Aman canım sakın öyle sık sık arama sorma temizliğini de yapma çok zorlanıyorsa kadın tutuversin bir zahmet. Eğer sen şimdiden bu kadar içli dışlı olursan yarın öbür gün tepene çıkar.
niye kafana takıyorsun ben olsam "ay anne haklısın ne hayırsız gelinin var de gülerek aramaz sormaz seni de" ben hastayım falan diyince "ay annecim çok üzüldüm çok geçmiş olsun de" takma kafana zaten kimseyi memnun edemezsim şu dünyada
temizlik meselesine gelince sen hamile kadınsın söylesin dursun ne kadar ayıp ya hiç vicdan yok
eşin de sesini çıkarsın benim karım hamile desin yapamaz desin
aslında değişen erkekler.nedense her erkek kız arkadaşına annesi hakkında dert yanıyor.annem ilgisiz şu bu.kızlarında hoşuna gidiyor evlenince uzak oluruz diye.evlendikten sonra belki de annesini özlüyor daha iyi anlıyor ve ailesine yaklaşıyor.tabii bu da kızlarımızın zoruna gidiyor.
bekarken ailesinden dert yananlardan uzak durun lütfen.kimbilir sizleri de annesine dert yanıyordur
Zaten kendi işimi yapamıyorum kuyruk sokumum eğrildii ,boyun düzleşmesi bel ağrısı var ne zaman temizlik yapsam yatakta sağa sola dönemiyorum kalkıp oturamıyorum hamilelik tetikledi takılıp kalıyor belim...Ama hep problem yaratıyor onun yüzünden döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok artık
2 erkek çocuğu annesi ve geleceğin kaynanası olarak :) sadece başlığa göre cevap vermek istiyorum..
ikiz bebeklerimi çok bekledim ben..çok çileler çektim onlara kavuşmak için..ölümlerden döndüm..onlar 3 hafta küvözde kaldılar ben o 3 haftada hergün öldüm öldüm dirildim.çalan her telefonda kalbim durdu sanki..onlar 10 gr aldı dünyanın en mutlu insanı ben oldum..onlar emmedi dünyam başıma yıkıldı..hastane köşelerinde sadece 1.dk göreyim diye yalvardım doktorlara..günlerce yemedim içmedim uyumadım..
yani benim çocuklarım daha dünyaya bile gelmeden çok kıymetlilerdi benim için..bu 5 yaşında da böyle olacak 50 yaşında da..bekarlarken de evlenince de..hatta baba olduklarında da...ben ölene kadar :)
konunuzda haklı olduğunuz çok taraf var..bazı anneler anne değil de valide sultan olmaya meraklı..gelinini kız gibi değil de dış kapının mandalı olarak görenler çok..ama bence evlenince değişen anneler değil de evlatları..
k.validesinden çok çekmiş biri olarak onu ne zaman anladım biliyor musunuz? çocuklarımı kucağıma alınca :)
ama yine de asla onun gibi bir anne ve k.valide olmak istemiyorum!
çok güzel yazmışsınız ...
Allah izin verirse benimde bir erkek çocuğum olacak ben de eşime ben böyle kayınvalide olmayacağım deyince annemde öyle derdi ben annemden de beklemiyordum ama oluyormuş bak büyük konuşma dedi bana..Ama olmayan da var biz 3 kardeşiz abim yurt dışında senede 1 gelir ayda bir arar annemi hep kızdırmaya çalışırım abim çok soğuk aramıyor sormuyor şöyle böyle diye annem onlar mutlu olsunlar da ben başka birşey istemem onun yapısı öyle soğuk der...
Bende bu anlayışı bekledim evliliğimin ilk ayından itibaren ama olmadı alıştığım hayat olmayıncaa zor geldi belki bilmiyorum
Hamileliliğim sıkıntılı geçti ve annesiniz sizden iyi kimse bilemez bundan sonra da sıkıntısını ben çekicem ama ismini koymakta bile çekiniyoruz alınıcaklar küsecekler ...
çok güzel yazmışsınız ...
Allah izin verirse benimde bir erkek çocuğum olacak ben de eşime ben böyle kayınvalide olmayacağım deyince annemde öyle derdi ben annemden de beklemiyordum ama oluyormuş bak büyük konuşma dedi bana..Ama olmayan da var biz 3 kardeşiz abim yurt dışında senede 1 gelir ayda bir arar annemi hep kızdırmaya çalışırım abim çok soğuk aramıyor sormuyor şöyle böyle diye annem onlar mutlu olsunlar da ben başka birşey istemem onun yapısı öyle soğuk der...
Bende bu anlayışı bekledim evliliğimin ilk ayından itibaren ama olmadı alıştığım hayat olmayıncaa zor geldi belki bilmiyorum
Hamileliliğim sıkıntılı geçti ve annesiniz sizden iyi kimse bilemez bundan sonra da sıkıntısını ben çekicem ama ismini koymakta bile çekiniyoruz alınıcaklar küsecekler ...
bu dongu degismiyor desenize
sizi çok iyi anlıorum..kendi k.validemi anlatmayayım korkarsınız :)
tek tavsiyem sizin ve bebeğinizin sağlığı için görmeyin duymayın lütfen..umursamamak en güzel cevaptır..ayrıca isim hakkı anne-babaya aittir..bu konuda sakın taviz vermeyin.çilesini çeken biz isek ismini de koyacak olan biziz.
Bende öyle düşünüyorum ama şimdiden takıldık kaldık..
kayınvalidem bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için aramadı sonrada bize trip attı neden arayıp söylemiyorsunuz diye biz arayıp müjde verecekmişiz ama benim başka çocuğum yok ki neyin müjdesini vereyim hangisi olursa olsun ilk bunda böyle sorun çıkardı isimde ne yapacak gerçekten bilmiyorum çok tedirginim........inş bebeğimin ismini koyabiliriz
Eğer sorun gelip gitmenize kızmasıysa, sürekli laflarıyla rencide etmesiyse bunu kafanıza takmayarak, ''aman'' deyip geçerek başlayabilirsiniz.
Madem eşinizinde baskısı yok bu gelip gitme konusunda, sizde eşinize ailesi yüzünden baskı yapmayın.
Değmez huzurunuzu bozmaya.
eşimde hep aynısını söyler ama bazen haketmediğimi düşünüyorum hep suçluymuşum hatalıymışım gibi hissettiriyorlar...Hamilelikte stres baya zorluyor inş bir gün takmamayı bende öğrenicem
eşim benim tek huzurum onuda yıpratıyorum böyle olunca bebek doğunca ona yoğunlaşırım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?