• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenince çalışmak istememek

19 yaşındayım hukuk öğrencisiyim.ama 7/24 görmeme gerek olmaz heralde diye düşünüyorum.
Keşke annem başarılı biri olsaydı da 7/24 evde bana bakmasaydı.Noldu çok mu daha iyi büyüdüm? Aksine çalışan anneyle büyüyen arkadaşlarımı da görüyorum.Neyse dediğim gibi bu benim görüşüm.

İyi büyümemek çalışan anne ya da çalışmayan anneden kaynaklanmıyor. Tamamen aile yapısı , verilenlerle alakalı.

Anneni başarılı görmüyorsun?
Ne acı inşallah yüzüne de söylemiyorsundur bunu, bir gün bebek sahibi olduğunda başlı başına bunun bile bir başarı olduğunu anlayacaksın
Çocuk ağlayarak da büyür pamuklara sarılı da.Kalpsiz bir bakış açısı olarak görebilirsiniz ancak kadın kendi hayattaki gayesini vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek olarak görmemeli.

Biri de demişki sadece haftasonu misafir kabul eder.Bu o kadının kendi için yaşadığının göstergesi işte.Kendine değer veriyor.Başkaları gelicek pasta börek yiyecek diye kendini yıpratmıyor.Misafir ağırlamaktan önemli işleri var.

İşi gerçekten ağır olanları ayırdım tabiki. Bunu da dile getirdim. Bir kadın için yıpratıcı bir zaman aralığı senin ki.. Trafiği yoğun bir yerdeysen eğer o daha zor.
Evde iş bölümü vardır umarım..

@dansmarue , bu tepkimin bu şekilde oluşmasına sebep yine bazı çalışan kadınlar.
Hayatta her yerde bu geçerlidir ; kendi yaptığını çok görüp, başkasının yaşadığını hafif görmek hoş bir durum değil.
Bunu anlamak için yer değiştirmek gerekiyor.
Bazı ev hanımları çok rahat olabilir bazı çalışanlar gibi ama bunu genelleştirmemek lazım.
Hele ki aşağılamalara varınca iş insanın sinirleri tavan yapıyor.
Kendi paranı kazanmakla başlıyor bu (sözde sosyal mesaj) el açmayla, gurursuzlukla sonlanıyor.
Burada kaç defa açıldı bu konu ve kaç defa üretken mucitler, bu şekilde konuştu.
Herkesin hayat şartları ve şekillenmeleri çok farklı.

Ama 1sencan ev hanımlığında zor, başarılması güç ne olabilir?

Yemek , bulaşık, çamaşır çalışan çalışmayan herkes bir şekilde hallediyor zaten. Ev hanımları da her gün cam silmiyor ki. Hızlıca girersen temizlik max 1 saat, yemek keza, geriye kalan saatlerde ne yapılır ki? TV izleme aktivitesi:)
Ev kadınlığı bir meslek,iş olamaz derim ben. Ayhh çok zor diyenlere de katılmıyorum, herkesin yapabileceği bir iş ne kadar zor olabilir ki?

Geçen hafta oğlum hastaydı, yer yer 40a varan ateşle gezdi yemedi içmedi uyumadı adam akıllı, gece dahil saat başı kalkıp ateşine baktım, antibiyotik vermekle vermemek arasında gidip geldim sürekli, makaleler okudum fayda zarar tarttım kafamda, 2 kaşık yoğurt yesin diye 40 şekle girdim, oğlum daha 1.5 yaşında...insan 1.5 yaşını elbette hatırlamaz ama ben anne olunca anladım, ben de böyle mal etmişimdir annemi, uykusuz sefil, kimbilir kaç kere

Benim annem ilkokul mezunu hiç çalışmamış başarılı bir kadın

Çocuk ağlayarak da büyür pamuklara sarılı da.Kalpsiz bir bakış açısı olarak görebilirsiniz ancak kadın kendi hayattaki gayesini vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek olarak görmemeli.

Biri de demişki sadece haftasonu misafir kabul eder.Bu o kadının kendi için yaşadığının göstergesi işte.Kendine değer veriyor.Başkaları gelicek pasta börek yiyecek diye kendini yıpratmıyor.Misafir ağırlamaktan önemli işleri var.

Tek gayesi olarak onu da görebilir, ben kendi adıma çalışan kadınım bunu destekliyorum ama benim.gibi yaşamayanları başarısız olarak goemuyorum

Ancak ben asla evlenip de başkasının parasıyla yaşayamam.Çocuk doğurup ona bakarak ömrümü geçiremem.40 yaşıma geldiğimde de ne güzel çocuk yetiştirdim diyemem.
Siz haklısınıx ama bu da benim fıtratım, kırdıysam affola:(

Yemek , bulaşık, çamaşır çalışan çalışmayan herkes bir şekilde hallediyor zaten. Ev hanımları da her gün cam silmiyor ki. Hızlıca girersen temizlik max 1 saat, yemek keza, geriye kalan saatlerde ne yapılır ki? TV izleme aktivitesi:)
Ev kadınlığı bir meslek,iş olamaz derim ben. Ayhh çok zor diyenlere de katılmıyorum, herkesin yapabileceği bir iş ne kadar zor olabilir ki?

