Sadece ic dokmek, annem ve esim...

Valla kendi keyiflerinden çocuk yapıp bakıyorlar :)
Benim de var bebeğim, evet zorluklar yaşatıyor ama bu hayata onU getirmeyi ben seçtim ona baktığım için bana karşı borçlu ya da sorumlu değil diye düşünüyorum. Ve kendi bir birey olarak bağımsız olduğunda bana hesap vermek, kararlarını bana beğendirmek zorunda da değil.
Mesela konu sahibinin annesi kızının evlenmesine eş seçimine ve çocuk yapmasına kızgın
KIzım hamile diye ona 2 sene küsebilir miyim ya?
Onu doğumunda yalnız bırakabilir miyim
Kocasını sevmeyebilirim ama şuna bakarım kızım mutlu mu? İstediği hayatı mı yaşıyor? Eşiyle arasının bozulması beni mutlu etmemeli mesela. Anne olmak bu değil bana kalırsa...
Diyorumki anne Ben mutluyum birsorunumuz yok , beni düşünen yok.diyor . Niye 2.'yi yapmışım biraz çalışsaymışım neye güvenmişim vs neler neler . Düşük tehlikem vardı.umurunda olmadi . Ilk kızımda da 2li.test riskli çıkmıştı umurunda olmadi o hala bana şunu dedi.siunu demek istedi vs vs . Kesinlille beni dogurdu , bakti , biyuttu okey dogurdugun çocuğa da bak bir zahmet ama.hayatim boyunca sorumluluğum. Yasayamadiklarini ben mi yaşatacağım. Evlenmeseydin yurt dışına giderdik gezerdik evlendin hala.bana bunu söylüyor ya büyük.kizim 5 yaşına geldi artık.komik oluyor.

Kalbini hiç kırmayın arayıp sorun ama bu aralar sık değil ve çokta kalmayın.

Hem 1. dereceden memur , hem ev kira değil ve tek yaşıyor. Neden para yolluyorsunuz , çok gereksiz bir hareket.

Borcunu biriktirin ve onu ödeyin bari.

Kalbini hiç kırmayın arayıp sorun ama bu aralar sık değil ve çokta kalmayın.

Hem 1. dereceden memur , hem ev kira değil ve tek yaşıyor. Neden para yolluyorsunuz , çok gereksiz bir hareket.

Borcunu biriktirin ve onu ödeyin bari.
Mutlu olsun diye çok kaldım, aradim sordum ama yok olmayinca olmuyor. Araba almamız için biraz destek oldu bize onun için yolluyoruz ama.ona da pişman oldum .

Mutlu olsun diye çok kaldım, aradim sordum ama yok olmayinca olmuyor. Araba almamız için biraz destek oldu bize onun için yolluyoruz ama.ona da pişman oldum .

Birinizi elbette ödeyeceksiniz , buna pişman olmayın.

Anlamadım şimdi , siz destek olmak için mi yolluyorsunuz yoksa borcunuz var diye mi ?

Birinizi elbette ödeyeceksiniz , buna pişman olmayın.

Anlamadım şimdi , siz destek olmak için mi yolluyorsunuz yoksa borcunuz var diye mi ?
Aslında ikisi de hem.borcumuzu ödüyoruz hem destek amacli kredi kartini oduyorum 3 aydır ama cok bunaldim artik.

Diyorumki anne Ben mutluyum birsorunumuz yok , beni düşünen yok.diyor . Niye 2.'yi yapmışım biraz çalışsaymışım neye güvenmişim vs neler neler . Düşük tehlikem vardı.umurunda olmadi . Ilk kızımda da 2li.test riskli çıkmıştı umurunda olmadi o hala bana şunu dedi.siunu demek istedi vs vs . Kesinlille beni dogurdu , bakti , biyuttu okey dogurdugun çocuğa da bak bir zahmet ama.hayatim boyunca sorumluluğum. Yasayamadiklarini ben mi yaşatacağım. Evlenmeseydin yurt dışına giderdik gezerdik evlendin hala.bana bunu söylüyor ya büyük.kizim 5 yaşına geldi artık.komik oluyor.

Ben seni anlıyorum ben de okul bittiği gibi babamın istemediği biriyle evlendim
Bi türlü kabullenemedi
7 seneden sonra çocuk yaptık
Hala daha eşimin onun dediği gibi kötü biri çıkacağını ve onu terk edeceğimi hayal ediyor. Baba sen halkıymışsın diyip kapısına gitsem sevinecek.

