evlenemiyorum

Bence evlenin..cocuk dusunuyosaniz gec kalmayin..meslek edinilirde..cocuk sahibi olmak belli bir yastan sonra zor..oluyor..valla.5 bin maasla..imkansiz..gecinmeniz..en azindan siz atananana kadar aileler..yardim edebilse iyi olur..
hem evlensinler
hem de çocuk yapsınlar
hem de 5 bin maaşla geçinilmez

e aileler yardım etmeyecekse nasıl olacak o iş?

Eşyalı evlerin kiraları eşyasızların yaklaşık iki katı. Eşyasız 2000 ise eşyalı 3500 olacak. 5000’in 3500’ünü kiraya verse geriye ne kalacak?

Emlakçı komisyonu , 1 veya 2 kira depozit , elektrik , su ,doğalgaz , internet abonelik masrafları , taşınma giderleri var ek olarak.

20 bin birikimin yarısı emlakçı da gider daha.

Atanmadan, paranı özgürce harcayıp hevesini almadan evlenme. Sonra içine batar.. Arkadaş ortamlarından biliyorum. İlk maaşına naptın muhabbeti yapılır ben dahil çoğu kişi şunu aldım şöyle yaptım der anlatır. Evlendikten sonra göreve başlayan arkadaşlar da şimdiki aklım olmuş olsa der başlar konuya. Tabi yine de sen bilirsin. Önce atan nolursa olsun. Sonra evlenirsin.

Herkese merhaba, çook uzun zamandır hep takip ederim burayı ve keşke bazı acı tecrübelerimden önce de keşfetseydim der hayıflanırım. Beni sıkan birkaç konu var, sizlerden öneri, tavsiye, eleştiri ne varsa bekliyorum :)
27 yaşındayım, kpss için hazırlanan bir öğretmenim. Kreşte çalışıyordum fakat geçen hafta sınava çalışmak için istifa ettim. 1 yıldan uzun bir süredir ilişkim var, en başından beri planımız evlenmek fakat işi gücü ayarlamadan harekete geçemedik ve o sıra yine sınava hazırlanıyordum, bekleyelim dedik.
Sınav bu yıl olur mu bilemiyorum, her şey yolunda gitse bile en erken 1 yıl var işe girmeme ve ben daha fazla beklemek istemiyorum evlilik için, evet 27 yaş bazıları için erken bile olabilir ama benim için artık tam zamanı. Nasip olur da çocuğumuz olursa ona enerjim kalsın ve yaş farkımız az olsun istiyorum.
Şu an yalnızca 10bin gibi bir birikimim var ve onun da yaklaşık bu kadar birikimi var. Hayatımdaki kişi yeni bir işe başladı bir ilçede ama 5-6 ay kadar 5bin olacak maaşı, sonrasında da en fazla 6-7 olur. Üstelik ev tutması gerekecek, faturalar falan derken para kalır mı emin değilim. Ona kalsa birkaç aya ilişkimiz için adım atabiliriz. Evlenme masraflarını düşünüyorum ve hatta bu masraflar olmasa bile yine de bu paraların ve maaşının bize asla yeteceğini düşünmüyorum geçinmek için. Onun olur neden olmasın lafları bana çok hayal ürünü geliyor ve açıkçası sinirimi bozuyor. Gerçeklere körmüş gibi hissediyorum, ama bir yandan da ben mi abartıyorum diye düşünüyorum, gerçekten söylediği gibi bu yıl evlenip iyi kötü geçinebilir miyiz sizlere sormak istiyorum.
Bu arada şunları da ekleyeyim: Düğün, kına hevesim hiç olmadı, sadece nikah düşünüyoruz. Eşyalar için de minimum şekilde alıp edelim dedik.
Umuyorum karışık yazmamışımdır, okuyanlara ve yorum yapacak olanlara şimdiden çok teşekkür ederim :)
Sevgiler…

Edit: Çoğunuza cevap vermeye çalıştım, hepinize değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Gelen mesajlarla paralel zaten benim de düşüncelerim. Sadece abartmadığımı ve aslında gerçekçi olduğumu kendime kanıtlamaktı derdim bu konuyu açarken :)

Evlenince sizde çalışmayacak misiniz?
En az 9-10 bin TL demek bu (iki kişi)
Çocuğuma kendim bakmak için işten ayrıldım 2 sene önce şuan olsa maaşım 7-8 bin olacti.
Eşim sağlık memuru kiradayiz, 15 aylık çocuk var dahası ikinciyi istiyoruz.
Allah'a bin şükür tek maaş ile geçiniyoruz..
Sizin için daha kolay olur, gezmeye bile bütçe kalır bence..🤔

