Herkese iyi geceler dilerim.
Bir aksilik olmazsa yaza evlenmeyi planlıyoruz erkek arkadaşımla. Aileler tanıştı, gelecek ay nişan olacak ama beni korkutan bazı şeyler var.
Bdv'de görüyorum bazen saçmalığın daniskası olan konuları kabullenen, boyun eğen, idare etmek zorunda olan evli insanlar var. Örneğin bir konu var şu an konu sahibinin görümcesi emrivaki ile kpss çalışmak için evlerine çöreklenmiş hem de yeni evliyken.
Şimdi soruyorum hanımlar, evlilik bu mudur? Yani resmen saçmalıklarla binbir türlü şeye katlanmak ve boyun eğmek zorunda mıyız?
Tabiki insanları yeri gelince idare etmek lazım ama evlilik böyle mutlak bir irade etme işi mi kadın için? Eğer öyleyse hayatım boyunca evlenemem sanırım. Çünkü yapı olarak boyun eğen yumuşak başlı biri değilimdir. Eşim gelir bana bir şeyi danışır mantıklı makul bir şeyse idare ederim ama tutup saçmasapan şeyleri idare edemem yapı olarak. Mesela tutup görümcem bize yerleşmeye gelse "kardeş sen hayırdır ya?" derim.
Veya kayınvalidem ile mesafeli ve saygılı bir ilişki istiyorum. Şu anda öyleyiz ama evlendikten sonra tutup kadın bana beddua hakaret ederken öyle idare edeyim susayım gibi bir mizacım yok. Ailede de dikbaşlı olarak biliniyorum biraz
Soruma gelecek olursam ben böyle bir mizaca sahipken evlilik kurumu benim için yanlış bir tercih mi olur?

Evlilik boyun eğmek midir özetle?