• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenince çalışmak istememek

Sen ekonomi alanında değil miudin? Tercih edilirsin, iktisatta kadınlar var, işe alınırken ayrılmazsın.

Terfi konusunda haklısın. Sadece iktisatta değil, her alanda , erkek olmak rakip eşit nitelikte bir kadınsa tercih sebebi.
Neyse ki evet, benim alanımda kadınlar tercih ediliyor. Olmasa kafayı yerdim herhalde. Yine de endişelerim var işte, cinsiyet ayrımcılığına bi şekilde maruz kalmak istemem. Yalnız çok hoşuma giden birşey var iş alanlarında: Hani kadınlar böyle şef, müdür, patron falan olabiliyor ya, altında çalışan bir sürü erkek var falan... O durum benim çok hoşuma gidiyor işte. :) Ama her şeye rağmen bizim üniversitenin mühendislik fakültesinde kız sayısı erkek sayısından daha fazlaymış duyduğuma göre. Bizim sınıfta da kızlar erkeklerden sayıca daha fazla. Ne olursa olsun okumuş bir kadının çalışmak istememesi, ev hanımı olmak istemesi hoşuma gitmiyor. Bak bahanesi "ben çok evcimen bir insanım, zaten çok can atarak okumadım, ben evimi güzelleştireyim, en iyi yemekleri, en iyi temizliği yapayım, eşim ve çocuklarımla ilgileneyim" olsa anlarım da, yok bana laf ettiler, yok ben çok hassasım, biz bayanlar narin yaratıklarız lafları, bahaneleri bizim kadınımıza yakışmıyor bence.

Yapmadıklarınızdan bahsetmişsiniz de ne yapıyorsunuz onu söylememişsiniz.Ne üretiyorsunuz? Yemek? Ütü? Bulaşık?
He yemek, ütü,bulaşık begenemedin mi?Sen napiyorsun?Yikamamak icin bir ay ayni iç camasiriyla mi dolasiyorsun?Hangi atomu parçaladin?Yeni bir ilaç türü mü buldun?Uzaya mi cikiyorsun zaman zaman?2 tane gül gibi evlat yetistiriyorum.Gitmedigimiz müze,etkinlik kalmiyor.Çocuklarimla yemek yapiyorum,oyunlar oynuyorum,yabanci dil ogretiyorum,iyi insan olmayi öğretiyorum,herkesi oldugu gibi kabul edip sevmeyi,onlari tercihlerinden dolayi asagilamamayi ögretiyorum?Anlayabiliyor musun?Sanmam...

Yapmadıklarınızdan bahsetmişsiniz de ne yapıyorsunuz onu söylememişsiniz.Ne üretiyorsunuz? Yemek? Ütü? Bulaşık?

Şu yaptığın terbiyesizlik, çocuksuz bir ev hanımı için zorlasan bir mantığa oturtulur ama çocuğu olan bir kadına bunu diyemezsin, üretmekten kasıt nedir, sen ne ürettin diye sorarlar adama, insan yetiştirmek dünyanın en zor işi, her an bir sorgulama, acaba doğru mu yapıyorum daha fazla ne yapabilirim, ne katabilirim, kusura bakma yani gömdürmem kendimi de aynı durumda olan arkadaşlarımı da

Ben çalışıyorum normalde ama şu an ücretsiz izindeyim evi de biliyorum is hayatını da, iş hayatı bensiz de gayet yürüyo, devlet memuruyum iş ille yürür zaten ama özelde de en fazla 1 ay aranır yokluğun, 2.aya biri bulunur ama çocuğa başka anne bulunmaz

He yemek, ütü,bulaşık begenemedin mi?Sen napiyorsun?Yikamamak icin bir ay ayni iç camasiriyla mi dolasiyorsun?Hangi atomu parçaladin?Yeni bir ilaç türü mü buldun?Uzaya mi cikiyorsun zaman zaman?2 tane gül gibi evlat yetistiriyorum.Gitmedigimiz müze,etkinlik kalmiyor.Çocuklarimla yemek yapiyorum,oyunlar oynuyorum,yabanci dil ogretiyorum,iyi insan olmayi öğretiyorum,herkesi oldugu gibi kabul edip sevmeyi,onlari tercihlerinden dolayi asagilamamayi ögretiyorum?Anlayabiliyor musun?Sanmam...
Aşağılamıyorum asla yaptığınızı.Çalışanlar da çocuk yetiştiriyor.Çocuklarınızla yaptıklarınız sadece anne ile yapılabilecek şeyler değil.Zorluk olarak değil ancak yapılabilirlik olarak herkesin yapabileceği şeyler.Ama işte herkes çalışıp iş hayatında başarılı olamıyor.

