'Evlenince Anlarsın'

günaydınlar topiği ben açayım bugün:42:
evet hayyalcim çocukların psikolojilerinide alt üst ettiler yakın olsa alıp çocukları bir pedagoga götürücem ama maalesef:ssz:rabbim haklarında en hayırlısını nasip etsin tez zamanda..
bu arada evliliği ne zaman düşünüyosunuz ne güzel şarkınıda yapmış geliyomuş senin adına sevindim bizde kaç senedir şarkı bekliyoruz ama bu senede göndermediler :ssz:
hee ama şimdiden söyliyim evlenincede işte bak biliyodun bu adamın böyle zor şartlarda çalıştığını nasıl evlendin hatta daha fazla şuursuzca söylenen keşke evlenmeseydin diyen insanlar bile çıkacak :1: yani sadece evlenince ablarsın çocuğun olunca anlarsın vs..lerin yanına birde polis eşi olunca anlarsında eklenecek bilgine :1:
rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşlh iyi haberlerini okurum buradan :16:

Bekarken ben de yasadim bu sorunu kimi zaman.

Hakli olunan nokta bir durumu yasadigin zaman onu daha iyi anlayabiliyorsun. Hocanin 'damdan duseni getirin' dedigi gibi. Ya da bekara es bosamak kolay lafi gibi.

Bazi durumlarda bir cok kisi icin bekar olarak dusununce bosanmak, gemileri yakmak daha kolay. Evlenince bunun o kadar kolay olmadigini anliyor insan.

Katilmadigim nokta ise bekarlarin evlilik hakkinda yorum yapamayacagi konusu. Insanin hayata bakisi evlenince birden degismiyor. Bekarken nasilsa evlenince de buyuk oranda ayni oluyor. Oyle bir aydinlanma falan olmuyor yani :27: Bekarkenki durusum simdi de ayni. O zaman da olaylar karsisinda yaptigim yorumlar simdikiyle hemen hemen ayni. Cunku ben benim, duygularim hala ayni benlikten cikiyor.

Olgunlasmak yasla, evlilikle olacak bir sey degil. O yuzden evli-bekar ayrimi yapilmamali. Bazi seyler yasanmadan bilinmez ama bilmek icin illa yasamak gerekmez.

Bir kisi bir sairin siirini begenmez. Sair hemen itiraz eder "siz nereden bilirsiniz iyi siiri kotu siiri, hic siir yazmadiniz ki" der. Adma hic istifini bozmaz " Ben yumurtanin bozuk olup olmadigini anlarim ama hic yumurtlamadim" :52:

Hakli olunan nokta bir durumu yasadigin zaman onu daha iyi anlayabiliyorsun. Hocanin 'damdan duseni getirin' dedigi gibi. Ya da bekara es bosamak kolay lafi gibi.

Bazi durumlarda bir cok kisi icin bekar olarak dusununce bosanmak, gemileri yakmak daha kolay. Evlenince bunun o kadar kolay olmadigini anliyor insan.

Katilmadigim nokta ise bekarlarin evlilik hakkinda yorum yapamayacagi konusu. Insanin hayata bakisi evlenince birden degismiyor. Bekarken nasilsa evlenince de buyuk oranda ayni oluyor. Oyle bir aydinlanma falan olmuyor yani :27: Bekarkenki durusum simdi de ayni. O zaman da olaylar karsisinda yaptigim yorumlar simdikiyle hemen hemen ayni. Cunku ben benim, duygularim hala ayni benlikten cikiyor.

Olgunlasmak yasla, evlilikle olacak bir sey degil. O yuzden evli-bekar ayrimi yapilmamali. Bazi seyler yasanmadan bilinmez ama bilmek icin illa yasamak gerekmez.

