Merhaba hanımlar,
6 yıllık evliyim , 2 kızım var. Ailemden uzakta yaşıyorum (annemden) . Annem eşimi asla sevmedi sevemiyor. Eşim de artık pes etti. 6 yıldır çekmediğim kalmadı. Tek basima 2 kere doğum yaptım, iki.kizima da hep tek baktım. Eşimin ailesi ile de görüşmüyoruz, asli da annem.ile.aramizin böyle olmasının sebebi de onların düğün esnası da üstüne düşen hiç bir şey yapmamaları. Ama anneme öyle kozlar verdilerki o da hiç acimadan benim üstümde kullanıyor. Asla eşime veya ailesine bir şey demez. Bir derdin varsa onlara şöyle diyorum ama.o beni yemeyi tercih ediyor. Yalniz bir çocukluk geçirdim. Annem ile babam ayrı idi annem ile büyüdüm. Okudum mezun oldum ve eşim ile evlendik. Evet biraz hızlı oldu , annemin tek haklı olduğu nokta da buydu. Hazirliksizdiiki taraf , elimizde belli bir meblağ vardı ve ona gore evlendik, borçsuzduk en azından. Kendi kafamiza göre yaptık., kim ne der düşünmedik. Ama bu kişi annem olunca ister istemez sürekli bu baskılara maruz kalıyorum. 2 kızımı da bırakacak kimsem olmadığı için hiç çalışmadım, maddiyatimiz fena değil çok şükür bir sıkıntımız yok. Eşim.beni sever asla beni ezmez , hep yanimdadir , beni kırmaz. Ama eşim ve annem.arasinda çok fazla kültür farkı var. Aslında sorun bu da değildi. Annem yapı olarak kolay sevemeyen, güvenemeyen, tatminsiz , hoşnutsuz biridir. Asla bir şeyi beğenmez, kendi bildiği iyidir ve öyle olmalıdır. 6 yıldır bu hayat bana dar oldu. 2.kizima hamile kaldığımı öğrenince çok bozuldu ve küstük 2 yıl kuş kaldık, doğumuma gelmedi , tek basima doğum yaptım, kızım 10 aylıkken esimin girisimi ile tekrar baristik ama yok. Ben onun evine gittigim.zaman sorun yok ama.o buraya geldimmi ben onla bir olayim esimi yerden yere vurayim, en ufak lafindan kavga edeyim toplanip gidelim istiyir tam olarak. Esim de cok alttan aldi ama o da artik almak istemiyor. Esimin en ufak sozunu cimbizlayip kafada kurup benimle aylarca tartisiyor . En son buraya yazma kararim su oyalda oldu , buyuk kizim (4.5 yas) bademcik, geniz eti ameliyat oldu ve kendisi gelmek istedi ben de davet ettim. Cok gergin ve zor gunler gecirdik ameliyat biraz zor gecti ve zor toparladi. Annem cok.gezmeyi sever . O aralarda bizim gezebilecek madden de manen de gucumiz yoktu ve gidmedik, daha oncesinde de araba almamiza yardimci oldu para vererk ama aylik onun hem kredinlartini oduyorum hem harclik.yolliyorum , tek yasiyor baska.borcu yok , ev kendinin maddi sorun yasamamasi lazim ama neyse bu parayi verdigi icin baskin cikmaya çalışıyor. Ben ameliyata geldom, para verdim.benim gonlumu yapmadiniz diyor ama elimizden geleni yapiyoruz ameliyatli cocuk , 1.5yasinda bir de kucugum.var. cok uzattim. Anneler gununde aradim bir afra bir tafra , agzina geleni saydirdi. Dedimki anne ben yanliz buyudum senden baska da kimsem yok senden istiyorum derdim.varsa sana soyluyirum ozur dilerim bir daha demem , tamam deme dedi ,ne yaparsan yap. Soylemeyecegim , ben aliskinim tek basima ki esim cok yardimcidir. Sen ilk dogumumda olay cikarttin gelmedin, ikincisinde gelmedin, ameliyat oldum gelmedin , hayat mucadelesi 2 cocukla girbetteyim hersey bana bakiyor vs benim.hayatimi hala bu kadar dar etmenin ne manasi var ? Onun evinde ,bekarken , onun kurallarina uyarken cok iyiydim gozunde , ogrenci bir kiz , vukuatli biri hic olmadim , hep kendim hallettim. Esim ile de cok asik olarak evlendik biraz genclik gozumuz karaydi ama kendi hayatim ile ilgili kendi kararimi verince benden kotusu yok simdi. Neyse cok uzartim okuyan olir mu bilmem , cok tesekkurler simdiden , icim sismis.