• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenince çalışmak istememek

ben de çalışmamak istiyorum sabah kalkmaya üşendiğimden tamamen. sevgilimin de işleri çok iyidir, ben çalışmasam kendi çalıştığıyla 4 eve lüks şekilde bakar, devlet memuruyum istifa ediym yanına geliym çalışıym diyorum. yok allah yok kadın dediğin çalışır hayat müşterek der hep ama pislik de yapmaz 20 dk maç izliyosak 20 dk benim istediğimi açar yemeği ben hazırladıysam bulaşığı o yıkar. kalkma ben yaparım dediğim halde olur mu öyle şey der :D

param bittiğinde asla kimseden isteyemem kocam olsa isteyemem. öyle naziklik kırgınlık falan kalmıyo iş hayatında 6 aydan sonra. ben elimi masaya vurup cazgırdadığımı bilirim. iş hayatı size iyi gelecektir insanları tanıyıp insan sarrafı olmaya başlarsınız. ben de işe daralarak gidiyodum da 10 gün tatil falan olsun daralırım kendimi işe yaramaz hissederim işimi masamı özlerim eveeet bugün de boş boş oturdum derim kendime hep.

İyi pazarlar herkese öncelikle,ben şuan 4.sınıftayım bu yıl mezun oluyorum inşallah,nişanlıyım yaza da düğün düşünüyoruz,şuanda okulla pek bağlantımız yok değişik yerlerde staj yapıyoruz cuma günü staj yaptığım yerde bağlantım olmayan bi kişi bana bi laf etti çalışma sırasında benimde acayip zoruma gitti müdüre gidip şikayet ettim müdürde uyardı özür diletti sağolsun müdürüm çok iyi ama bu olay beni o kadar sarstıki iki gündür ağlamaktan helak oldum..İş hayatıyla tanışmamla soğumam bir oldu nişanlımda çalışmamı isteyen birisi boşunamı okuyosun der hep, sağolsun iki gündür destek oluyo ogün hemen işyerime geldi çiçek getirmiş çalışmak istemediğimi söyledim kabul etti ama beni rahatlatmak içinmi yoksa gerçektenmi bilmiyorum bunu ancak evlenince anlayabilirim sanırım..Şimdi benim derdim kızlar gerçekten iş hayatından ben çok korktum herkes bana başına gelenleri anlatıyo ama ben çok kırılgan bi insanım dayanamam bu tip olaylara işi bırakır o an istifa ederim yoksa mutsuzluktan ölürüm yarın nasıl oraya tekrar gidicem diye uyuyamadım düşünmekten mahvoldum belkide çalışma hayatı bana göre değil ama herkes dalga geçer boşunamı okudun diye ve nişanlım kabul etti tamam evde durursun istiyosan dedi ama çalışmamı o kadar isteyen insan bi ağladım diye vazgeçermi

ben olsam çalışırdım...

Bugün 1 densiz yüzünden pes edersen,
Hayatın boyunca korkak biri olursun...
Her karsilastigin zorlukta kaçıp gidecek misin ?? Aciz misin ....
yapamam gibi geliyor o 1 densiz hayatımı mahvetti şuan
Kardeşim,

İş hayatı çeşitli, ama şunu iyi biliyorum ki, istediğin işi yapmak, mutlu olduğun işi yapmak en doğrusu bence. Sabahları ayakların geri geri gidiyorsa iş yerini yada işini değiştirmek daha doğru olabilir. Mutsuz olarak çalışmak, kölelikten farksız.
şuan stajdayım değiştirmem gibi bişey söz konusu değil ama ilerde karşılaşsaydım eminimki bırakır giderdim

Of off off naptin sen bacım, daha yolun basindasin, dertlerin basindasin daha ne celme takmak isteyenler olcak, herseyde böyle pes mi edeceksin? Yapma etme eyleme, kaç sene okudun ne için okudun, bu insanlar sana çelme taktiklarinda hemen düş diye mi :) olmaz oyle kalk ve yeniden güçlü ol, bu insanlar hep olcak, güçlü olmalısın, dik durmalisin sadece iş değil, evlilik için de bu önemli..
Ve su da bir gerçek ki, erkekler yanlarında dik duran, güçlü bayanları istiyorlar, sen güçsüz oldun mu, bunu goren bir tekme de o sallıyor, güçlü oll :KK15:

O zaman bunu açıkça nişanlınla konuş, şu an bana moral vermek için çalışma diyo olabilirsin ama ben cidden çalışmayı istemiyorum 3 5 aylık birsey değil de, adamda ona göre maddi hayaller kursun hesabını ona göre yapsın

Bence çalışma sana en çok hayata karşı zırh geliştirmek konusunda katkı sağlayacak gibi.