Bir kisi bir sairin siirini begenmez. Sair hemen itiraz eder "siz nereden bilirsiniz iyi siiri kotu siiri, hic siir yazmadiniz ki" der. Adma hic istifini bozmaz " Ben yumurtanin bozuk olup olmadigini anlarim ama hic yumurtlamadim"
:52:

Sayfalardır bunu anlatmaya çalışıyoruz.:46::46::46::31:

neden konuya şurdan bakmıyorsunuz?
hepimiz çalışıyoruz
3-5 sene ya da 10 senedir aynı yerde belki
bişey oldu herhangi birşey çat diye onca yıllık emeğinizi işinize olan aşkınızı bırakıp gidebilirmisiniz?
hayır
düzeltmeye çalışırsınız
telafi etmeye çalışırsınız
bende bi hata varmı diye kendinizi sorgularsınız değil mi?
peki hayatı boyunca evde oturmuş biri kalkıp size
aaaaaaa canımmm çık işten olsun bitsin dese?
siz ona ne dersiniz ?
"tecrübe"
evli olduğu için tecrübeli olduğunu düşündüğü için diyor sana evlenince anlarsın lafını BENCE
evli ya da bekar benim gözümde bi üstünlük yok
yaşanmışlık tecrübe farkı var o kadar

Merhaba herkese...
25 yaşında bir bekar olarak sitede olsun gerçek yaşamda olsun pek çok konuda empati yapmaya çalışarak, kimi zaman konu sahibine kızarak(daha baskın davranmadığı için) kimi zaman onun için üzülerek pek çok yorum yaptım...
Yaklaşık 3 senedir bu forumdayım...
Hem gerçek hayatta hem de forumda gördüğüm ve rahatsız olduğum birkaç konu var:
1.si yorum yapan biz bekarlara hemen hemen çoğu zaman 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Söylediklerimiz ya çoğu evli arkadaşlar tarafından tiye alınıyor ya da küçümseniyor.
2.si bekarlar olarak sorunlarımızı paylaştığımızda, 'Ooo evlenmeden ne bunlar şunlar' ya da 'Ooo evlenirsin olur eder geçer gider bak evlen noluyor' diye aşağılayıcı ve karşıdakini incitici yorumlar yazılıyor ve söyleniyor.
3.sü evli insanlarla alakalı yorum yaptığımızda şu klasik replikle karşı karşı karşıya kalıyoruz 'EVLENİNCE ANLARSIN!'

Her şey bir tarafa, 'EVLENİNCE ANLARSIN!' lafı bir beddua değil de nedir?
Onların yaşadıklarını ya da benzerlerini yaşamamızdan mutlu mu olacaklar?
Tüm bekar ve evli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Haksızsam düzeltin lütfen.
Ben bu konuda gerçekten dertliyim... :19:

evlilik, içine girmeden sınırları görülebilecek bir mevhum asla değil
bekar birisi, istediği kadar empati yapsın, evlilik yaşantısı, sorumlulukları, sorunları hakkında fazla fikir yürütemez.
madem ki bu yakıştırmalardan hoşlanmıyorsunuz, yorum yapmayın
mesela benim evladım yok
çocuk konularında yorum yapmıyorum
yapsam da anlamlı olacağını düşünmüyorum

biz de bekar arkadaşların her topice girip
"boşan bence"
"ay ben olsam hayatta katlanmam"
"hemen boşanmalısınız"

demelerinden rahatsız oluyoruz

evet cidden evlilik, flörtle bir tutulacak bir kurum değildir.
toplumun temel kurumudur
önemlidir, önemsenmesi gerekir
ve cidden de içine girmeden anlaşılacak bir kurum da değildir
fazla dert edinmeyin kendinize
bunlar hayatın gerçekleri

günaydınlar topiği ben açayım bugün:42:
evet hayyalcim çocukların psikolojilerinide alt üst ettiler yakın olsa alıp çocukları bir pedagoga götürücem ama maalesef:ssz:rabbim haklarında en hayırlısını nasip etsin tez zamanda..
bu arada evliliği ne zaman düşünüyosunuz ne güzel şarkınıda yapmış geliyomuş senin adına sevindim bizde kaç senedir şarkı bekliyoruz ama bu senede göndermediler :ssz:
hee ama şimdiden söyliyim evlenincede işte bak biliyodun bu adamın böyle zor şartlarda çalıştığını nasıl evlendin hatta daha fazla şuursuzca söylenen keşke evlenmeseydin diyen insanlar bile çıkacak :1: yani sadece evlenince ablarsın çocuğun olunca anlarsın vs..lerin yanına birde polis eşi olunca anlarsında eklenecek bilgine :1:
rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşlh iyi haberlerini okurum buradan :16:

Onu şimdiden diyenler var merak etme... :9:
Napacaksın polisle onla hayat mı geçer, çok zor meslek şudur budur odur...
Çok zor olduğunu ben de biliyorum.
Evlilik mevzusu da çıkmaz ayın son perşembesi inşallah :23:
Kesinlikle zor bir şey... Bakalım o yola girelim de şimdiden çok zor olduğunun farkındayım zaten. :32:

