Evlilikte odun verilmez , cok kucuk de degilsiniz ama sanirim ilk iliskiniz , cok yanlis yoldasınızEvlilik tek taraflı ödün verilince olmuyor. Zorlanıyorum. Daha yeni belki o yüzden hala çaba sarfetmek için uğraşıyorum.
Sen bana ne yaptın ki diyor. Çok net. Şöyle düşünün siz ne sorursanız sorun karşılığını soru olarak size yöneten birini? Yaptıklarınızı ettiklerinizi ufak görüp iki dk önce onun yüzü düşük diye şebeklik yapmamışın gibi sen ne yaptın :) öyle bi yetiştirmişki biricik annesi kadınlar hep vermeli kadın iyi yapmalı onun değerini bilip el üstünde tutmayı ögretmis hepAdama derdinizi anlattiginizda ne diyor?
Kredilerin bende tükeniyor, hep bir kişinin fedakarlığı ile yürümez bu gemi dediginizde?
Haklısın mesela benim de iki abim var yeri geldiğinde bir sekilde gönül almayı bilirler eşlerinden. Aslında benim en büyük sorunum eşimi tanımadan evlendim. Komsumdu ama bilmedim kim neci diye görücü usulü oldu ama yinede severek evlendim herşeye rağmen. Uzaktan ilişki yürüttük yoğun bir isim vardı. Eşimde farklı şehirde derken geldikçe görüştük onunla. Yada benim iş çıkısımda. Öyle bilemedim 1 yılda hemen evlendim. Bu yüzden göremedim.Boyle bir genelleme yapamayiz,mesela benim akrabalarimda esleri idare eden evin kadinlaridir,esimin de tam tersi hepsinin (kuzenleri,kiz kardesi,teyzeleri vs) kocalari esleri idare ediyor ama ne yazikki toplumumuz da idare eden,alttan almasi beklenen kadindir dogru. Esinin degisimine gelince bende benzer sekilde esimde bazi huylarin degistigini gordum,yani oyle zannettim ama aslinda degilmis.Flort donemindeki o tutku,asiri yogun sevme hissi ayni evde yasamaya baslayinca azaliyor gozunden resmen perde kalkiyor
Aslinda kendilerini belli ediyorlarda biz goremiyoruz en azindan benim icin oyleymis.
Ilk ilişkim değil inanın bundan önce iki ilişkim oldu şuanki benle o zamanlardaki ben arasında uçurum var. Peki bir yol önerin?Evlilikte odun verilmez , cok kucuk de degilsiniz ama sanirim ilk iliskiniz , cok yanlis yoldasınız
Katılıyorum size birçok zamanda bende buni söyluyorum kendisine ama işte bilemiyorsunjz. Evlenmişsiniz mecburi eş tayini muhabbetinden isinizi bırakmışsınız. Evlenmeden önce neler yapan ben evlendim öyle bir kapana kısılmıs hissediyorum ki resmen adamdan sevgi dileniyorum. Çok acı gercekten. Bir kere boşanmaya kadsr gittim bir sürü sey geçti başımdan ailemin evine gittim. Ailem destek oldu ama yinede öyle bir durum ki boşanmak yapamadim. Bekliyorum bekliyorumEvet yine teshis koydu diye kizanlar olacak ama, adam narsiszm belirtileri gosteriyor. Narsist adam küsünce ayagina gidip barisilmaz, aman huzurumuz kacmasin diye alttan alinmaz. Boyle yaparak onu pekistiriyorsunuz. Onu umursamayin, ona onun gibi davranin bakin nasil degisiyor
Sen bana ne yaptın ki diyor. Çok net. Şöyle düşünün siz ne sorursanız sorun karşılığını soru olarak size yöneten birini? Yaptıklarınızı ettiklerinizi ufak görüp iki dk önce onun yüzü düşük diye şebeklik yapmamışın gibi sen ne yaptın :) öyle bi yetiştirmişki biricik annesi kadınlar hep vermeli kadın iyi yapmalı onun değerini bilip el üstünde tutmayı ögretmis hep
Dimi yapsanda yapmasanda aynı nasılsa haklısınız. Evlenmeden önce bende sizin gibi düşünüyordum. Ama şu var elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Gerekirse bagırıp cağırıyorum anlamayınca ama uğraşıyoruk vicdanımı rahatlamak için. Yapmazsam sonrasında baba evine dönünce insalar söyle diyor ne yapmis aldatmismi ne yapmis dövmus mu falan filan. Cukur var cıkamıyorum.Ne munasebet? Neden kadın odun versin.
Kadından ödün bekleyen odundur zaten
Saygı sevgi anlayıs karsılıklı dır.
Siz neden onu guldurmek icin sebeklık yapıyorsunuz onu anlamadım ben. Sebeklıgı siz dediniz diye diyorum bence kendinize bu yakıstırmayı da yapmayın.
Fazla deger insanın basını onune eger derler bence dozunda sevin ilgilenin.
