Peki bunun bir süresi var mı,ne zaman olmalı bu yakınlaşma süreci,dersi olsa oturur çalışırım ama uygulama işinde çom zorlanıyorum?Aynenİçimde arzu oluşması için bir süre geçmesi, birlikte zaman geçirmemiz, paylaşımda bulunmamız, güven duyabilmem gerekiyor ki tutucu biri de değilim yine de şartlar olgunlaşmadan yakınlaşamıyorum. Bu durumda iki uçta yaşayan erkek de bana uymaz yani ; ne cinsellik yaşamadan test edip onaylamadan evlenmek ve ilerisi için emekli gibi sıkıcı bir sevgililik yaşamak ne de ilk günlerden tanıyıp güvenmeden , alışmadan hoppidi yatak bana göre değil
Ilk bulusma icin uzun bir plan yapmayin. Kafaniz uyarsa sonrasına uzatabileceginiz, uymazsa erken kacabileceginiz bir plan yapin.Peki bunun bir süresi var mı,ne zaman olmalı bu yakınlaşma süreci,dersi olsa oturur çalışırım ama uygulama işinde çom zorlanıyorum?
Mesela ilk buluşma kaç saat olmalık,çay kahveyle mi kalmalı,yemekle devam mı etmeli,
Sonrası ve sonrası…
İngilterede yapılan bir araştırmaya göre (şaka yapmıyorum) ; bir aydan veya 3 buluşmadan önce beğendiğiniz adamla cinsel bir paylaşım yapılmaması gerektiği söyleniyor.Tabii buna harfi harfine uyacaz diye bir kaide yok mesela bana bu bile erkenPeki bunun bir süresi var mı,ne zaman olmalı bu yakınlaşma süreci,dersi olsa oturur çalışırım ama uygulama işinde çom zorlanıyorum?
Mesela ilk buluşma kaç saat olmalık,çay kahveyle mi kalmalı,yemekle devam mı etmeli,
Sonrası ve sonrası…
30 lu yaşların ortasindasin anladığım kadarıyla.bir takım gelgitler ve bu tarz kaygıları neredeyse hepimiz yaşamışızdır sanıyorum.aradaki fark zamanında halletmiş olmamız.böyle yapa yapa en güzel en aktif yıllariniz geçip girmiş.hiç yazık günah demiyor musun anlamadim ki? Evet olabilir ama bir tedavi olursun, destek alırsın.geçen bir arkadaş konu açmıştı.senin gibi kaygılarla beklemiş.sonra 33 yaşında evlenmiş.kocası iktidarsız çıkmış.hadi bakalım.şimdi ayrılacak da yeni birini bulacak da.... değmez valla değmez.kısacık hayat.bu yaşa kadar illaki güven veren, içiniziniz ısındığı biri çıktı.herkese çıkıyor size de çıktı.sorunlardan kaçmak için yok saydınız.uzaklaştiniz.Siz sevdiğiniz adamla yaşadınız,güven duydunuz.
Ben duyamadım,duymak istedim ama korkularım nüksetti.Yapamadım.
Hocam peki arka arkaya üç gün bulusursak hemen dorduncu gun sevisebiliyor muyuz ahshdhdbir aydan veya 3 buluşmadan önce beğendiğiniz adamla cinsel bir paylaşım yapılmaması gerektiği söyleniyor.
Orda da bir ay kuralı devreye giriyor malesefHocam peki arka arkaya üç gün bulusursak hemen dorduncu gun sevisebiliyor muyuz ahshdhd
Amaaan çok sıkıcı.Orda da bir ay kuralı devreye giriyor malesef
35 yaşına kadar travmalar aşılmamış olsaydı ülkede sevişebilen adam kalmazdı.Ben buraya bir derdimi yazıyorum ve öz eleştiri yapmaya hazır olarak yazıyorum.
Sizlerden de destek beklerken bazı arkadaşların destekten ziyade yargı dağıttığını görüyorum .
Yanlış yerlerde arıyor olabilirim,yanlış yapıyor olabilirim,sorunlarım olabir ki bu durumlar beni depresyona sürükleyecek kadar yoğun.Bu konuda farkındalık kazanmak için yazıyorum sonuçta .
Cinsellik vs meselesine gelince doğru olanın ne olduğunu bilsem de bu konuda ölümcül kaygı verecek düzeyde korkularım var ,puba gitmemin hatta korkuyla o kişinin evine gitmemin sebebi bile buydu,korkularımın üzerine gidip onunla yüzleşmem.
Hatta yüzleşiyorum da seanslarımda,bu hataları yapmasaydım belki ataklarımın bir kısmını yenemeyecektim.
