evlenince çalışmak istememek

homesweethome3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
2.994
1.324
158
36
İyi pazarlar herkese öncelikle,ben şuan 4.sınıftayım bu yıl mezun oluyorum inşallah,nişanlıyım yaza da düğün düşünüyoruz,şuanda okulla pek bağlantımız yok değişik yerlerde staj yapıyoruz cuma günü staj yaptığım yerde bağlantım olmayan bi kişi bana bi laf etti çalışma sırasında benimde acayip zoruma gitti müdüre gidip şikayet ettim müdürde uyardı özür diletti sağolsun müdürüm çok iyi ama bu olay beni o kadar sarstıki iki gündür ağlamaktan helak oldum..İş hayatıyla tanışmamla soğumam bir oldu nişanlımda çalışmamı isteyen birisi boşunamı okuyosun der hep, sağolsun iki gündür destek oluyo ogün hemen işyerime geldi çiçek getirmiş çalışmak istemediğimi söyledim kabul etti ama beni rahatlatmak içinmi yoksa gerçektenmi bilmiyorum bunu ancak evlenince anlayabilirim sanırım..Şimdi benim derdim kızlar gerçekten iş hayatından ben çok korktum herkes bana başına gelenleri anlatıyo ama ben çok kırılgan bi insanım dayanamam bu tip olaylara işi bırakır o an istifa ederim yoksa mutsuzluktan ölürüm yarın nasıl oraya tekrar gidicem diye uyuyamadım düşünmekten mahvoldum belkide çalışma hayatı bana göre değil ama herkes dalga geçer boşunamı okudun diye ve nişanlım kabul etti tamam evde durursun istiyosan dedi ama çalışmamı o kadar isteyen insan bi ağladım diye vazgeçermi

mesleğin ne olacak

yani iş hayatında pişmek budur işte

önce üzülür takarsın sonra cevap verirsin bir sonraki aşamada da sallamamayı öğrenirsin

amaaaan deme aşamasında da hiçbir şey sana koymaz

stajyerken birisi bir şey dedi diye ömür boyu çalışmamayı düşünmek çok ileri düzey bir tepki

bence evlilik için de acele etmeyin zira birinin bir şey demesi maalesef evlilikte daha yoğun

dıdının dıdısı bir gün kv ye oturmaya gelir siz de tesadüf ordasınızdır hiç tanımadığınız kişi bir laf eder insan tepki versin mi vermesin mi çözemez

bu durumda ömür boyu evlenmemeyeyim diyemeyeceğimize göre şimdiden gemileri yakıp çalışmayayım ben denmez

stajın da amacı iş hayatını tanımaktır zaten

Son düzenleme:
Bu kadar hassasiyetle evlilik de zor olur senin için..

Kv Görümce elti illa ki olacak birileri .. Seni kıracak. O zaman da mutsuzluktan Ölür müsün ?

Demek istediğim Çözümün çalışmamak değil belki yardım almak belki hayata bakış açını değiştirmek ...

Kendini fanusa kapatamazsın, öyle ya da böyle toplumla entegre olmak zorundasın..

Hatta sana bir sır vereyim ; iş hayatında üzülme ihtimalin evliliğinde üzülme ihtimaline göre çok daha düşük oranlarsak...

Kardeşim,

İş hayatı çeşitli, ama şunu iyi biliyorum ki, istediğin işi yapmak, mutlu olduğun işi yapmak en doğrusu bence. Sabahları ayakların geri geri gidiyorsa iş yerini yada işini değiştirmek daha doğru olabilir. Mutsuz olarak çalışmak, kölelikten farksız.

Bence çalışma sana en çok hayata karşı zırh geliştirmek konusunda katkı sağlayacak gibi.

Tabi ki insanlarla anlaşamauacaksın, gerektiğinde tartışıcaksın, sinirini bozan olaylar olacak hayat hep güzel değil ki. Bunlara nasıl karşı koyman gerektiğini öğrenmelisin.

Aksi halde hayattan , insanlardan hayat boyu evde oturarak mı saklanacaksın? Elalemi geç, insanlardan korktuğu için saklanan bir zavallı olarak hayat geçirmeyi istiyor musun?