Bir kisi bir sairin siirini begenmez. Sair hemen itiraz eder "siz nereden bilirsiniz iyi siiri kotu siiri, hic siir yazmadiniz ki" der. Adma hic istifini bozmaz " Ben yumurtanin bozuk olup olmadigini anlarim ama hic yumurtlamadim" :52:

Teşekkür ederim acemiperi güzel fikirlerini bizimle paylaştığın için... :21:

neden konuya şurdan bakmıyorsunuz?
hepimiz çalışıyoruz
3-5 sene ya da 10 senedir aynı yerde belki
bişey oldu herhangi birşey çat diye onca yıllık emeğinizi işinize olan aşkınızı bırakıp gidebilirmisiniz?
hayır
düzeltmeye çalışırsınız
telafi etmeye çalışırsınız
bende bi hata varmı diye kendinizi sorgularsınız değil mi?
peki hayatı boyunca evde oturmuş biri kalkıp size
aaaaaaa canımmm çık işten olsun bitsin dese?
siz ona ne dersiniz ?
"tecrübe"
evli olduğu için tecrübeli olduğunu düşündüğü için diyor sana evlenince anlarsın lafını BENCE
evli ya da bekar benim gözümde bi üstünlük yok
yaşanmışlık tecrübe farkı var o kadar

O sizce ama... :6:
Gene de teşekkür...
Bizi anlayan insanları görmek de güzel her şeye rağmen.
Bizde hata var mı diye sorguladık da kendimizi.
Sorguluyoruz da Allah'a şükür gelişmeye müsait bir yapımız var ki bütün yazılanları süzgeçten geçirip almamız gerekeni alıyoruz.
Aynı şeyi siz de biz olarak ayrıştırdığınız 'bekar yardımsever' insanlar için yapsanız belki umuyorum en azından, bizi anlarsınız... :24:

evlilik, içine girmeden sınırları görülebilecek bir mevhum asla değil
bekar birisi, istediği kadar empati yapsın, evlilik yaşantısı, sorumlulukları, sorunları hakkında fazla fikir yürütemez.
madem ki bu yakıştırmalardan hoşlanmıyorsunuz, yorum yapmayın
mesela benim evladım yok
çocuk konularında yorum yapmıyorum
yapsam da anlamlı olacağını düşünmüyorum

biz de bekar arkadaşların her topice girip
"boşan bence"
"ay ben olsam hayatta katlanmam"
"hemen boşanmalısınız"

demelerinden rahatsız oluyoruz

evet cidden evlilik, flörtle bir tutulacak bir kurum değildir.
toplumun temel kurumudur
önemlidir, önemsenmesi gerekir
ve cidden de içine girmeden anlaşılacak bir kurum da değildir
fazla dert edinmeyin kendinize
bunlar hayatın gerçekleri

Bunları burada yazan arkadaşlarım gibi kendim de yapmıyorum sevgili Asude Bahar.
Hiç görmedim ki burada yazanlar 'hemen boşanın' yazmış olsun.
Aksine, evli olan arkadaşlar daha çok bunları yazıyor.
Bu dediğinize göre, aldatılanlar sadece aldatılanlara, şiddete maruz katanlar psikolojik olsun fiziksel olsun bunu yaşayanlara, hatta örnekleri çoğaltırsak çocuğu 1 yaşında olanlar 1 yaşında olanlara; ergen olanlar ergen olanlara yazsın sadece?
Ne olsa asla birbirimizi anlayamayız...?
Bu mudur?
Hiç zannetmiyorum...
Rahatsız olduğum vakitler oluyor ama ben asla ne niyetimi bozarım ne de içimdekiler değişir...
Karşımdakinin ise asla ben ve ben gibileri küçük görmesine müsade etmem.
Kimse kusura bakmasın.
Evlenmek başı göğe ermek değil... :19:

Buna bir de ek olarak bir mevzu daha var...
Anne olunca anlarsın:27:
Çocuğun olursa anlarsın :27::27:
Bir tek kendi beyinleri tam porsiyon,hatta akılları fazla geliyor bir buçuk porsiyon.:24:
Ya evli değiliz ya da çocuğumuz yok ya,bizimkiler yarım porsiyon :37:
Yorum yapma hakkımız yok bu yüzden(!) :ssz:

