Evlenince hayat biter mi başlar mı?

jekoben, konu sahibine "bence sorun sensin" falan demişsin, ayıp değil mi bu yaklaşımın?
elbette ki kocası ölmüş bir anneyi yalnız bırakmaya kimsenin gönlü el vermez ama bir yandan da insanlar kendi hayatlarını yaşamalılar.
bizle sorununu paylaşanlara saldırmak yerine onları anlayıp yardımcı olmaya çalışsak çok daha iyi olur.

ben dobrayımdır ve dobra insanlardan hoşlanırım..kimsenin tarafında olmadığım gibi doğru bildiğimi yer zaman farketmeden söylerim...

millet de gaz veriyor :) tabi uzaktan söylemesi kolay.... onu büyüten annesinin yanında olması kadar doğal birsey olamaz...... üstüne üstlük kadın da iyi...ben adamın yerinde olsam senin gibi düşünen bir kadınla evlenmezdim... bak burda atıp tutanları okuyupta gaza gelme...sen her zaman kocanın dibinde ol ve herdediğini yap...ondan başka kimsen yok..doğal olarakda onun annesi seninde annen..onla olmaktan mutlu ol..aksi halde üzülürsün.... başarılı olsan bile yaptığının acısı başka yerden çıkar..anne oğulun arasını açma...hep beraber olun..

Allah Allah, evlenenler ailelerini silip eslerini ve eslerinin ailelerinden baska kimseyi tanimamalarimi gerekiyor? yani onlardan baska kimseleri yokmu?
ve her dedigini yap dedinizde esinin :) bir kac kadinlar birlikte olmak her erkegin hayalidir diyen bir erkege soyle desin o zaman "kocacim senden baska kimsem yok varsa yoksa sen ve ailen ustelik bir kac kisiyle ayni anda yatma dusuncen varsa uygulayabilirim neden olsa sen benim erimsin!" desin oldu olacak!

ayretten esi ayri ev acmis konu sahibini kirmadan: guzel bir davranis!
fakat evlenmeden once insan biliyormu gelecek zamanda canini ne sikacak ne sikmayacak?
ailecek gezmek guzeldir fakat kari kocanin gezme hakki olamazmi haktan ziyade dogal degilmi?

Allah Allah, evlenenler ailelerini silip eslerini ve eslerinin ailelerinden baska kimseyi tanimamalarimi gerekiyor? yani onlardan baska kimseleri yokmu?
ve her dedigini yap dedinizde esinin :) bir kac kadinlar birlikte olmak her erkegin hayalidir diyen bir erkege soyle desin o zaman "kocacim senden baska kimsem yok varsa yoksa sen ve ailen ustelik bir kac kisiyle ayni anda yatma dusuncen varsa uygulayabilirim neden olsa sen benim erimsin!" desin oldu olacak!

ayretten esi ayri ev acmis konu sahibini kirmadan: guzel bir davranis!
fakat evlenmeden once insan biliyormu gelecek zamanda canini ne sikacak ne sikmayacak?
ailecek gezmek guzeldir fakat kari kocanin gezme hakki olamazmi haktan ziyade dogal degilmi?

şuan ayağa kalkıp seni alkışlıyorum :)) bir konu bu kadar çarpıtılır...tahmin edersin ki anne oğul arasını açılmamasını isteyen kişi anne kız arasındaki konudada bu kadar hassas olur..ben sadece bir gün oğlanın annesinin durumuna düştüğünü hayal et..kocan ölmüş...ve tek kalan ise oğlun bu hayatta..bencil düşünmeyelim... ki, adama helal olsun çok anlayışlı davranmış bile..

bu arada önceden ne olduğu belli olup ta sonradan bazı konulara canın sıkılıyorsa senin için yapcak birşeyim yok :)))

sıkıntını gerçekten yüreğimde hissettim. biz de uzunca bir beraberlikten sonra evlendik. insan o beraber olduğu zamanlardaki ilgiyi alakayı bekliyor tabi. ve o zamanlarda sadece ikiniz vardı aile faktörü işin dışındaydı. benim eşimin de ailesine çok bağlı olduğunu ben o kadar yıl içinde hiç anlayamamıştım ne tesadüftür senin gibi. :) açıkçası ne sen ne eşin ne annesi değişecek zaman içinde. herşey aynı kalıyor sadece sinirler yıpranıyor. madem alakasız olmak daha cazip geliyor eşine, sen de ilgini alakanı başka yöne kaydır. biz bayanlar en çok burda hata yapıyoruz. ben dahil, eşimizi dünyamızın merkezi mutluluk kaynağımız yapıyoruz. ama karşı taraftan aynı şeyi göremiyoruz. hanım arkadaşlarınla dolaş sen de, ya da ne bileyim yaparken saatleri unuttuğun birşeyler yap, bir spor merkezine yazıl, yada bir kursa git. kitap oku dal git başka şeylere dönme onun etrafında. sen dönmedikçe bak gör o sana daha çok yaklaşacak, bazı şeyler uzaklaşınca veya kaybetme korkusu sarınca değerlenir. Rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım :71: sevgiler..