Ya nişanlın olmasaydı, hayatını kazanmak zorunda olsaydın o zaman ne yapacaktın? Farzet ki ayrıldınız, ilerde boşandınız ya da eşin iş kazası geçirdi çalışamayacak duruma geldi. Başka birine kendini göz göre göre bağımlı yapmayı, yediğin ekmek için başkasının eline bakmayı kendine yediriyor musun?

Hepsini geçtim hayatının kalan 50-60 yılını evde oturarak mı geçireceksin?!? 60 yıl insan aynı evde, aynı salonda, aynı kanepede ne yapar?

İlişkilerin bu kadar sığ şeylere bağlanılması beni cidden üzüyor.
Çalışmak istemiyorum nişanlım vazgeçer mi, kapanmak istemiyorum kocam boşar mı gibi ve daha bir çok temelde sevginin aşamayacağı şeyler olmayan meseleler yüzünden gerginlikler çıkıyor.
Cidden bu mu sevgi diyorum bazen. Toplumun gözündeki mesleki rolüm olmasa beni benim diye isteyen biri olmayacak mı cidden?
Ama bir de şu var, üniversiteler meslek edindirmek için var, böyle bir çabası olmayan birinin o yola 4 yılını vermesi nafile bir çaba olmuyor mu?
Bir de ekonomik meseleler var, tamam adam gibi adam çalışmak istemiyorsan çalışma, nasıl istersen diyebilir. Fakat bunun ardını kadın düşünebilmeli. Sen çalışmadığında hayat standardınızın ne durumda olacağı etkiler şimdi bütün bu duygusallığı. Atıyorum 2 binlik maaşla yüksek standartlı bir hayat yaşayamazsınız, sıkıntı çekersiniz, evliya sabrı da yok ki kimsede bu sebeple de ilişkiniz yıpranabilir. Bu tür riskleri, önünü ardını iyice düşünmesi gereken kişi kadın olur. Nişanlı evet demiş, ama ya sonrası?
Materyalist bir devirde yaşarken romantik düşünürsek üzülen taraf biz oluruz maalesef. Şimdi soğumadı diyelim fakat ya sonra? Sonraki koşulları ve getireceklerini göze alabilmek gerekir o halde diyorum.

Bence çalışma sana en çok hayata karşı zırh geliştirmek konusunda katkı sağlayacak gibi.

Tabi ki insanlarla anlaşamauacaksın, gerektiğinde tartışıcaksın, sinirini bozan olaylar olacak hayat hep güzel değil ki. Bunlara nasıl karşı koyman gerektiğini öğrenmelisin.

Aksi halde hayattan , insanlardan hayat boyu evde oturarak mı saklanacaksın? Elalemi geç, insanlardan korktuğu için saklanan bir zavallı olarak hayat geçirmeyi istiyor musun?

Ya nişanlın olmasaydı, hayatını kazanmak zorunda olsaydın o zaman ne yapacaktın? Farzet ki ayrıldınız, ilerde boşandınız ya da eşin iş kazası geçirdi çalışamayacak duruma geldi. Başka birine kendini göz göre göre bağımlı yapmayı, yediğin ekmek için başkasının eline bakmayı kendine yediriyor musun?

Hepsini geçtim hayatının kalan 50-60 yılını evde oturarak mı geçireceksin?!? 60 yıl insan aynı evde, aynı salonda, aynı kanepede ne yapar?
Sizinle aynı fikirdeyim. .
Sıkılır insan ya. . Hiç üretmesen hayata katilmasan.. ne bileyim hep tv hep gün filan ben daralirdim.
Şimdi düşünüyorum da iş hayatına girdiğimde çoook saftım. . Kuzu idim ya.. resmen.. şimdi biri hakkımı almaya kalksa Kaplan kesilirim kendime olan güvenim arttı. .