Son düzenleme:
Hiçbir evli bayana hemen boşan dememişimdir.Ancak evli olup da,erkek arkadaşından hemen ayrıl diyenleri çok gördüm.Hatta bana bile demişlerdi,ufacık bir problem yüzünden.Halbuki benim ilişkim daha uzun süreliydi onunkinden..Yani en azından paylaşılan daha fazla şey var..Madem evliler ilişkinin bitirilmesinin o kadar kolay olmadığını biliyor,nasıl bu kadar kolay ayrıl diyebiliyorlar?İlla ki bir imza atmak mı gerekiyor "aman ilişkini bitirme,bir kez daha dene,ayrılma" demek için???
Evliliğin birtakım sorumlulukları gerektirdiği çok doğal,bunu da inkar etmiyoruz zaten.Ama ben evli değilken de,hem hayatın gerektirdikleri için hem de ilişki için birçok sorumluluk aldığımı düşünüyorum.

iyi niyetimle anlatmaya çalıştıkça
boşuna uğraştığımın farkına vardım
evli olan insanlarla görüşmeyin sorununuz çözülür
çünkü başka hiç bir cevabı kabul etmiyorsunuz
ama gerçekten evlendikten sonraki düşünceleriniz ne olacak çok merak ediyorum
o zaman da bekar arkadaşlarınızla görüşmemenizin çözüm olacağı cevabını vereceğim bir sorunuzun olacağını düşünüyorum

o zaman da bekar arkadaşlarınızla görüşmemenizin çözüm olacağı cevabını vereceğim bir sorunuzun olacağını düşünüyorum

Tecrübe konusunda ben sizinle hemfikirim,konu sahibi arkadaş da bunu inkar etmiyor anladığım kadarıyla.Zaten mesele sadece evlenince anlarsın lafı değil,evlendiğinde sanki kendisi hiç bekar olmamış gibi davranan insanların yaptıkları,söyledikleri..
Benim gözümde de evli bekar birdir insan olarak,ama evli bir insanın yaşadığını bekar da yaşamış olabilir.
Her şeyi ben bilirim edasıyla gezen insanlardan oldum olası nefret etmişimdir,hele ki bu yeni evlenmiş biriyse ve bana ilişki,evlilikle ilgili konuşuyorsa daha da sinir bozucu.
Aslında evli-bekar olmaktan ziyade önemli olan, mantıklı olup düzgün konuşabilmek ve karşındakini anlayabilmektir diye düşünüyorum.

Tecrübe konusunda ben sizinle hemfikirim,konu sahibi arkadaş da bunu inkar etmiyor anladığım kadarıyla.Zaten mesele sadece evlenince anlarsın lafı değil,evlendiğinde sanki kendisi hiç bekar olmamış gibi davranan insanların yaptıkları,söyledikleri..
Benim gözümde de evli bekar birdir insan olarak,ama evli bir insanın yaşadığını bekar da yaşamış olabilir.
Her şeyi ben bilirim edasıyla gezen insanlardan oldum olası nefret etmişimdir,hele ki bu yeni evlenmiş biriyse ve bana ilişki,evlilikle ilgili konuşuyorsa daha da sinir bozucu.
Aslında evli-bekar olmaktan ziyade önemli olan, mantıklı olup düzgün konuşabilmek ve karşındakini anlayabilmektir diye düşünüyorum.

bende seninle aynı düşünüyorum
ama tüm insanları aynı kefeye koyuyor arkadaş
iyi niyetle söylenmiş bir evlenince anlarsın la
kinayelikle söylenmiş bir evlenince anlarsın farklı
bunu anlatmaya çalışıyorum

