• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenince çalışmak istememek

Yanlış konuya mı yorum yazdım dedim bi an
Konu başka yorumlar bambaşka
Üşenmeden göz attım bir de
Ohooo gruplaşmalardan gruplaşma beğen Çekirge dedim sen hangi kısımdansın acaba ?

Bence her şey gibi bu da kişiden kişiye değişir
Ben yıllardır çalışan biriyim, doğum iznimde 6 ay evde kalınca bebeğim olmasına rağmen bocaladım
Sadece ev ve bebek olunca daha çok strese girdim, eski hayatımdan eser yok ve olamaz gibi de karamsarlığa düştüm
Ha gün oldu yemek bile yapmadım bebeğin gaz gelince bir cırrrrlaması vardır Allah'ım o ses bile yeterince strese soktu beni
Yalnızdım genelde, evimin işi de kaldı yemeksiz de gün geçirdik. Pasaklı mı beceriksiz mi alın size bir gruplandırma daha çıkardım

6 ay sonra işe başladım oh be dedim çayım soğumadı, içebildim. Bencil anne de der kimisi mesela bana şimdi, şaşırmam
Ama ben kendimi böyle daha iyi hissediyorum
Kızıma annem baktığı için de içim bi nebze daha rahat, akşama kadar başka şeylerle uğraşıyorum kafam dağılıyor
Akşamda kızım burnumda tüte tüte yola koyuluyorum sonrası vuslat ( :
İzin günlerimizde de kıyağız kızım bugün tam gün beraberiz diyorum, anlıyor mu bilmem
Ev işi mi ? Hala eksiklikler var ama çalışınca eşim de yardım ediyor en azından.

Ama bir başkası da çalışmayı sevmiyorsa, ev hanımlığı ona daha iyi geliyorsa
O mu daha zor bu mu diye şey yarıştırmanın alemi yok kızlar ?
Hepimiz insanız, kadınız, anneyiz. En önemli amacımız bizim ve çocuklarımız için neyin en iyi en doğru olduğu olmalı.
Erkeklerin hepsi çalışıyor diye mi bilmem en iyi baba savaşına girdiklerini görmedim, hoş onlar en iyi adam kavgasına da girmez. Mikemmel kadınlar, mikemmelseniz de bırakın bunu başkaları söylesin böylesi daha güzel inanın.
noktası virgülüne kadar katılıyorum
ben çalışan bir anne olarak ev hanımı olan bir anneyi nasıl eleştiremezsem
ev hanımları da çalışanları eleştiremez eleştirmemeli
herkesin kendi tercihi
kendi tecrübelerimize dayanarak fikir verebiliriz sadece
ama tutup da çalışan annenin çocuğu kötü yola düşer
çalışmayan annenin çocuğu bilmem ne olur demek çok çok yanlış
ev hanımlığını da tecrübe ettim, çalışan bir anne olmayı da
ikisi de birbiriyle kıyaslanamaz şeyler bana göre
ikisinin de kendine göre zorlukları var çünkü
"Mikemmel kadınlar, mikemmelseniz de bırakın bunu başkaları söylesin böylesi daha güzel inanın." :KK66: :) bu sözüne de fazlasıyla katılıyorum

noktası virgülüne kadar katılıyorum
ben çalışan bir anne olarak ev hanımı olan bir anneyi nasıl eleştiremezsem
ev hanımları da çalışanları eleştiremez eleştirmemeli
herkesi kendi tercihi
kendi tecrübelerimize dayanarak fikir verebiliriz sadece
ama tutup da çalışan annenin çocuğu kötü yola düşer
çalışmayan annenin çocuğu bilmem ne olur demek çok çok yanlış
ev hanımlığını da tecrübe ettim, çalışan bir anne olmayı da
ikisi de birbiriyle kıyaslanamaz şeyler bana göre
ikisinin de kendine göre zorlukları var çünkü
"Mikemmel kadınlar, mikemmelseniz de bırakın bunu başkaları söylesin böylesi daha güzel inanın." :KK66: :)

Sabıkalı insanların anneleri çalışıyor mu çalışmıyor mu diye araştırılma mı yapılmış ?
Neye göre tespit edilmiş , oran kaç mesela ?
Yazarken mantık devre dışı kalmamalı

onun yerine ben cevap verebilir miyim???? :KK51:
tabii ki çalışmamalısın, maazallah çalışıp da çocuğuna kötü örnek olursan yarın öbür gün oğlun da gelininin çalışmasını ister sonra torunların kötü yola düşer o zaman ne yaparsınnn :KK61::KK61::KK61:

off ya ne olacak benim bu sığ düşünmem neden geleceği göremiyorum bir türlü .. ufkumu açtınız sağolun en iyisi evde oturmak..:KK70::KK70:

