evlenemiyorum

A101 e bakabilirsiniz aşağı yukarı 10 bine 3 beyaz eşya toplanıyor. Ev taşırken alacaktım oradan biliyorum.Ama mesela çamaşır makinesi 5 kgluk oluyor. Buzdolabı büro tipi olmasa da küçük oluyor Zaten asıl masraf beyaz eşya değil. Onları alırsın bir şekilde ıvır zıvır inanılmaz tutuyor. Hiç beklemedigin yerlerden masraf çıkıyor
Benim fırınım ve ocağım 0 mini fırın 300 TL ocağım da gene eski tip klasik beyaz ona da 200 falan verdim. Ama bir aileye mini fırın yeter mi eve eşya alacakken ankastre mi alınır onu bilemeyeceğim.
 
Benim fırınım ve ocağım 0 mini fırın 300 TL ocağım da gene eski tip klasik beyaz ona da 200 falan verdim. Ama bir aileye mini fırın yeter mi eve eşya alacakken ankastre mi alınır onu bilemeyeceğim.
Ne zaman aldınız bilmiyorum tabi ama bakın bunlar ikinci el fiyatları. Bilindik markalar bile değiller.

477D4E76-8390-482A-8E39-3DEC4E9D17BD.webp
F239194D-F875-44BE-BBBE-BE3230751350.webp
 
İkinci el esya ile evlilik yapılacağına beklenmesi taraftariyim.
Bu bir yerde ise baslama gibi bir durum değil ki.
Hani geçici süre biryerde iş bulursun imkan azdır ikinci el alirsin.
Ya da baştan sevgilinin eşyaları alinmistir masraf olmasın diye kullanırsın anlarim.
Ama yani direkt ikinci el eşya ile evlilik yapmanın anlamı ne,?
Önce ekonominizi ayarlayin yaşlar da öyle geç kalma gibi durum yok.
Zaten evliliğe geç kalma sadece bebek olarak var benim gözümde başka bir acelesi yok.
 
Eki Görüntüle 3021536
2 ay önce aldım ben benim işimi görüyor haftada bir falan çalıştırıyorum. Ocağı oturduğum yerden aldım. Şimdiye 2 katı olmustur. Adam beni alırken uyarmıştı hemen alın 2-3 gün sonra 300 olur diye
İşte bunu diyorum, bir hafta önce aldığımız şey bugün ucuz kalıyor. Ben yılbaşından bir gün önce buzdolabı aldım 14 bine, bugün 19 bin olmuş fiyatı. Üç hafta önce arabanın deposu 400 liraya doluyordu, bugün 1000 lira civarı. Korkunç hızlı bir artış var fiyatlarda.
 
Maalesef sırf ikinci el eşyalarla, düğünsüz kınasız vs. Evlenseniz bile 20 bin lira birikimin yeteceğini düşünmüyorum.
Ev kirası, depozitosu, mobilyası beyaz eşyası, küçük ev aletleri bile düşündüğünüzden çok pahalı gelecek
Sadece 20 bin lira mutfak aletleri, yemek takımı, çaydanlık ve ıvır zıvırın olduğu takımlar var.
Ancak krediyle borç harç
 
valla benden söylemesi, 200-300 tl bile olsa birikim yapın ve sakın tl'de tutmayın. gram altın alın, dolar alın. zaten zamlar da bunlara endeksli yani. en azından paranızın değerini korumuş olursunuz. tl'de olan birikimler de mutlaka faiz kazandıran hesaplarda olsun. para durduğu yerde erimesin. benim bazı arkadaşlarım ortada daha eş adayı bile yokken kendilerine buzdolabı, bazı beyaz eşyaları, nevresim takımı, küçük mutfak eşyaları gibi şeyleri aldılar ama evlerinde inanılmaz yer işgal ediyor. yer problemi varsa bunları eve alıp koymak yerine bunların fiyatı kadar bir fiyatla dolar falan alın. zaten bunu baz alarak artıyor fiyatlar özellikle elektronikte. bak dolar yine artışta. tüm dünyada ekonomik anlamda sorun var. bu ülke de böyle devam edecek değil, illa ki bişeyler rayına girecek. geçmişteki kriz dönemlerimizi araştırın, tarih tekerrür eder. yine saçma bir dönem içine girdik. ha ne zaman düzelir, onun düzelmesini mi beklemek lazım ona bişey diyemem, kimse beklemez. ama birikimler türk lirasında kalmamalı en azından şu sıralar.
 