Ben bunca sayfa boyunca sürekli her söylediğinize uygun bir dille cevap her verdiğimde karşımda çok anlayışlı göremedim sizi.
Bu yüzden son cümlem böyle olmuş olabilir...
Benim tüm insanları aynı kefeye koyduğumu da nereden çıkardınız?
Bu kadar evli insan da yazdı.
Hepsine verdiğim cevaplara bakarsanız kime nasıl davrandığım belli oluyor.
Ben kendimi anlatmaya çalıştıkça ısrarla bana dediğinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz.
Ayrıca, şunla görüşün bunla görüşmeyin deme hakkına da sahip değilsiniz...
Siz madem bizim siz gibi üstün görüşle düşünemediğimizi düşünüyorsunuz o zaman anlatmaya çalışmayın rica ederim.
Bunca sayfa bir sürü arkadaşa oturup birşeyleri izah ettim...
Anlayışsız olsam aman sen de demesini de bilirim...
Demediğime göre önemsiyorum.
Tek istediğim dediğimin farklı yerlere çekilmemesi.
Yani sizin yaptığınızı yapmaması.
Bundan dolayı tepki gösteriyorum, iğneyi bana batırırken çuvaldızın en azından ucunu da olsa kendinize batırın.
Lütfen rica ediyorum... :19:

evlenmek evliliğin içinde yaşamak tabiki çok farklı olay çünkü herkesin eşi vs herkesinkiyle aynı değil bu yüzden evlenince anlarsınlar geliyor peşisıra.Lakinn yorum yapmak için illede evli olmak gerekmi bence gerekmez insan gördüklerini yaşamasada yorumuna katabilir değerlendirebilir ,bazı seyler elbet yaşanmadan anlaşılamaz ama yorum yapmak ve yaşayarak yorumlamak başka bir sey bence buunnun ayırımını yapamıyorlar..

konu sahibesi tüm insanları aynı kefeye koysaydı eğer bunca sayfa kibar bir dille anlatmak istediğini yazmaya çalışmazdı herhalde
ayrıca
konuyu açan arkadaşı ne reel hayatta ne sanal hayatta tanımam taki konusuna girip yorum yazana kadar.
evet ikiside farklı ama nedense insanların çoğu o lafı iğneli tarafından söylüyorlar
evlenmeden önce insanın duyguları yokmuş empati yapamazmış gibi lütfen imalar kondurmayın
evet kaç kere söyledim tecrübe çok farklı birşey ama bunu üstünlük taslamak eğer söyeleyen taraf dertliyse evlen inşlh sende yaşarsın der gibi bedduai bir tarzda söylemenin,karşı tarafı kırmaktan başka onunda söyleyeni ukala gibi görmesinden başka bir sonuç çıkarmıyor ortaya:ssz:
insanın önce kendine saygısı olması lazım aynı şey size söylenirse ne düşünürsünüz?
yine aynı düşünceyi savunuyorsanız o zaman bekarların %95 lik kesiminde sorun var demektir

Buna bir de ek olarak bir mevzu daha var...
Anne olunca anlarsın:27:
Çocuğun olursa anlarsın :27::27:
Bir tek kendi beyinleri tam porsiyon,hatta akılları fazla geliyor bir buçuk porsiyon.:24:
Ya evli değiliz ya da çocuğumuz yok ya,bizimkiler yarım porsiyon :37:
Yorum yapma hakkımız yok bu yüzden(!) :ssz:

Ona bir nebze katılıyorum gene. Anne olunca anneliğin getirileri çok farklı.
Bir ömür bitmeyecek bir sorumluluk.
Hayatın boyunca kollaman gereken bir evlat.
Bunu tamamen anlayamayız.
Evlilikle alakalı fikrine de katılıyorum... :3:
Yarım porsiyon tabii.
Evlenince kocişle tamamlanan türden yarım porsiyon.

Hiçbir evli bayana hemen boşan dememişimdir.Ancak evli olup da,erkek arkadaşından hemen ayrıl diyenleri çok gördüm.Hatta bana bile demişlerdi,ufacık bir problem yüzünden.Halbuki benim ilişkim daha uzun süreliydi onunkinden..Yani en azından paylaşılan daha fazla şey var..Madem evliler ilişkinin bitirilmesinin o kadar kolay olmadığını biliyor,nasıl bu kadar kolay ayrıl diyebiliyorlar?İlla ki bir imza atmak mı gerekiyor "aman ilişkini bitirme,bir kez daha dene,ayrılma" demek için???
Evliliğin birtakım sorumlulukları gerektirdiği çok doğal,bunu da inkar etmiyoruz zaten.Ama ben evli değilken de,hem hayatın gerektirdikleri için hem de ilişki için birçok sorumluluk aldığımı düşünüyorum.