şuan ayağa kalkıp seni alkışlıyorum :)) bir konu bu kadar çarpıtılır...tahmin edersin ki anne oğul arasını açılmamasını isteyen kişi anne kız arasındaki konudada bu kadar hassas olur..ben sadece bir gün oğlanın annesinin durumuna düştüğünü hayal et..kocan ölmüş...ve tek kalan ise oğlun bu hayatta..bencil düşünmeyelim... ki, adama helal olsun çok anlayışlı davranmış bile..

bu arada önceden ne olduğu belli olup ta sonradan bazı konulara canın sıkılıyorsa senin için yapcak birşeyim yok :)))

benim icin bir sey yapamazsin zaten inan buna izin vermem :)
hani sey sen dedin ya esinden baska kimsen yok diye
o ne isterse yap diye :) carpitmadimki sadece baz aldim yazdiklarindan.. :3:

evlenince hayat bitermi yavv hiç?yani bana göre başlar..istediği kadar borç olsun mesela ama niye hayat bitsin..bu herkeste değişir..kimi çiftler yaşamayı bilmiyor o ayrı mesela..günüe hayatında içine ediyolar..kimi tek taraf olarak sorun yaratıyor falan..onlarda çekilmez olur tabi..ama sen kendini bilip mutlu olmaya ve etmeye çalışırsan partnerinde aynı şekilde daha ne olsun..yeterki sabırve anlayış olsun AŞK olsun..nerde napacağını bildiğn sağlıklı düşündüren mantığında olsun tamam işte hayat nie bitsin..sevdiğin yanında olcak..evlenmek için bekleiğin günler geride kalıp beraber olcan ee ne huysuz olalım:):emir_bebek: oldumu tamam:1:

jekoben başlığı açan arkadaşın kocası olma ihtimalin var mı acaba:)
konuyu sen çarptırıyosun kız zaten annesiyle görüşmesin tamamen ayrılsın demiyor, ama herşeyin bir sınırı vardır, eşinin annesinin de eşinin de anlayışlı olması gerek, yani kayınvaldesi biraz daha geri durmalı, eşi de uyksundan uyanmalı annesi üzülmesin diye uğrasırken yeni evlendiği 7 yıllık sevdiğini yitiriyor. cinsellik meselesi için dieceğim şu; sen istediğini kesinlikle belli etme bence baya şımartmışsın o istediği zaman da canım istemiyo uykum vr gibi şeyler söle ve dön kıcını uyu :)

bütün bu problemlerin ana sebebi sen onu cok sevdiğini göstermişsin, cok sımartmışsın o da evliliğin ve uzun yıllar flortunde etkisiyle, seni cantada keklik gibi görüyo o yüzden biraz sınırı aşmıs sana tavsiyem kendini geriye cek, cinsel anlamda da normal zamanda da atıyorum cok fazla askım canım diyosan bunu azalt soguk davran ama bunu cok belli etme yani bi tuhaflık oldugunu anlasın ama sebebini merak etsin o gelsin sana ne sıkıntın var diye, biraz korksun degerini anlasın canım allah yardım etsin hepimize:) bana da :5:

