Evlenilecek kişi

istanbulda bunu konuştuğum arkadaşlarım sakarya ve ankarada
İstanbul gibi koca bir metropolde yaşıyorsunuz. Her gün yolda gördüğünüz o binlerce askılı giymiş kadının eşi/ sevgilisi bir yerlerde dişlerini mi sıkıyor sizce?

Çünkü hepsi öyleymiş, başkaları nasıl çekiyormuş. O da çeksinmiş. O zaman niye konu açıyorlar anlamıyorum.
Benim anadolunun bağrından çıkan, ataerkil ailede büyüyen, evin tek oğlancığı ile kral tacı takılan, dini bütün olan ve bir sürü şımartılan kocamın bile yapmadığı(keza yapamayacağı) şeyler.

Bu devirde öylelerini bulmak, samanlıkta iğnr aramak bana kalırsa, geçiniz denir üstü çizilir, bu kadar.
Bunları normal gören kadınlar, nasıl ailelerden geldi çok meraktayım.

Ya el üstünde tutulmayacagim bir ilişkidense yalnız ölürüm daha iyi valla 😂 ki tek çocuğum annem babam dışında aile akraba bağları da olan biri değilim. Niye bu korku acaba ya kadınlarimizdaki ilişki merakı
Çünkü yoğğğğk 🤣

Merhabalar

Yeni insanlar tanımaya karar verdim artık. Hayatımda tam olarak herşeyi yoluna koyamasam da banada fikir olsun hemde yeniden birine ısınabilecek miyim bilmiyorum. Herkesin artısı ekşisi var tabiki ama bu yolda yeni birlerini tanımaya çalışırken nelere dikkat edeyim. Hiç mi taviz vermeyeyim mesela. Bu sefer kıyafetime karışılırsa ben hayır değiştirmiyorum diyeceğim ama başka başka bir sürü şeye laf edildiğinde sende hiç ödün vermiyorsun emek vermiyorsun denilebilir. Örneğin cimri olana mı tahammül etmek daha kolay psikolojik şiddete mi belki kıyafete karışmak bunların yanında hiç bişeydir. Kimisi aileci kimisi saygısız. Kimisi baskın ve müdahaleci. Merak ettiğim şey bana şunlarından kesin taviz verme yada şöyle bir şey görür yaşarsan anında önünü kes. En tahammül edilemez olanı şudur. Diyebileceğiniz tecrübeleriniz.
Sizin ne tür baskı, eleştirilerden nefret edip etmediğinizi, tahammül edemediğinizi biz nereden bilebiliriz ki? Bu sizile alakalı bizim tavsiye vermemizle ömür boyu yalnız kalabilirsiniz belki de aksi halde herkes şuna izin verme bunu demesine engel ol vs. diyecektir. Sizin tam olarak hassas noktanız nedir onu düşünün. Ben mesela özgürlüğümün kısıtlanmasına müsade etmedim çocukluğumdan bu yana diyeyim. Ne ailemden ne başkalarından en ufak giyimim, gezmelerim, düşüncelerimin eleştiri manasında değilde karışmalarına müsade etmedim etmemde. Bu yüzden birazda yalnızım zaten :D Ama çok memnunum hayatımdan. Zaten her zaman nerede nasıl giyinip konuşmam gerektiğini bilen biriyim. Bu benim en hassas noktamdır. Diğer bir örnek neden evlenmiyorsun diye bile soramazlar artık bana o konuda da tepkimi koydum. Ama belki siz bunları çok umursamıyor aman ne derlerse desinler bunu mu düşünücem diyebilirsiniz. Sizin canınızı sıkan şeylere izin vermeyin yeter.

Aşk için edilemez mi
Edilemez, çünkü bu özellikler aşkı öldürür. Zamanla sevginiz körelir. Kısıtlandıkça, kendiniz olamadıkça, ödün verdikçe aşkın ne önemi kalır? Zaten aşık olduğunuz kişi sizi siz olduğunuz için sever. Sizi sevip sonradan değiştiremeye, kıyafetinizi, paranızı, hayat tarzınızı vs değiştirmeye çalışıyorsa bu sevgiden şüphe ederim. Sizi siz olduğunuz için, tüm benliğinizle seven bir insan bunları yapmaz.

Bugün bir arkadaşıml konuştum. Eşi narsist. İstediği olmayınca çocuk gibi ağladığı bile oluyormuş. Hep kendi dediği olsun istiyor. Eşiyle zaten yapışık ikiz gibiler. Hiç bir sosyal medya platformu yok kendisinin. Eşinin var. Davete tanıştılar on sene sonra evlendiler. Evde beraberler işte beraberler. Benden başka arkadaşı arkadaş ortamı yok. Eliminde bir tane var yakın arkadaşı başka yok. Her kararına eşi karar veriyor. Ama uzaktan baktığınızda çok iyi görünüyorlar. Benim pek ısınamadığım bir hayat ama arkadaşım dayanıyor. Sevdiği için dayanıyormuş ilk sevgilisi zaten. Ama bilmiyorum çeken çekiyor
Hayat böyle yürümez." Dayanmakta" hayat gitmez. Ki sevdiği için bu kötü özelliklere katlanmak da sevgiye dahil değil benim tanımıma göre. Bir gün patlayacak, o gün bütün dayanmalari çöp olacak, yılları.

