Evlenince askılı giyemezsin diyor?

xBeyazkugux

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2022
67
8
8
4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin

Bi kere Müge Anlı tesettürlü bir kadına şey demişti: Sizin kapınızda tüm mahalle sıra oluyor. Benim hiç olmuyor. Nereden buluyorsunuz bu kadar erkeği wkwh2uwı

Yani iş açık kapalı değil. Zihniyet.
Cinsel tacize karşı kadınların #MeToo kampanyasını başlattığı ABD de listede.
Liste 26 Mart- 4 Mayıs tarihleri arasında 548 uzmanla görüşülerek hazırlandı.
Sıralama şöyle:
1- Hindistan
2- Afganistan
3- Suriye
4- Somali
5- Suudi Arabistan
6- Pakistan
7- Demokratik Kongo Cumhuriyeti
8- Yemen
9- Nijerya
10- ABD

Listeye bakınca çoğu müslüman ülke. Kadınların çarşafla, burkayla gezdiği ülkeler. Kapalı/ açık olmak kıstas değil, olay erkeklerin zihniyeti

olay erkeklerin zihniyeti
O erkekleri biz yetiştiriyoruz accessdenied, aslında dolaylı yoldan bizim zihniyetimiz.
Oğlumuza kadına, kadının hayatına saygıyı öğretmiyoruz, askılı giyemezsin, arkadaşlarınla görüşemezsin dediklerinde eşimize gıkımızı çıkarmıyoruz, aksine eşimiz, oğlumuz, babamızla falancanın kızının, gelininin, karısının kıyafetine bakıp ne kadar ahlaksız olduklarını konuşuyoruz.

Erkekleri bize istediği her sözü söyleme, istediği gibi davranma cesaretini biz veriyoruz.

Son düzenleme:
Mune Mune böyle bir mesajın cezası sadece banlanmak değil değil mi? Lütfen olmasın çünkü. Kadın/adam tecavüze uğramayı popülerlik olarak görüp güzelliyor. :olamaz: Bundan daha iğrenç çok az şey okudum. Böyle biriyle aynı platformda yer almak kötü hissettirdi. Her görüşten insanla olmak iyidir, renk katar. Ama bu bir görüş değil, bu çok çok kötü bir şey.
Rainyy bu yoruma beğenmedim atmış. Bize o kadar gıcık oluyor ki ne yapacağını şaşırmış galiba. Ya da gerçekten ferhans gibi düşünüyor ki o daha kötü.

Beni tanimiyorsun ben kimseye yaranmam. Fulya kendini savunamiyor mu o yuzden mi avukatligini yapiyorsun
Sevgili rainyy, benim kendimi sana karşı savunmaya ihtiyacım yok. Öyle bir karşıtlık yok ortada.

Evet okumuştum o yorumunu da malesef.

Ben kadın olmadığını düşünüyorum artık. Bir kadının tecavüz girişimiyle ilgili yoruma, vay çok mu seksisin, kıskandim, hala popüler misin, gibi sorular soruyor olması korkunç. Erkekse de kötü bu düşüncelerle.
Hiç var olmaması en güzeli olurdu.
Sadece erkek de değil, tacizci erkek gibi konuşuyor. Sanki heyecanlanmış o an filan gibi. Zaten erkekse ve burada takılıyorsa potansiyel tacizcidir muhtemelen. Gerçekten kadınsa da yazık.

Beni tanimiyorsun ben kimseye yaranmam. Fulya kendini savunamiyor mu o yuzden mi avukatligini yapiyorsun
Size ne? İstediğimi yaparım. :KK53:
Hele yaranmak istemediğiniz için olur olmaz her erkekten bir flört çıkarmaya çalışıyorsunuz. Her hafta 2-3 erkek konunuz var maşallah. Şunla olur mu, bunla olur mu diye buralara soruyorsunuz. :deli:

Sadece erkek de değil, tacizci erkek gibi konuşuyor. Sanki heyecanlanmış o an filan gibi. Zaten erkekse ve burada takılıyorsa potansiyel tacizcidir muhtemelen. Gerçekten kadınsa da yazık.
Bence kendisi kadın.
Üniversitede geceleri yurda dönen kızları taciz eden sapığı polise yakalatınca, sapığın ablası kampüs kapısında olay çıkarmıştı.
Nolmuş yani baktıysa laf attıysa sizde giyinmeyin öyle şort etek vs diye bağırmıştı.
Var böyle kadın görünümlü aşağılık pislikler