Eşyalı evlerin kiraları eşyasızların yaklaşık iki katı. Eşyasız 2000 ise eşyalı 3500 olacak. 5000’in 3500’ünü kiraya verse geriye ne kalacak?
Yaşadığı yere göre değişir fiyat diye düşünüyorum. Ayrıca belirttim zaten eşya 1+1 bile olsa eve 40bin para ayırması gerek. O parayı da veremeyeceğine göre eşyalı uygun bir alternatif düşünmek zorunda
 
Neden düğün kına istemiyorsunuz neden bu kadar zorluğa katlanıyorsunuz neden bu kadar çok fedakarlık yapmak zorundasınız önce kesinlikle atanın yada işiniz olsun sonra en güzle kınayı en güzel düğünü yapın iyi eşyalar iyi ev neden en güzeli olmasın ki evlenmenin gerçekten acelesi yok sonra bunlwrın hepsi içinizde kalacak
Öncelikle konu sahibi maddiyattan dolayı düğün kına istemediğini sanmıştım öyle değilmiş açıklamanızı yaptınız dolayısıyla tabiki diyecek bişey yok 😉 tek diyeceğim herşeyin en iyisi olsun hayatınızda dünyaya bi defa geliyoruz çokta fedakarlık zorluk acı olmasın hayatta 🤗
 
Herkese merhaba, çook uzun zamandır hep takip ederim burayı ve keşke bazı acı tecrübelerimden önce de keşfetseydim der hayıflanırım. Beni sıkan birkaç konu var, sizlerden öneri, tavsiye, eleştiri ne varsa bekliyorum :)
27 yaşındayım, kpss için hazırlanan bir öğretmenim. Kreşte çalışıyordum fakat geçen hafta sınava çalışmak için istifa ettim. 1 yıldan uzun bir süredir ilişkim var, en başından beri planımız evlenmek fakat işi gücü ayarlamadan harekete geçemedik ve o sıra yine sınava hazırlanıyordum, bekleyelim dedik.
Sınav bu yıl olur mu bilemiyorum, her şey yolunda gitse bile en erken 1 yıl var işe girmeme ve ben daha fazla beklemek istemiyorum evlilik için, evet 27 yaş bazıları için erken bile olabilir ama benim için artık tam zamanı. Nasip olur da çocuğumuz olursa ona enerjim kalsın ve yaş farkımız az olsun istiyorum.
Şu an yalnızca 10bin gibi bir birikimim var ve onun da yaklaşık bu kadar birikimi var. Hayatımdaki kişi yeni bir işe başladı bir ilçede ama 5-6 ay kadar 5bin olacak maaşı, sonrasında da en fazla 6-7 olur. Üstelik ev tutması gerekecek, faturalar falan derken para kalır mı emin değilim. Ona kalsa birkaç aya ilişkimiz için adım atabiliriz. Evlenme masraflarını düşünüyorum ve hatta bu masraflar olmasa bile yine de bu paraların ve maaşının bize asla yeteceğini düşünmüyorum geçinmek için. Onun olur neden olmasın lafları bana çok hayal ürünü geliyor ve açıkçası sinirimi bozuyor. Gerçeklere körmüş gibi hissediyorum, ama bir yandan da ben mi abartıyorum diye düşünüyorum, gerçekten söylediği gibi bu yıl evlenip iyi kötü geçinebilir miyiz sizlere sormak istiyorum.
Bu arada şunları da ekleyeyim: Düğün, kına hevesim hiç olmadı, sadece nikah düşünüyoruz. Eşyalar için de minimum şekilde alıp edelim dedik.
Umuyorum karışık yazmamışımdır, okuyanlara ve yorum yapacak olanlara şimdiden çok teşekkür ederim :)
Sevgiler…

Edit: Çoğunuza cevap vermeye çalıştım, hepinize değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Gelen mesajlarla paralel zaten benim de düşüncelerim. Sadece abartmadığımı ve aslında gerçekçi olduğumu kendime kanıtlamaktı derdim bu konuyu açarken :)
Sakin ol 🙃 sade bir nikah yapın, ev eşyalarını da acil ihtiyaçları çok abartmadan alın beyaz eşya, koltuk vs , geri kalan şeyleri yavaş yavaş alırsınız , önce adım atın gerisi gelir inşallah hocam , Allah yardım eder inşallah, evleneceğiniz adam düzgün birisi olsun gerisi kolay inşallah, ilk sene çocuk düsünmeyin derim , umarım atanırsınız biran önce 😇
 
Merhabalar bende atanmaya çalışan bir öğretmenim, 27 yasindayim, evliyim .
Ilk olarak cocuk olmadığı sürece bence sınava hazırlanmak zor değil. Evini temizle yemeğini yap otur ders çalış şeklinde ilerliyor. Hatta sunuda ekleyeyim bu sene cok sıkı çalışıyordum birde hamile kaldım 6 7 aylık sinava girecegim insallah🤦🏻‍♀️
Işin maddi kısmina gelecek olursak ... sadece nikahla evlenen arkadaşlarım oldu. Minimalist olursanız bence ilk kısım icin çokta kafaya takılacak birşey yok.. ev geçindirmek zaten zor.

Toparlarsak hepsini siz istedikten kafaya koyduktan ve iradeli olduktan sonra yine çalışırsınız atanmak i için. Maddi olarakta varlık olur yokluk olur bilemem beraber göğüslersiniz.
Bu konuda eşiniz olacak kişinin de fikirleri onemli tabi
Ben de evliyken atandım ve çocuk yapamadım sırf atanayım diye , şimdi de çocuğum olmuyor ve başka rahatsızlıklarım çıkıyor 😕 bence herşeyin hayırlısı atandım ama dertler de arttı..
 