sıkıntını gerçekten yüreğimde hissettim. biz de uzunca bir beraberlikten sonra evlendik. insan o beraber olduğu zamanlardaki ilgiyi alakayı bekliyor tabi. ve o zamanlarda sadece ikiniz vardı aile faktörü işin dışındaydı. benim eşimin de ailesine çok bağlı olduğunu ben o kadar yıl içinde hiç anlayamamıştım ne tesadüftür senin gibi. :) açıkçası ne sen ne eşin ne annesi değişecek zaman içinde. herşey aynı kalıyor sadece sinirler yıpranıyor. madem alakasız olmak daha cazip geliyor eşine, sen de ilgini alakanı başka yöne kaydır. biz bayanlar en çok burda hata yapıyoruz. ben dahil, eşimizi dünyamızın merkezi mutluluk kaynağımız yapıyoruz. ama karşı taraftan aynı şeyi göremiyoruz. hanım arkadaşlarınla dolaş sen de, ya da ne bileyim yaparken saatleri unuttuğun birşeyler yap, bir spor merkezine yazıl, yada bir kursa git. kitap oku dal git başka şeylere dönme onun etrafında. sen dönmedikçe bak gör o sana daha çok yaklaşacak, bazı şeyler uzaklaşınca veya kaybetme korkusu sarınca değerlenir. Rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım :71: sevgiler..

Merhabalar.Yeni katıldım kulübe konu ilgimi çekti.Öncelikle konuyu açan arkadaşa Allah yardım etsin diyorum.Bağımlı insanlarla uğraşmak zor olmalı hakikaten.Bir de genelde erkekler ilk dönemlerde sürekli yakınlık ister ve beklerler .Bunun olmaması garip??? Ben de nişanlıyım inşallah yakında düğün var şunu gördüm bir erkek ne kadar istekli sevgi dolu olursa olsun bir kadını avucunun içinde hisssederse çekicilik kayboluyor, ara sıra uçup gidecek gibi imaj çizmekte hissettirmekte fayda var(nereye gidiyorsak sanki:))

Henüz yeni evli sayılırsınız.Tam bir düzen oturtamamış olabilirsiniz,hemen paniğe kapılma bence.Ayrı ev konusunda isabetli davranmışsın.Kayınvalden belki zamanla oğlunun artık evli olduğu fikrine alışır.O alışmasa bile eşin bu git-gellerden yorulup bir süre sonra sıkılacaktır.
Madem kayınvalden anlayışlı bir insan,ufak ufak şikayetlerini söyleyebilirsin.Bu haftasonu gelmezsek darılmazsınız değil mi,aklımız sizde kalacak ama falanca yere gitmemiz lazım gibi nazikçe söylersin.
Cinsellik konusunda yaklaşman işe yaramıyorsa,kendini çekmeyi dene.Yine şık geceliklerini giy ama yaklaşma,onun yaklaşmasını bekle.Belki hazırlık yapman onu geriyor olabilir,şartlanmış hissediyordur.Hazırlıksız,ummadığı bir anını yakalarsan belki heyecanlanır.

Evet bir evlilik ve maalesef hepimizin karşılaştığı ortak sorunlar.İnan canım bizlerde Karşılaşıyoruz bu sorunlarla ve 12 senedir devam ediyor.
Aslında herşey başlarda görünüyor ama insan göremiyor sevgiden.sonra her şey gün yüzüne çıkıyor.
Erkek başlarda kendini saklıyor.Sonrada çık işin içinden.Öelikle Türkiye'de evlenince kız tamamne bizim olayı gündeme geliyor.Senin ağaç kavuğundan çıkmış gibi davranmanı isterken,erkek tarafının tüm sülalesi dayatılıyor.Onlar bir tek ana babanın kendinde olduğunu sanırken seni hiçliyorlar.Eğer erkek bunu dengeliyorsa sorun yok.
eğer eşin adaletli ise gerçekten sorun yok.Sonuçta ailesi.annesi.Yalnız ona şunu belirtmelisiniz.Onun ailesi varsa sizinde var.Onun ailesine yaptığı her şeyden sizede hak doğar.Çalışıyorsunuz ve para getiriyorsunuz.Bunu farketmesini sağlamalısınız.
sorunları çözmeye çalışırken kimseyi kırmamamız gerkiyor.Biz bilemeyiz bizim için şer görünen de hayır,hayır görünende de şer olabilir.Sağlıcakla kalın.

bu genel bi sorun arkadaslar.. yeni evlilerden ve genelde evlilerden duyuyoruz.. malesef hic bise tozpembe degil. o hayallerdeki mutlu mesut evlilikler sadece masallarda.. biz kadinlar aslinda icimizde o kucuk kiz cocugunu yasatiyoruz.. hersey toz pembe prensimize kavustuk cook mutlu olucaz diye.. ama oyle degil iste.. her zaman Allah beterinden korusun diye yolumuzda yurumeliyiz.. bi de o kadina katlanmakla inanin sevap kazaniyosunuz.. Allah icin sabredin.. hersey rayina oturacaktir zaten..ya basinizda dirdirci aksi bi kaynana olsaydi> size surekli kotuluk yapsaydi?neler okuyoruz forumda...