Siz kendinize saygı duymazsınız o size asla duymaz Gordugunuz gıbı, umursamaz da.
Kendinize saygınız varsa sebeklık yapmazsınız.
Söyle sizi taklit eden biri var karşınızda 10 gün uzak dur o sana fazla fazla geri iyade eder onu.Siz de dünyanın onun etrafında dönmediğini gösterin o vakit.
En fazla ne kadar uzak durdunuz?
1 hafta? 10 gün?
Bosanmak icin illa aldatma mı var dayak mı yiyorsun yedıgın onunde yemediğin arkanda diyen tipler keske azalarak bitse.Dimi yapsanda yapmasanda aynı nasılsa haklısınız. Evlenmeden önce bende sizin gibi düşünüyordum. Ama şu var elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Gerekirse bagırıp cağırıyorum anlamayınca ama uğraşıyoruk vicdanımı rahatlamak için. Yapmazsam sonrasında baba evine dönünce insalar söyle diyor ne yapmis aldatmismi ne yapmis dövmus mu falan filan. Cukur var cıkamıyorum.
Dimi haklısınız ama işte ayna var karşımda ne yaparsam onu yapan biri deniyorum onun gibi de olamıyorum. Aşamıyorum bir türlüOnu değiştirmeye uğraşma sen değiş.
Klışe olucak ama kendine yönel, umursama bakalim o gelsin.
Zaten bi erkekler evlat, birde evlenince kıymete binmeleri yokmu
Dimi ama nasıl bildireceğim o haddi onuda bi söyleyin adamla evlendiğimden beri bildiklerimi unuttum ben. Ne yaparsam öyle gelen biri. Kahretsin birde annesi var olmadı ona koşuyor. Kaç haftadır annesi ile konusmuyordu annesi küsmus buna bir sebepten bugun kavga ettik kosa kosa annesini aramış mesela. Annesinin şehrine getirdim eşim fena degisti yada oyleymis ben uzak mesafeden gorememisimBosanmak icin illa aldatma mı var dayak mı yiyorsun yedıgın onunde yemediğin arkanda diyen tipler keske azalarak bitse.
Nefretlikler.
Sızın Bosanmanıza gerek yok haddını bildirin kaf dagındakı burnunu indirin efendi olsun, karısının kıymetini bilsin. Dünya hepimizin, onun etrafında dönmüyor bunu ona gösterin kafi.
Böyle omur gecmez ama onu söyleyim ya onune gecın su tavırlarının ya da haddını bildirin.
Duzelmezse o zaman dusunun bosanmayı.
Saygı görmemek sevilmemekte Bosanmak icin cok saglam sebep.
Dayak ve aldatma arayanlar baya ilerde oynasın.
Ailene git. Ailene evı terk ettim vs deme. Sizi özledim ve geldim de.Dimi ama nasıl bildireceğim o haddi onuda bi söyleyin adamla evlendiğimden beri bildiklerimi unuttum ben. Ne yaparsam öyle gelen biri. Kahretsin birde annesi var olmadı ona koşuyor. Kaç haftadır annesi ile konusmuyordu annesi küsmus buna bir sebepten bugun kavga ettik kosa kosa annesini aramış mesela. Annesinin şehrine getirdim eşim fena degisti yada oyleymis ben uzak mesafeden gorememisim
cok haklısın. Evlendigimden beri çok sey gördüm. Yapmam dedigim ne varsa evlilik yuzunden yaptım. En buyuk hatamda buydu dedim ki iyi davranayim iyiligi gorsun ne olursa olsun elinden tutugumu bilsin. Ama yok onu da gormuyor. Dusunmuyor bile ya ama su dulluk muhabbeti en fenası birde insanların baskısı ile artık siniyorsunuz. Kendinize sunu soruyorsunjz ben nasıl bir kadınım da her sekilde ben suclu cıkıyorum.Kadın diye bir canlının varlığı bile erkeğe ödülken bunların yaptıkları tam olarak bulup bunamak diye düşünürüm hep. Sizin için konuşmuyorum yanlış anlamayın, burda okuduğum konulara tecrübelerime ve gördüklerimi dayanarak konuşuyorum. Bence erkekleri şımartıyoruz.
Zaten anasının şımarttığı yetmezmiş gibi aynı tavrı sırf yalnız kalmamak, sevilmemek endişeleriyle biz de sürdürüyoruz. Çok insani bir şey. Evlenince de işler daha da ciddileşiyor. Evliliğin bitmesi toplum yapısı itibari ile kadına daha pahalıya mâl olduğu için biz kaybetme korkusunu daha yoğun yaşıyoruz. Çünkü kaybedeceğimiz tek şey yamuk suratlı şımarık kocalarımız olmuyor. Kimimiz dul kalmak istemiyor, kiminiz düzenini bozmak, kimisi çocukları için... Sorunun temelini anlattım ki çözüme yardımcı olsun.
