• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenince çalışmak istememek

Sizin durumunuz ev hanımlığı üretkenlik gibi konularla ilgili değil aslında. Bazı yorumlarda yazılmış ben de katılıyorum, aşırı kırılganlığınız özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor gibi geldi bana ve inanın iş hayatı bunun üstesinden gelmek için iyi bir fırsat, zamanla pişeceksiniz ve ne kadar saçma düşünmüşüm diyeceksiniz. Bence çalışmamak konusunda acele karar vermeyin, dönem dönem hepimizin bırakıp kaçası gelir, ama pes etmeyin. Göreceksiniz iş hayatına adapte oldukça ve yaptığınız işe hakim oldukça tatmin düzeyiniz artacak. Şimdi bırakırsanız kısa vadede rahat hissedersiniz belki ama uzun dönemde özgüveniniz daha çok zarar görür.

Sizin durumunuz ev hanımlığı üretkenlik gibi konularla ilgili değil aslında. Bazı yorumlarda yazılmış ben de katılıyorum, aşırı kırılganlığınız özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor gibi geldi bana ve inanın iş hayatı bunun üstesinden gelmek için iyi bir fırsat, zamanla pişeceksiniz ve ne kadar saçma düşünmüşüm diyeceksiniz. Bence çalışmamak konusunda acele karar vermeyin, dönem dönem hepimizin bırakıp kaçası gelir, ama pes etmeyin. Göreceksiniz iş hayatına adapte oldukça ve yaptığınız işe hakim oldukça tatmin düzeyiniz artacak. Şimdi bırakırsanız kısa vadede rahat hissedersiniz belki ama uzun dönemde özgüveniniz daha çok zarar görür.
haklısınız sene sonuna kadar stajım devam edicek inşallah fikrim değişir ısınmaya başlarım

haklısınız sene sonuna kadar stajım devam edicek inşallah fikrim değişir ısınmaya başlarım
Isınırsın ısınırsın. Ben lavabolarda az ağlamadım:KK8: İlk zamanlar çok defa bırakmayı düşündüm hatta babam benden ümidi kesmişti sen hiçbir yerde çalışamazsın diyordu:KK45:Ama pes etmedim, sinmedim ve işin üstüne gittim. Sonuç, tatmin seviyesi daha yüksek bir işe geçtim ve allaha şükür 24 yaşımda iken neredeyse bir prof kadar maaş alıyordum.

çok haklısınız tek erkek çalışıyosa işini kaybetme riski var herşey var,42 sayfa boyunca öyle şeyler denmişki eşim bana saygı duymazmış soğurmuş marifet çalışmaktamı sadece bunu sormak istedim

siz o yazılan herşeyi üstünüze alınmayın.. sizin konunuz her zaman olduğu gibi olayın çalışan çalışmayan çocuğuna kendi bakan bakmayanların tartışmasına vesile oldu...

siz siz olun kendi ayaklarınız üzerinde durabileceğiniz bir hayat çizin kendinize.. biri iki laf etti diye hayata küsmek neden?
bakın ben 9 senedir evdeyim ama kendi tercihim ama şartlar öyle gerektiğinden.. şu an biri 9 biri 5 yaşında iki oğlum var Allah korusun eşimin başına birşey gelse ben her şartta anamın babamın evine dönmeden 2 çocuğumla geçinirim.. ay nasıl olucak ne yapıcam ben şimdi de demem .. 9 senede ara vermiş olsam o cesaretim o gücüm var çünkü o yollardan geçtim.. ama siz daha bu genç yaşınızda pes ederseniz ilerde başınıza kötü bir şey geldiğinde ayakta duracak gücü bulamazsınız kendinizde.. bence bir kadının çalışması her ne kadar eve katkı sağlamak adına bile olsa aslında kendine katkı sağlamaktır..

Ev hanimligi yapmak icin okumaya ihtiyac yok ama keyif meselesi yani okuyan okur ki ben de universite mezunu bir ev hanimiyim.Bu ne ise mi yariyor?Oglumun derslerine yardimci olabiliyorum özel kursa ya da hocaya gerek kalmiyor.Benim annem ilkokul mezunuydu garibim haliyle yardim edemezdi derslerime.Ama okuldan gelince hep kapimi annem acardi,yemegim hazir olurdu orasi ayri.Halkla iliskiler mezunuyum gündelik hayatta çok isime yariyor insanlarla iletisimim iyidir.Ayrica okumaya bayiliyorum hatta cocuklarim biraz daha buyurse yeniden universite okumak istiyorum sirf zevkine...

Keyif meselesi benim dememle okulu bırakacak değil zaten ben konu ilgimi çekti görüşümü paylaştım. Lise mezunları da pekala derlere yardımcı olabilir çocuklarının hatta benim ilkokul mezunu babam bile ortaokulda benim çözemediğim matematik problemlerini çözebiliyordu yardım için konu bu değil zaten benim dikkat çekmek istediğim şey maddiyat şu an evlilik hazırlığı içindeyim ve bir dünya para gidiyor yani sonradan bırakan neyse de hiç çalışmak istemeyen ve evlilik için okulun bitmesini bekleyen bir konu sahibi var. Okul okumak da pahalı biliyorsunuz üniversite okuma da masraflı evlilik de masraflı ben olsam bir süre çalışır aileme katkı sağlardım belki ne bileyim .İlla derslere yardım etmek veya illa iletişimi güçlü olmak için okumaya gerek yok insanın kendini yetiştirmesi önemli .Size neden okudunuz demiyorum haddim değil ama konu sahibinin durumun sizden farklı .
Görüşünüze saygı duyuyorum nitelikli bireyler olabilmek için bol bol okumak bilgi sahibi olmak gerekir ben ilk yorumda da işin maddi kısmına dikkati çektim yoksa durumu iyiyse okudugu bölüm de ilgisini çekiyorsa okuyun tabi ki .

Back
X