Konuya yapılan yorumlardan da anlaşıldığı üzere herkes farklı bir şey arıyor; kimi yanına yakışacak, bakınca içi kıpır kıpır olacak şekilde bir aşk, kimi tip önemli değil diyen, sevgiye, sadakate önem veren. Ben de uzun bir süre yalnız kaldım ve benim aradığım kriter ise zekaydı. Tip vs zerre önem vermem, sonuçta bilimsel açıklaması da var evlilikte aşklar en fazla 10 sene sürüyor sonra yerini saygıya bırakıyor diye. Her aşk ölür, ölümsüz aşk yoktur. Ayrıca güzellik/yakışıklılıkta balondur, hiç kimse güzel/yakışıklı olmak için karşılığında çaba harcamamış, bir şey feda etmemiştir. Dış görünüşümüz bize ait değil, atalarımızın genlerinden kalan, karşılığında hiç bir çaba göstermediğimiz bir şey. Tıpkı boyumuz gibi, göz rengimiz gibi, bunlar bize ait değil, bize ait tek bir şey var o da ruh, ruhumuz. Çevrem beni güzel bir kadın olarak görüyor ama bunlarla övünen insanları anlamıyorum. Tıpkı bir takımı tutup o takım kazandığında mutlu olmak gibi, oysaki sen hiçbir şey yapmadın. =) Bahsettiğim gibi yıllarca zeki bir erkek aradım sadece ve bir çok kez asla bulamayacağımı düşündüm, özellikle bu toplumda ama asla asla dememek gerekiyormuş, kendim gibi bilime, bilim kurguya, teknolojiye önem veren, zeki bir geekle tanıştım ve 3 yıldır çok mutluyum