Ama gerçekten aşk olsun diyorum.
Yani burda pek çok arkadaş derde ortak olmak yerine yargı dağıtmak gibi bir amacı var.Burda hepimiz yazdıklarımızdan çok daha fazlasıyız.
35 yaşında bu konuları aşamamış olmam olgunlaşmadığımı değil,yaralı olduğumu gösterir.
Seküler baba tarafı ,muhafzakar bir anne tarafının arasında çekiştirilmiş bir insanım sonuçta,ne yapacağımı bilmiyorum.
Yanlış da olsa yaptıklarım deneyimliyorum.
Pek çok kişi yargı dağıtarak bana iyi gelmekten çok amaçlarının daha farklı olduğunu düşünüyorum.
Her yerde kısmetimi aradım.
Kitap kulüpleri,psikoloji ekipleri,akademi etkinlikler vs.
Farklı ortamlar deneyimlemek istedim ki oraya gitmem ani bir karar oldu.
Sanki böyle yerlerde öcüler var gibi yazılmış.
Yazan arkadaşların da bu konuda kendileriyle de sıkıntıları olduğunu düşünüyorum.Öteki türlü daha nahif daha anlayışlı cevaplar yazarlardı.
Yine de emek verio yazmışlar ,hatta benim bile unuttuğum 2019 daki mesajlarımı alıntılamışlar,
Yani garip gerçekten.
Ben terapi alıyorum,cinsellik konusuna yeni geldik diyelim.30 lu yaşların ortasindasin anladığım kadarıyla.bir takım gelgitler ve bu tarz kaygıları neredeyse hepimiz yaşamışızdır sanıyorum.aradaki fark zamanında halletmiş olmamız.böyle yapa yapa en güzel en aktif yıllariniz geçip girmiş.hiç yazık günah demiyor musun anlamadim ki? Evet olabilir ama bir tedavi olursun, destek alırsın.geçen bir arkadaş konu açmıştı.senin gibi kaygılarla beklemiş.sonra 33 yaşında evlenmiş.kocası iktidarsız çıkmış.hadi bakalım.şimdi ayrılacak da yeni birini bulacak da.... değmez valla değmez.kısacık hayat.bu yaşa kadar illaki güven veren, içiniziniz ısındığı biri çıktı.herkese çıkıyor size de çıktı.sorunlardan kaçmak için yok saydınız.uzaklaştiniz.
Teşekkür ederim.İngilterede yapılan bir araştırmaya göre (şaka yapmıyorum) ; bir aydan veya 3 buluşmadan önce beğendiğiniz adamla cinsel bir paylaşım yapılmaması gerektiği söyleniyor.Tabii buna harfi harfine uyacaz diye bir kaide yok mesela bana bu bile erkenBiraz yapınıza bağlı. Orta yolu bulmanız gerekiyor ; kendinizi ne zaman hazır hisseder , sonradan pişman olmıycağınızı , kötü hissetmiyceğinizi , midenizin bulanmıycağını düşünürseniz o zaman olabilir. Biraz da akışına bırakmak lazım veresiye defteri gibi planlı işlemiyor bu işler. İlk buluşmaya gelince sabah da çıktığım oldu akşam da , kahve içtiğim de oldu güzel bir mekanda yemek yediğim de. Bunlar tamamen spontane gelişecek şeyler. Bazı erkekler önce görüp sonra ona göre paraya kıymayı doğru buluyor sanırım Size tavsiyem çok geç saatlerde olmasın ki algılarınız açık olsun, uzun vakitler kalmayın ki birdahaki buluşmaya konuşacak şeyler ve merak duygusu kalsın bir de sinema tiyatro gibi konuşup tanıyamıycağınız mekanlar olmasın veee son dakika planlarına katılmayın her an müsait izlenimi vermeyin
Son zamanlarda flörtlerimin ortak özelliği ilk buluşma sonuna doğru dudaklarıma yapışma,ikinci üçüncüde cinsellik beklentisi ,amacına ulaşamayınca da kapanış.Ilk bulusma icin uzun bir plan yapmayin. Kafaniz uyarsa sonrasına uzatabileceginiz, uymazsa erken kacabileceginiz bir plan yapin.
Ben genelde biraya cikarim. Sararsa biradan devam, belki baska mekana gecis. Sarmazsa ben kacayim artik diye geceyi bitirme.
Yemege çıkacaksak da saatlerce uzun uzun oturacagimiz bir yemekten ziyade pizza, hamburger gibi cabuk yenecek yemegi tercih ederim. Keyifli gecerse sonrasinda tatliyla, kahveyle devam ederim. Sıkılırsam yemekten sonra kalkar donerim.