Bence evlenin..cocuk dusunuyosaniz gec kalmayin..meslek edinilirde..cocuk sahibi olmak belli bir yastan sonra zor..oluyor..valla.5 bin maasla..imkansiz..gecinmeniz..en azindan siz atananana kadar aileler..yardim edebilse iyi olur..
5 bin maaşla imkansız ama bir de evlenip çocuk yapsın. E süpermiş :))))))

Canım bende ilk sene ozeldeydim sonra sınava hazırlanmaya karar verdim o sene içinde 1 ameliyat 1 düşük geçti basımdan bıraktım herşeyi bu sene yine hazırlanmaya karar verdim 2 aylık oldum cok şükür yani 2 senedir deniyoruz zaten ha diyince olmuyor hic takılma zamana bırak Allahım hayırlısını nasip etsin atanmak kolay değil tebrik ederim🥰
Çok teşekkürler 🥰

Atanmadan, paranı özgürce harcayıp hevesini almadan evlenme. Sonra içine batar.. Arkadaş ortamlarından biliyorum. İlk maaşına naptın muhabbeti yapılır ben dahil çoğu kişi şunu aldım şöyle yaptım der anlatır. Evlendikten sonra göreve başlayan arkadaşlar da şimdiki aklım olmuş olsa der başlar konuya. Tabi yine de sen bilirsin. Önce atan nolursa olsun. Sonra evlenirsin.
Çok güzel bir nokta.
Ben atandıktan 7 yil sonra evlendim paramı özgürce harcadım simdi evlendik kredi borcu araba borcu birton borç çıkıyor.
Benim bir arkadaş evlendikten sonra atandı kızın herşeyi kursağında kaldi bir de adamın bir ton borcu varmış.
O kadar pismandi ki sonradan da boşandı zaten.
En büyük pişmanlığım atanmadan evlenmek olmuştur der.

Herkese merhaba, çook uzun zamandır hep takip ederim burayı ve keşke bazı acı tecrübelerimden önce de keşfetseydim der hayıflanırım. Beni sıkan birkaç konu var, sizlerden öneri, tavsiye, eleştiri ne varsa bekliyorum :)
27 yaşındayım, kpss için hazırlanan bir öğretmenim. Kreşte çalışıyordum fakat geçen hafta sınava çalışmak için istifa ettim. 1 yıldan uzun bir süredir ilişkim var, en başından beri planımız evlenmek fakat işi gücü ayarlamadan harekete geçemedik ve o sıra yine sınava hazırlanıyordum, bekleyelim dedik.
Sınav bu yıl olur mu bilemiyorum, her şey yolunda gitse bile en erken 1 yıl var işe girmeme ve ben daha fazla beklemek istemiyorum evlilik için, evet 27 yaş bazıları için erken bile olabilir ama benim için artık tam zamanı. Nasip olur da çocuğumuz olursa ona enerjim kalsın ve yaş farkımız az olsun istiyorum.
Şu an yalnızca 10bin gibi bir birikimim var ve onun da yaklaşık bu kadar birikimi var. Hayatımdaki kişi yeni bir işe başladı bir ilçede ama 5-6 ay kadar 5bin olacak maaşı, sonrasında da en fazla 6-7 olur. Üstelik ev tutması gerekecek, faturalar falan derken para kalır mı emin değilim. Ona kalsa birkaç aya ilişkimiz için adım atabiliriz. Evlenme masraflarını düşünüyorum ve hatta bu masraflar olmasa bile yine de bu paraların ve maaşının bize asla yeteceğini düşünmüyorum geçinmek için. Onun olur neden olmasın lafları bana çok hayal ürünü geliyor ve açıkçası sinirimi bozuyor. Gerçeklere körmüş gibi hissediyorum, ama bir yandan da ben mi abartıyorum diye düşünüyorum, gerçekten söylediği gibi bu yıl evlenip iyi kötü geçinebilir miyiz sizlere sormak istiyorum.
Bu arada şunları da ekleyeyim: Düğün, kına hevesim hiç olmadı, sadece nikah düşünüyoruz. Eşyalar için de minimum şekilde alıp edelim dedik.
Umuyorum karışık yazmamışımdır, okuyanlara ve yorum yapacak olanlara şimdiden çok teşekkür ederim :)
Sevgiler…

Edit: Çoğunuza cevap vermeye çalıştım, hepinize değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Gelen mesajlarla paralel zaten benim de düşüncelerim. Sadece abartmadığımı ve aslında gerçekçi olduğumu kendime kanıtlamaktı derdim bu konuyu açarken :)
Bütçenize uygun hareket ederseniz neden olmasın.