Bunu dikte edenler çevresindeki kadınlarmış, nerede o kadınlar çok merak ediyorum giymeyiver, gitmeyiver diyen.
Mağaradalar herhalde, toplum içinde bulunmaları mümkün değil.
Ya ananem babaannem falan böyle tipler mesela. Ama gel gör ki torunları 7 yıldır aynı kişiyle nikahsız yasiyor sjjsjse.

Merhabalar

Yeni insanlar tanımaya karar verdim artık. Hayatımda tam olarak herşeyi yoluna koyamasam da banada fikir olsun hemde yeniden birine ısınabilecek miyim bilmiyorum. Herkesin artısı ekşisi var tabiki ama bu yolda yeni birlerini tanımaya çalışırken nelere dikkat edeyim. Hiç mi taviz vermeyeyim mesela. Bu sefer kıyafetime karışılırsa ben hayır değiştirmiyorum diyeceğim ama başka başka bir sürü şeye laf edildiğinde sende hiç ödün vermiyorsun emek vermiyorsun denilebilir. Örneğin cimri olana mı tahammül etmek daha kolay psikolojik şiddete mi belki kıyafete karışmak bunların yanında hiç bişeydir. Kimisi aileci kimisi saygısız. Kimisi baskın ve müdahaleci. Merak ettiğim şey bana şunlarından kesin taviz verme yada şöyle bir şey görür yaşarsan anında önünü kes. En tahammül edilemez olanı şudur. Diyebileceğiniz tecrübeleriniz.
Bu saydıklarınızın hiç birine tahammül edilemez. Bu kadar mı değersiz görüyorsunuz kendinizi?

Herkesin sınırı farklıdır, üniversite bitirdiğim sene 2 senedir çok kibar anlayışlı tatlı biriyle sevgiliydim. Bana “sınavı kazanamazsan evlenelim ben sana bakarım evimizde ders çalışırsın tekrar hazırlanırsın” şeklinde bir teklif sundu. Tüm iyi yanlarına rağmen benim ayaklarım üzerinde durma planımı beklemeden evlenmek istediği için ayrıldım.
Diğer yandan en yakın arkadaşlarımdan biri okulu bitirdiğimiz yıl evlendi. Yani, bu tamamen sizin sınırınız. Benim sınırım minnet etmemek, karnımı kendi paramla doyurmaktı. Sizinki ne? Bunu bulun.
benim sınırım işimden ve giyiyimimden taviz vermemek

Şöyle davran demek yanlış olur kendin ol her zaman aşk evlilik bunlar güzel ve yeri geldiğinde fedakarlık ister. Karşı taraf seni beğensin diye farklı bir role girme hep kendin ol

O zaman bu konuyu neden açtın? Sokaklar tahammül edilecek adam kaynıyor , git tut al birini tahammül et?
Zaten 1 ay öncesinde açtığı konulara bakarsanız 8 yıllık bir ilişkisi varmış ve şiddet görüyormuş yine de tahammül ediyormuş hatta evlilik düşünüyormuş.

Zaten 1 ay öncesinde açtığı konulara bakarsanız 8 yıllık bir ilişkisi varmış ve şiddet görüyormuş yine de tahammül ediyormuş hatta evlilik düşünüyormuş.
Adam sanırım evlendi, düne kadar onu sayıklıyordu şimdi umudu kesmiş gibi ahahahah

Adam sanırım evlendi, düne kadar onu sayıklıyordu şimdi umudu kesmiş gibi ahahahah
Temmuzda sevgiliyiz evleneceğiz diye konu açmış ne ara evlenmiş adam :D Alışmış bunca yıl esarete şimdi de tahammül edecek adam arıyor işte kabullenemiyor dünyada kendisini olduğu gibi kabul edecek bir adam olduğunu.

Temmuzda sevgiliyiz evleneceğiz diye konu açmış ne ara evlenmiş adam :KK70: Alışmış bunca yıl esarete şimdi de tahammül edecek adam arıyor işte kabullenemiyor dünyada kendisini olduğu gibi kabul edecek bir adam olduğunu.
Aslında adam 1 yıldır piyasada yok, evlendi mi netti belirsiz. Umudu kestiğini göre haberini aldı diye düşünüyorum 🤣

hepsine hatta daha beterlerine tahammül eden ne insanlar var
Tamam siz de tahammül edin ne yapalım o zaman? Niye bize soruyorsunuz? Bütün dünya tahammül etse ben etmem. Dünyadaki bütün erkekler tahammül edilmesi gereken tipte olsa onurumla yalnız kalırım yine sümüğümü atmam hiç birine. Benden değerli bişey yok çünkü bu dünyada. Erkekler sizden değerliyse siz tahmmül edin.

Back
X