Evlenince kiymete binen esim

Kayinvalidemi daha gormedim onlar turkiyedeler
ve besinci sefer soruyorlar cocugun ismi konusunda
eminmiymisiz diye..
EVET! diyorum o isimleri koyacagiz diyorum
ardindan esimi ablasi ariyor
ben babamin ismini koydum sende annemin ismini koysan diye
4 kere ablasi israrla
bes kere annesi eminmisiniz diye soruyor
yahu gicikligim yoksada gicik ettiler
uzaktan "torunum oglan" diye sartlandirdilar kendilerini
kiz olunca burun kirin ettiler
simdide hadi madem kiz ismimizi alsin

şartlandırmalara asla kanma.. tamam de ama eşin eğer aklı başında bi adamsa ne istersen onu yap.. 9 ya taşıyacaksın canından bir can bu.. kimsenin senden fazla hakkı yok üzerinde.. bak asıl mesele bu baskılar sonucu seni de kendilerine benzememeleri:50:

nedir bu kendi isim koyma meraki)))) bana cok komik geliyor yaa.... yeni anne olanlara, anne olmaya hazirlananlara birturlu su zamanlarin tadini cikarmaya izin vermiyorlar ya. :49: arkadasim tamam de kendi bildigini yap)))))

bildigimi yapiyorum zaten
hem esimle ortak kararimiz isim
yani tatli tatli gecinmek varken
bu tur puruzlere ne gerek var
isim koyunca ne olacak annesinin
esim biz karar verdik dedikce
bir_kadinmi istemiyor diye soruyorlar :)
yoo biz boyle kararlastirdik diyince
amma vefasizmissin diyorlar
hani bana mantikli ve aciklayici bir neden soylesinler
kendi isimlerini koydurmak icin
egomu tatmin etmek icin diyecek halleri yok sonucta

canım sen de "ben kendi ailemin istediği ismi koymadım haksızlık olur diye,o yüzden ismi eşimle belirledik" de.ayrıca kimse kusura bakmasın ama annanne babanne dede isimleri çok demode oldu...şahsen ben anneme tapsam bile kızıma ismini koymazdım,annem ölünce kızıma hitap ettiğimde aklıma gelir üzülürdüm.ayrıca ne bencillik 9 ay taşı sonra zorla isim konulsun..

dede-babanne-annanne ismi koymanın da mantığını anlamadım.ben de torunumla adaş mı olcam yani?osmanlı sistemi iki ileri bi geri gibi:19:

e yani
gorumcem koymus ogluna kayinpederimin ismini
bu sefer ayy bir_kadin sen kayinbabanin isminide soyleyemezsin
hic dusunemedik dediler :))
bende cocugu sevince kayinbabamin ismini soylerek seviyorum
hicte cekinmiyorum bazi adetler kalkmali
can sikintisindan bir seyler uydurmuslar habire tekrarliyorlar
ayy birde ismini sectik dedikce kayinvalidemin boynunu bukmesi
mahsunlasmasi yokmu
:)

e yani
gorumcem koymus ogluna kayinpederimin ismini
bu sefer ayy bir_kadin sen kayinbabanin isminide soyleyemezsin
hic dusunemedik dediler :))
bende cocugu sevince kayinbabamin ismini soylerek seviyorum
hicte cekinmiyorum bazi adetler kalkmali
can sikintisindan bir seyler uydurmuslar habire tekrarliyorlar
ayy birde ismini sectik dedikce kayinvalidemin boynunu bukmesi
mahsunlasmasi yokmu
:)

Ya hepsi bu kadar mı aynı olur...
Bizimki de hep ama hep şikayet ederdi eşimden.
Hiçbişeyi beğenmezmiş çok bağırırmış laf anlamazmış allah evlenecek kıza sabır versin vb.
Şimdi görsen ah oğlu zayıflıyor sürekli, gözleri mi çökmüş ne.
Oturmaya gidiyoruz, hemen tüm teşhisleri koyup gözlere patates koymalar kola bacağa gel masaj yapayım demeler.
Sanki adam dünya harbindençıkmış ne oluyorsa!
Önceden ortadan 1 hafta kaybolsa ki tatile giderdik birlikte koca hafta bir kere bile birbirini aramayan insanlar ne oglu ne anası, evlendikten sonra maşallah 1 gün konuşmasalar kadın hemen başlıyor surat yapmaya aramıyormuş unutmuş onu diye...
Ne diyim alışarak yaşamaya çalışıyoruz...
Ama çok sinirimi bozuyor o ayrı...

