Evlenince Erkekler gerekten deiiyor mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ayşül
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

ayşül

Ziyaretçi
ben evlı degılım ama sevgılımle yasadıgım sıkıntıları annem ve ablam bılırler... ve sureklı onların ve bıçok kadının agzında evlenmeden once boyleyse evlendıkten sonra hayır bekleme gıbılerınden laflar.. GERCEKTEN ERKEKLER EVLENINCE DEĞİŞİYOLARMI?? DEĞİŞMEKTEN KASTINIZ NEDİR ?? bunun cevabını gerçekten cok merak edıyorum yanı herkeste bu durum boylemı bıde ne konuda daha cok degııyolar tecrubelerınızı paylaşırmısınız tesekkurler:))

aslında daha çok şöyle diyebiliriz.onu gerçekten evlenince tanıyorsun ve yeni yeni huyları çıkıyor ortaya.evlenmeden önce bir takım sıkıntıların varsa evlendikten sonra o sıkıntılar seni daha çok yoracaktır.ona benzer birçok sıkıntıda ortaya çıkabilir.galiba çok olumsuz konuştum ama malesef gerçekler böyle.

Degisen erkekler degilki...iliskinin boyutu degisiyor...:delphin:

Herkesden habersiz doya doya askini yasayan iki insanken birden evli barkli sorumluluk sahibi kadin ve koca oluyorsun....tabikide artik saatlerce süslenip püslenip bulusmaya gittigin adam yok....ayni sekilde seni görbilmek bulusabilmek icin yagmurun altinda islanmayi üsümeyi bile göze alan adamda yok....hali ile cicim aylari diye tabir ettigmiz ilk heyecan ve heves gectikten sonra karsindaki adamin hala o ADAM olmasini beklemek biraz fazla hayalperest bir düsünce olmazmi?:hulya:

Hayalkirikligi yasamamak icin cok büyük beklentilerinde olmicak.....:kahve:

Herseyin bilincinde ve ayaklarin yere basa basa evlenirsen bu tür konularda bana göre hayal kirikligi yasamaz esim evlendikten sonra cok degisti demezsin....:delphin:

hımmmmm hayakperest bırı olarak fazla sıkıntı yşayabılırım :((

aynı evi paylaşmadan, sorumluluk almadan, evdeki halini bilmeden flört etmek çok farklı
evlenince değişmiyorlar aslında, sadece sorumluluklar omuzlara yüklendiği için flört ettiğin zamanlarda ki gibi olmak zorlaşıyor.
belki hiç bilmediğin huylarını görüyorsun, sonuçta aynı evi paylaşmak çok farklı..
erkekler değşiyor mu sorusuna aslında evet diye cevap verilebilir ama değişmekten kastım ilgileri yada sevgilerini gösterme şekillerinde değişiklikler oluyor...

hımmmmm hayakperest bırı olarak fazla sıkıntı yşayabılırım :((

sakın sakın fazla hayallere kapılma
sana söylüyorum da ben yapmıyor muyum
tabii ki oluyor, bazı beklentilerin oluyor
yine yeni sevgili olduğunuz zamanlardaki gibi davranmasını bekliyorsun, hayaller kuruyorsun ama erkekler bizim kadar ince düşünmüyorlar çoğu zaman, bu yüzden de hayal kırıklığına uğrayabilirsin..
çok fazla beklenti içinde olmamanı tavsiye ederim...

kızlar evlilikle ilg,l, beklentilerinizi asgari tutarsanız evliliğiniz bence daha güzel olur.evlenip sorumluluk tepemize binince ,daha doğrusu hayatın gerçekleriyle karşılaşınca hayaller suya düşebiliyor

ben değişmediklerini düşünüyorum
aslında nişanlıyken veya daha öncesinde gözlerimizi kapattığımız için bazı şeyleri görmüyoruz
yada görmek istemiyoruz

hep erkeklerin degiştigi söylenir bende tam aksını iddaa ediyorum bence bayanlarda bi o kadar degişiyorlar geneli salıyor kendını o eski bakımlı süslü makyajlı kadın gidiyor yerine altında bi eşofman saçlar tepeden baglı dip boyası gelmiş kilo almıs bakımsız bi hatun...erkekler her zaman bakımlı hatunlardan hoslanırlar o eski cilveli bakımlı kadın gidince dikkat dagılıyor tabi yanlıs anlasılmasın bakımlı olmak 7/24 makyajlı kokos dolasmak degil bu arada düzenli temiz olmakta yeterli....