Sanırım benim işimde bir sorun var artık ona krar verdim.:) Evet kahve fiskos için 10 dakikam oluyor. Ama hasta olayım da rapor aliyim diye dua ediyorum. 5te kalkıyorum. Mesaiye kalmazsam 8de evdeyim. Haftada iki gün mesai minimum. Bütün gün koşma hali. Bana göre evde oturmak bu yüzden gerçekten hiçbir şey yapmamak. 1Sen 1Sen :)

İşi gerçekten ağır olanları ayırdım tabiki. Bunu da dile getirdim. Bir kadın için yıpratıcı bir zaman aralığı senin ki.. Trafiği yoğun bir yerdeysen eğer o daha zor.
Evde iş bölümü vardır umarım..

@dansmarue , bu tepkimin bu şekilde oluşmasına sebep yine bazı çalışan kadınlar.
Hayatta her yerde bu geçerlidir ; kendi yaptığını çok görüp, başkasının yaşadığını hafif görmek hoş bir durum değil.
Bunu anlamak için yer değiştirmek gerekiyor.
Bazı ev hanımları çok rahat olabilir bazı çalışanlar gibi ama bunu genelleştirmemek lazım.
Hele ki aşağılamalara varınca iş insanın sinirleri tavan yapıyor.
Kendi paranı kazanmakla başlıyor bu (sözde sosyal mesaj) el açmayla, gurursuzlukla sonlanıyor.
Burada kaç defa açıldı bu konu ve kaç defa üretken mucitler, bu şekilde konuştu.
Herkesin hayat şartları ve şekillenmeleri çok farklı.

Şu yaptığın terbiyesizlik, çocuksuz bir ev hanımı için zorlasan bir mantığa oturtulur ama çocuğu olan bir kadına bunu diyemezsin, üretmekten kasıt nedir, sen ne ürettin diye sorarlar adama, insan yetiştirmek dünyanın en zor işi, her an bir sorgulama, acaba doğru mu yapıyorum daha fazla ne yapabilirim, ne katabilirim, kusura bakma yani gömdürmem kendimi de aynı durumda olan arkadaşlarımı da

Ben çalışıyorum normalde ama şu an ücretsiz izindeyim evi de biliyorum is hayatını da, iş hayatı bensiz de gayet yürüyo, devlet memuruyum iş ille yürür zaten ama özelde de en fazla 1 ay aranır yokluğun, 2.aya biri bulunur ama çocuğa başka anne bulunmaz
İş yürür de başkalarının işi yürür.Sizinki geri sayar.Çalışan anneler çocuk büyütmüyor mu sanki

Evrak işi yapan adam ne üretiyor pardon, bende onlardan biriydim yani, ne ürettim? İş yaptım evet ama üretmek başka birşey, yeni bir kuram bulmadım, kült bir film senaryosu ya da şarkı yazmadım kitap yazmadım, bir.muhasebeci ne üretiyor? Küçümseme adına demiyorum, elbette çalışıyo emek harcıyor ama ürettiği nedir

Bir ev hanımı da o derece emek harcıyo yani hele 2 3 çocuğu olanlar saygıyla eģilirim

pembeinek pembeinek , bu da yeni otomatik kelime mi ; üretmek?

Senin kafandaki sınır ütü çamaşır mı ? Ev hanımlığı sadece temizlik değil.. O kişinin de birçok sosyal alanı ve çalışma alanı var.

Sen marangoz ya da bir mucit misin ? Sen ne üretiyorsun? Para mı ?

Evrak işi yapan adam ne üretiyor pardon, bende onlardan biriydim yani, ne ürettim? İş yaptım evet ama üretmek başka birşey, yeni bir kuram bulmadım, kült bir film senaryosu ya da şarkı yazmadım kitap yazmadım, bir.muhasebeci ne üretiyor? Küçümseme adına demiyorum, elbette çalışıyo emek harcıyor ama ürettiği nedir

Bir ev hanımı da o derece emek harcıyo yani hele 2 3 çocuğu olanlar saygıyla eģilirim
Ben de 2-3 çocuk yapıp evde onlara bakarak ömür geçirmektense hayatta güzel işler başarmış, kariyerinde ilerlemiş, kendini geliştirmiş insana saygı duyarım, demek istediğim sadece bu.Yoksa tercih meselesi tabiki değil demiyorum.

Aşağılamıyorum asla yaptığınızı.Çalışanlar da çocuk yetiştiriyor.Çocuklarınızla yaptıklarınız sadece anne ile yapılabilecek şeyler değil.Zorluk olarak değil ancak yapılabilirlik olarak herkesin yapabileceği şeyler.Ama işte herkes çalışıp iş hayatında başarılı olamıyor.