Tabi ki insanlarla anlaşamauacaksın, gerektiğinde tartışıcaksın, sinirini bozan olaylar olacak hayat hep güzel değil ki. Bunlara nasıl karşı koyman gerektiğini öğrenmelisin.

Aksi halde hayattan , insanlardan hayat boyu evde oturarak mı saklanacaksın? Elalemi geç, insanlardan korktuğu için saklanan bir zavallı olarak hayat geçirmeyi istiyor musun?

Ya nişanlın olmasaydı, hayatını kazanmak zorunda olsaydın o zaman ne yapacaktın? Farzet ki ayrıldınız, ilerde boşandınız ya da eşin iş kazası geçirdi çalışamayacak duruma geldi. Başka birine kendini göz göre göre bağımlı yapmayı, yediğin ekmek için başkasının eline bakmayı kendine yediriyor musun?

Hepsini geçtim hayatının kalan 50-60 yılını evde oturarak mı geçireceksin?!? 60 yıl insan aynı evde, aynı salonda, aynı kanepede ne yapar?
Şunu teklif ettim dersaneye yazılıp kpssye çalışayım devlete atanmak için özelde sıkıntılar çok çok fazla,en azından devlette eyvallahım olmaz gibi geliyor yada yanlış düşünüyorum bilmiyorum

az öncede yazdım nişanlım benim hassas olduğumu biliyor ona göre kelimelerini iyi seçer ama bu evlenincede böyle olurmu tabiki garantisini kimse veremez inşallah öyle olur diyebilirim sadece,çok kırılgan bi yapım var keşke böyle olmasaydım
İşte diyelim ki o evlenince de öyle olacak .. Üstüne titreyecek Ömür boyu..

Diğerleri ?

Ben de son sınıf öğrencisiyim ve artık ailemden para istemek çok zor geliyor. Kyk kredim var aileme çok yük olmuyorum ama yine de ailem bana 'para lazım mı?' demediği sürece ben onlardan para istemiyorum. Okul bitsin de bir an önce çalışayım diye bakıyorum ve açıkçası burada kadınların çalışmama istekleriyle alakalı konuları görünce moralim bozuluyor açıkçası. Bir kadın çalışmalı, ülke olarak kalkınmamız için de kadınlara ekonomik hayatta ihtiyacımız var arkadaşlar. Şu prenses ayaklarını bi kenara bırakmak lazım çocuk da değilsin ki.

O zaman bunu açıkça nişanlınla konuş, şu an bana moral vermek için çalışma diyo olabilirsin ama ben cidden çalışmayı istemiyorum 3 5 aylık birsey değil de, adamda ona göre maddi hayaller kursun hesabını ona göre yapsın
söyledim kendisine, evleri var annemlere biraz uzak orda oturmak istiyo ama benimde hep çalışcağım düşünülceği için kiraya çıkarız diyoduk,o evde otururuz o zaman dedi

Şunu teklif ettim dersaneye yazılıp kpssye çalışayım devlete atanmak için özelde sıkıntılar çok çok fazla,en azından devlette eyvallahım olmaz gibi geliyor yada yanlış düşünüyorum bilmiyorum

ben devletteyim öyle eyvallah edeceğiniz durumlar oluyor ki aklınız şaşar. üstelik özelde tası tarağı toplayıp gitmek kolayken devlette öyle ha diyince istifa da edilmiyor aklınıza emekleriniz sınavlarınız geliyor. benim genel olarak eyvallahım yoktur ama müdür istemediği halde doğru bildiğim işi yaptığım için müdürümün beni bütün bir kuruma şikayet ettiğini de hatırlarım.

söyledim kendisine, evleri var annemlere biraz uzak orda oturmak istiyo ama benimde hep çalışcağım düşünülceği için kiraya çıkarız diyoduk,o evde otururuz o zaman dedi
Bak şimdiden hesaplar yapıyor..