Çalışan adam tüm gün çalışıyor mu peki, özel sektör neyse de memurlar 8 saat bilfiil mesai yapmıyor yani

:) Ben hala diyorum zor ve yıpratıcı.. İki hayatıda yaşamış biri olarak söylüyorum.
Ev hanımları sadece temizlik yapmıyor ki ; onlarda üretiyor :) gerektiğinde para kazanıyor, sosyal yaşamlarını sürdürüyor, çocuklar zaten çok büyük Bi kısmını alıyor vaktinin , üstünede çalışan kişilerin kaprisini çekiyor :)
Zor çok zor ..

Ancak ben asla evlenip de başkasının parasıyla yaşayamam.Çocuk doğurup ona bakarak ömrümü geçiremem.40 yaşıma geldiğimde de ne güzel çocuk yetiştirdim diyemem.
Siz haklısınıx ama bu da benim fıtratım, kırdıysam affola:KK43:

19 yaşımda ben de böyleydim, şimdi bazen oğluma bakıp bunu ben mi yaptım diyorum, evlenmem derken bir de çocuk yaptım, çalışmayı istemen de hiçbir sıkıntı yok çok güzel, insanın idealleri olmalı her genç kız başta bunu hayal etmeli, lakinev hanımı ne üretiyor ki ne yapıyor ki deme, çünkü denemedin o hayatı, tecrübe etmedin, evde olup evi çekip çevirip bir de çocuk bakmadın

:) Ben hala diyorum zor ve yıpratıcı.. İki hayatıda yaşamış biri olarak söylüyorum.
Ev hanımları sadece temizlik yapmıyor ki ; onlarda üretiyor :) gerektiğinde para kazanıyor, sosyal yaşamlarını sürdürüyor, çocuklar zaten çok büyük Bi kısmını alıyor vaktinin , üstünede çalışan kişilerin kaprisini çekiyor :)
Zor çok zor ..

Benim günümün 3 saati sadece meteye yemek hazırla ve yedirmeye uğraşla geçiyo

Zor çok zor ..

Dikkat ben çocuk demedim:)

Küçük çocuk bakmaya asla kolay demem. Çocuk ağlaması ömürden ömür götürüyor.
Lakin onun da tamamen kadın sırtında olması bence iyi değil ya neyse.

Sevdiğin işi yapacaksın her zaman . nisanlin çok güzel söylemiş oturmak için mi okudum okadar yıl?
Çalışmak insana özgüven verir, zaten evlendikten 3 4 aysonra sen kendin çalışmak istersin eğer hemen çocuk istemezse bu,

14 yıldır çalışıyorum çok zor zamanlar geçirdim bırakıp çok gitmek istedim ama iykide gitmemişim oğluma ve kızıma iyi bir gelecek için ayaklarım üzerinde durmak için çalışıyorum çalışmaktan da mutluyum :-)

Dikkat ben çocuk demedim:)

Küçük çocuk bakmaya asla kolay demem. Çocuk ağlaması ömürden ömür götürüyor.
Lakin onun da tamamen kadın sırtında olması bence iyi değil ya neyse.

Ev hanımıysan bir güzel yükleniliyor sırta.

Mishatuncan , sen bir evlen , kısa bir sürede çocuklu ev hanımlığını dene..
O zaman en nankör meslek deyip kaçarsın mesailere :)

19 yaşımda ben de böyleydim, şimdi bazen oğluma bakıp bunu ben mi yaptım diyorum, evlenmem derken bir de çocuk yaptım, çalışmayı istemen de hiçbir sıkıntı yok çok güzel, insanın idealleri olmalı her genç kız başta bunu hayal etmeli, lakinev hanımı ne üretiyor ki ne yapıyor ki deme, çünkü denemedin o hayatı, tecrübe etmedin, evde olup evi çekip çevirip bir de çocuk bakmadın

İyi de siz ev hanımı değilsiniz ki sadece çocuğunuzun bakımı için bir süre ara verdiniz .

Ben ev hanımlarına saygı duyuyorum sonuçta herkesin şartları farklı. İlkokul mezunu olunabilir , yapabileceği bir mesleği yoktur vs. vs .

Ama üniversite okumuş meslek sahibi insanların kocam bana bakmak zorunda ben evcimenim falan demesi bana uymuyor.

Çalışan adam tüm gün çalışıyor mu peki, özel sektör neyse de memurlar 8 saat bilfiil mesai yapmıyor yani

Memur stili çalışmaya zaten çalışma denmemeli bence:KK70::KK70::KK70: Biraz çay, biraz kahve , biraz sohbet:KK70::KK70: Sağlık personeli, ordu ve birkaç grup daha dışında memur topluluğu bence çok gerekli değil,cidden.

Valla şöyle ki alman toplumunda ve kafasında çalışma saatinde full konsantre çalışıp işi çalışma saatini esnetmeden tamamlayıp sonra da eve erkence gitme var. Ben kendi adıma toplamda max 45 dk ara veriyorum, bir langırt oynarım, bir kere meyve keserim, bir iki kere de kahve alırım.

Back
X