şunu anlamadım
siz daha atanmış değilsiniz atandınız diyelim en iyi ihtimalle 2022 eylülde mi olacak yoksa 2023 şubatta mı? takvim ne?
eylülde atanırsanız şayet, hemen bir nikah kıyıp eşinizi yanınıza alabiliyor musunuz?
eş durumu ne zaman yapılabiliyor?
yoksa eylülde atandınız siz oraya gittiniz, bir ev tutunuz diyelim. adam da 6 ay bir sene sonra mı gelebiliyor? (o durumda onun gelebileceği zamana kadar eşya alır, ortak ödersiniz o gelince de bir tören yapar -aile içinde vs. sonra da evinizde oturursunuz)

çünkü şu anda eylüle kalmış zaten 6 ay. ortada bir şey yokken paldır küldür nikaha da gerek yok, zaten para da yok. ilşkide de yıllanmış ilişki dğeil ki...
en azından eylül veya şubatı bekleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

değilse şimdi adamın olduğu yerde ev sereceksiniz tek maaşla ve sınava hazırlanma/atanma stresiyle, en ucuz eşya bulma arayışıyla bir 6 ay belki 1 sene geçireceksiniz...korkunç yani.

bence alın adamı bir eşya gezmesine çıkarın ,bir görsün ki sadece beyaz eşya, yatak, perde, mutfak ne kadar tutuyor...ondan sonra plan yapsın.

düğün müğün yapmayabilirsiniz, ben de sevmiyorum o işleri zaten. ama ucuz olsun diye spotçudan ev dizseniz de eşyalar sizi çok kısa süre götürür emin olun. uyduruk eşya oluyor çünkü. en azından marka olmasa bile garantili birşeyler alın.
 
Bence evlenin..cocuk dusunuyosaniz gec kalmayin..meslek edinilirde..cocuk sahibi olmak belli bir yastan sonra zor..oluyor..valla.5 bin maasla..imkansiz..gecinmeniz..en azindan siz atananana kadar aileler..yardim edebilse iyi olur..
 
Ben de evliyken atandım ve çocuk yapamadım sırf atanayım diye , şimdi de çocuğum olmuyor ve başka rahatsızlıklarım çıkıyor 😕 bence herşeyin hayırlısı atandım ama dertler de arttı..
Canım bende ilk sene ozeldeydim sonra sınava hazırlanmaya karar verdim o sene içinde 1 ameliyat 1 düşük geçti basımdan bıraktım herşeyi bu sene yine hazırlanmaya karar verdim 2 aylık oldum cok şükür yani 2 senedir deniyoruz zaten ha diyince olmuyor hic takılma zamana bırak Allahım hayırlısını nasip etsin atanmak kolay değil tebrik ederim🥰
 
Bir de neden her şeyi sıfır alma fikri üzerinden hesap yapılıyor ki. İkinci el de gayet güzel ev çizilebilir. Avrupa'da ikinci el avm leri bile varken bizde bu ikinci ele olumsuz bakış neden. Ekonomi de kötü üstelik sizin ekonominiz daha kötü. Evinizi dizin yaşam standartlariniz yükselince her şeyi istediğiniz gibi alın

2. El eşyaların garantisi yok. Spot ve 2.el eşya dükkanlarında fiyatlar sanılanın aksine gayet yüksek.

Zincir marketlerde satılan sıfır beyaz eşya fiyatına ; marka bilinirliği yüksek garantisi olmayan ürünleri satıyorlar. Zincir marketten sıfır ürün almak daha mantıklı oluyor dolayısıyla.
 
Evlendiğimde çalışmıyordum. Sözde kpss sonucuma göre atanacaktım. Sonra atanamadım. Tekrar tekrar hazırlandım olmadı. Bekarken ve anne baba evindeyken sınava çalışmakla evliyken sınava çalışmak aynı şey olmuyor. Evlenirken çalışmadığım için kendi aileme,eşime,eşimin ailesine yani herkese karşı o kadar ezildim ki. Ailem yapması gerekenleri yaptı. Ama çıkıpta ben şu eşyayı istiyorum şu ayakkabıyı alıcam gibi isteklerim olmadı. Kendi param olmadığından hiçbir şeye hakkım olmadığını düşündüm. Evlendim. Eşimin ailesi yaptıkları her şeyi tek tek yüzüme vurdular. Bu arada evlenmeyi onların aşırı ısrarı üzerine yapmıştım yoksa çalışmadan evlilik asla düşünmüyordum. Ama öyle iyi niyetli yaklaştılar ki aman kızım ne önemi var biz yaparız hiçbir şeyi sorun etme canım cicim. Sonra her şey tek tek önüme geldi. Napabilirim çalışmıyordum dediğimde ailen yapacaktı dediler. Ben bu konuda travmalıyım yani :) o yüzden her genç kıza tavsiyem evlenmeden çalışması ve birikim yapması olur.
Benim de hayallerim vardı, hepsi yüzüme tokat gibi çarptı :)
Üzüldüm adınıza. Bundan sonrası güzel olsun🌺
 
Back
X