Çocuğun kendisini de ille ben doğurmasam olurdu taşıyıcı anne de doğururdu, bu mantık buraya çıkar, sen çocuğunla yaptığın aktiviteden keyif almazsın atıyorum veririm parasını hoca tutarım ingilizce öğretir dersin kimisi de o zamanı da çocuğuyla paylaşmak ister kendisi öğretir

Ben de 2-3 çocuk yapıp evde onlara bakarak ömür geçirmektense hayatta güzel işler başarmış, kariyerinde ilerlemiş, kendini geliştirmiş insana saygı duyarım, demek istediğim sadece bu.Yoksa tercih meselesi tabiki değil demiyorum.

Evet tercih meselesi ne üretiyorsun sanki deme o zaman

Bende sana çocuğunu kaç saat görüyorsun ki diyebilirim bu hak doğmasın bana

pembeinek pembeinek , bu da yeni otomatik kelime mi ; üretmek?

Senin kafandaki sınır ütü çamaşır mı ? Ev hanımlığı sadece temizlik değil.. O kişinin de birçok sosyal alanı ve çalışma alanı var.

Sen marangoz ya da bir mucit misin ? Sen ne üretiyorsun? Para mı ?
Üretmek lafı ilk benden çıkmadı da illa bir madde oraya çıkması gerekmez üretim olması için
Muhasebeci de kendisine ihtiyac duyanlara hizmet verir bu da bir üretimdir.İlla ki somut, görülebilir bir üretim olması gerekmez.
Ancak ben konu sahibinin tercihine saygı duymadığımı belirttim.Zor geldi diye işi bırakıp evde ev işi yapmak.Çalışan kadınlar ikisini bir arada yapıyor zaten

Üretmek lafı ilk benden çıkmadı da illa bir madde oraya çıkması gerekmez üretim olması için
Muhasebeci de kendisine ihtiyac duyanlara hizmet verir bu da bir üretimdir.İlla ki somut, görülebilir bir üretim olması gerekmez.
Ancak ben konu sahibinin tercihine saygı duymadığımı belirttim.Zor geldi diye işi bırakıp evde ev işi yapmak.Çalışan kadınlar ikisini bir arada yapıyor zaten

Hayır işte o dediğin hizmettir üretmenin anlamına bir daha bakmanı salık veririm

Mesleğin nedir merak ettim çocuk var mı evli misin

Çalişip çalişmamak sizin karariniz.
Ben evde oturup kocasindan para isteyebilecek biri olmadiğim için çalişmayi tercih ettim.

Evet tercih meselesi ne üretiyorsun sanki deme o zaman

Bende sana çocuğunu kaç saat görüyorsun ki diyebilirim bu hak doğmasın bana
19 yaşındayım hukuk öğrencisiyim.ama 7/24 görmeme gerek olmaz heralde diye düşünüyorum.
Keşke annem başarılı biri olsaydı da 7/24 evde bana bakmasaydı.Noldu çok mu daha iyi büyüdüm? Aksine çalışan anneyle büyüyen arkadaşlarımı da görüyorum.Neyse dediğim gibi bu benim görüşüm.

İlk senden çıkması önemli değil , ağza dolanan kelimeyi fütursuzca kullanmaktan söz ediyorum.
Hizmet vermek üretmek değildir..
Çalışanlar her ikisini birden yapamıyor hayır.
Çocuğunu bile akşamdan akşama pışpışlıyor.
Mutfağa bir girerse 10 kere girmiyor.. Misafiri bazı haftasonları kabul ediyor.
Ben çok yoruldum temizliğimi yapmak istemiyorum diyor.
Bende para kazanıyorum nidalarıyla dolaşıyor eşinin tepesinde.
Bu soylediklerim genelleme değil. Biraz önceki yazımda yazdığım gibi , çalıştığı için dünyayı kurtardığını sanan kibirli hatunlar için.
Ve başkasını küçümseme hakkını bulduğunu sanan kişilere gitsin mesajım.

Maddi imkanlardan dolayı çalışmak zorunda olan ve evdeki anlayışsız eşten kaynaklı tamamen paylaşımsız hayat kuran kadınları da tenzih ediyorum.

19 yaşındayım hukuk öğrencisiyim.ama 7/24 görmeme gerek olmaz heralde diye düşünüyorum.
Keşke annem başarılı biri olsaydı da 7/24 evde bana bakmasaydı.Noldu çok mu daha iyi büyüdüm? Aksine çalışan anneyle büyüyen arkadaşlarımı da görüyorum.Neyse dediğim gibi bu benim görüşüm.

Anneni başarılı görmüyorsun?
Ne acı inşallah yüzüne de söylemiyorsundur bunu, bir gün bebek sahibi olduğunda başlı başına bunun bile bir başarı olduğunu anlayacaksın

Annen gayet başarili ki şu an hukuk okuyabiliyorsun

Back
X