Kesinlikle inkar edemem ki zaten bu durumu...
Benim neyi anlatmak istediğim açık senin de söylediğin gibi butterfly... :34:
1. yazında da söylediğin gibi evliler bazen öyle yorumlar yazıyorlar ki ilişki sorunlarına dair.
Hemen ilk lafta bitir.
Neden, çünkü kızcağızın imzası yok, tapusu yok.
Ben sevgilini kıskanamazsın, onu sahiplenemezsin kocan mı dendiğini bile gördüm defalarca bu forumda... :19:
Herşey bir imza mıdır?
İmza sadece araçtır amaç değil bana göre...

Kıssadan hisse diyerek size küçük bir sır vereyim, başta alakasız ama içine girince çok alakalı olacak konumuzla.

Uzun zaman (3 yıl) çok yakın çocukluk arkadaşımdan bebek isteğimi sakladım. Uğraşmalarımı, bebeğim olmayacaksa Allahım canımı al bu şekilde yaşamak istemiyorum demelerimi, bir el boğazımı sıkarken bir elin kalbimi sıkmasını, bitmiş ruh halimi. Yok yok iyi rol yapmadım sadece yansıtmamaya çalıştım, içimde yaşadım. Kan kusarken kıcılcık şerbeti içtim dedim. Oysa o anneydi en iyi beni o anlardı. Bir evladın olmaması ne demek o bilirdi.

Oysa ben tüm dertleşmelerimi çocuk istemeyen, çocuk mu bana uzak Allaha yakın diyen bir arkadaşımla yaptım. Onun omuzunda ağladım hep, elimi tutan dipten beni çıkartan hep çocuksuz arkadaşımdı.

Aradan bir müddet geçti hepimiz çok yakın olduğumuz için oda duydu. Önce sitem etti, tabi ben ezildim, büzüldüm özürler diledim. Senle hiç başbaşa olamadık hep çocuklar vardı dedim. Sonra sonra söylediği şey " amannnn dert ettiğin şeye bak, değer mi bir çocuk için. Bak ne güzel işin var, eşin var gezip tozuyorsun dert istiyorsun , ağrısız başını ağrıtmak istiyorsun" oldu.

Bunları onunla paylaşmazken onun böyle davranacağını bilmiyordum sadece çoluk çocuk binbir türlü sıkıntısı vardı, benim içinde üzülmesin dedim ama zaten o hiç üzülmedi.

Şimdi beni kim anlamış oldu ? Çocuktan nefret eden çocuk istemeyen arkadaşım mı ? Yoksa 2 çocuğu olan anne arkadaşım mı ?

Kısaca sizi kimin anladığı önemli, yoksa adının başındaki sıfat değil.

konu sahibesi tüm insanları aynı kefeye koysaydı eğer bunca sayfa kibar bir dille anlatmak istediğini yazmaya çalışmazdı herhalde
ayrıca
konuyu açan arkadaşı ne reel hayatta ne sanal hayatta tanımam taki konusuna girip yorum yazana kadar.
evet ikiside farklı ama nedense insanların çoğu o lafı iğneli tarafından söylüyorlar
evlenmeden önce insanın duyguları yokmuş empati yapamazmış gibi lütfen imalar kondurmayın
evet kaç kere söyledim tecrübe çok farklı birşey ama bunu üstünlük taslamak eğer söyeleyen taraf dertliyse evlen inşlh sende yaşarsın der gibi bedduai bir tarzda söylemenin,karşı tarafı kırmaktan başka onunda söyleyeni ukala gibi görmesinden başka bir sonuç çıkarmıyor ortaya:ssz:
insanın önce kendine saygısı olması lazım aynı şey size söylenirse ne düşünürsünüz?
yine aynı düşünceyi savunuyorsanız o zaman bekarların %95 lik kesiminde sorun var demektir

Teşekkür ederim Ayşen...
Birbirimizi bu topikten ziyade zerre tanımayan 2 insan olarak, 50 küsür sayfada her yazılana ısrarla ve sabırla aynı cevabı vermeme gene de karşımda ısrarla kendi fikrini bana kırarak söylemeye çalışanlara rağmen çabaladım ve o kişilere kendimi anlatamadım...
Gene de beni anlayanları görmeyi seviyorum.
:16:
Ama çoğunluk beni anlıyor bunu öğrendiğim için daha da mutluyum. :34:

evlenmek evliliğin içinde yaşamak tabiki çok farklı olay çünkü herkesin eşi vs herkesinkiyle aynı değil bu yüzden evlenince anlarsınlar geliyor peşisıra.Lakinn yorum yapmak için illede evli olmak gerekmi bence gerekmez insan gördüklerini yaşamasada yorumuna katabilir değerlendirebilir ,bazı seyler elbet yaşanmadan anlaşılamaz ama yorum yapmak ve yaşayarak yorumlamak başka bir sey bence buunnun ayırımını yapamıyorlar..