Haksız da değil.

Siz orda siz calışmak istemediğiniz için oturuyor olacaksınız ve bu mazeret belki de evin sahiplerinin hiç hoşuna gitmeyecek ..

Devlette de dedikodu arkadan iş çevirme vs. vardır ama eyvallah konusunda haklısın.

Varolmak hiç kolay değil. Sadece bu adam değil konuşan pekçok densiz, psikopat, garip insan olacak. Sen de onları takmamayı öğreniceksin merak etme. İş hayatının çoğu bu tip insanlara kulak tıkamak.

evlilik için acele etmiyoruz 2 yıl oldu 4.sınıf olduğuma bakmayınert 25 yaşındayım,tepkim böyle oldu ne yazıkki çünkü gerçekten çok kırılgan bi insanım nişanlım beni çok iyi tanıyor ona göre davranıyor ama bu hep böylemi olur garantisini veremem hayat bu,iş hayatını tanımam çok kötü oldu o adamdan nefret ediyorum hevesimi kırdı tamamen

acele derken yaşın yahut uzun süreli ilişki manasında demedim

hayata direncin manasında

işte iş hayatı yukarıda birisi daha yazmış kabuğunu sertleştirecek ki kırılgan olmayacaksın
o zaman evlilik vs de adama koymaz

kabuğunun sertleşmesi zaman alır direneceksin nasıl ki meyvenin olgunlaşma süresi var insanın da var bu da bir aşama

bak patavatsıza kızmışsın müdür ile konuşmuşsun gerekeni yapmış aslında bu iyi bir şey

bir de sen stajyersin o haklı deselerdi ne olacaktı

bunu yapanı çok gördüm ve stajyer haklıydı olayda dendiğinde de evet haklıydı ama stajyer geçici o adam ile çalışmaya devam edeceğiz diyen o kadar çok müdür amir vs var ki iş hayatında

annesinin piremses kızı. Önce annişinle babişkonla konuş meseleyi. Onlrı arkana al. Sonra da nişanlınla ciddi konuş. Piremses piremses ağlayarak konuşma. Doğru düzgn çalışmak istemiyorum de. Evlensem de evlenmesem de çalışmicam de

Herhalde siz çalışmak istemiyordunuz bu da vesile oldu. Saçma sapan insanlar için böyle bir karar almak ilginç. Yarınların garantisi var mı? Allah sonsuza dek sürdürsün de evliliğinin garantisi var mı? Bir gün çalışmak zorunda kalırsan tecrübe istiyorlar. neden çalışmadınız derse densizin biri laf etti, ben de güçlü bir yapıya sahip değilim iş hayatına başlamadan son verim mi diyeceksiniz?
Bu tavrınız sadece iş hayatınızı değil, sosyal hayatınzı, özel hayatınızı da etkiler. Şimdi eşiniz, ve ya kv, kp size bir şey dese oturup ağlayacak mısınız? Çalışan kadın her zaman daha güçlüdür bana göre. Açıkca evde oturmak, tv izlemek, bir krem almak için eşimin eline bakmak fikri bana çok itici geliyor.

a çalışmamı o kadar isteyen insan bi ağladım diye vazgeçermi

evlilik için acele etmiyoruz 2 yıl oldu 4.sınıf olduğuma bakmayın 25 yaşındayım,tepkim böyle oldu ne yazıkki çünkü gerçekten çok kırılgan bi insanım nişanlım beni çok iyi tanıyor ona göre davranıyor ama bu hep böylemi olur garantisini veremem hayat bu,iş hayatını tanımam çok kötü oldu o adamdan nefret ediyorum hevesimi kırdı tamamen

az öncede yazdım nişanlım benim hassas olduğumu biliyor ona göre kelimelerini iyi seçer ama bu evlenincede böyle olurmu tabiki garantisini kimse veremez inşallah öyle olur diyebilirim sadece,çok kırılgan bi yapım var keşke böyle olmasaydım

yapamam gibi geliyor o 1 densiz hayatımı mahvetti şuan
şuan stajdayım değiştirmem gibi bişey söz konusu değil ama ilerde karşılaşsaydım eminimki bırakır giderdim

Bence siz zaten bişey olsa da evde otursam diyordunuz, bu da ayağınıza geldi. En azından benim okuduklarımdan çıkardığım bu yönde. Elin adamı taciz mi etti mobbing mi uyguladı ne yaptı da hayatınız mahvoluyor?

