Evlenilir mi

Merhaba arkadaşlar. Erkek arkadaşımın bi kaç ay önce iddaa oynadığını öğrendim ve kendisi bana yalan söyledi geçen yıl oynadım bi iki kez dedi. Ama öğrendim ki daha fazla oynamış ve bana söylediği tarihte değil çok daha yakın tarihlerde. Nasıl yalan söylersin bana diye sorduğumda seni üzmemek için sakladım diyor yaşlarımız 27 böyle birine güvenilir evlenilir mi 😔😔😔
bence birakması icin yollar arayın beraber cünki bu bir uyuşturucu gibi birşey...hala birakmiyorsa cikarsın hayatından

İşine gelmediğinde yalan söyleyecek, her defasında da "seni üzmemek için söylemedim" diyecek. İradesiz, üstüne de pişkin insan taktiği. Evlenilir mi diye soruyorsunuz ya; sizce yalan söyleyen insanla evlenilir mi? İddia bağımlılarının kaç tanesi bağımlı olduğunu kabul ediyor acaba? Sevgilinize sorsak kesin bağımlı değildir; istediği zaman bırakabilir, çok oynamıyordur falan filan. Oysa size yalan söylemek pahasına oynamaya devam etmiş. Demek ki iş iradesinin, dürüstlüğünün ötesine çoktan geçmiş. Ben güvenmem böyle insana. Yarın öbür gün beni üzmemek kılıfıyla hoşuma gitmeyen işler karıştıracağını bugünden delillerle ispatlamış zira. Bugün oynamadığını nereden biliyorsunuz? Yakalamadınız diye oynamamış mı sayılıyor?

En büyük bağımlılık belirtisi, onu yapabilmek için yalan söylemektir. Asla ama asla hayır gelmez. Sizin aşkınızla, sevginizle, hoşgörünüzle, merhametinizle, azminizle ve daha ne varsa neyinizle olursa olsun düzelmez. Siz düzeltemezsiniz bu topa sakın girmeyin.

Bir şey diyeyim mi, daha dün akşam erkek arkadaşımın bir iş arkadaşı aramış. Adam zaten hiç gözünü kırpmadan tutacağına inanmadığı kupona dahi 200 ₺ atıveriyordu. Erkek arkadaşım daha önce anlatmıştı bana. Dolusuyla borcu vardı zaten yani. Yeni 50.000 ₺ borç yapmış. Arabasını satmış. Eşi de dayanamayıp boşanmış. Adam göz göre göre batırmış kendini. Bu kişi devlette öğretmen. Sonunuz o eş gibi olmasın. Kaçın kurtarın kendinizi.

Ha arada bir oynanır. Ben de severim derbilerde kupon yapmayı mesela. Zaten bir sezonda 10 kere falan oluyor o da, atarım 10 tl, kazanırsam kazanırım giderse gider. İşin eğlencesi. Erkek arkadaşım da sever ama hep küçük oynar, iyi gözlemliyorum ben de onu. O meslektaşımız gibi 200-200 basıverirse sonunun aynı olacağının bilincinde en azından.

Şuanda 6 aydır oynamıyorum diyo yani bağımlı değilim dediği içim yollar arayamıyoruz
Bu söylediğinin doğru olduğundan emin misiniz peki ? Arkadaşım eşine "son fırsat" verdi ve tedavi olmasını şart koştu.Adam hesapta hem terapi hem ilaç tedavisine başladı. psikiyatrist görüşmesinden çıkıp gene oynamış en sonunda da kız gırtlağa kadar borçla (bekarken borç senin borcun diyebilirsin ama evliyken veya bosanirken borç senin borcun olmuyor !)kızcağız boşanıp kendi yolunu çizdi

geçmişe bakıp geleceği öyle kurgulama Allah şahidim olsun hiç bir kötü şeyi yapmıyorum yapamayacam da sende gördün hayatımda ki çoğu kişiyle mesafe koydum artkk yemin olsun hiç birgün kötü bişey yapmam şerefsiz değilim bir dönsen bunu dediğini bile unuturum bir sebepten dolayı herşeyi silip atma yanımda olmanı istiyorum eskisi gibi değil hiç birşey vallahi değil olmayacak da beni dinle lütfen aklım hep sende böyle bitmesin herşeyi silip bırakıp gitme ne olur planlarımız var yapacak çok şeyimiz var kaldır engelleri dön lütfen...

Merhaba arkadaşlar. Erkek arkadaşımın bi kaç ay önce iddaa oynadığını öğrendim ve kendisi bana yalan söyledi geçen yıl oynadım bi iki kez dedi. Ama öğrendim ki daha fazla oynamış ve bana söylediği tarihte değil çok daha yakın tarihlerde. Nasıl yalan söylersin bana diye sorduğumda seni üzmemek için sakladım diyor yaşlarımız 27 böyle birine güvenilir evlenilir mi 😔😔😔
Ben bu kumara alışıp düzelen görmedim inşallah doğru kararı verirsiniz.

geçmişe bakıp geleceği öyle kurgulama Allah şahidim olsun hiç bir kötü şeyi yapmıyorum yapamayacam da sende gördün hayatımda ki çoğu kişiyle mesafe koydum artkk yemin olsun hiç birgün kötü bişey yapmam şerefsiz değilim bir dönsen bunu dediğini bile unuturum bir sebepten dolayı herşeyi silip atma yanımda olmanı istiyorum eskisi gibi değil hiç birşey vallahi değil olmayacak da beni dinle lütfen aklım hep sende böyle bitmesin herşeyi silip bırakıp gitme ne olur planlarımız var yapacak çok şeyimiz var kaldır engelleri dön lütfen...

Sakın inanma, engelle her yerden. Kumar oynamak cidden büyük bir bağımlıklık, kurtulan görmedim.

Hayır evlenilmez.

Eşimin kuzeni var 32 yaşında ben bildim bileli(25 yaşından beri) eşime söz veriyor oynamayacağıö kardeşim diye. Şimdi askerde eşime banka şifresini bıraktı geçmişe bi baktı sürekli o kumar sitesine girmiş. Evlense ev geçindiremez sigara parasını hala annesinden alıyor lafa gelince mangalda kül bırakmaz böyle tipler ama Bi bağımlılık.

Alkol sigara gibi bu da bir bağımlılık.. kumar..

Daha ötesinde görmeniz gereken şey kolay yoldan para kazanma arzusu..
böyle tipler asla tamahkâr olmaz. Aza kanaat etmez. Sabah girip akşama kadar çalışıp helalinden emeğimle kazanayım yiyeyim demez. O para onu kesmez mutlu etmez.

Böylelerinin aileleri hep borç içinde hep çabalayan, kredi borcu haciz vs si bitmeyen insanlar malesef.

Evlenip takıları iddaya yatıran mı dersiniz çocuğunun beşik parasını yiyen mi ne konular var burada.

Çünkü kafaları hep o konuya takık. Elimdeki şu parayı şuna yatırsaydım bin liram bes bin lira olurdu vs vs..

sorunuzun cevabı sorduğunuz sorunun içinde:oha:

Back
X