Hayatın boyunca çalışmak zorunda kalmamışsın muhtemelen evlenince sen çalışmasan da gecinebilecek durumdasınız o yüzden dayanamam istifa ederim hassasım diyorsun,iş başa düşünce öyle bir çalışılıyor ki, bu kadar insan da taş olduklarından çalışmıyor, tuvaletlerde ağlayan nice kadın gördüm, laf söz ayrımcılık ima vs gibi nedenlerden, herkes bayıldığından çalışmıyor

Adam sana gerçek düşüncesini söylemiş, evlenince çalışmasan bile onun mantığında neyin ne olduğunu biliyor olacaksın

Sizinle aynı fikirdeyim. .
Sıkılır insan ya. . Hiç üretmesen hayata katilmasan.. ne bileyim hep tv hep gün filan ben daralirdim.
Şimdi düşünüyorum da iş hayatına girdiğimde çoook saftım. . Kuzu idim ya.. resmen.. şimdi biri hakkımı almaya kalksa Kaplan kesilirim kendime olan güvenim arttı. .

+1 diyorum:)

Madem bu kadar hassasiniz kocanizda para istediginizde yada bu konuda sorun ciktiginda ne yapacaksiniz acaba cok merak ettim ? Okul bitecekmis, sanirim ogretmen oluyrsuuz yada herneyse mesleginiz buyudugunuzun farkina varin is hayati tecrube kazandikca rahatlasan bir yer ayni evlilik gibi bence. O yuzden yangindan mal kaciriyormus gibi evlenmeyin once bir sene calisin gerekiyorsa paranizi biriktirin rahat rahat evinizi dugununuzu hazirlayin. Okulun son senesinin verdigi stres geleck kaygilari tarzi seylerden dolayida daha da hassaslasmi olabilirsiniz. Kisacasi tavsiyem kendi geleceginizden bu kadar cabuk vazgecmeyin ne sizin nede ailenizin verdigi emeklerin karsiligi bu degil cunku. Birde hayat herseye gebedir bunun kotu gunu var iyi gunu var geleceginizi bir erkege baglamayin derim, herzaman guclu kendi ayaklari uzerinde duran bir kadin olun. Hem kendiniz icin hemde gelecekte cocuklariniza ulusturacaginiz model icin. Eskiden annelerimizi, cogu imkansizliktan yada zihniyetten dolayi okumamis evde oturmus calismamis simdi durum cok degisti, kocaniz milyarder bile olsa kendinizi ekonomik olarak garantiye alacak vede kisisel gelisiminize katkisaglayacak bir ugras bulmanizdan yanayim olay sadece ekonomik rahatlikla da bitmiyor yani. Calimanin ekonomik sosyal ruhsal bircok yonu var.

calistikca daha az takmayi ogreneceksin.
ben de evde olsam falan diyordum ama simdi calisma hayalleri kuruyorum.
iki cocukla evde kisildim kaldim.
krese versem, bakici falan maasimdan cok tutacak. calismak istiyorum :mad:

Madem bu kadar hassasiniz kocanizda para istediginizde yada bu konuda sorun ciktiginda ne yapacaksiniz acaba cok merak ettim ? Okul bitecekmis, sanirim ogretmen oluyrsuuz yada herneyse mesleginiz buyudugunuzun farkina varin is hayati tecrube kazandikca rahatlasan bir yer ayni evlilik gibi bence. O yuzden yangindan mal kaciriyormus gibi evlenmeyin once bir sene calisin gerekiyorsa paranizi biriktirin rahat rahat evinizi dugununuzu hazirlayin. Okulun son senesinin verdigi stres geleck kaygilari tarzi seylerden dolayida daha da hassaslasmi olabilirsiniz. Kisacasi tavsiyem kendi geleceginizden bu kadar cabuk vazgecmeyin ne sizin nede ailenizin verdigi emeklerin karsiligi bu degil cunku. Birde hayat herseye gebedir bunun kotu gunu var iyi gunu var geleceginizi bir erkege baglamayin derim, herzaman guclu kendi ayaklari uzerinde duran bir kadin olun. Hem kendiniz icin hemde gelecekte cocuklariniza ulusturacaginiz model icin. Eskiden annelerimizi, cogu imkansizliktan yada zihniyetten dolayi okumamis evde oturmus calismamis simdi durum cok degisti, kocaniz milyarder bile olsa kendinizi ekonomik olarak garantiye alacak vede kisisel gelisiminize katkisaglayacak bir ugras bulmanizdan yanayim olay sadece ekonomik rahatlikla da bitmiyor yani. Calimanin ekonomik sosyal ruhsal bircok yonu var.