detaylara fazla takilmayin... bi de dunyanin merkezi sadece esiniz degil dostlariniz var aileniz var akrabalariniz var..:16:

merhaba canım.durumun çok sıkıntılı, allah kolaylık versin diyorum. zor bi durum.kocasını kaybetmiş olması zor bi durum ve desteğe ihtiyacı var evet, ama zaten siz fazlasıyla destek oluyormuşsunuz. hem başka çocuğu da var, yapayalnız değil.

bana kalırsa kayınvalidenin gelemeyeceği planlar yap, mesela arkadaşlarınla çiftler olarak buluşun. o zaman gençler arasında ne işim var diye düşünecek, gelmeyecektir. yine de gelirse(yuh artık derim) o zaman da zaten eşiniz de görecektir annesinin saçma davrandığını.ya da arkadaşlarınız biraz surat yaparsa bi daha gelmez. hep böyle planlar yap, genç arkadaşları davet et evinize de. akşama arkadaşlarım var gelemeyiz dersiniz. gittikçe kayınvalideyle akşam görüşmelerini de azaltın. eşinle de yumuşak bi dille konuşabilirsin, ben evli olduğumuzu, bu yuvada ikimizin bir hayat kurduğunu görmek istiyorum, başbaşa zaman geçirelim istiyorum de, mesela bi film izleyelim, başbaşa yemek yiyelim ne bilim bişeyler bul işte.ben böyle evli gibi hissetmiyorum de.

bi de senin annenler nerde oturuyo? sizinkilere de gidin bence, kocanız da size sık sık gitmek istemez sıkılr bence, o zaman da dersiniz, e işte ben de bunu diyorum, her iki tarafa da eşit gidelim.

kızlar ben evleneli temmuzda 2 yıl olacak evlenmeden önce 8 yıl birlikteydik:16: Allah nazardan saklasın çok mutluyum:nazar:her evlilikte kavgalar tartışmalar olur ama ben bidaha dünyaya gelsem hiç düşünmez yine eşimle evlenirdim inşallah ömrümün sonuna kadar böyle sürer.

Kızlar selam,

Düşündüm düşündüm, çıkamadım işin içinden, bari yazayım da rahatlayayım dedim. Baştan başlıyorum biraz uzun olacak ama, yine de yazmak istiyorum. Yeni evli sayılırım, 9 ay oldu. 24 yaşındayım. evlenmeden evvel, uzun süre beraberdik. 6 yıldır çıkıyoduk sonra da evlendik. babası vefat etmişti, bu yüzden bana annesiyle aynı evde kalmayı empoze etmeye çalıştı, olmaz dedim, biliyordum ben yapamazdım. kesin herkesi (kendimi de dahil) mutsuz ederdim. ayrı evi kabul etti ama yakın oturacaktık. annesi oğluna çok bağımlı -bağlı demiyorum, bağlı bi insan ne olursa olsun oğlunun iyiliğini, mutluluğunu ister, bu yüzden ben onunkine bağımlılık diyorum-. Öyle ki, oğlu olmadan dışarı adım atmaz. Bizim de hep gitmemizi ister. İlk aylarda hergün onun evine gittik, yemekler yendi, oturuldu, kahveler içildi, saat 10-10 buçuk gibi eve geçildi. yapamadım ben bu durumda, konuştum, ağladım, binbir zorlukla bunu haftada bir kaç güne indirdim. şimdi de haftada bir kaç gün gidiyoruz ama dışarı ne zaman çıkılacak olsa, beraberiz. eşim, ben ve annesi. annesi iyi bir kadın, beni de sever ama yine de bu denli bağımlı olması, yanlız dışarı çıkamamaklar beni rahatsız ediyor. bu sebeplerden hep kavga ettik, en güzel zamanlarım eşim ve annesi yüzünden heba oldu.ve zaman zaman soğumalar da oldu tabi sonuç olarak.

ne zaman bunlardan konuşacak olsak, bana "sen aynı evi kabul etmedin, ben de bu yakınlığa razı oldum. şimdi sana sağlanan imtiyazlar da yetmiyor, daha fazlasını istiyorsun" diyor. bütün bunlar bi yana, düğünde annesi bize hiç destek olmadı. hatta takılan altınları bile ondan aldığımız borçla aldık, şimdi onları ödüyoruz. dahası, annesinin market alışverişini, kardeşinin eğitim masrafını ve giyim kuşam masraflarını ödüyoruz. bu da yetmiyor, ailecek eskiden yaptıkları borçları da biz odüyoruz. ben de çalışıyorum. maaşım öyle abartılacak kadar iyi değil, öğretmen maaşı işte. eşim de öğretmen, ne kadar çekip çevirebilirsek, elimizden geleni yapıyoruz.

