Evleniceim kii ve Ailesi, ksaca yardm Arkadalar :(

Bana kalırsa ayrı evde yaşayabileceğiniz duruma gelinceye kadar evliliği erteleyin. Yaşın henüz küçük, neden acele ediyorsunuz ki ?

Ahhh yavrucum daha 19 yaşındasın... Bence eşin olacak adamı çok iyi ölç tart daha şimdiden dediğim dedik tavırları varsa.. Evlendikten sonra daha da sert olacak.. Birde ailesiyle oturacakmışsın.... ıyi düşün yaşın genç sonradan pişman olmayacağın bir karar ver....

canım benim hem çocuk konusu konuşmak için daha çok erken hemde yaşın daha çok küçük aynı ev ortamını kaldıramayabilrsin mucize arkadaşımızında dediği gibi bence biraz daha beklesen evlilik konusunda acele etmesen daha iyi olur

evet yaşım genç ama acele eden ben değil sevdiğim insan.. :(

4 erkek kardeşler ve en büyüğüde o artık annesi bi gelin istiyor yardımcı istiyor ben onu kabul ettim ama şimdide bebek çıktı aklımda bir sürü sorular var hep konuşuyoruz olumlu veya olumsuz ama bir sonuç çıkmıyor ortaya 3-4 sene kesin ailesinin yanında kalıcaz bebeğide olacaksa olsun diyor.. :( ben gizlice korunmayı düşünmeye başladım ve aklım çok karışık ya :1no2:

kendimce,
ben onada söledim işte daha yaşım küçük evliliğe alışayım ailene alışayım diye ama o hep işi yokuşa sürüyor annem bile istemiyor aynı evde yaşamamı ben evliliğimin kötü olmasını istemiyorum :(

4 erkek kardeşler ve en büyüğüde o artık annesi bi gelin istiyor yardımcı istiyor ben onu kabul ettim ama şimdide bebek çıktı aklımda bir sürü sorular var hep konuşuyoruz olumlu veya olumsuz ama bir sonuç çıkmıyor ortaya 3-4 sene kesin ailesinin yanında kalıcaz bebeğide olacaksa olsun diyor.. :( ben gizlice korunmayı düşünmeye başladım ve aklım çok karışık ya :1no2:

canım bu önemli konularda yalnızca sevdiğin insan vermeyecek ki kararı...
evlilik zamanını, çocuk planlarını birlikte yapmalısınız zaten...

Sen birkaç yıl çocuk istemediğini ve gizlice korunmayı düşündüğünü söylüyorsun ama ; eşin ve ailesi zaten bu istekte oldukları için, bu konuda senin üzerine geliceklerdir
ve bu defa da çocuğun olmuyor diye binbir laf işitirsin...
bu da seni psikolojik olarak daha fazla yorar tahminimce...

uzun sözün kısası; sen evlilik kararını vermeden önce,
çok iyi düşün tatlım opuyorumnanaktan

canım bu önemli konularda yalnızca sevdiğin insan vermeyecek ki kararı...
evlilik zamanını, çocuk planlarını birlikte yapmalısınız zaten...

Sen birkaç yıl çocuk istemediğini ve gizlice korunmayı düşündüğünü söylüyorsun ama ; eşin ve ailesi zaten bu istekte oldukları için, bu konuda senin üzerine geliceklerdir
ve bu defa da çocuğun olmuyor diye binbir laf işitirsin...
bu da seni psikolojik olarak daha fazla yorar tahminimce...

uzun sözün kısası; sen evlilik kararını vermeden önce,
çok iyi düşün tatlım opuyorumnanaktan

haklısın ama ne yapacağımı bilmiyorum şu an :( daha dün bu konuyu konuştum bana olursa olur dedi 1. çocuktan sonra korunuruz dedi ben baktım olacak gibi değil hayırlısı olsun diye kapattım konuyu

şimdide sinirden ağlıyorum bugün yine açıcam konuyu ama sonuç yine bellii ne yapıcam ben evlenmesem başkasıyla evlenicek bir kız var bile :oklava:

benim size dair hissettiğim gelecek.
buyrun okuyun...