Rainyy bu yoruma beğenmedim atmış. Bize o kadar gıcık oluyor ki ne yapacağını şaşırmış galiba. Ya da gerçekten ferhans gibi düşünüyor ki o daha kötü.
Doğruyu söyleyeni sevmesem bile takdir ederim ben Fulya Hanım. O mesajımda zerre yanlış bir şey yok. Sırf hırsından beğenmedim atmış. Oraya evrensel bir doğruyu da yazsam, herkesçe birleşilen bir görüşü de yazsam yine kendince katılmayacaktı. Çocuk çocuk hareketler işte, ciddiye alamıyorum, yeterince derin düşünebilen kişiler değiller. Bir müddet sonra sıkılıyorum valla ben.

Doğruyu söyleyeni sevmesem bile takdir ederim ben Fulya Hanım. O mesajımda zerre yanlış bir şey yok. Sırf hırsından beğenmedim atmış. Oraya evrensel bir doğruyu da yazsam, herkesçe birleşilen bir görüşü de yazsam yine kendince katılmayacaktı. Çocuk çocuk hareketler işte, ciddiye alamıyorum, yeterince derin düşünebilen kişiler değiller. Bir müddet sonra sıkılıyorum valla ben.
Ben de dalgaya vuruyordum hep ama bu konudaki yorumu sinirlendirdi.

Sevgili rainyy, benim kendimi sana karşı savunmaya ihtiyacım yok. Öyle bir karşıtlık yok ortada.
Sen muhattap olma benle ya

Sen muhattap olma benle ya
Son birkaç seferdir konularına yorum yazdığımda "sen yazma benim konularıma, moralimi bozuyorsun" deyip normal yorumlarıma bile beğenmedim atıyorsun, sanki hayatındaki en büyük sorun benmişim gibi.

Çaktırmamıştım ama istersen kişileri engelleyip konularına cevap yazmamasını sağlayabiliyorsun. Gerçi onu da bulamazsın sen şimdi. Katlanacaksın bana mecbur 🤣

Son birkaç seferdir konularına yorum yazdığımda "sen yazma benim konularıma, moralimi bozuyorsun" deyip normal yorumlarıma bile beğenmedim atıyorsun, sanki hayatındaki en büyük sorun benmişim gibi.

Çaktırmamıştım ama istersen kişileri engelleyip konularına cevap yazmamasını sağlayabiliyorsun. Gerçi onu da bulamazsın sen şimdi. Katlanacaksın bana mecbur 🤣
Oyle bir ozellik yok baktim ben

Bence kendisi kadın.
Üniversitede geceleri yurda dönen kızları taciz eden sapığı polise yakalatınca, sapığın ablası kampüs kapısında olay çıkarmıştı.
Nolmuş yani baktıysa laf attıysa sizde giyinmeyin öyle şort etek vs diye bağırmıştı.
Var böyle kadın görünümlü aşağılık pislikler
Valla o kadın bile tecavüzün beğenilme alameti olduğunu düşünmüyordur. 20 kişinin kendisine tecavüz etmeye çalıştığını , ellerinden zor kurtulduğunu söyleyen bir kadını kıskanmıyordur. Utanmasa meydana çıkıp yırtınacak yok mu bana bi tecavüz eden diye. Bu çok değişik bişey ya , böylesini ömrümde görmedim ben.

Oyle bir ozellik yok baktim ben
Screenshot_20220618-143711_Kiwi Browser.webp

Screenshot_20220618-143742_Kiwi Browser.webp

Al kurtul benden 🤣

4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin
Erkekler öyle tanıyıp beğeniyorlar, sonra iş ciddiye binince ee ben bu kıza bakıyosam başkası da bakar diyip tribe giriyorlar. Kendilerine yediremiyorlar. Kadınlar da hiç böyle değildi evlenince değişti diyor haliyle. Bu konudan çok kavga edersiniz. Sonuçta sen kabullenmek zorunda kalırsın.
Bence seni değiştirmeye çalılan biriyle evlenme

şimdiden bunu söylüyorsa o daha çok kısıtlamalara gider. Ya haddini bildirmelisiniz ya da ayrılmalısınız bence. Erkeklere taviz verdikçe daha fazlasını isterler tecrübeyle sabit. kırklarımı geçtim inanın eşim bile diş göstermeseydim yaptırımlar uygulamaya çalışırdı bana

Back
X