Kesinlikle,evlilik her zaman olur,ben hem çalışıp hem okuyanlardanım..30’uma kadar evlenmem dedim,öyle de yaptım..gezdim,tozdum,istediğimi aldım,evlenirken de kendi paramla kimseyi karıştırmadan evlendim,bundan daha büyük bi özgürlük yok mesela,hiçbişey içimde kalmadı..32’de anne oldum,hiç geç kaldım diye düşünmedim…maddi sıkıntılar,geçim derdi olunca cicim ayları kalmıyor maalesef

10 bin lira cidden az bir para maalesef sadece ufak tefek şeylere bile yetmeyebilir.
Ben borç ile evlenilmesine karısıyım hadi maaşlar yüksek olsa hem geçim hem borç ödeme durumu olsa ya da aile yardımı olabilseydi belki kanaat edilebilirdi. Su durumda atanmak için elinizden geleni yapmanız daha mantıklı duruyor.
2020 Ekim ayında evlendim o zaman bile bir iki sene öncesi evlenen arkadaşlarıma göre çok harcamıştım ama şimdiki artış bambaşka boyutta. Ben her şeyin ortasını almaya çalıştım evlenirken. Ne çok pahali ne de ucuz. Orta ama kaliteli ürünler aldık. Mesela o zaman iyi bir markanın çok beğendiğim koltuk takımı 11 bin 500'dü. Çok pahali geliyordu bana şimdi o fiyata normal bir markadan alınabiliyor ancak maalesef. Ben 7 bine yine iyi bir markadan almistim salon takımımı.
Aynı takımın yemek masasi ,konsolu vs hepsi 7 bindi. Çok geldiği için bir mobilyaciya 2 binli bir rakama yaptırdık, konsol almadım tabi. Odamı da daralticakti zaten. Bir yıl 3 ayi geçiyor evleneli tv ünitesini yeni aldık. Televizyonu evlendikten sonra aldık ve hala portmantomuz yok. Her seyin hemen acelesi yok kısaca ama çok temel almak zorunda olduğunuz seyler var.
Beyaz eşyalarımızı bizde sözlenince almistik. Normalde 6 ay sonra evlenicektik kabul ettiler mağazada tutmaya. Sonra pandemi olunca mecbur bir seneye çıktı tabi. Bir sorun olmadi. Ben yatak odamı nikaha 4 ay kala aldim. Sadece son taksidi evlilik icinde ödedim. Beyaz eşyaların taksidini de eşim söz evresinde ödemiş olmuştu kesinlikle bunu tavsiye ederim. Ikimizde ailemizin yanında yaşadığı için para sıkıntısı çekmeden her şeyi maaşımızdan taksitle aldık boylece.
Birikimimiz vardi bizim ancak birikmiş kolay yerine gelmez diye düşünüp onu elde tutup böyle maaşımızdan yapmaya gayret ettik.
Birikiminizi tl de tutmayın derim ayrıca. Biriktirmenin anlamı olmuyor yoksa. Eriyip gidiyor maalesef.

Geçen sene yeni bir eve taşındım hiç eşyam yoktu. Koltuk çamaşır makinesi komidin ikinci el. Buzdolabi baza yatak masa hali perde her şeyin en ucuzundan aldım. 10bin civarı bütün giderleri karsilayabildim. Eğer yeter ki bir evimiz olsun derseniz birikimleriniz yeterli olur. Aylık 5bine geçinme konusu da çok kisiye bağlı. Çok tutumlu olursanız gecinebilirsiniz tabii ama bu enflasyonla çok zor. Ben de işiniz olsun öyle evlilik konusuna girin önerisi yapmak istiyorum. Evlilik nasıl olur kendisi ailesi nasıldır onlar çok ayrı sürprizler çıkarabilir karşınıza. En azından garantiniz olur işiniz olursa.

Sevgiler…

Biz eşimle herşeyi kendimiz yaptık evliliğim korona zamanına denk geldi ve sürekli ertelendi. Söz ve Nişanlılık döneminde beyaz eşya bayisinden beyaz eşyalarımızı depoda saklanacak şekilde sipariş verdik ve taksite bağladık nikaha kadar borçları bitmişti bile. Evin eşyalarını bende senin gibi çok abartmayacak şekilde uygun mağazalardan düğün paketi olarak seçtim ve onuda yine taksite bağlatarak yavaş yavaş ödedik. Nikahta takılan takılarımızla arta kalan mobilya borcumuzu kapattık evlendiğimizde hiç borcumuz kalmamıştı ve maaşlarımla geçindik. 6-7 bin ile çok lükse kaçmayacak şekilde geçinebilirsiniz. Bende bunları yaparken 27 yaşındaydım.

5 bin maaşla artı düğün enkazıyla açlık sınırının altında yaşarsınız canım benim sakın derim ben. iki kişi çalışmadan mümkün değil kirada yaşamak. 10 bin lira bile bir eve yetmiyor ne yazık ki.

Back
X