aradan 5 yıl geçmiştir ve siz bir foruma şunları yazarsınız..
"19 yaşındayken sevgilimin ısrarları sonucu evlendik. 2-3 yıl sonra taşınmak üzere kayınvalidemle oturmaya başladık. korunmayı kabul etmedi ve 5 ay sonra hamile kaldım. kayınvalidem hiçbir işe elini sürmez herşeyi ben yapardım. karınım burnumda benden hizmet beklerdi. kocama her ayrı eve çıkalım dediğimde oturuyoruz işte ne var bunda derdi.
bıktım 5 yıldır beraber oturmaktan, bende artık kendi evime çıkmak istiyorum.."

ben bu filmi çok gördüm...

ben o filmi yaşamak istemiyorum ama anneside öyle bir insan değil onu bilemeyiz zaten birde korkum var öbür kardeşide 3-4 yıl sonra evlenir ben yine orda kalırda o ayrı evde olur diye çok korkuyorum aklımda binbir tane soru bunu yaşamadan öğrenemiyeceğimide biliyorum ve bile bile evlenipte kendimi mahvetmek istemiyorum ben rahatıma da düşkünüm kalabalığıda pek sevmem :S ya o kadar çok şey varki anlatsam bu forumda yer kalmaz galiba..

haklısın ama ne yapacağımı bilmiyorum şu an :( daha dün bu konuyu konuştum bana olursa olur dedi 1. çocuktan sonra korunuruz dedi ben baktım olacak gibi değil hayırlısı olsun diye kapattım konuyu

şimdide sinirden ağlıyorum bugün yine açıcam konuyu ama sonuç yine bellii ne yapıcam ben evlenmesem başkasıyla evlenicek bir kız var bile :oklava:

canım ya ;evlilik öyle toz pembe bir film,
bebek de kucağa alıp, öpüp , koklanacak oyuncak bebek değil ki ...
evlilik iyi-kötü bir ömür sürecek
ve bebeğin hamilelikten başlayarak doğumdan sonra artarak devam edicek bir sorumluluğu var...
yani öyle; sevgilim istedi evlendim,
kocam istedi çocuk doğurdum ....
diyerek, ileride yaşayacağın problemlerin üstesinden gelemezsin...

başkasıyla evlenecekmiş, aman evlensin...bulunmaz hint kumaşı mı beyefendi :umursamaz:

seviyorsa fikirlerine de saygı duyması gerek zaten...

Ahh güzelim ah... Annesi kendisine yardımcı istiyor diye adam evlenmeye kalkmış, Sende kabul ettin. Oğlu evlensin istiyorsa önce evini, yuvasını kursun... Diyelim ki bu şartlarda evlendin... ya sonrası ? Sanıyor musun ki herşey şimdi olduğu gibi görünecek gözüne? 4 erkek kardeş, en büyüğü o, yani evde 3 bekar delikanlı var ? Yeni evli bir çift olacaksınız; evliliğinizin en güzel yıllarını aynı evde 2 arkadaş gibi yaşayarak geçirmek zorunda kalacaksınız. Yatak odanız harici; ki odanıza kapanıp, başbaşa kalmak istemeniz bile bazı saatlerde sorun teşkil edecek. Ve sen önce bunları düşünmen gerekirken çocuk yapmak istiyor diye sıkıntıya giriyorsun. Çocuk yapmasanızda eşinle evliliğin tadına varamayacaksın ki...

kendimce,
ben onada söledim işte daha yaşım küçük evliliğe alışayım ailene alışayım diye ama o hep işi yokuşa sürüyor annem bile istemiyor aynı evde yaşamamı ben evliliğimin kötü olmasını istemiyorum :(

Onun yokuşa sürmesi seni evliliğe zorunlu kılmaz. Büyük sözü dinle, anneni dinle. 3 - 4 yıl da olsa bekle. Yok ben illede evlenmek istiyorum seninle diyorsa; ayrı bir ev açsın, evlenin. Aksi durumda çok pişman olursun... Çok...

hem evlilik için hemde çocuk için çok erken. cahilce karşılıyorum. bence ayrı eve çıkacak duruma kadar sabredin.

canım ya ;evlilik öyle toz pembe bir film,
bebek de kucağa alıp, öpüp , koklanacak oyuncak bebek değil ki ...
evlilik iyi-kötü bir ömür sürecek
ve bebeğin hamilelikten başlayarak doğumdan sonra artarak devam edicek bir sorumluluğu var...
yani öyle; sevgilim istedi evlendim,
kocam istedi çocuk doğurdum ....
diyerek, ileride yaşayacağın problemlerin üstesinden gelemezsin...