sakın sakın fazla hayallere kapılma
sana söylüyorum da ben yapmıyor muyum
tabii ki oluyor, bazı beklentilerin oluyor
yine yeni sevgili olduğunuz zamanlardaki gibi davranmasını bekliyorsun, hayaller kuruyorsun ama erkekler bizim kadar ince düşünmüyorlar çoğu zaman, bu yüzden de hayal kırıklığına uğrayabilirsin..
çok fazla beklenti içinde olmamanı tavsiye ederim...
ıyıde pasaklım ınsan flortte nasılsa sonrasındada oyle bekler..
neden evlenınce degıssınler bı ımza ılemı degısıyo hayat..
ozaman nıye evlenıyo erkekler..
nedne ıkı tarafda flort donemınde nasılsa oyle devam etmıyokı..
ozaman ımzayı atmasınlar yada atıpda attıklarını unutsunlar..
evlılık altında degısıyolar denmesını hıc sevmem..
evlılıgın agır oldugnu ıkı taraf ıcınde zor olcagnı bılmıyolarmı..
pasaklı senın sayende asla evlenmıcem zaten:mymeka:
neden hep erkekler degısıyo denır neden bayanlar kendını gormezmı..
sevgılken suslenıp cıkardınız esınızın karsısına aama evlenınce adam eve gelınce
uzerınızde pıjamalarla kapı acılırsa vallahı degısım bu olur heralde..

Son düzenleme:
ıyıde pasaklım ınsan flortte nasılsa sonrasındada oyle bekler..
neden evlenınce degıssınler bı ımza ılemı degısıyo hayat..
ozaman nıye evlenıyo erkekler..
nedne ıkı tarafda flort donemınde nasılsa oyle devam etmıyokı..
ozaman ımzayı atmasınlar yada atıpda attıklarını unutsunlar..
evlılık altında degısıyolar denmesını hıc sevmem..
evlılıgın agır oldugnu ıkı taraf ıcınde zor olcagnı bılmıyolarmı..
pasaklı senın sayende asla evlenmıcem zaten:mymeka:
neden hep erkekler degısıyo denır neden bayanlar kendını gormezmı..
sevgılken suslenıp cıkardınız esınızın karsısına aama evlenınce adam eve gelınce
uzerınızde pıjamalarla kapı acılırsa vallahı degısım bu olur heralde..

benim ne suçum var yavrum ya herkesin evliliği bir olacak değil ya
ben çok sorunlar yaşadım hala da yaşıyorum
Allahıma çok şükür son bi kaç gündür tansiyonumuz yükselmedi gayet güzel gidiyor ama sürekli didişmelerimizin ardı arkası kesilmiyor

dediğin gibi kocasını pijamayla karşılayan kadının kocası değşsin zaten onlara müstehak :mymeka:
ama ben daha bugüne kadar kocamı pijamalarda karşılamadım
sanki bir yere gidecekmişiz gibi kokoş kokoş hazırlandım bekledim
çalışmaya başladıktan sonra zaten ondan önce eve hiç girmedim ama bakımsız karşısına da çıkmadım

imza mı değiştiriyor erkekleri bilmiyorum ama bi rahatlık geliyor üzerlerine onu biliyorum
benim sevgilim nişanlıyken bile daha ilgiliydi, gezmelere giderdik, sevdiğim şeyleri yapmaya özen gösterirdi ama evlendikten sonra çok bencil olmaya başladı neden bilmiyorum inan bilsem çözümü için elimden geleni yapardım :gitme:

evetttttttttt,
evlenmeden vitrinlerini görüyorsunuz sadece ,daha sonra gerçek ürüne ulaşıyorsunuz....kaydirigubbakcemile3

