daha bir kimseye bu lafı etmemişimdir.
Evlenmekten ziyade evet hayatımda karşı cinsi hep istedim.
Bunun erkek meraklısı,evlilik meraklısı olmakla ilgisi yok ki.
Tanrı 2 cins yaratırken bir bildiği vardı herhalde.
Anne,baba,kardeş,dostlar,iş,güç,kariyer de bir yere kadar.
Ayşe saçlarımı okşasın istemiyorum. Mehmet'in saçlarımı okşamasını istiyorum ya Allah Allah..
:KK70:

Çok hoş, çok içten bir anlatım olmuş :sampiyon:

B_Bianco_B B_Bianco_B Kriterleriniz de çok fazla değilmiş, acaba sosyal ortamınız mı çok dar? Daha çok insanla tanışma fırsatı bulacağını aktiviteler mi yapsanız? En doğru kişi, en doğru zamanda sizi bulsun inşallah.

Evet çok geniş bi sosyal çevrem yok. Bulunduğum yerde de aktivite olanağı kısıtlı. Hoşlancağım bi aktive çıkarsa katılmaya çalışıyorum. Teşekkürler güzel dilekleriniz için:)

Bence de dünyanın en itici şeyi bu konularda dert yananlara “bunu mu dert ediyorsun” diye ötmek. Ne yapıcak insanlar “olsun sevgilim yok ama başımı sokacak evim var” diye şükür mü edicek. İhtiyaçlar hiyerarşisi denen bir şey var yeme, barınma sorunları çözüldüyse her normal insan sevgi ve cinsellik arar. Asıl aramayan anormaldir.
:KK9:

hayırlısı olsun dıyerek yasıyorum ben de bekarım. uzulmektense yalnızlıgı yeglerım
Ben de öyle. Tek istediğim ilişki evlilik olsa önceki sevgilime şimdi gel desem gelir, ben de burada kocam bana şunu yaptı diye konu açardım. Bundansa yanlızlığı tercih ederim.

Kim elestiriyorsa kabalik ediyordur diyebilirim.
Sonucta herkesin sorun olarak addettigi seyler kendine münhasırdır.
Sizin derdiniz bu ise mutlaka önemlidir.
Ki ben sizi anlıyorum .
Ozellikle 25 yasini gecince bir de toplum baskisi ekleniyor bazi seylerin üstüne.
Insallah Allah korkusu olan biriyle evlenirsiniz. Bence en onemlisi bu çünkü

onu da ben nasıl yapacağımı bilemiyorum işte... yani napılır dozu nedir bilmiyorum...
Dozu heralde; mesajlaşıyosanız kestirip atmamak, istekli sempatik cevaplar vermek olabilir. Bakışma olayı varsa karşılığında siz de bakabılır belki gülümseyebilirsiniz arada.. Yani o anlık oluyo sanırım. Duruma göre karşıdaki insanın size hoşlandığını nasıl belli ettiği ile ilgili olabilir.

Dozu heralde; mesajlaşıyosanız kestirip atmamak, istekli sempatik cevaplar vermek olabilir. Bakışma olayı varsa karşılığında siz de bakabılır belki gülümseyebilirsiniz arada.. Yani o anlık oluyo sanırım. Duruma göre karşıdaki insanın size hoşlandığını nasıl belli ettiği ile ilgili olabilir.
bi de beni günübirlik gevşekler buluyor:) dışardan çok sert durmama rağmen ne cesaretse artık:))

Gerçekten benim içinden geçenleri ifade etmişsiniz. Evlenen insanların %90'ının hatta belki de daha fazlasının umduğunu bulamadığını düşünüyorum ben de. Böyle bir oran olduğunu düşünürken kendimin %10 içinde olmasını bekliyorum ama ama ihtimalleri de biliyorum. Dediğiniz gibi güzel bir ilişki ardından huzurlu, saygılı ve anlayış dolu bir evlilik diliyorum. Allah gönlümüzdekini nasip etsin.

Ayni seyleri hissediyorum.Bir de isiniz var ne guzel ben calissam heralde otuzlarimda dusunurdum ama ikisi de olmayinca daha kotu oluyorsunuz sizin gibi olan cok insan vardir ama ben kendim gibi pek gormuyorum.

Zaten bu devirde evlilik zor cikar icin evleniliyor genel olarak.
Erkekler zengin maasli kiz istiyor baska ozellige pek bakmiyor.
Kimse emek vereyim de bir yuva kurayim demiyor yapan da cok azdir.

