evlenemiyorum

Mesleğinizi elinize almadan atanmayın derim. Evlendikten sonra zor oluyor çünkü pişman olursunuz. Ben erken evlendim ama evliyken çalışabileceğim iş bulup birikim yapınca adım attım tabi bana kalırsa birazcık çatır çutur para yiyebilirmişim. Mesleğinizi elinize alın ve atanın derim siz ve kariyeniz kimseden önemli değil.
Teşekkür ederim yorumunuz için, atanma olmadan ben de başka bir işe giremem artık

Eğer düğün kına vs masrafları olmıcaksa max 4-5 ay sıkışık geçer evlenince ama toparlarsınız yani genelde çünkü düğün masrafları çok oluyo evi tutarsınız eşyalar için de kredi çekersiniz anca öyle olur diye düşünüyorum şuan 10 bin tlye bi koltuk alırsın ve biter paran çünkü
Krediye ikimiz de hiç sıcak bakmıyoruz, işte bu yüzden onun bakış açısı bana hayal ürünü gibi geliyor

Düğün kına gibi hayalleriniz yoksa sadece bir nikah ilerdei size ve ilişkinize problem yaratmayacaksa maddi açıdan sizin için çok iyi olabilir. Yaptığınız birikim ile evliliğiniz ilk senesi için eşyalı daha uygun fiyatlı bir eve muhite taşınıp o 1 sene içerisinde birikim yapıp daha sonrasında daha güzel bir yere taşınabilirsiniz. Evet belki aylık 5000TL sizi zorlar ama geçinen bir çok insan var sizde işe girene kadar biraz dişinizi sıkmanız gerekecek
O da aynen böyle söylüyor ama ben hiç cesaret edemiyorum

Anladığım kadarıyla ikinizin toplam 20 bin lira birikimi var. Bunun dışında para gelecek bir yer yok mu? Aile desteği, nikahta gelecek olan takılar vs? Çünkü şu anda 20 bin lira ile beyaz eşyaları bile tamamlayamazsınız.

Atanmadan,biraz birikim yapmadan evlenmeyin. Bu yıl veya seneye yazın evlenmek hayatınızda ne değiştirecek ki? 28 yaşında anne olmak ya da 29 yaşında anne olmak arasında bence hiçbir fark yok. Atanmış bir şekilde gelecek kaygınız olmadan keyifle yaşayın süreçleri. Tekrarı olmuyor.
Doğru diyorsunuz, haklısınız ama insan yuva kurmak istiyor, hayaller kuruyor işte hemen :)

20bine tüm evi kuramazsiniz dugunu filan geçtim onlar hiç olmaz zaten. Suanki fiyatlarin hepsine hakim degilim ama baya pahali artik herşey. Eger siz calismazsaniz 5-6 binle hem ev esyasi borclari hem kira hem gecim olmaz cok zorda kalabilirsiniz.
Eş adayinizin durumu çok iyi olsaydi evlenin sinava calisirsiniz derdim ama maddi olarak bu kadar sıkışırken evde oturup sinava kafa veremeyebilirsiniz.
İnanın ben de böyle düşünüyorum, ama en başından yaparız ederiz kafasında olduğu için acaba dedim ben mi abartıyorum, bu sebeple sizlere sormak istedim

Şimdiye kadar aile evinde yaşamış, ev geçindirme derdi olmamışsa bilmiyordur muhtemelen. Birkaç ay sonra fikirleri değişir.
aynı benim dayım. vallahi aynısı. senelerce beraber yaşadık, sormasın kimse o nasıl bi yaşam tarzı diye :KK70: bir ailenin aşırı iyi niyetli, herkesin sömürdüğü bir üyesi olur ya hani, işte o benim annemdi. gerçi yaptığı şeyin adı başka da biz iyi niyet diyelim... annemin sayesinde 30 küsür yaşına kadar çalışmadan ekmek elden su gölden yaşadı. tek fatura bile ödemedi. her konu hakkında sallardı, hayatın zerresini bilmezdi. asla dünyadan haberi yoktu, ekşi sözlükte gördüğü şeyleri bize satmaya kalkardı o derece bir insan düşün. hakikaten insan ev geçindirmiyorsa hayatı asla bilmiyor. çalışıyor olsa bile bilmiyor. ne zaman ki masrafları senden başka karşılayacak insan yok, o zaman anlıyorsun. sallayıp duruyordu yok ben işe en az 10 bin maaşla girerim, 6 ay içinde kapıya araba çekerim, birikim yapar 5 sene sonra ev alırım falan diyordu. şimdi o da evlilik arefesinde, işe başlayalı 2 ay oldu. işi yaşadığı şehirde bulamadı, taşındı kızın yanına. 5000 falan alıyor o da asgari ücret arttığı için yani. asgari 3000 olsa kimse ona 5000 vermezdi o rezil eğitim hayatı ve tembelliği ile. şimdi şeytanın pabucunu tersten görüyor. bu ülkede yaşanmaz falan diyormuş :KK70: muhtemelen kafayı sıyırıp coin'e girer, bir iki kazanınca özgüven patlaması yaşar, kredi çekip coin'e basar ve büyük batar diye düşünüyorum kendisiyle alakalı. kız tarafı düğün istiyormuş. annem uzaklaşmaya başladı, kapısını çalar da para isterler diye çekti kendini :KK70: insan ayçiçek yağı için market kavgasına şahit olunca, pazardan yarım kilosu 10 liraya biber alınca anlıyor gerçekleri.

