Evlenince Daha İyi Anladım Dediklerimiz

eşimden ayrı bir zaman geçirmenin ne kadar zor olduğunu
ve sorumlulukların arttığını anladım

gelinin kayınvalidesini annesi gibi görmesine rağmen kesinlikle ve ne yaparsa yapsın gelin olarak görüldüğünü anladım..

ailenin evleneceğin adam hakkında herzaman doğru karar veremediğini
insanın kendinden başka güvenebileceği kimsenin olmadığını
ne kadar geç evlenirsen o kadar iyi olduğunu
ve en önemlisi evlendiğin zaman kim dost kim düşman o zaman anlıyorsun,ailende dahil oluyor buna.benneyaptımkia.sşutarafagitti

evliliğin bekarken kendinden yüzde yüz emin ve taviz vermez bir biçimde ettiğin tüm o büyük lafları sana TEK TEK yutturan yegane kurum olduğunu anladım.

evlendın zaman hem esın tarafı hem kendı tarafın olsun..dostunun dusmanın kım oldunu ıyı anladım..
sorumluluklarının arttını,asla anne gıbı kımsenın sevemeyecegını anladım..

kadın olmanın nekadar zor olduğunu anladım
eş olmanın, ev işlerinin, ev işi ile çalışmanın, çalışırken çocuk bakmanın çocuk bakarken kendine hiç bakamamanın nedemek olduğunu anladım
herşeye rağmen bütün ev uyuduğunda tek tek hepsine bakmanın huzuru hiçbişeyde yokmuş onu anladım :))))

1. ailemin kiymetini anladim
2. evliligin nekadar sorumluluk tasidigini anladim
3. evlilikte gurur yapilamiycani anladim
ve en onemlisi evlenmeseydim boylesiye bir tatli evladimin olmiycani anladim

acisiyla tatlisiyla bu evliligi surduruyorum,
hernekadar kalbim kirik olsada kavgali olsakda kendisine güvenmesemde alltan aliyorum,
bir yuva kolay kolay kurulmuyo,
burda anlatsam belki aranizdakiler bukadarida olmaz der,
fakat yasadiklarimi kalbime gömüp gelecegime
bakiyorum, iyiki gunumuzde gulup oynarken neden kotu gunumuzde terk edeyimki;-)
sabrin sonu selamet olur insallah...

Evliliğin ne kadar güzel birşey olduğunu, sevdiğin ve sevildiğin bir insanla hayatı paylaşmanın
yaşanacak en güzel serüven olduğunu, onunla yaşlanırken hayat enerjinin seni mutlu kıldığını,
birde çocukların varsa onlara baktıkça biraz senden biraz eşinden birşeyler buldukça;
hayatın daha eğlenceli daha güzel hale geldiğini öğrendim.

anlattıklarına imrendim doğrusu,ALLAH MUTLULUĞUNU DAİM ETSİN.herkese de böyle evlilik nasip etsin.ne güzel:):):)

hepsini büyük bir dikkatle okudum ve cok duygulandım kadınlarımızla gurur duyuyorum gerçektennn:25:

evliliğin olumlu yanı canımdan çok sevdiğim eşimle beraber uyumak beraber uyanmak her şeyi onunla yapmak.ama kötü yanı da şu uzakta olduğun için yalnızsın en ufak bir şeyde aileni özlüyorsun aileni istiyorsun:((

sorumlulugun en büyük payı anne de / evın hanımında oldugunu anladım .hanı derler ya erkegi rezilde vezirde yapan kadındır diye her attıgım adımda dıkkatlı her konustugum kelımede saygılı ve yanlışsız konusmaya gayrette edıorum.bir gun ALLAHIN izniyle cocogum oldumu sorumlulugun kadına kat kat artacagınıda ozaman anlıcam galıba..ama en cok iyi anladıgım şey ailem onları özlüorum onlarla gecırdıgım anılar aklıma geldıkce herseyı daha ıyı anlıyorum:)onları coook sevıyorum eşimide öyle...

sorumluluğun nasıl bişey olduğunu, kavgaların artık mesajla yapılmadığını:1: bi de eşimle uyumanın ne kadarda güzel olduğunu:16::16: bunca yıl uyuduğum uykuya uyku demem artık:23::23:

Paylasmayi ve kendimden önce onu düsünmeyi.
birinin üzerine titremenin ne demek oldugunu.

Son düzenleme:
İşin içine kayıngiller girdiğinde aşk denen şey savaşa dönebilirmiş onu anladım.
Kendi ailemin kıymetini anladım.
Babamın değerini bir baba bozuntusuna saygı göstermemi istediklerinde anladım ahh malesef
çok geç anladım...
Hayatta olsaydı çok başka bilirdim değerini babacığımın heralde.. :ssz:

Yaşadığın yerde sevdiklerin yoksa eğer eksik mutluluklar yaşarmışsın onu anladım.
Evlilikte cicim ayı yokmuş meğer, parayla da huzur olmuyormuş onu anladım.
Çalışan bir kadının evlenmesi akıllı işi değilmiş onu anladım..
Hayatınla ilgili tek başına karar alabilmek meğer ne tatlıymış onu anladım..
İşin içine eş girince kendi hayallerinden uzaklaşmak zorunda kalırmış insan onu anladım..

Back
X