Siz de zaten evlenmek icin evlenseniz evlenirsiniz bazi seyler ariyorsunuz.

Ayaklari uzerinde duran biri olmaniz bile bu devirde cok iyi etrafiniza bakin issizlikten gecilmiyor.

Son zamanlarda burada açılan konulardan 'evlenemicem korkusu' başlıklı konular çoğaldı takip ettiğim kadarıyla. Evet belki çoğu insan gerçekten evde kaldım korkusu taşıyor. Ama ben zannetmiyorum ki hepsi evlenme meraklısı. Bence çoğu insan yalnız kalmaktan, güzel bir ilişki yaşayamamaktan korkuyor. Asıl sorun bu. Kimse kimseyi burda kınamasın. Neden bu kadar evlenmek istiyosunuz? Evlenince noluyo ki ? Keşke ben de bekar olsam. Neden hayatınızı bir erkeğe bağlıyosunuz? gibi gibi sorular.. He bazıları var ki ölümüne ne olursa olsun evlenmek isteyen onlar ayrı vaka..

Hayır yani insanlar okulunu bitirmiştir, işini eline almıştır, arkadaşlarıyla kendisine göre yeteri kadar gezmiş, tozmuş, doymuştur. Yaşı 25tir bunları yaparken belki 27 belki 30.. Ve artık gerçekten kendisini seven değer veren biriyle aşk yaşamak bişeyler paylaşmak gezmek tozmak güzel şeyler yaşamak istiyordur. Evlenmeyi ister insan ama başta güzel bir ilişki yaşamaktır bence ihtiyacı olan. Zaten güzel bir ilişki yaşıyosan birisi ile kaderinse evlenirsin yanlış mı düşünüyorum??

Ve evet ben de okulunu bitirmiş uzun süredir güzel bir işte çalışan, yaklaşık 1 senedir saçma sapan bir ilişki yaşayıp 2 aydır o saçma ilişkinin etkisinden kurtulmaya çalışan biriyim. Çok gezdim, çok arkadaşlarımla vakit geçirdim. Yaşım 27 ve yaş ilerledikçe evlenen arkadaslar bizden koparak, baska sehirlere taşınan arkadaşlarla mecbur kısıtlı görüşme imkanı ile, huzurumu bozan arkadaşları da hayatımdan çıkara çıkara sosyal çevremi azalttım. Huzurlu muyum? Huzurluyum şükür. Ama bazen bu anlattığım ilişkinin etkisinden kurtulamıcam, hep onu özlicem, başka biri çıkmıcak karşıma, çıksa bile alışamıcam gibi umutsuzluğa düştüğüm zamanlar oluyor. Nasıl geçer, ne olur bilmiyorum..

Ne dertler var bu da dert mi diyenler de olucak. Allaha şükür büyük derdimiz yok ama bunu bir iç dökme veya akıl alma sizin tecrübelerinizden yararlanma gibi düşünebilirsiniz sizin taktiriniz:KK39: Teşekkürler şimdiden okuyan herkese..
32 yaşında evlendim. Evliliği çok düşünmezdim belki ama birinin ilgisini sevgisini çok isterdim. Fedakar merhametli romantik,yardımsever .... ( hayal ürünü yani )O dönem gelen kişilerin türlü hesaplarla yanaştığını düşündüm hep. Görücü de gelse sanki ısmarlama gelin peşindeydiler. Çıkmadım bile yanlarına çok kez. Eşimi seviyorum. Romantik ve yardımsever sayılmaz. Umarım seviyordur yani söylemez pek ketumdur o konuda,altıncı hissine kuvvet hissedebilirsen. Gece üstüm açılmışsa örtmesi,ben seviyorum diye yemediği halde yeşil zeytin alması yetiyor diyelim. benim de arkadaşlarım var deli gibi evlenmek isteyen bir de " b.k yeme otur bekarlığın tadını çıkar diyen. " dizilerdeki gibi yürümüyor evlilerin aşkı. Evlilikten beklentin buysa hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Evlilikte maddi manevi şiddet olmasın, bana,çocuğuma,aileme iyi davransın. Ezdirmesin,kollasın. Yalan söylemesin ,aldatmasın ben mutlu olurum diyorsan öyle erkekler var gerçekte. Sen iyi olduktan sonra Allah karşına iyisini çıkarsın.

Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına .. yaş 28 insan kendi evini bilmek kendine ait düzeni olsun istiyor sevdiği insanla paylaşım içinde olup aynı evi solumak istiyor kimine " aman" gelen şeyin arzusunu çekiyoruz 25 de amaaaan evlilik sorumluluk kim ugrasır gezelim kopalım diıordm ama 28 de böyle dusunmuyorum ne zamann evlencem ne zaman eşimle evlilign tadını cıkarıcam istedgm şehirlere gidicem görücemm de cocuk yapıcam erkeklere o kadr sorın değil ama bi kadının bi süreden snra cocuk skıntı oluyo yaş gecıyor rabbim lütfenn nasip et evlenmekte sünnet bize bunu yaşat en hayırlı sekilde en iyisini rabbim bilir ama insan korkmuyor hüzne kapılmıyor değil ....

bende böyle hissedenlerdenim ama isin ilginc kismi iliskim ne zaman ciddi adimlar atma evresine giriyo birden evliligi düsündükce karnima agrilar giriyo. Rüyalarimda nikahtan kacarken görüyorum kendimi.

günlerdir açmak istediğiwm ama "amaaaan çok da önemli değil"cilerle boğuşmaktan kaçındığım için üşendiğim konu.

aynı durumdayım. nedense hayatımda kimse olamıyor. hoşlanıyolar belli ediyorlar çevredekiler de fark ediyo ama ilişkiye varmıyo.
haklısın amannn evlilikte neymiş ne gerek var sevgliye diyenler bir zahmet acele sevgililerini terketsinler kocalarını da tek celsede boşasınlar lütfen

32 yaşında evlendim. Evliliği çok düşünmezdim belki ama birinin ilgisini sevgisini çok isterdim. Fedakar merhametli romantik,yardımsever .... ( hayal ürünü yani )O dönem gelen kişilerin türlü hesaplarla yanaştığını düşündüm hep. Görücü de gelse sanki ısmarlama gelin peşindeydiler. Çıkmadım bile yanlarına çok kez. Eşimi seviyorum. Romantik ve yardımsever sayılmaz. Umarım seviyordur yani söylemez pek ketumdur o konuda,altıncı hissine kuvvet hissedebilirsen. Gece üstüm açılmışsa örtmesi,ben seviyorum diye yemediği halde yeşil zeytin alması yetiyor diyelim. benim de arkadaşlarım var deli gibi evlenmek isteyen bir de " b.k yeme otur bekarlığın tadını çıkar diyen. " dizilerdeki gibi yürümüyor evlilerin aşkı. Evlilikten beklentin buysa hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Evlilikte maddi manevi şiddet olmasın, bana,çocuğuma,aileme iyi davransın. Ezdirmesin,kollasın. Yalan söylemesin ,aldatmasın ben mutlu olurum diyorsan öyle erkekler var gerçekte. Sen iyi olduktan sonra Allah karşına iyisini çıkarsın.
yeşil zeyrin kısmı içimi ısıttı:) allah mutlu mesut etsin:)

Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına .. yaş 28 insan kendi evini bilmek kendine ait düzeni olsun istiyor sevdiği insanla paylaşım içinde olup aynı evi solumak istiyor kimine " aman" gelen şeyin arzusunu çekiyoruz 25 de amaaaan evlilik sorumluluk kim ugrasır gezelim kopalım diıordm ama 28 de böyle dusunmuyorum ne zamann evlencem ne zaman eşimle evlilign tadını cıkarıcam istedgm şehirlere gidicem görücemm de cocuk yapıcam erkeklere o kadr sorın değil ama bi kadının bi süreden snra cocuk skıntı oluyo yaş gecıyor rabbim lütfenn nasip et evlenmekte sünnet bize bunu yaşat en hayırlı sekilde en iyisini rabbim bilir ama insan korkmuyor hüzne kapılmıyor değil ....
Aminnn.Gerçekten öyle.Burada evlenipte ne yapıcan diyenlere sinir oluyorum kendileri evlenmiş rahat.

Evlendiğim zaman ben de evlenmekten soğumuştum. Aradığım kriterler bi arada kimsede bulunmuyo sanıyordum. Taa ki eşimle tanışana kadar. Aradıklarımın hepsi ve fazlası. Biz ne ara nasıl evlendik o arayı hatırlamıyorum :) Bence böyle hissetmekteki en büyük erken etraftaki herkesin evlenip dağılması. Bende de o vardı.

Son düzenleme:
Back
X