- 23 Ağustos 2012
- 51.453
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.577
- 898
- Konu Sahibi homesweethome3
Bakin siz calismayi seviyorum öyle tercih ediyorum diyorsunuz.Ev hanimlari da evinde calismayi tercih ediyor.Ben size saygi duyuyorum fakat bazi calisan hanimlar ev hanimlarini o kadar asagiliyor ki insanin siniri zipliyor.Ben kendi adima calismama nedenim olarak cocuklarimla ilgilenmek istememi gösterdim.Bence gayet dogal bir tercih.Yok bahaneymis,yok uretemiyormusuz,yok evde cocugun eline tablet verip tum gün oturuyormusuz...Kimse calisan anneler kötü annedir diyemez ama kimse de ev hanimlarini kültursuz,hazir yiyen,ezik bireyler olarak gösteremez.
Ben kendi adıma böyle bir şey demedim ama ev işlerinin zor lanse edilmesine de karşıyım çünkü değil.
Çamaşır, bulaşık , toz çekme makine yapıyor.
Yemeği herkes az çok yapmak zorunda , yemek zorundayız çünkü.
Herkesin hayatta kalmak için yapmak zorunda olduğu işten meslek olamaz.
Annelik, bebe, bebenin elindeki tablet, çalışanlar sankim atomu mu parçalıypr , mesleğe/anneliğe laf etme vb. argümanlar safi belden aşağı vurma konuyu dağıtıyor.
Siz çocuğuma el kadını bakmasın demişsiniz buna kim ne diyebilir ki?
Lakin konu sahibesinin durumuyla sizin alakanız yok ki. Gencecik , diplomalı bir kız yazmış ki ayyy ben çok kırılganım ömür boyu evde oturayım eloğluna yaslanayım. Olmaz kardeşim. Hayatı görmeden, tanımadan , 1 gün olsun çalışmadan evde oturmak , hayattan saklanmak yanlış. Kadınların ekonomiye katılımı bu kafa yüzünden az, kadınlar erkekler çalışsın işte yaaa kafasında olduğu için toplumumuzda kadının yeri ileriye gitmiyor.