ben bütün bunlara katlanıyorum, katlanırım da, seviyorsam eğer. para mevzularını hiç konuşmadım onunla mesela. ağzıma bile almadım.

cinsel hayatımız da pek parlak denemez. düşkün değildir o hiç böyle şeylere, 20 gün hiç bişey olmasa, aramaz. şansa bakın ki, ben de düşkünüm. ama ona da sabrettim. "herhalde böyle, haftada bir-iki falan oluyo" dedim, sustum. fakat geçen gün, beni çok incitecek bir şey söyledi. dedi ki "bütün erkeklerin içinde, bir çok kadınla birlikte olmak isteği vardır. doğuştan böyleler." Ben de hoşlanmadım bu sözlerinden. Sonra konu konuyu açtı ve "Sen biraz daha çekingen olsan bu konuda, bana daha çekici gelirsin" dedi. "yani çekici gelmiyo muyum" dedim, "hayır öyle değil" falan filan dedi ama nafile. ağzından çıktı bu sözler bi kere. abarttığımı düşünüyo. konuşmuyoruz o günden beri. ve ben cidden, öyle bakımsız, çirkin bir kadın falan değilim. böyle şeylere düşkün olduğum için bir çok şık çamaşırlarım falan da var, varın siz düşünün artık. ve ben çok kırgınım, yukarıda bahsettiğim şeyler için bir dayanma sebebim vardı, kocamın beni seviyo, beğeniyo olması; şimdi onun da yok olduğunu düşünüyorum. ve uzaklaşıyorum ondan. sizi beğenmeyen, istemeyen, ve bu kadar çok da problemi olan bi adamla evli olsanız siz ne yaparsınız?

Lütfen, bana bi fikir verin, ne yapsam, nasıl yapsam, bilemedim ben... Çok teşekkürler kızlar, şimdiden.

canım senin durumunda bir çok aile var ve bir çoğuda sonradan boşanıyor
yerden göğe kadar haklısın diyorum gerçekten
ben katlanamazdım bir aile tek aile olmalı
özel şeyler özel anlar tatiller gezmeler vs. herşey tek aile içinde olmalı
sürekli sürekli anne gelirse çekingenlik olur rahat olamaz insan soğukluk ve uzaklaşma başlar aşkı bırak a sı bile kalmaz
ben kendi annemi dahi o kadar bizimle sürekli olsun istemezdim
eşinin söylediği laflara gelince nekadar şaşırdığımı anlatamam sana
ilk defa böyle bir erkek tip dieyim duyuyorum
genelde erkekler sevgiliyken değil ama
evliyken eşlerinin ilgili sıcak bakımlı temiz düzenli cinselliği seven azda olsa sexy olmasını ister
neredeyse %90 aldatılan kadınlarda gördüğüm örnek
kadın bakımsız soğuk cinselliği sevmeyen
20 gün olmasa hadi yapalım demeyen
eşiyle sosyal faaliyetlerde bulunmayı sevmeyen
hadi karıcım şuraya gidelim yemek yielim falan deyince
aaa şimdi temzilk yapıcm evde işim var sen arkadşlarında git zaten benim orda ne işim var
dien kadınlar aldatılır
ve hakeder kendi fikrimce
ama sen bence ideal bir eşsin
eşin senin kıymetini bilmiyor ya da
felaket cümleleri kurmak istemiorum lütfen kırılma bana ama
ben bayanların ezilmesine dayanamıyorum
yanlış anlamışsndr cnm falan filan gibi ılımlı yaklaşamayacağım neyse eşini iyi araştr cnm bahaneler uyduruyo olmasın

bence evliliğiniz çok yeni...erkekler yeni evlenince yıllardır koştukları elma şekerini yemiş gibi duruluyorlar..birde bu eksikliklerini erkeklikten dolayı size yıkmaya çalışıyorlar....bence zaman bırakın emin ol su akar yolunu bulur

Canım inşallah, ama bu süreçte biz çok yıpranıyoruz..En güzel geçmesi gereken zamanlarımız böyle geçiyor.

Back
X