Eşimin tayini olacak ama gecikebilir, bana diyor ki o kalsın orada sen gel sen ben torunum beraber oturalım.
Mesela 6 aylık bebeğim, babam soruyor yürümüyor mu diye. Ne yürümesi baba diyorum. Babası gibi tembel demek ki diyor. Bunlar küçük şeyler. Bunlara gülüp geçiyorum ama daha büyüklerini de yapıyor artık dinlemiyorum.

Annen yaşamadıklarını senle yaşamak istemiş ama unuttukları bir şey şu ki sen bir bireysin..ebeveynin görevi çocuğunu korumak kollamak iyi yetiştirmek, ve sonrasında hayata atıldığında da her daim destekçisi olmak. Yol gösterebilir ama müdahale edemez. (Sonuçta kötü bir şey yapmıyor suç falan işlemiyorsun) biz evlatlarimizin hayatını kolaylaştırmak için orada olmalıyız. Zorlaştırıp stres sahibi yapmaktan ne zevk alıyorlar bilmiyorum.

Tabiki baktılar büyüttüler iyi olmamızı isterler ama bakıp büyüttüler diye üstümüzde limitsiz hakları da yok. Dünyaya getiriyorsan tabiki bakacaksın. Babam durmadan sana üniveriste bitene kadar 30bin tl harcadım diye hesap yapıyordu.
Ben masraf kapısıymışım gibi. E ben de 6 aylık kızıma şimdiden o kadar harcamışımdır belki. Bunu o istmedi ki. Onu dünyaya getirdiğim için bu benim görevim. Elbette elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu çocuğumun üstünde sınırsız hakka sahip olmamı sağlamıyor. İleride vereceği kararlarda doğru ya da yanlış gördüklerimi söyler kararı kendisine bırakırım saygı gösteririm. Bu onun hayatı. Mutsuz da olabilir verdiği karardan dönmek isteyebilir. O zaman onun için yine orada olurum.

Valla kendi keyiflerinden çocuk yapıp bakıyorlar :)
Benim de var bebeğim, evet zorluklar yaşatıyor ama bu hayata onU getirmeyi ben seçtim ona baktığım için bana karşı borçlu ya da sorumlu değil diye düşünüyorum. Ve kendi bir birey olarak bağımsız olduğunda bana hesap vermek, kararlarını bana beğendirmek zorunda da değil.
Mesela konu sahibinin annesi kızının evlenmesine eş seçimine ve çocuk yapmasına kızgın
KIzım hamile diye ona 2 sene küsebilir miyim ya?
Onu doğumunda yalnız bırakabilir miyim
Kocasını sevmeyebilirim ama şuna bakarım kızım mutlu mu? İstediği hayatı mı yaşıyor? Eşiyle arasının bozulması beni mutlu etmemeli mesela. Anne olmak bu değil bana kalırsa...
Valla buyuk konusmamak lazim, daha yolun cok basindayiz biz. Evlat buyuk imtihandir. Kaldiki tek basina cocuk buyutmek gercekten sandigimizdan daha zor. Maddi manevi boyutlari yipratici..cocuklar olmasa kadin yoluna bakardi.. boyle boyle psikoloji bozuluyor demekki..erkekler ayrilip yollarina bakarken kadin cocuklarina adiyir kendini. Bu kadin hasta yardim edilmesi gerek

Valla buyuk konusmamak lazim, daha yolun cok basindayiz biz. Evlat buyuk imtihandir. Kaldiki tek basina cocuk buyutmek gercekten sandigimizdan daha zor. Maddi manevi boyutlari yipratici..cocuklar olmasa kadin yoluna bakardi.. boyle boyle psikoloji bozuluyor demekki..erkekler ayrilip yollarina bakarken kadin cocuklarina adiyir kendini. Bu kadin hasta yardim edilmesi gerek

Tabiki bir kadın için çok zor
Bak şimdi okudum babası 20 yıldır yokmuş
Bu kadının yaptığı kendini kızına adamak olmuş
Muhtemelen bir sürü hayal kurdu şunu yaparız bunu yaparız diye
Kız da gitti evlendi annesinin hayalleri olmadı
Buna da öfkelenmiş ve başa çıkamıyor
Dışa vurumu küsmek vs ile olmuş
Bence de yardım almalı ama kabul etmez.