Kadınlar sık sık, eşlerinin evlendikten sonra değiştiğinden şikayet eder. Kur yapma döneminde tam bir prens hatta Romeo gibi davranan erkek evlenince birden kurbağaya döner...
Bir araştırmaya göre, kadınların yüzde 22'si ilişkileriyle ilgili şöyle düşünüyor: "Gün geçtikçe birbirimizle daha az konuşur hale geldik. Artık benimle hiç ilgilenmiyor..." Oysa erkekler, aşık oldukları ilk günlerde genellikle gerçek bir beyefendi gibi davranırlar. Aşkını ispatlayan küçük sürprizler yapar, eve ya bir çiçek ya da sizi akşam yemeği için restorana götürme teklifiyle gelirler. Bunlarla yetinmeyip, mutfakta bile size yardım ederler. Ancak evlilik ilerledikçe her şey değişmeye başlar. Eşiniz her geçen gün eve biraz daha geç gelir ve akşamları, hatta hafta sonları sürekli TV karşısında oturmayı tercih eder.

Neden değişiyorlar?

Eşinize, artık eskisi gibi olmadığını söylediğinizde, mutlaka "Ama benim de kafamı dinlemeye ihtiyacım var" der. Üstelik bir de sizden hizmet bekler: "Sevgilim, biraz fındık getirsene. Canım bir bardak su versene..." ve sonunda hayalinizdeki prens, yorgun bir kurbağaya dönüşür. Alman psikolog Michael Thiel, buna hiç şaşırmıyor:

"Kadınlar sık sık, erkeklerin ciddi bir ilişkiye girdikten sonra garip bir değişim yaşadıklarından yakınıyor. Çünkü erkekler kur yapma döneminde tek bir hedefe kilitleniyor: Genlerini yeni kuşağa aktarabilmek için dişiyi kazanmak! Bunun temelinde de biyolojik bir motivasyon yatıyor. Kadın ise bu davranışı, erkeğin duyduğu sevginin göstergesi olarak yorumluyor ve hep öyle kalmasını istiyor. Erkek ise kadına egemen olduktan sonra, başka bir program işlemeye başlıyor. Sadece 'sorumlu aile reisi' görevini üstleniyor ve onun dışındaki her şeyi görmezden geliyor."

Bu taktikleri kullanın

Sevgili eşinizi o çok sevdiği koltuğundan uzaklaştırmak aslında hiç de kolay değil. Ama Thiel, bu zor görev için 3 'harekete geçirme' taktiği öneriyor:

1) Televizyonunuzun arıza yapmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için bir televizyon tamircisinden yardım isteyin. Belki o zaman eşiniz, sizinle birlikte sinemaya gitmeyi ya da bir bisiklet turuna çıkmayı kabul eder.

2) Göğsüne tabancayı dayayın, tabii ki mecazi anlamda. Ona, televizyonu kapatmasını yoksa tek başınıza dışarı çıkacağınızı söyleyin.

3) Çekici iç çamaşırı ya da yaratıcı fantezilerle, o eski baştan çıkarma taktiğini uygulayın. Belki de bu şekilde oturduğu yerden kalkar.

Tabii bütün bunların yanı sıra daha kalıcı çözümlere de başvurabilirsiniz. Ancak bunun için kadının, erkeğe odaklı ilgisini başka alanlara yönlendirmesi gerekiyor.

Kendinizi ağırdan satın

Kadın, dişiyle tırnağıyla kendini eşine ve evliliğine adarsa, erkek haklı olarak, ilişki için hiçbir çaba göstermek zorunda olmadığını düşünür. Kendini çok güvende hisseder ve ilgisiz davranır. Kadınlar kendilerini biraz geri çekmeli ve arada sırada kız arkadaşlarıyla da vakit geçirmeli.

Onunla konuşun

Soğuk algınlığı geçiren ilişkiler için en iyi ilaç, daha iyi bir 'iletişim'. Sadece bir şeylerin değişmesini ümit ederek beklemeyin. Sizi rahatsız eden şeyleri ve isteklerinizi kesin ve net bir dille ona anlatın.

Asla söylenmeyin, erkekler bunu kaldıramaz Bu konuda önemli olan, vereceğiniz mesajların 'ben'li cümlelerden oluşmamasına dikkat etmek. "Hep televizyonun karşısında oturuyorsun" demek yerine, "Birlikte fazla vakit geçiremediğimiz için üzülüyorum. Seninle dansa gitmeyi çok özledim" diyebilirsiniz. Sözlerinizi bu şekilde ifade ederseniz, eşiniz bunları 'söylenme' olarak algılamayacaktır. Üstelik kendine saldırılmış olarak da hissetmez ve davranışını yeniden gözden geçirmeyi kabul eder.