Çok kırılganım hassasım diyorsunuz, keşke böyle olmasaydım diyorsunuz ama değişmeye çalışmakla ilgili bir tek kelime yok..

Kırmızıladığım alıntılarda nişanlınızın bi ağlamanızla vazgeçse bile haklı olarak karşı taleplerle geleceğinin kanıtıdır; ve adam haklıdır.

Son düzenleme:
Bir adamın lafıyla çalışmaktan vazgeçecek kadar kırılgansan evlenince ne yapacaksın ? İnsan el adamından neler duyuyor, hayatın boyunca her şeyden kaçacak mısın ? Gerçekten bu kadar hassassan bir doktor yardımı al, çünkü durum hiç normal değil. Hayat sürekli bir mücadele, eşle, akrabayla hatta yoldaki insanlarla, düşün trafikte biri küfretti sana araba kullanmaktan mı vazgeçeceksin ? Komşunla atıştın ev mi değiştireceksin ? Hangi birinden kaçacaksın ???

İyi pazarlar herkese öncelikle,ben şuan 4.sınıftayım bu yıl mezun oluyorum inşallah,nişanlıyım yaza da düğün düşünüyoruz,şuanda okulla pek bağlantımız yok değişik yerlerde staj yapıyoruz cuma günü staj yaptığım yerde bağlantım olmayan bi kişi bana bi laf etti çalışma sırasında benimde acayip zoruma gitti müdüre gidip şikayet ettim müdürde uyardı özür diletti sağolsun müdürüm çok iyi ama bu olay beni o kadar sarstıki iki gündür ağlamaktan helak oldum..İş hayatıyla tanışmamla soğumam bir oldu nişanlımda çalışmamı isteyen birisi boşunamı okuyosun der hep, sağolsun iki gündür destek oluyo ogün hemen işyerime geldi çiçek getirmiş çalışmak istemediğimi söyledim kabul etti ama beni rahatlatmak içinmi yoksa gerçektenmi bilmiyorum bunu ancak evlenince anlayabilirim sanırım..Şimdi benim derdim kızlar gerçekten iş hayatından ben çok korktum herkes bana başına gelenleri anlatıyo ama ben çok kırılgan bi insanım dayanamam bu tip olaylara işi bırakır o an istifa ederim yoksa mutsuzluktan ölürüm yarın nasıl oraya tekrar gidicem diye uyuyamadım düşünmekten mahvoldum belkide çalışma hayatı bana göre değil ama herkes dalga geçer boşunamı okudun diye ve nişanlım kabul etti tamam evde durursun istiyosan dedi ama çalışmamı o kadar isteyen insan bi ağladım diye vazgeçermi

Sizin gibi insanlara sinir oluyorum
Yokluk görmedne sıkıntı dert çekmeden en ufak olayda "ayhh psikolojim bozuldu" diye kıvırıyorlar
Noldu da psikolojin bozuldu?
Tecavüz mü ettiker sana ?
İki gün boyunca ağlamak ne demek, bu yaşa kadar sanırım kimseden laf işitmediniz hep el bebek gül bebek aman kimse tavuğuma kış demesin bla bla
Hayır özür dilemiş karşı taraf daha iki gün boyunca neden bir taraflarını yırtıyorsun
İyi bahane olmuş sana çalışmamak için
Nişanlına baktır kendini o çalışır bakar sana sende kocanın parasını yersin
Aman baştan anlaşma yap kocan sana of bile demesin
Sonra kalkar intihar edersin dayanamıyorummmm kocam of dedi diye

Back
X