Tabi ki birey olmak için bağımsız olmak, bağımsız olmak için gelir gerekiyor. Kocaya bağımlı olsaydım ben kendimi tam hissedemezdim, erkeğe denk göremezdim. Eziklik hissiyle eşit bir ilişki yürütemwzdim sanırsam.

mesleğin ne olacak

yani iş hayatında pişmek budur işte

önce üzülür takarsın sonra cevap verirsin bir sonraki aşamada da sallamamayı öğrenirsin

amaaaan deme aşamasında da hiçbir şey sana koymaz

stajyerken birisi bir şey dedi diye ömür boyu çalışmamayı düşünmek çok ileri düzey bir tepki

bence evlilik için de acele etmeyin zira birinin bir şey demesi maalesef evlilikte daha yoğun

dıdının dıdısı bir gün kv ye oturmaya gelir siz de tesadüf ordasınızdır hiç tanımadığınız kişi bir laf eder insan tepki versin mi vermesin mi çözemez

bu durumda ömür boyu evlenmemeyeyim diyemeyeceğimize göre şimdiden gemileri yakıp çalışmayayım ben denmez

stajın da amacı iş hayatını tanımaktır zaten
evlilik için acele etmiyoruz 2 yıl oldu 4.sınıf olduğuma bakmayın 25 yaşındayım,tepkim böyle oldu ne yazıkki çünkü gerçekten çok kırılgan bi insanım nişanlım beni çok iyi tanıyor ona göre davranıyor ama bu hep böylemi olur garantisini veremem hayat bu,iş hayatını tanımam çok kötü oldu o adamdan nefret ediyorum hevesimi kırdı tamamen

Sen bu hayat için fazla güçsüz ve hassassın.
Biraz dik ol. Hemen vazgeçen bir insan olarak yaşamını sürdürebilmen çok güç olur.
Ayrıca kimseye güvenmemen lazım.
İş hayatında kendini geliştir ki ileride bir sorunun olursa sıkıntı çekmeyesin.
Kendi paranı kazanmak kadar güzel bir şey olamaz.
Kimseye hesap vermiyorsun. Özgürsün.
Hem iş ortamı seni biraz dayanıklı kılar. Hassasiyetini giderir.

Onu bunu bilmem, ben annemden para isterken bir hoş oluyorum. Kocamdan nasıl isterim ya? Elin adamının iki sözüyle bu kadar bükülürken, kocanın acı bir anda söyleyebileceği sözleriyle ne hale gelebileceğinizi hiç hesaba kattınız mı peki?
Ben paralı gezmeyi seven biriyim, dolaşırken bir şey görünce oje bile olsa beğendiysem almayı seven biriyim, evde oturursan napacaksın? Para yok pul yok, evde akşama kadar otur, kuaföre bile bir kaş aldırmaya gitmek için eşinden 10-20 iste. Çok uğraştırıcı ve yorucu değil mi ya?
Çalış paranı kazan, ciciler al kendine, giyin kuşan, süslen git işine, akşam gelirken iki mağaza gez, o meşhur stresini atmak için :D
Ne bileyim ya ya ben çok materyalistim ya sizin manevi yanınız çok kuvvetli bilemedim yani

Bu kadar hassasiyetle evlilik de zor olur senin için..

Kv Görümce elti illa ki olacak birileri .. Seni kıracak. O zaman da mutsuzluktan Ölür müsün ?

Demek istediğim Çözümün çalışmamak değil belki yardım almak belki hayata bakış açını değiştirmek ...

Kendini fanusa kapatamazsın, öyle ya da böyle toplumla entegre olmak zorundasın..

Hatta sana bir sır vereyim ; iş hayatında üzülme ihtimalin evliliğinde üzülme ihtimaline göre çok daha düşük oranlarsak...
az öncede yazdım nişanlım benim hassas olduğumu biliyor ona göre kelimelerini iyi seçer ama bu evlenincede böyle olurmu tabiki garantisini kimse veremez inşallah öyle olur diyebilirim sadece,çok kırılgan bi yapım var keşke böyle olmasaydım

Back
X