Ama düşünüyorum param varsa kızıma arabayı ben alırım yahu. Bi de üstüne yarrdım için gönderdiği parayı kızım senin iki çocuğun var onlara birikim yap derim

Ama düşünüyorum param varsa kızıma arabayı ben alırım yahu. Bi de üstüne yarrdım için gönderdiği parayı kızım senin iki çocuğun var onlara birikim yap derim
Simdiki aklimizla evet oyle yapariz ama kadin hasta olmus. Ben konu sahibine uzuldum, annesine ayri uzuldum. Kizinin evlenmesine kizmasi hele birde hamile kalinca 2 sene kusmek nedir ya? Hic saglikli dusunceler degil

Kızlar annem de ben de çok zor yıllar geçirdik. Onun için ayrı benim için ayrı. O hayat mücadelesi, babam borç bırakıp gitti yıllarca bazı şeylerden mahrum kaldık. Ama cok.sukur toparladi annem. Bu sırada ben hep annem.babamin derdinde olduğu için çok yalniz kaldım yani resmen beni üni. Kazanana kadar annemin gözü beni görmedi. Bu esnada Ananem dedem her zaman yanımızda oldu madden inanılmaz destek oldular . Annem de bu desteği kaybetmek istemediği için kendini beni çoğu zaman ezdirdi. Onlar yardım ediyor.hersey deme hakları.var gibi gördü ama.oyle.degildi. Biz kız çocuğu olarak babasız annesi çalışıyor tümzorlukları.kendim astım çok zor zamanlar geçirdim ama annem tüm tahammülünü ve enerjisini babamda harcadığı için ona lanse etmedim. Babamda yahut kendi ailesinde yasayamadiklarini ben yasatayimistedi ama bu mümkün olmadi çünkü eşim ile tanıştık aşık olduk ve evlenme.kararo aldık. Buradaannemin haklı olduğu tek nokta biraz acele oldu yani her şey 1 yıl.icinde oldu onunda benimde düzenimiz değişti bunu kabuledemedi. 2 .çocuğu yapmama kizdi cunku 1 cocuk.yaptin don gel birlikte yasayalim diyordu ama 2.olunca artık gelemeyecegimikabul etti ve düşük tehlikem olduğu halde beni arayıp sormadı kendim doğum.yaptim herkesin içinde herkes bana acıdı. Tabi benimle.ilgili herşeyi arkadaşlarına ananeme teyzeme anlatıp gezdi bunlar çok.yanlis şeyler. Evlatlarımız bizim sigortamız mi , garantimiz mi onlardan önce yokmiyduk. Inanılmaz emek veriyoruz çok zor su dönem daha da zor ama böyle diye tüm.hayati.boyinca sözümü dinlemiş bana zorluk.cikarmamis uysal kızlarım ben evleneceğim dediğin de bana da hak mi böyle yapmak ? Doğru mu bu ? Ben de anneyim benim anneler günümü rezil etmeye ne hakki var ? Onun aklına uyup eşimle.kavga ettiğin.yıllar kızlarımdan çaldığım vakte değer mi bence artık bu şımarıklık? 6 yıldır bir şey isteme , kötüyüm anne , şöyle bir derdim.var asla diyememek zor . 20 yıl babasizdimşimdi.olene dek böyle.olacak benim de kaderim bu herhalde.

Ben seni anlıyorum ben de okul bittiği gibi babamın istemediği biriyle evlendim
Bi türlü kabullenemedi
7 seneden sonra çocuk yaptık
Hala daha eşimin onun dediği gibi kötü biri çıkacağını ve onu terk edeceğimi hayal ediyor. Baba sen halkıymışsın diyip kapısına gitsem sevinecek.

Eşimin tayini olacak ama gecikebilir, bana diyor ki o kalsın orada sen gel sen ben torunum beraber oturalım.
Mesela 6 aylık bebeğim, babam soruyor yürümüyor mu diye. Ne yürümesi baba diyorum. Babası gibi tembel demek ki diyor. Bunlar küçük şeyler. Bunlara gülüp geçiyorum ama daha büyüklerini de yapıyor artık dinlemiyorum.

Annen yaşamadıklarını senle yaşamak istemiş ama unuttukları bir şey şu ki sen bir bireysin..ebeveynin görevi çocuğunu korumak kollamak iyi yetiştirmek, ve sonrasında hayata atıldığında da her daim destekçisi olmak. Yol gösterebilir ama müdahale edemez. (Sonuçta kötü bir şey yapmıyor suç falan işlemiyorsun) biz evlatlarimizin hayatını kolaylaştırmak için orada olmalıyız. Zorlaştırıp stres sahibi yapmaktan ne zevk alıyorlar bilmiyorum.

