• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenince çalışmak istememek

Herkesin hayatı farklı dediğin gibi,ben Batman'da olmasam 2 sene ücretsiz izin almazdım çünkü annem bakardı oğluma, ama burda güvenip kimseye çocuk bırakamam eşim polis memuru insanların bakışı belli, bir de tabi ankarada hayat daha pahali nereye tek maaşla 2 sene yaşıyorsun,farklı durumlar farklı bakış acıları gerektiriyor

aynen ben annemin dibindeyim ama oğlum doğduğunda annem hala öğretmenlik yapıyordu..
doğum iznimin bitmesine 2 gün kala önceden anlaştığımız ve tanıdık olan bakıcı ben bakamıycam işe girdim dedi.. o sinirle işten çıktım .. şimdiki aklım olsa daha çok çabalardım çare bulmak için..

Ha ha aynen kadınsan eleştirilmesi hak edersin.
Hatta o kadar kanıksanır bir durum ki şaşırmıyoruz bile artık.
hani bu kim oluyor da benim durumuma yorum yapıyor demiyoruz :)
Ben biraz kopuk biriydim toplumdan
Hani annemle kadın muhabbetlerine hiç katılmadım, annemde kendi halindedir zaten
Bir evlendim dumur oldum. Benim çocuk planımdan kime ne mesela ? Ama bunu bile sormak kadınlar arasında normalmiş. Hatta samimiyet gerekmezmiş, nasılsın kadar sıradan bir soruya dönüşmüşte ben bilmiyormuşum
Tabi ağlamadım ama bir ne münasebet edası almadım da değil
Hayatın her anı ayrı bir tecrübe, ağlayıp gitmek en kolay yöntem ama asla çözüm değil
Kim çalışır kim çalışmaz kiminin kendi maaşı kimisinin kocasının maaşı daha iyidir öncelikleri bana göre olmaz kendine göredir orası beni bağlamaz
Ama cidden konu sahibi çalışsın, sürekli değilse de hakkını savunmayı öğrenene kadar

Ben erkeklerin muhabbetini daha düz ve samimi buluyorum
Naber abi bitti gitti
Bir kayınpeder damada çocuk sorar mı mesela ? Asla..
İşte mesafe koyalım diye de uğraşmazlar bu yüzden

Öğrencileri niye çöpe atayim ben de ögrenci oldum.O yüzden diyorum ögrenci adam ne anlar is hayatindan,evlilik hayatindan...O ısler ders kitaplarinda yazmiyor yasayip ögrenecek...

genelleme oluyor ama yazdıklarınız..
yaşayıp öğrenenlerde var.. öğrenci olup çalışan bütün masraflarını karşılayanlarda var..

Ben biraz kopuk biriydim toplumdan
Hani annemle kadın muhabbetlerine hiç katılmadım, annemde kendi halindedir zaten
Bir evlendim dumur oldum, benim çocuk planımdan kime ne ? Ama bunu bile sormak kadınlar arasında normalmiş. Hatta samimiyet gerekmezmiş, nasılsın kadar sıradan bir soruya dönüşmüşte ben bilmiyormuşum
Tabi ağlamadım ama bir ne münasebet edası almadım da değil
Hayatın her anı ayrı bir tecrübe, ağlayıp gitmek en kolay yöntem ama asla çözüm değil
Kim çalışır kim çalışmaz kiminin kendi maaşı kimisinin kocasının maaşı daha iyidir öncelikleri bana göre olmaz kendine göredir orası beni bağlamaz
Ama cidden konu sahibi çalışsın, sürekli değilse de hakkını savunmayı öğrenene kadar

inanmıyorum Cekirgee Cekirgee bizim anneler bizi aynı yetiştirmişler, bence suç onlarda :)
yalnız her şeye alıştım da, geçen sadece kadınların olduğu (yakın akrabalar-3-4 kişiydik ortamda) bir ortamda konu cinselliğe geldi. aman Allahım, buna hazır olmamı kimse bekleyemez. höst demedim ama ortamdan koptum, zaten kopuktum, tam koptum.