Sevgiliniz nasıl gerçeklere kör ise sizde körsünüz. Hayallerinizin bir kısmını devredışı bırakın bence. Damadın hiçbir geliri yetmez. Bir an önce iş hayatına atılmaya bakın.
Ayrıca beklemek istemediğinizi de söylemişsiniz sebepleriyle tek derdiniz bu olsun.

Anladığım kadarıyla ikinizin toplam 20 bin lira birikimi var. Bunun dışında para gelecek bir yer yok mu? Aile desteği, nikahta gelecek olan takılar vs? Çünkü şu anda 20 bin lira ile beyaz eşyaları bile tamamlayamazsınız.
Ailelerden çok fazla birikim gelemez, ikimizin ailesi de kendi yağında kavrulan insanlar. Takılar konusunu da kestiremiyorum ne kadar olur ve böyle bir riske ben giremem

Ailelerden çok fazla birikim gelemez, ikimizin ailesi de kendi yağında kavrulan insanlar. Takılar konusunu da kestiremiyorum ne kadar olur ve böyle bir riske ben giremem

İki seçenek görüyorum ben sizin durumunuz için:

Birinci seçenek - Siz çalışmaya başlayana kadar evliliği erteleyeceksiniz. Eve iki maaş girince hem eşya borcu hem geçim olur.

İkinci seçenek - Bankadan uzun vadeli kredi çekeceksiniz. Tüm masrafları kredi ile karşılayacaksınız. Ödemeleri de mümkün olduğunca düşük tutacaksınız (tabii bu durumda daha fazla faiz ödeyeceksiniz).

Neden düğün kına istemiyorsunuz neden bu kadar zorluğa katlanıyorsunuz neden bu kadar çok fedakarlık yapmak zorundasınız önce kesinlikle atanın yada işiniz olsun sonra en güzle kınayı en güzel düğünü yapın iyi eşyalar iyi ev neden en güzeli olmasın ki evlenmenin gerçekten acelesi yok sonra bunlwrın hepsi içinizde kalacak
Düğün ve kınayı masraftan kısmak için değil ama gerçekten heveslenmediğim için istemiyorum, teşekkür ederim yorumunuz için :)

aynı benim dayım. vallahi aynısı. senelerce beraber yaşadık, sormasın kimse o nasıl bi yaşam tarzı diye :KK70: bir ailenin aşırı iyi niyetli, herkesin sömürdüğü bir üyesi olur ya hani, işte o benim annemdi. gerçi yaptığı şeyin adı başka da biz iyi niyet diyelim... annemin sayesinde 30 küsür yaşına kadar çalışmadan ekmek elden su gölden yaşadı. tek fatura bile ödemedi. her konu hakkında sallardı, hayatın zerresini bilmezdi. asla dünyadan haberi yoktu, ekşi sözlükte gördüğü şeyleri bize satmaya kalkardı o derece bir insan düşün. hakikaten insan ev geçindirmiyorsa hayatı asla bilmiyor. çalışıyor olsa bile bilmiyor. ne zaman ki masrafları senden başka karşılayacak insan yok, o zaman anlıyorsun. sallayıp duruyordu yok ben işe en az 10 bin maaşla girerim, 6 ay içinde kapıya araba çekerim, birikim yapar 5 sene sonra ev alırım falan diyordu. şimdi o da evlilik arefesinde, işe başlayalı 2 ay oldu. işi yaşadığı şehirde bulamadı, taşındı kızın yanına. 5000 falan alıyor o da asgari ücret arttığı için yani. asgari 3000 olsa kimse ona 5000 vermezdi o rezil eğitim hayatı ve tembelliği ile. şimdi şeytanın pabucunu tersten görüyor. bu ülkede yaşanmaz falan diyormuş :KK70: muhtemelen kafayı sıyırıp coin'e girer, bir iki kazanınca özgüven patlaması yaşar, kredi çekip coin'e basar ve büyük batar diye düşünüyorum kendisiyle alakalı. kız tarafı düğün istiyormuş. annem uzaklaşmaya başladı, kapısını çalar da para isterler diye çekti kendini :KK70: insan ayçiçek yağı için market kavgasına şahit olunca, pazardan yarım kilosu 10 liraya biber alınca anlıyor gerçekleri.
Dayınız eski sevgilim olabilir mi :D