Tabiki baktılar büyüttüler iyi olmamızı isterler ama bakıp büyüttüler diye üstümüzde limitsiz hakları da yok. Dünyaya getiriyorsan tabiki bakacaksın. Babam durmadan sana üniveriste bitene kadar 30bin tl harcadım diye hesap yapıyordu.
Ben masraf kapısıymışım gibi. E ben de 6 aylık kızıma şimdiden o kadar harcamışımdır belki. Bunu o istmedi ki. Onu dünyaya getirdiğim için bu benim görevim. Elbette elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu çocuğumun üstünde sınırsız hakka sahip olmamı sağlamıyor. İleride vereceği kararlarda doğru ya da yanlış gördüklerimi söyler kararı kendisine bırakırım saygı gösteririm. Bu onun hayatı. Mutsuz da olabilir verdiği karardan dönmek isteyebilir. O zaman onun için yine orada olurum.
Ben bukadar beklentileri.onldugunu da bilmiyordum ne yalan soyleyim. Annem uni.bitir ise gir yeyip.icip gezelim. Kendi gezmeyi çok sever. Yurt dışı, tatil vs . Gittin evlendin bir sürü planımız vardı diyir. E iyi de bu hayat karsimiza ne çıkacağı belli mi ? Yani onları okeylerken iyi yapmayınca benden kötüsü olmadi. Bir de eşimle de gezmek istiyor yani anlayamadım. O da gelsin bizi götürsün. Kav on damadıyla tatile giderki. Sizin anlattiklarinizla bire bir uyuşuyor. 2.hamileligime ondan kızdı. 1 tane yaptın nisan gel 3muz yasayalimdi fikri. 2.olunca gelemeyecegimi anladı. Ve inanirmisiniz hamileliğin lohusaligim O kadar zor gectiki benim.hic evlatlık hakkım yok mu analık hakkı varda ? 6 yıldır ne cektigimi ben bilirim ki 20 yıl babasız yaşamış bir insanım ben de güle.oynaya bir çocukluk.gecirmedim malesef.

Üzüldüm cidden durumunuza , anneninizin psikolojik sorunları var bu belli , normal olsa arayı iyi tutayım da arada gider gelirim yalnız kalmam torun torba oyalanırım der .. Resmen sizi paylaşamamış, kıskanmış

Üzüldüm cidden durumunuza , anneninizin psikolojik sorunları var bu belli , normal olsa arayı iyi tutayım da arada gider gelirim yalnız kalmam torun torba oyalanırım der .. Resmen sizi paylaşamamış, kıskanmış
Evet kendide diyor paylaşamadım, kıskanıyorum diyor.

Çok mazur gördüm görüyorum da o kadarki ne onurum ne gururum kaldı ama benim çocuğun ameliyat olmuş hala gezdirmedoniz diye tartışması, eşimin cümlelerini cımbızlayıp önüme sürmesi artık hoş olmuyor.
neticede anneniz ilişkinizi kesip atamazsınız. Siz arada arayıp hal hatır sorun bi ihtiyacı olursa giderin. Eşinizin annesi bu şekilde olsaydı emin olun, nolursa olsun o benim annem idare edicez derdi.

Yazan oldu mu bilmem ama, anneniz genc bı kadınsa evlenmeli, bı adamla yeni bı hayat kurup, kalan hayatını sevgiyle geçirirse duzelebilir bence,çünkü anneniz bir adamın sevgisine muhtaç bence,bir eşi olursa kesinlikle düzelir gibi düşünüyorum,
bide sizin çocuklarınıza karşı nasıl anneniz?eşinizi sevmiyor ama çocukları da mi sevmiyor

Ameliyat için geldi demiştim ya pek gezemedik , gönlünü yapmıyormuşuz bir de ev bakıyorduk, bakarken eşimde demişki biz 4 kişilik bir aileyiz. Niye öyle demiş? Eşim anneme üstü kapalı basının çaresine bak demiş vs.turlu laflar ki eşim bana da ona da çok kez gel bizde kal , kendine oda yap, ev büyük olursa sana da oda yaparız anne ...gibi çoğu zaman söyledi. Vay niye öyle demiş.
Ayy deli misiniz ya, gelsin de hepinizi akıl hastası mı etsin, siz de resmen aranıyorsunuz.
Eşiniz iyi demiş evet 4 kişilik ailesiniz ne eksik ne fazla, siz de aranıza mesafe koyun madem bir de böyle kritik zamanlarda gelmek isterse gelmesin, ayrıca annemizle o kadar sorununuz var ne diye parasını alıyorsunuz anlamadım, biliyorsunuz böyle yapacağını