Maalesef... :30:
Yorum yapmak ayrı... Saçmalamak hatta tribünlere oynamak farklı...
Kaldı ki burada bu işi pek çok evli olsun bekar olsun pek çok kadın yapıyor.
Bir üye kendince sorununu yazmış. Facebook ta kayınvalidesi onu eklemiş.
Kadın ileride bundan rahatsızlık çekebilir miyim telaşında.
İlk gelen yorum bir evliye ait.
'Seni dürteceğinden mi korkuyosun?'
Tek cevap bu.
Hani nerede empati? Evli olup halden anlamak buysa, ben empatili ama kimine göre gereksiz yorumlarımla mutluyum. :55:

Kıssadan hisse diyerek size küçük bir sır vereyim, başta alakasız ama içine girince çok alakalı olacak konumuzla.

Uzun zaman (3 yıl) çok yakın çocukluk arkadaşımdan bebek isteğimi sakladım. Uğraşmalarımı, bebeğim olmayacaksa Allahım canımı al bu şekilde yaşamak istemiyorum demelerimi, bir el boğazımı sıkarken bir elin kalbimi sıkmasını, bitmiş ruh halimi. Yok yok iyi rol yapmadım sadece yansıtmamaya çalıştım, içimde yaşadım. Kan kusarken kıcılcık şerbeti içtim dedim. Oysa o anneydi en iyi beni o anlardı. Bir evladın olmaması ne demek o bilirdi.

Oysa ben tüm dertleşmelerimi çocuk istemeyen, çocuk mu bana uzak Allaha yakın diyen bir arkadaşımla yaptım. Onun omuzunda ağladım hep, elimi tutan dipten beni çıkartan hep çocuksuz arkadaşımdı.

Aradan bir müddet geçti hepimiz çok yakın olduğumuz için oda duydu. Önce sitem etti, tabi ben ezildim, büzüldüm özürler diledim. Senle hiç başbaşa olamadık hep çocuklar vardı dedim. Sonra sonra söylediği şey " amannnn dert ettiğin şeye bak, değer mi bir çocuk için. Bak ne güzel işin var, eşin var gezip tozuyorsun dert istiyorsun , ağrısız başını ağrıtmak istiyorsun" oldu.

Bunları onunla paylaşmazken onun böyle davranacağını bilmiyordum sadece çoluk çocuk binbir türlü sıkıntısı vardı, benim içinde üzülmesin dedim ama zaten o hiç üzülmedi.

Şimdi beni kim anlamış oldu ? Çocuktan nefret eden çocuk istemeyen arkadaşım mı ? Yoksa 2 çocuğu olan anne arkadaşım mı ?

Kısaca sizi kimin anladığı önemli, yoksa adının başındaki sıfat değil.

Bu da bir nevi 'tok açın halinden ne anlar' ile harmanlanmış empatiden yoksunluk durumu...
Çocuklu olan arkadaşın, çocuğa sahip olduğu için seni anlayamazdı...
Allah ona bunu bekletmeden vermişti.
Bir de üstüne empati yeteneği de çok gelişmiş olmamalı ki, bunu söyleyebilmiş...
Halbuki diğeri de öyle söyleyebilirdi...
Hem çocuksuz hem de istemeyen biri olarak ay napacaksın çocuğu bak ben de istemiyorum diyebilirdi...
Hatta bunu daha rahat söyleyebilirdi...

ayrıca

hangi aynı şey bana söylense ne yapardım???
ben bekarların duyguları yok demedim
neden bu kadar kızdığınızı da anlayamıyorum konu sahibininde sizin de
benim baştan beri savunduğum şu
evlenince anlarsın lafı
iyi anlamda kötü anlamda taşıyabilir
bu söyleyene bağlıdır

çocuklu bayan çocuksuz bayan örneğinde de aynısı var
her çocuklu bayan aynı düşünecek diye bi durum yok
her insanın düşünceleri karakterleri farklıdır
genelleme yapamazsın
çocuklu bayan saçmalamış

Back