Evlenince Erkekler gerekten deiiyor mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ayşül
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim eşim değişmedi . sadece bana düşkünlüğü arttı , benim dee aynı şekilde.hayatın değişiyor, her şey değişiyor. bazı erkekler kötü yönde değişebiliyor evet, örneklerini görüyoruz. ben de şanslılardanım sanırım. :))

aslında erkekler hiç değişmiyor.evlenmeden önce biz onları sadece dışarda tanıdığımız için,dört duvar arasına girince,tüm hayatın akışı değişiyor.onlar da bu hayata adapte olmaya çalışıyolar tıpkı bizim gibi.

yok ya değişmiyor enazından benim eşim değişmedi biz zaten 1 yıl flört ettik 2 yıl nişanlı kadık o yüzden fazlasıyla tanıdım zaten aynıtdı yani bi fark yok...

Hayır cnm değişmiyolar ; evrim geçiriyolar..

aynenn :mymeka:

benim eşim evlendikten sonra daha ilgisiz oldu
gün içerisinde ben aramasam pek aramaz nasılsa akşam evde görücem mantığıyla hareket ediyor sanırım
ilk senemizde hiç bir özel günde bir program yapmadı,ne pasta, ne hediye vs
buna çok üzüldüğümü söyledim kırıldığımı söyledim değişen bir şey olmadı
koca bir hafta sonunu ağlayarak geçirdim ve sonucunda bir buket çiçek getirdi

ikinci yılımızdaki özel günlerimiz için ( onun düşüneceği topu topu iki tane zaten doğum günüm ve evlilik yıldönümümüz ) önceden konuştum
bu senede geçen sene ki gibi yaparsan beni kaybedersin dedim açık açık anlattım
fazla bir beklentim yok düşünmen, ufak da olsa bir hoşluk yapman yeterli dedim
bakalım sabırsızlıkla bekliyorum :jeyyar:

evet canım malesef doğru hemde 360'derece bir değişim oluyor.mesela eşim bana evlenmeden önce seni asla kimseye ezdirmem derdi ama şimdi herkesten önce kendi eziyor ve ezilmeme yardımcı oluyor.sonra hep özür dileyen insan şimdi sırtını dönüp yatıyor.

evlenince değişmiyorlar.. flört döneminde günde belki 2,3 saat gördüğün erkeği artık sabah akşam görüyorsun.. özlem. hasret kalmıyor.. istediğin zaman yanında zaten.. sadece eskisi gibi hassas davranılmıyor.. çünkü artık hayatta sadece aşk değil, geçinme, aileler, komşular, çocuk vs sorumlulukları yükleniyor omuzlara..kimi çift bu sorumlulukları birlikte aşarken, kimi çiftte de erkek bu sorumlulukları kaldıramıyor ve eşine ilgi azalıyor, azarlamalar artyıor, arkadaşlarıyla vakit geçirmekten daha zevk almaya başlıyor.. . olay bu .. değişen erkek dedikleri budur..

birde madalyonun diğer yüzü var.. değiştiren kadınlar.. evde kocası gelince salona çorabını çıkardı attı diye konuşan, duştan sonra banyoyu temizle çık diye hayıflanan, komşusunda arkadaşında gördüğünü "bende isterim " diye direten, çocuk olunca tüm ilgiyi çouğa yöneten, eşi 2. plana atan... bu kadınlarda erkeği değiştirirler.. ama erkeğin değişimini neden diye sorgularken kendilerini sorgulamak akıllarına gelmez..

bu konu aslında çok boyutlu.. uzarda gider..

önemli olan genel olarak hayat tarzının, fikirlerin, görüşlerin aynı olmasıdır..

sizde akşamları tv izlemekten hoşlanıyorsanız , akşamlarını tv karşısında gçiren kocadan mutsuzluk duymazsınız..gibi..

bu nedenle evlenirken kendi kişiliğimize uygun, aynı zevklere sahip erkekleri eş olarak seçmek evlilikte mutluluğumuzun temelini atmaktır..

beste çok güzel yazmışsın;eşimde bunu söyler;değişim iki tarafta da yaşanıyor aslında..biz kadınlar daha duygusal;küçük şeyleri daha çok önemsiyoruz..
evet arkadaslar haklı bazı erkekler sahiden tanınmaz hale geliyor;çok yakın akrabamızın eşi şöyle anlatmıştı değişimini;(eşi çok üzülüyordu nişanlıyken şöyle yapardın böyle yapardın derdi)
O REKLAMLARDI..
bunu duydugumda öyle sinir olmuştum ki;hep dua ettim basıma böyle bişey gelmesin diye..
tek şansım beni çok seven ve uyumlu;Sakin biriyle evlenmem...