Sizin konunuza gelirsek bence eşinizi kendi haline bırakın. Kafa patlatmayın neden böyle, neden gönlümü almıyor diye. Siz hep kendiniz gibi davranın. Küsseniz ve o hatalıysa bırakın o gelsin. Gelmezse de gelmesin. Kimseyi eğlendirmek, hoş tutmak için evlenmediniz. Cariye alsın kendine istediği oysa.
ne kadar dogru yazmıssınızKadın diye bir canlının varlığı bile erkeğe ödülken bunların yaptıkları tam olarak bulup bunamak diye düşünürüm hep. Sizin için konuşmuyorum yanlış anlamayın, burda okuduğum konulara tecrübelerime ve gördüklerimi dayanarak konuşuyorum. Bence erkekleri şımartıyoruz.
Zaten anasının şımarttığı yetmezmiş gibi aynı tavrı sırf yalnız kalmamak, sevilmemek endişeleriyle biz de sürdürüyoruz. Çok insani bir şey. Evlenince de işler daha da ciddileşiyor. Evliliğin bitmesi toplum yapısı itibari ile kadına daha pahalıya mâl olduğu için biz kaybetme korkusunu daha yoğun yaşıyoruz. Çünkü kaybedeceğimiz tek şey yamuk suratlı şımarık kocalarımız olmuyor. Kimimiz dul kalmak istemiyor, kiminiz düzenini bozmak, kimisi çocukları için... Sorunun temelini anlattım ki çözüme yardımcı olsun.
Sizin konunuza gelirsek bence eşinizi kendi haline bırakın. Kafa patlatmayın neden böyle, neden gönlümü almıyor diye. Siz hep kendiniz gibi davranın. Küsseniz ve o hatalıysa bırakın o gelsin. Gelmezse de gelmesin. Kimseyi eğlendirmek, hoş tutmak için evlenmediniz. Cariye alsın kendine istediği oysa.
Ya ne güzülde diyorsunuz yeni daha döndüm ben evime bir sürü olaylar yaşadım esim ve annesi yüzünden annemin evine gidersem yine anlarlar onu ki gitsemde annesi ile annemlerin arasında duvar var. Öyle bir annesi var ki onun yılan resmen çok güzel iki dkda doldurur ki bir kavgamız sonucu arkadasım yanına gittim ben eşimin eski kırıklarını ögrendigim icin onda bile bu adam evden gittigimi kullandı gelip aldım seni oradan ki oda arkadasımın zoruyla oldu. Neymis evi bırakıp başkanın yanına gidemezmisim ben bunu bile soyledi geri almayabilirmis hakkıymış. Düsünun onu yapsam ki onuda yaptım arayıp sormadı bile beni düsünün 7 aylık evliyimAilene git. Ailene evı terk ettim vs deme. Sizi özledim ve geldim de.
Kal orda bir kac gun. Annesıne kostugu an yap bunu
Herkesin annesi var fakat her tartısma da anneye kosacaksa evlenmeseymıs bebe.
O annesıne gittıgınde sende git kendi annene.
O gelsin ayagına. O korksun gıttın diye.
Kaybet korkusu yok ondan böyle davranıyor. Haddını anca kaybetme korkusu yasatırsan bildirirsin.
Ailen destek mı sana?Ya ne güzülde diyorsunuz yeni daha döndüm ben evime bir sürü olaylar yaşadım esim ve annesi yüzünden annemin evine gidersem yine anlarlar onu ki gitsemde annesi ile annemlerin arasında duvar var. Öyle bir annesi var ki onun yılan resmen çok güzel iki dkda doldurur ki bir kavgamız sonucu arkadasım yanına gittim ben eşimin eski kırıklarını ögrendigim icin onda bile bu adam evden gittigimi kullandı gelip aldım seni oradan ki oda arkadasımın zoruyla oldu. Neymis evi bırakıp başkanın yanına gidemezmisim ben bunu bile soyledi geri almayabilirmis hakkıymış. Düsünun onu yapsam ki onuda yaptım arayıp sormadı bile beni düsünün 7 aylık evliyim
Ailenizin yanına gittiğinizde nasıl karşıladı neler yaşandıYa ne güzülde diyorsunuz yeni daha döndüm ben evime bir sürü olaylar yaşadım esim ve annesi yüzünden annemin evine gidersem yine anlarlar onu ki gitsemde annesi ile annemlerin arasında duvar var. Öyle bir annesi var ki onun yılan resmen çok güzel iki dkda doldurur ki bir kavgamız sonucu arkadasım yanına gittim ben eşimin eski kırıklarını ögrendigim icin onda bile bu adam evden gittigimi kullandı gelip aldım seni oradan ki oda arkadasımın zoruyla oldu. Neymis evi bırakıp başkanın yanına gidemezmisim ben bunu bile soyledi geri almayabilirmis hakkıymış. Düsünun onu yapsam ki onuda yaptım arayıp sormadı bile beni düsünün 7 aylık evliyim
Elbette destek ama söyle gelip evimde oturup kıracam dizimi bu seferde bu durumumun vermis oldugu ağırlıkla yaşayacam.Ailen destek mı sana?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?