Çok ağır is yapıyorlar falan demedim ayrıca benim baştaki yorumlarımda kabak gibi duruyo burda, kaldı ki savunmak ne kime karşı savunucam savaşta mıyız? kadın çalışmalı evet, dünyanın bin türlü hali var ama çalışan hiçbir kadın ev hanımı ne yapıyor ki diyemez aşağılayamaz

Ne yazacağımı ne bildin, benim için ev iş çocuk üçlüsü daha denenmemis bi olay, tecrübe etmedim, çocuksux olarak iş hayatı çocuklu olarak ev hayatına aşinayım şimdilik, ben tecrübe etmediğim bu gibi durumlar hakkında ahkam kesmem
Tamam ev . İş ve çocuk 3 lusunu tecrübe ettiğinde tekrar yaz lütfen olurmu ..

Sabıkalı insanların anneleri çalışıyor mu çalışmıyor mu diye araştırılma mı yapılmış ?
Neye göre tespit edilmiş , oran kaç mesela ?
Yazarken mantık devre dışı kalmamalı
ben bu tarz yargılayıcı ve kesin sonuçlar çıkarır yorumlar yapanların bir yaraları olduğu için bu tarz konuştuklarını düşünüyorum
muhtemelen mevcut durumlarından dolayı daha önce eleştiri alıyorlar sonra da acısını gelip burada çıkarıyorlar başka bişe değil

off ya ne olacak benim bu sığ düşünmem neden geleceği göremiyorum bir türlü .. ufkumu açtınız sağolun en iyisi evde oturmak..:KK70::KK70:
rica ederim ne demek her ne kadar çalışıyor da olsam zaman zaman böyle şeylere aklım eriyor şükürler olsun her zaman kötüye çalışmıyor yani :D :D

Valla dürüst konuşayım .
Madem bu hale geldi konu .
100 tl den her hafta ni kadın geliyor ayda 400 tl ediyor ğer yer pırıl pırıl evimde
E çok şükür maaşım 3900 tl
Kendimi 400 tl için o kadar yormam . gereksiz yani.
Bi ev hanımı nin 1 ay boyunca yapacağı işin ederi bende 400 tl .
Bilmem anlatabildimmi.daha da konuşmaya gerek yok
Maaşın mikemmel :nazar: ama üslubun çok çirkin

şöyle bi durumda var ben çocuk istemiyorum gibi bişey yani eşim çocuk düşünmüyorum dese kabul ederim gibi geliyor içimde öyle bir istek yok belki evlenince olur bilmiyorum evdede çok sıkılırım bi zamandan sonra kesin
Yalnız konu sahibi @homeostas sende evleniyosun ama herşey muamma gibi bahsediyosun
Çalışmasam nişanlım şimdi tamam dedi de evlenince bişey der mi diyosun , neden açık açık konuşmuyosun ?
Çocuk istemiyorum eşim de çocuk düşünmüyorum dese kabul ederim diyosun, çocuk önemli mevzu aslında nişanlına hiç bahsetmemişsin sanırım yine ?

Son düzenleme:
kızlar sadece çalışanlar yardımcı almıyor,ev hanımları da yardımcı alıyor.
kız kardeşim öğretmen ama çalışmıyor.eşinin işinden dolayı tayine ve dershane öğretmenliğine yanaşamıyor.kolejde de çalışmak istemiyor.hafta da yardımcısı gelir,temizliğini ütüsünü yapar.2,5 yaşından beri de çocuğu kreşe gidiyor.bunlar için illa çalışması gerekmiyor.sadece maddiyata bakıyor.

Temizlikciye aylık ücret verip hizmet almak kolay ama çocuk bakıcısı bambaşka birsey, bu konuda ayrı konu açılsa bin tane anı çıkar,hem de hoş olmayan anı

Maaş yazmaya kadar geldi yani olay piyuuuw :KK45:

Olay sadece maddiyatsa benim çalışmama gerek yok ki,rahmetli babam oğluma yetecek kadarını bıraktı zaten, oturayım o zaman ben evde, demek her çalışan kadında işin manevi hazzında değil
Evet 4bin tl karşılıksız maaş veriyorlar da biz "yok ben zevk alıyorum illa çalışıcam" diyoruz.

Evet 4bin tl karşılıksız maaş veriyorlar da biz "yok ben zevk alıyorum illa çalışıcam" diyoruz.

Yorumun seninle alakası ne sen daha öğrenci adamsın

Ayrıca madem cevap yazdın bu mesaj çelişkili olmadı mı dünden beri yazdıklarınla, yani esin sana al sana 4 bin dese çalışmıcaksın yani

Para için mi çalışıyorsunuz sosyalleşmek için mi evde oturmamak için mi,önce buna bir karar vermeli, ben daha sosyal olmak için çalışıyorum mesela, çünkü maddi sıkıntım yok, aldığım maaş komik bile denebilir

Back
X