evet değişiyorlar....

iyi veya kötü yönde farketmez....

ama sadece onlar eğil bizlerde değişiyoruz....

hemde çok...

bizde değişenlerdeniz..o kadar yıl çıktık bu kadar sinirli asabi uyumsuz dediğim dedik olduğunu anlayamamışım.ona paralel olarak artık bende daha sinirliyim.küçük şeylere daha çok takılır oldum..:gitme:

Son düzenleme:
Ben değiştiklerine inanmıyorum ( istisnalar hariç )
Sadece bütün huylarını, ev halini falan gördüğümüz için değişmiş gibi geliyor bize...
Mesela biz evlendik önceden surat yapardım hemen gönlümü almazdı şimdi yapayım hemen sarılır af diler...Bazen kendimi bile tanıyamıyorum ben bile farklı oluyorum..
Dışarda birkaç saat birlikte olmak ile aynı evi paylaşıp birlikte yaşamak çok farklı şeyler...

canım aslında değişmiyorlar sadece gerçek duygularını huylarını evlenene kadar saklıyolar evlenince yani iş bitince ortaya çıkarıyorlar.:enbuyukkk:

hayır değişmiyor özüne dönüyor :roflol: tavlamak için inceliyorlar, flört dönemindede bu devam ediyor ama evlenince eski haline geri dönüyor

bence sadece erkekler değil kadınlar da değişiyor
yaş ilerliyor sorumluluk artıyor
hayatın getirisi olarak mutlak bir değişim oluyor
illaki negatif bir değişim olmasıda söz konusu değil bana göre
artılarda oluyor eksilerde
duygu ve hislere gelince ilk zamanın heyecanı olmuyor elbette ama ortada gerçek sevgi varsa daha da artıyor
6 yıllık evliyim daha evvelindede 6-7 yıllık flört nişanlılık dönemim var eşimi inanın eskisinden daha çok seviyorum oda aynı şekilde
ama ilk zamanların heyacanı yok tabiki

her yazdıgınızı tek tek okudum :)) ayy işin arka mutfagını göriyim dedım ama kotu yaptım sanırım:) zor iş ya evlılık...

bence değişiyorlar
nasıl olsa artık benim diyorlar
ama sevgiliyken nişanlıyken ağızlarından kelımeler ozenle çıkar
ama nerdeeee ...
sahiplennice çok başka...

onlarda değişiyor bizde hiç bişeyin aynı kalmadığı gibi ilişkiler ve duygularda şekil ve boyut değiştiriyorlar malesef:çok üzgünüm:

evlilik sırf erkekleri değil çifti kaydirigubbakcemiledeğiştiriyor sorumluluklar
çocuklar:ecrin_bebek:
madiiyat
hepsi üst üste gelince evlilikde herşey oluyor
bu değişim insanına göre değişir bence çünkü aynı evi aynı sofrayı aynı hayatı aynı parayı
hatta aynı yatağı paylaşıyosun
..

aynı evin içine girip geçim derdine düşünce herkes değişiyor..
ama genel olarak erkekler huyda değiştiriyor göstermediği huyları ortaya çıkıyor
mesela
önüme ne koysan yerim senin ellerinden zehir bile içerim derler sonrada
bu yemeği nasıl pişirdin , yok olmamış, yok şunu yemem bunu yemem...
yok tuzu az olmuş (atttt tuzmu yok)
tuz atarasın tuzlu olmuş
anammm dilleri durmuyor..

değişmiyo öyle zombiye dönüşmüyo ama bilmediğin huyları cıkıyo mesela ben eşiin bu kadar

inatçı oldugunu bilmiyordum :) rahatsızda değilim ama bu durumun daha önce farkına varamamış olmak

beni şaşırttı....vay bee dedim

eşimde bana diyor sen evlendikten sonra değiştin eskiden daha umursamazdın şimdi herşeyi

umursuyorsun herşeyle ilgilenip kendini çok yoruyorsun diyo ama ben değişmedim durum değişti

artık umursamam gerekiyor o ev benden o aile eşimle benden sorulur durumda en büyük payda

bence hep kadınlara düşüyo çünkü kadın eli değmeden olmuyo biçok şey

Back
X