başkasıyla evlenecekmiş, aman evlensin...bulunmaz hint kumaşı mı beyefendi :umursamaz:

seviyorsa fikirlerine de saygı duyması gerek zaten...

evliliğin verdiği sorumluluk bebeğin verdiği büyük sorumluluk bunları hepsini biliyorum ama hani çaresiz kalırsınız ya ben şu an öyleyim öyle düşünüyorum olmuyor böyle düşünüyorum olmuyor ben onu 4,5 senedir seviyorum öyle vazgeçemiyorumda :(

Neden hep erkek arkadaşınızın söyledikleri oluyor?
Erken evlenilcek! Tamam!
Annemle aynı evde oturulcak,ona yardım edilecek! Tamam!
Hemen bebek yapıcaz! Tamam!
İlk bebekten sonra korunuruz! Tamam!
Sizin hiç aklınız fikriniz yok mu?:delphin:

benim size dair hissettiğim gelecek.
buyrun okuyun...

aradan 5 yıl geçmiştir ve siz bir foruma şunları yazarsınız..
"19 yaşındayken sevgilimin ısrarları sonucu evlendik. 2-3 yıl sonra taşınmak üzere kayınvalidemle oturmaya başladık. korunmayı kabul etmedi ve 5 ay sonra hamile kaldım. kayınvalidem hiçbir işe elini sürmez herşeyi ben yapardım. karınım burnumda benden hizmet beklerdi. kocama her ayrı eve çıkalım dediğimde oturuyoruz işte ne var bunda derdi.
bıktım 5 yıldır beraber oturmaktan, bende artık kendi evime çıkmak istiyorum.."

ben bu filmi çok gördüm...

kesinlikle katılıorummm . aynen böyle olucak bencede .çnkü bir çok arkadaş buna benzer konu açtı . . .bence biraz daha sabredin .ayrı eve geçin.kayınvalidene yakın ol ama aynı evde olma bence arkadaşım . şimdi aşktan gözün görmüo kulağın duymuo .sadece sevdiğin kişiyle iş bitmio.ki emin olki evlendiktn sonra eşler daha bi aileye bağlanıoyor. bence ileride hiç ayrılmk istemicek annesinden .bak kendinde demişsin kayınvalidem yardımcı istio :delphin:

Haydaaaa... Ve sen bu adamla evlilik düşünüyorsun ?

Güzelim senin kendi aile yaşantında bir sorun mu var ? Evlen diye bir baskı falan ?

Ya da başka bir durum ?

aileyle oturmak zor olsa gerek
en heycanlı zamanlarınızı başbaşa yaşayacağınız dönemde eve geçeceksiniz
birde çocuk olursaa ozmanları unut şekercim.
onu ikna etmeye çalış azcık cilve yap

canım, bak büyük tavsiyesi dinle, anneler ne derse doğru der. ben bile eşimle severek evlendim herşeyimiz var çok şükür, işi düzgün evide vardı ve birbirimize aşıktık, ama evlilik gerçekten dışarıdan bakıldığı gibi değil, sorun yaşıyorsun. ama sen eğer evlenirsen çok daha büyük problemlerle karşılaşacaksın. kendini ateşe atıyorsun bence.

arkadaşlar evleniceksin diye kimse bana baskı yapmıyor

ama sevdiğim yapıyor bunu

biz en son evlenmeyi düşündüğümüzde askerdeydi ve o sıralar tartıştık ayrıldık bir sene sonra barıştık o süre zarfında akrabalarının bir kızını annesi oğluna düşünmüş ama benmkide işte sevdiğim var demiş

şimdi konu benim üzerimden dönüyor o kıza da söylenmiş sevdiği var diye ama annesi biz evlenmezsek kesin yine birini bulur veya o kızı ikna eder..

ve aklınız fikriniz yokmu diyen arkadaşım :(
var olmasına var ama dinletemiyorum
ben evliliğimi yaşamak istiyorum diyorum hadi aileyi bırak diyorum çocuk istemiyorum onda bile zorluyor beni

herşey karmakarışık inanın

bu kadar çok sevmesem çoktan vazgeçmiştim ama ben onu çok seviyorum
ve bu sevgi belki beni o durumda uzun bir süre götüremicek ve bir gün dayanamıcam
ve sizlerin söylediği gibi olucak ama şimdi ben vazgeçemiyorum
ve diyorum kendi kendime ya iyi olursa kötü düşündüğüm gibi olmazsa diye :s

Back
X