evlenemiyorum

Teşekkür ederim yorumunuz için, inşaallah bundan sonrası hep dilediğinizce olur. Yeterli birikimim olmadığı için bende her şeyi gönlümce alıp edemem gibi düşünüyorum :KK43:
İnşallah. Okuduğum kadarıyla 10 bin tl birikimim var yazmışsınız. Sıkıntılı olur biraz her şey ateş pahası. Bir gelinlik 5-6 binden başlıyor.
Sizin de her şey gönlünüze göre olsun 😊

Birikim çok az, sevgilinizin maaşı düşük, siz çalışmıyorsunuz. Bu şartlarda evlenilmez, borç harç evlendiniz diyelim, geçim sıkıntısından başka birşey kalmaz elinize sonrasında.

Sevgilinizle şöyle bir beyaz eşya, mobilya için dışarı çıkıp bir iki mağaza gezin, fikri değişecektir muhtemelen. Piyasadan neyin ne kadar olduğundan haberi bile yoktur tam olarak.
Siz atanana olmazsa çalışmaya başlayana kadar bekleyin. O da elinden geldiği kadar birikim yapsın.

onların bize aman aman büyük bir katkısı olamaz :KK43:
eşyaları para biriktirdikçe önceden alma durumu nasıl olur, en azından beyaz eşya gibi. zaten kiralık eve geçecekmiş. yine beklemiş olacaksınız ama fiyatlar ilerde daha çok artarsa diye

Düğün kına derseniz biriktirdiğiniz (müstakbel eşinizle)o para anında gider ve daha da üstüne koymanız gerek çünkü mekanlar çok uçmuş vaziyette
Gelinlik damatlık nişanlık kınalık vs herşey yine çok pahalanmış vaziyette
Ev kirası doğalgaz elektrik su internet giyiminiz kuşamınız yiyeceğiniz giyeceğiniz vs
E bide çocuk olduğunu düşünün doğum masrafı sonra bebeğin masrafları
Sizi korkutmak istemem ama gerçekten ilk önce mesleğinizi elinize alın ondan sonra evlenmeyi düşünün derim gerçekten hayat çok pahalandı maalesef
Bir sıvıyağ bile ne kadar oldu ben geç anne oldum 26 yaşında evlendim 35 yaşında (doğum günümde) kızımı kucağıma aldım
Evlenmek için geç kalmadınız bence ilk önce mesleğinizi elinize alın
korkuyorum vallahi :)

aslında mantıklı bir fikir, olabilir
teşekkür ederim:)
biz de fiyatlar artacak diye nişanlanmadan dört ay önce almıştık aileler birşey dememişti de, hani bazen derler çevreden ortada birşey yokken eşya alınır mı diye, o şekilde herhangi bir sorununuz olmayacaksa 😃

yok olsa bana mutlaka söylerdi, bu konularda bir şey saklamaz ki zaten olsa beni rahatlatmak için anında söylerdi

Erkek arkadaşınız 2012'den beri alışveriş yapmıyor olabilir bu durumda. 20 bin lira ile evlenebileceğinizi düşünüyorsa aklıma başka ihtimal gelmiyor.

ikinizin de sabit isi olsaydi birikimsiz de evlenilir,
dugun vs yapilmaz, esyalar icin de kredi cekilir, butceye gore bir odeme plani yapilir.

ama siz issizsiniz,
es adayiniz da yeni ise girmis, illa bir deneme suresi durumu olacaktir, garanti isi var diyemeyiz.

bu durumda hic kendinizi strese sokmayin ve en az 1 yil dugunu erteleyin. ki siz 1 yil sonra atanirsaniz ne olacak? muhtemelen farkli illerde is sahibi olacaksiniz. Sanki sizin is olmazmis gibi de gorunuyor.

biz de fiyatlar artacak diye nişanlanmadan dört ay önce almıştık aileler birşey dememişti de, hani bazen derler çevreden ortada birşey yokken eşya alınır mı diye, o şekilde herhangi bir sorununuz olmayacaksa 😃
çevreyi hiç önemsemeyecek biriyim, dilediklerini diyebilirler, duymam bile😅
bu önceden alma fikri aklıma çok yattı, etraflıca bir düşüneceğim😁

ikinizin de sabit isi olsaydi birikimsiz de evlenilir,
dugun vs yapilmaz, esyalar icin de kredi cekilir, butceye gore bir odeme plani yapilir.

ama siz issizsiniz,
es adayiniz da yeni ise girmis, illa bir deneme suresi durumu olacaktir, garanti isi var diyemeyiz.

bu durumda hic kendinizi strese sokmayin ve en az 1 yil dugunu erteleyin. ki siz 1 yil sonra atanirsaniz ne olacak? muhtemelen farkli illerde is sahibi olacaksiniz. Sanki sizin is olmazmis gibi de gorunuyor.
onun işi benim yanıma gelmeye imkan veriyor, o konuda bir problem yok çok şükür ama en mantıklısı cidden 1 yıl kadar daha beklemek

çevreyi hiç önemsemeyecek biriyim, dilediklerini diyebilirler, duymam bile😅
bu önceden aklıma fikri aklıma çok yattı, etraflıca bir düşüneceğim😁
bu iyi bir fikir. Biz de evlenmeden önce hatta ortada evlilik fikri bile yokken eşimin bekar evine birlikte seçip almıştık eşyaları. O süreçte onlar ödendi bitti, biz evlenmeye karar verdik e bunlar ne güne duruyor zaten birlikte seçtik deyip yeni evde kullanmaya karar verdik. Hala kullanıyorum işte.

hahahah o zaman bittik biz😅
Valla çok zor ne diyeyim. Şu devirde ben muhtemelen evlenemezdim 😂 Maaşların üçte ikisini kredilere verdik biz 2 sene. Ama o zaman hayat bu kadar pahalı değildi, zar zor da olsa geçiniyorduk. Hatta artırıp dışarı yemeğe bile gidiyorduk. Şimdi borç harç yok, gidemiyoruz.

onun işi benim yanıma gelmeye imkan veriyor, o konuda bir problem yok çok şükür ama en mantıklısı cidden 1 yıl kadar daha beklemek

kesinlikle,
bir de sinava calismak icin istifa etmissiniz, dugun mugun islerine dalarsaniz o konuda da planladiginizi yapamazsiniz.

sahsen ben olsam kit kanaat evlenirdim ama ben sizin es adayiniz gibi biraz fazla -iki gonul bir olunca samanlik seyran olur- culardanim :olamaz:

Back
X