Kızlaarr ya bazılarınız gerçekten çok şen şakrak bayılıyorum hepinize :)
Son olayları anlatayım.
Ben durumu ona güzel bir dille anlatmıştım zaten. O da düşünüp ailesiyle konuşması gerektiğine karar verdi ve durumu ailesine açtı. Oldukça pozitif karşıladılar. Kariyer soranlarınız olmuş bu arada, yaşım genç olsa da oldukça güzel bir kariyerim var. Akademisyenim. Sevgilim de öyle. Onun ailesinde de bir sürü öyle insanlar var zaten o konuda sıkıntımız yok yani. Ailesi konusunu hallettik. Ancak sorun benim ailem. Onlara bu durumu açtığımda hiç bir soru işaretleri kalmamalı. Ancak belirsizliklerimiz var.
Bu konuda da bana fikir vermeniz lazım. Şimdi durum şu;
Buraya gelip yaşamak istemiyor çünkü kendi ülkesinde maddi durumu oldukça iyi ve ciddi bir geliri var. Çoğumuzun 3-4 ayda kazandığı parayı yarı efor sarfederek bir ayda kazanabiliyor. Allah bereketini versin tabi ki. Ama Türkiye'ye yerleşirse bütün gemileri yakması gerekecek. Ben de onun ülkesine gitmek istemiyorum çünkü yaşayabileceğim bir yer değil. Dün de bu konuyu konuştuk. Bir kaç çıkış yolumuz olacak gibi ama muallak.. Herşeye rağmen bu konuyu çözemezsek yine de benimle birlikte olup bir hayatı paylaşmak için benim ülkeme gelir misin diye sordu. Ben de dürüst davranarak onu çok sevdiğimi gerçekten onunla yaşamak istediğimi ama oraya gelirsem mutsuz olacağımı ve hayatı ona da kendime de zindan edeceğimi söyledim. En başta dil bile problem. Hoş o konu çözülebilir belki de yani yaşanabilecek bir yer gibi de değil. Bilemiyorum..
İlk mesaja fazla detay vermedğim için biraz değişik bir algı oluştu farkındayım. Kimseye söylemiyor olmamızın ciddi sebepleri var ve inanın boşuna değil. Onu geçersek size soracağım soru şu:
Sizin için herşeyi yapmış, kimsesiz kaldığınızda size kol kanat germiş, yeri gelmiş üzmüş ama yeri geldiğinde sizi dünyanın en mutlu insanı haline getirmiş birisini hayal edin. Herkes gibi o da mükemmel biri değil ama eğrisiyle doğrusuyla size hiç yalan söylememiş ve hep yanınızda olmuş, size verdiği değeri hep hissetirmiş birisi. En kötü kavganızda bile şefkati eksik etmemiş, kız çocuğu sever gibi şefkat göstermiş en yakın arkadaş kadar yakın olmuş birisi.. Yanlışlarından ders çıkarmış ve size hayatı öğretmiş birisi. Ona baktığınız her dakika gözlerindeki aşkı gördüğünüz ve size onunla olduğunuz her dakika hayatla başa çıkmayı öğretmiş birisi düşünün. Bu kişi için, yapacağınız son şey dahi olsa, bu riski alır, son çıkış yolu olarak onun ülkesinde yaşamayı kabul eder miydiniz?