Böyle boş atıp dolu tutmaya çalışan bi vasıfsız da bende vardı.. Aman aman evlerden ırak.

Yani yaklasık sizin kadar birikimim var, öğrenciyim. Tatile bile gidemem o parayla kaldı ki evlilik için 'arkamda para var' diyebileceğiniz bir miktar değil.

Aylık beş bin lira ile ev geçindirilmez. Ben yurtta kaldığım için kira-fatura giderlerim yok ona rağmen üç bin lirayla geçinemiyorum artık, her ay aşmış oluyorum bütçemi. Doğalgaz faturası bir eve yaklaşık bin lira geliyor. Tek maaşla olacak iş değil. Çocuğunuz olsa ona da yazık değil mi ya temel ihtiyaçlarını bile karşılayamazsınız.
ben abartmıyormuşum gerçekten, derdim haklı çıkmak değildi ama en azından kendime duyduğum şüpheler azaldı mesajlarınızla

Ahahha dayı gibi dayı 😂😂

Merhabalar bende atanmaya çalışan bir öğretmenim, 27 yasindayim, evliyim .
Ilk olarak cocuk olmadığı sürece bence sınava hazırlanmak zor değil. Evini temizle yemeğini yap otur ders çalış şeklinde ilerliyor. Hatta sunuda ekleyeyim bu sene cok sıkı çalışıyordum birde hamile kaldım 6 7 aylık sinava girecegim insallah🤦🏻‍♀️
Işin maddi kısmina gelecek olursak ... sadece nikahla evlenen arkadaşlarım oldu. Minimalist olursanız bence ilk kısım icin çokta kafaya takılacak birşey yok.. ev geçindirmek zaten zor.

Toparlarsak hepsini siz istedikten kafaya koyduktan ve iradeli olduktan sonra yine çalışırsınız atanmak i için. Maddi olarakta varlık olur yokluk olur bilemem beraber göğüslersiniz.
Bu konuda eşiniz olacak kişinin de fikirleri onemli tabi
Allah yardımcınız olsun sizin de, umarım her şey gönlünüzce olur :)

Şimdiye kadar aile evinde yaşamış, ev geçindirme derdi olmamışsa bilmiyordur muhtemelen. Birkaç ay sonra fikirleri
aile evinde ama destek de oluyor aslında, belki de ondandır bu cesareti
Bir de neden her şeyi sıfır alma fikri üzerinden hesap yapılıyor ki. İkinci el de gayet güzel ev çizilebilir. Avrupa'da ikinci el avm leri bile varken bizde bu ikinci ele olumsuz bakış neden. Ekonomi de kötü üstelik sizin ekonominiz daha kötü. Evinizi dizin yaşam standartlariniz yükselince her şeyi istediğiniz gibi alın

Bir de neden her şeyi sıfır alma fikri üzerinden hesap yapılıyor ki. İkinci el de gayet güzel ev çizilebilir. Avrupa'da ikinci el avm leri bile varken bizde bu ikinci ele olumsuz bakış neden. Ekonomi de kötü üstelik sizin ekonominiz daha kötü. Evinizi dizin yaşam standartlariniz yükselince her şeyi istediğiniz gibi alın
sıfır olsun illa diye düşünmüyoruz, hatta ilk etapta eşyalı küçük bir yer de iş görür dedik ama yine de bana çok çok zor olucak gibi geliyor

Back
X