Onu bol bol övün

Ne yazık ki kadın ve erkek, olayları hep farklı şekillerde yorumlar. Örneğin, sabahleyin özenerek yatağını yapan bir erkek, bunun kendisi için bir artı puan olduğunu düşünürken, bu arada alışverişe gidip gelmiş, evi temizlemiş ve bulaşığı yıkamış olan kadın "Nihayet o da bir şeyler yapıyor" diye aklından geçirir. Erkek, yaptığı şeyle gurur duyarken, kadın bunu zorunluluk olarak görür. Bu durumda orta noktayı bulmak gerekiyor, örneğin; erkek spor programını izlemek yerine bulaşık yıkıyorsa, sıkı bir övgüyü hak ediyor demektir. Deneyin, etkisini mutlaka gösterecektir.

Annesi gibi davranmayın

Erkekler kendileriyle ilgilenilmesinden hoşlanırlar. Ancak, olayı abartmayın. Onu şımartmaktan vazgeçin. Ne de olsa onun annesi değilsiniz. Atıştırmak için istediği şeyi, mutfağa gidip kendisi de getirebilir. Hem de bu arada biraz hareket etmiş olur. Her dediğini yapmaya kalkmayın..
pasaklı bak sana sebep kuzum..

okudum canım hepsini hepsinde de doğruluk payı büyük
ders almak gerek bu yazıdan...

şanslıyım bu konuda;eşimi 9 yıl önce tanıdıgımda bende etrafımdan böyle sözler duyardım;evlennce değşecek;sen alana kadar vs..brgün dayanamadım eşime sordum;etrafımdakiler özellikle evliler böyle böyle söylüyor;cicim ayıymış bu dedim..o da benim cicim ayımm çokk uzun sürecek göreceksn dedi..
dogru söylemş;hala aynıyız..hala canım diye seslenr;hala gezeriz;ve mesela dün gece 12 olmuş ben çikolata krizine girdm;gider alır;kıyamaz:))
yani genelleme yapamayız;umarım sende şanslısındır ve mutlu olursunn

şanslıyım bu konuda;eşimi 9 yıl önce tanıdıgımda bende etrafımdan böyle sözler duyardım;evlennce değşecek;sen alana kadar vs..brgün dayanamadım eşime sordum;etrafımdakiler özellikle evliler böyle böyle söylüyor;cicim ayıymış bu dedim..o da benim cicim ayımm çokk uzun sürecek göreceksn dedi..
dogru söylemş;hala aynıyız..hala canım diye seslenr;hala gezeriz;ve mesela dün gece 12 olmuş ben çikolata krizine girdm;gider alır;kıyamaz:))
yani genelleme yapamayız;umarım sende şanslısındır ve mutlu olursunn

allahım nolur benım daha ortalarda bıle olmayan kısmetım:D boyle olsun:))

valla çocuk olana kadar bizimde değişmedi beraber neler yapmazdıkki ama çocuk oldu hayatımız bitti bide benim ikizlerim var çook zor akşamları ev curcuna eşimle birlikte hiç vakit geçiremiyoruz tahammül desen ikimizdede yok eskiden hemen barışırdık şimdi ise günler oluyo konuşmuyıruz bende vakit ayıramıyorum ona oda ilgisizleşmeye başladı biraz ama sevgimizden bişey kaybolmadı ama yinede çocuk olmasada ufak tefek değişiklikler mutlaka oluyoozemuszemus

Erkekler değişmiyor, kadınlar tanıyamıyor erkekleri..

benim eşim hiç değişmedi gerçi daha 3 ay oldu ama değişebilir elli olmaz hayat bu ben de değişiyorum....sürekli keyfimizi yapacak degiller ya.bence sinirli ve sıkıntılı anlarında üstlerine gitmemek şart.....

benim eşim hiç değişmedi gerçi daha 3 ay oldu ama değişebilir elli olmaz hayat bu ben de değişiyorum....sürekli keyfimizi yapacak degiller ya.bence sinirli ve sıkıntılı anlarında üstlerine gitmemek şart.....

çocuk olunca işler değişiyor romantik hava sönüyor

yapılan işer ve yapılmayan işler sorguya çekiliyor
:kahve:

Back
X