inanmıyorum Cekirgee Cekirgee bizim anneler bizi aynı yetiştirmişler, bence suç onlarda :)
yalnız her şeye alıştım da, geçen sadece kadınların olduğu (yakın akrabalar-3-4 kişiydik ortamda) bir ortamda konu cinselliğe geldi. aman Allahım, buna hazır olmamı kimse bekleyemez. höst demedim ama ortamdan koptum, zaten kopuktum, tam koptum.
Saf safrtik yetişmişiz ( : dedikodusuz hatun mu olurmuş meğer

Onu bende anlamıyorum, anlayamayacağım
Eşinle konuş +18 halinden bana ne yani
Sırf bu tarz muhabbetlerden yırtmaya vesile olduğu için bile çalışmanın gözünü seveyim diyorum ( :
Her aile bir olmadığı gibi akrabaları da bir değil çeşit çeşit insana ve sohbetine maruz kalabiliyor insanlar evlendikten sonra özellikle

aktif olarak 6 yildir araliksiz calisiorm. farkli sektorlerde farkli insanlarla tanisma ve muhattap olma onuruna da ulastim. oyle genis bi yelpaze edindim ki kadindan emir almak istemeyen densizlerle de ugrastim goruslerim ve dusuncelerim yuzunden tehditler aldigim isyerlerinde de bulundum. bunlari yasarken bir kisminda yuksek lisansima da devam ediyordum. inan disaridan acaip sert kati taviz vermeyen bi insan gibi gorunmeme ragmen bazu seyler yasardim aglamaktan gece uyku tutmazdi sabah hicbisi olmamis gibi ise giderdim. evet lanet ettigim cok donem oldu ama simdi bakiormda iyiki olmus. simdi sadece disardan diil gercekten saglam taviz vermeyen is yerinde gerektiginde kati ve sert bi calisanim ve geldigim nokta da bu yasadigim tecrubeler sayesinde oldu. sen bu kadar cabuk laftan sozden etkilenip pes etmeyi secersen yarin evlilikte de acaip zorlanirsin. her ne kadar esinin ailesiyle aran cok iyi olursa olsun gunu gelip senin alinmayacagini kirilmayacagini dusundukleri bi laf duyarsin o zaman ne yapcan? ben bole bi ailenin ogluyla evli kalamam mi diceksin?? anliyorum daha yasin ufak gencsin narinsin kirilgansin ama pes etmek kolaydir unutma onemli olan zorluklara karsi direnmektir. ben sana calismak zorundasin demiorm tabiki ama pes etmekten vazgecmelisin cnk bu zorluklari sadece is hayatinda diil evlilik yasantinda da yasayabilirsin. isten istifa ettin kocandan da bosancak misin? en basitinden yarin obur gun evlenip hamile kaldiginda kendi ailen de dahil karsilikli ailelerin konusmalari arasinda kaldiginda kacicak misin? bebekten mi vazgecceksin? imkansiz diil mi? kendini biraz bu konuda egitmelisin dirayetli olmayi ogrenmelisin yoksa hayatta cok zorlanirsin.

Ovvv konu nerelere gelmis :KK53:
O degil de bidaha evim neden pis diye dusunmeyecegim, meger calismayan hemcinslerim butun gun temizlik yapıyormuş :110:
Keske 3 evim olsa birinde otursam diger ikisini kiraya verir yasarim, esimi de calistirmam, fistik gibi hayatimiz olur :KK14:

Şahsi fikrim her "insan" çalışmalı, ama bir kadın calışmayacaksa bunu maddi manevi tolere edebilecek biriyle evlenmeli, nedir yani, adamın maaşı iyidir karısının çalışmasını istemez kadın da çalışmak istemez tamam işte birbirine uygun çift

Ama bu konuda erkek çalışan kadın hayal ediyor ve planlarını ona göre yapmış,ama kız çalışmak istemiyor uyumsuz çift

Back
X