Ayrica keyif alsaniz bile butun gece saatlerce oturmayin. Isiniz olmasa bile kalkın. Ki tadi damakta kalsin.
Diger sorunuz, yani yakinlasma konusu. Bu cok öznel. Kimi insan aylarca yakinlasmaz, kimisi ilk gorusmeden sonra sevisir. Kimi insan bir ay opusur sonra sevisir. Bunda genelgecer bir sey yok, hicbirimizin dogrusu tek dogru degil, hicbirimiz de yanlis degiliz.
Ilk bulusma istedigim gibi geçtiyse ben de opusurum ilk bulusmada. Bazen ikinciyi üçüncüyü beklerim, keyfim nasıl istiyorsa.Son zamanlarda flörtlerimin ortak özelliği ilk buluşma sonuna doğru dudaklarıma yapışma,ikinci üçüncüde cinsellik beklentisi ,amacına ulaşamayınca da kapanış.
Hatta bir tanesi şey demişti ,o kadar vakit geçirdik ,artık sevgilili olalım.
Kızılcık şerbo Rüzgar ve Nursema? Ara ara izledim belki öpüşüp sevişmişlerdir bilmiyorum tabi35+ olup herhangi bir dini hassasiyeti vs olmayip, aylarca eli eline degmeden, parklarda restoranlarda iliski yasayacak kac erkek var? Ayrica bunlar konu sahibinin diger kriterlerine de uyacak.
Kimse istedigi icin cinsellik yasamak zorunda degil tabii ki. Isterse 80 yasina kadar yasamaz. Kendi karari, karsisindaki de sadece saygi duyabilir.
Ama yas grubu itibariyle platonik bir ask yasayacagi bir erkek bulmasi da cok zor, kabul edin.
Bu yaslarda platonik iliski yasayacagi adam buyuk ihtimalle gorusleri yuzunden bu sekilde iliski yasar. E konu sahibi de oyle bir adam istemiyor.
24-25 yasindan bahsetmiyoruz ki. 40 yasinda adamlardan bahsediyoruz.
Konu sahibinin cinsellik yasamamasini elestirmiyor kimse. Cinsellik yaşayacak hayat tarzinda adamlari secip sonra cinsellik istemelerinden yakinmasini elestiriyor.
Benim sorunum evlilik öncesi cinsellik yaşayan adamlar değil,ben duygusal anlamda hazır olmadan cinsellik beklentisi içinde olan erkekler.Kızılcık şerbo Rüzgar ve Nursema? Ara ara izledim belki öpüşüp sevişmişlerdir bilmiyorum tabi
Valla konu sahibi ne kadar muhafazakar ne kadar seküler bilemiyorum ama aradığı ilişki bana tam bunu hatırlattı
Ya dersi falan yok yahu. Hissedersin. Eski erkek arkadasimla farkliydi ama esimle tanistigimizin 8. Gunu oldu. Bu kadar analiz etmeyi birakin artik. Oluruna birakin, dersi mersi yok. Ne istediginize, ne hissettiginize odaklanin. Cinselligi kendiniz icin yasayin. Kendiniz istiyorsunuz diye.Peki bunun bir süresi var mı,ne zaman olmalı bu yakınlaşma süreci,dersi olsa oturur çalışırım ama uygulama işinde çom zorlanıyorum?
Sonrası ve sonrası…
Diziyi izlemedigim icin net bir yorum yapamayacagim, sadece sosyal medyadaki geyikleri biliyorumKızılcık şerbo Rüzgar ve Nursema? Ara ara izledim belki öpüşüp sevişmişlerdir bilmiyorum tabi
Valla konu sahibi ne kadar muhafazakar ne kadar seküler bilemiyorum ama aradığı ilişki bana tam bunu hatırlattı
Var öyle erkekler:)Özetle meali şu yani arkadaşlar, bir erkekle olmaz.
Senin de pek evlenebildiğin söylenemezayda 2 gün bir araya gelebildiğin şeye evlilik denmiyor çünkü ortak ev yok farkındaysan
Adam karımla vakit geçireyim demiyor altı sene ayrı takılmak istiyor
Peki 35 yaşına kadar hiç mi kimse çıkmadı?Benim sorunum evlilik öncesi cinsellik yaşayan adamlar değil,ben duygusal anlamda hazır olmadan cinsellik beklentisi içinde olan erkekler.
Keyfi gerekçelerle altı sene ayrı kalmak isteyen ayda bir biraraya gelen bir çift gözümde iyi bir evliliği olan çift değildir.Komiksiniz mesafe var diye kocamı boşayayım o zaman gemiciler hiç evlenmesin işi uzakta olan boşansın dayalı döşeli evimiz var ortak bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?