Madem bu kadar mevzu ediyorlar belli ki takmışlar ve hep laf gelecek sana,

"biz eşimle ortaklaşa kararlaştırdığımız ismi koyacağız, daha bunun mevzsunu etmeyin konu kapansın" gibi konuyu kapatmaya çalışsan biraz ciddi bir şekilde ifade etsen geri adım atmazlar mı?

Benim annem de k.validem de çok ısrarcıdır. Ben en sonunda canıma tak edince bu şekilde konuyu kapatmaya çalışırım, annemde bir zaman işe yarar, k.valide de hiç işe yaramaz, buna rağmen ısrarlar devam ediyorsa; hiç açıklama yapmadan konuyu değiştirme veyahut ortamı bir bahane ile direkt terketme gibi metotları kullanıyorum.

herkeste bu saçmalık var demekki. benim eşim fazlasıyla zayıf bende aksine ondan kiloluyum.
ayrı şehirlerde yaşıyoruz. her memleketine gittiğimizde heerr gören aaaa oğlum çok zayıflamışsın, gelin bakmıyormu sana gibi laflar söylüyolardı. bir oldu iki oldu en son gittiğimizde densizin biri yine aynı şeyi söleyince evet bakmıyorum her bulduğumu kendim yiyorum onuda aç bırakıyorum erkek milletine fazla yüz vermeyeceksin yoksa tepene çıkar dedim. ama yok bana geldiğinde çok tombulduya dedim. bi bozuldular neydiki ne oldu dedim. yok kızım öle bişiy demek istemedik dediler bende her seferinde aynı buhabbeti yapmayın o zaman dedim. beğenmeyen alır bakar dedim. dahada ses çıkarmadılar....

Erkek ayrımı işte burda başlıyor ..
Daha hiçbir bayandan aılesının boyle seylerınden şıkayet etıtgını duymadım .cunku yok ..

Ama nedense erkekk tarafı cocukları evlenınce bır telaşa kapılıyor sankı oğullarını yıycek karısı !
Dikkat edin aynı ailede oğlunu evlendıren kaynana gelinine yaptığını : damadına yapamaz ..
halbukı kız evlat el evıne gıdıyo madem sorun evlatsa kız aılesının sorun cıkarması gerekmezmi
nedır bu erkek evlat düşkünlüğü kaynanalarda anlamadım gitti ya !
ben anladiysam sana veriyim canim...

Bu büyüklerin bizim isimlerimiz olacak saçmalığını anlamıyorum bir türlü.
Bıraksınlar da annesi babası gönlünden geçeni koysun.
Kayınvaliden de ayrıca ilginçmiş, kendisi söyleyemiyor, bir de devreye görümcen giriyor,
sülale boyu uğraş dur bunlarla :)
Neyse ki eşin gereken cevabı vermiş, bir de anamın babamın ismi olacak diye diretenler var.
Evlenince bu erkek evlatları pek kıymetli oluyor.
Benim eşimde bekarken ailesinden ayrı şehirde çalışıyordu, şimdi de farklı şehirdeyiz.
Soruyorum eşime bekarken böyle zırt pırt geleceğim, arayacağım diye tutturuyorlar mıydı diye,
yok bayram da seyran da görüşüyorduk yüzyüze diyor, evlenince daha çok göreseleri geliyor heralde.

Oğullarının kıymetini neden başka bi kadın ortaya çıkınca anlarlar ki bu anneler?

daha sevgilim 5-6 yaşındayken babaannesine bırakıp gitmiş annesi. sonra yatılı okul, kendi başına bekar evleri, bilmediği şehirlerde çalışma hayatı...
hiçbirinde anneciği destek olmamış..

Geçen gün beni aradı ve diyor ki "Ben her zaman oğlumun arkasındayım" :))
kaptırcak diye mi korktu ne..

Çocuğunun ismini de sadece sen ve eşin karar verin.
sakın karıştırtma.
sevgilimin adı da dedesinin adı. ve ben sevmiyorum :1: hiç ismiyle hitap etmiyorum neredeyse...

valla ben 10 aylık evliyim eşim evlenmeden önce 80 kiloydu şimdi 85-86 :) ama nedensen kaynanam ve görümcem gördüklerinde hep zayıfladın mı sen diolar,banada kilo aldın.içimden saydırıom,hee ben oğluna ii bakamadım ama o bana danalar gibi bakıo :)) hiç arayıp sormayan insanlar düğünden sonra aramak,mesajlar.özellikle görümcem.çok özlermiş,falan filan.sanki saklayan göstermeyen var ,abin orda be kızım git gör.eee boşuna dememişler kör ölür badem gözlü olur,kel ölür sırma saçlı olur :))

Back
X