Ayy deli misiniz ya, gelsin de hepinizi akıl hastası mı etsin, siz de resmen aranıyorsunuz.
Eşiniz iyi demiş evet 4 kişilik ailesiniz ne eksik ne fazla, siz de aranıza mesafe koyun madem bir de böyle kritik zamanlarda gelmek isterse gelmesin, ayrıca annemizle o kadar sorununuz var ne diye parasını alıyorsunuz anlamadım, biliyorsunuz böyle yapacağını
Valla o da benim davarligim dermişim çok ısrar etti ısrar kıyamet alın kredi
Ya çok ısrar etti alın kredi cekmeyin bende var şöyle böyle vs . Tamam dedik ben aylik sana bir meblağ yollarım ama sonra kredi kartını da ode dedi onada tamam dedik ama yok verdi ya bir kere yandık. Teşekkür ettik , yemeğe gittik , aradık sorduk daha diyorki o kadar para verdim hiç bir şey yapmadınız eşimden için ki yaptı ben goruyorum. Ki maaşı da var , ben kredi çekseydim aynı verdiğim parayı ödeyecektim zaten. Hata ettim birdaha asla ölsem almam.

Yazan oldu mu bilmem ama, anneniz genc bı kadınsa evlenmeli, bı adamla yeni bı hayat kurup, kalan hayatını sevgiyle geçirirse duzelebilir bence,çünkü anneniz bir adamın sevgisine muhtaç bence,bir eşi olursa kesinlikle düzelir gibi düşünüyorum,
bide sizin çocuklarınıza karşı nasıl anneniz?eşinizi sevmiyor ama çocukları da mi sevmiyor
Annem.55 yaşında ama fit genç gösterir ama asla.evlenmez , evliliğe son derece karşı, erkekleri hiç sevmez valla ne yalan soyleyim kimse de annemle uğraşamaz çenesi çok fena .

Merhaba hanımlar,
6 yıllık evliyim , 2 kızım var. Ailemden uzakta yaşıyorum (annemden) . Annem eşimi asla sevmedi sevemiyor. Eşim de artık pes etti. 6 yıldır çekmediğim kalmadı. Tek basima 2 kere doğum yaptım, iki.kizima da hep tek baktım. Eşimin ailesi ile de görüşmüyoruz, asli da annem.ile.aramizin böyle olmasının sebebi de onların düğün esnası da üstüne düşen hiç bir şey yapmamaları. Ama anneme öyle kozlar verdilerki o da hiç acimadan benim üstümde kullanıyor. Asla eşime veya ailesine bir şey demez. Bir derdin varsa onlara şöyle diyorum ama.o beni yemeyi tercih ediyor. Yalniz bir çocukluk geçirdim. Annem ile babam ayrı idi annem ile büyüdüm. Okudum mezun oldum ve eşim ile evlendik. Evet biraz hızlı oldu , annemin tek haklı olduğu nokta da buydu. Hazirliksizdiiki taraf , elimizde belli bir meblağ vardı ve ona gore evlendik, borçsuzduk en azından. Kendi kafamiza göre yaptık., kim ne der düşünmedik. Ama bu kişi annem olunca ister istemez sürekli bu baskılara maruz kalıyorum. 2 kızımı da bırakacak kimsem olmadığı için hiç çalışmadım, maddiyatimiz fena değil çok şükür bir sıkıntımız yok. Eşim.beni sever asla beni ezmez , hep yanimdadir , beni kırmaz. Ama eşim ve annem.arasinda çok fazla kültür farkı var. Aslında sorun bu da değildi. Annem yapı olarak kolay sevemeyen, güvenemeyen, tatminsiz , hoşnutsuz biridir. Asla bir şeyi beğenmez, kendi bildiği iyidir ve öyle olmalıdır. 6 yıldır bu hayat bana dar oldu. 2.kizima hamile kaldığımı öğrenince çok bozuldu ve küstük 2 yıl kuş kaldık, doğumuma gelmedi , tek basima doğum yaptım, kızım 10 aylıkken esimin girisimi ile tekrar baristik ama yok. Ben onun evine gittigim.zaman sorun yok ama.o buraya geldimmi ben onla bir olayim esimi yerden yere vurayim, en ufak lafindan kavga edeyim toplanip gidelim istiyir tam olarak. Esim de cok alttan aldi ama o da artik almak istemiyor. Esimin en ufak sozunu cimbizlayip kafada kurup benimle aylarca tartisiyor . En son buraya yazma kararim su oyalda oldu , buyuk kizim (4.5 yas) bademcik, geniz eti ameliyat oldu ve kendisi gelmek istedi ben de davet ettim. Cok gergin ve zor gunler gecirdik ameliyat biraz zor gecti ve zor toparladi. Annem cok.gezmeyi sever . O aralarda bizim gezebilecek madden de manen de gucumiz yoktu ve gidmedik, daha oncesinde de araba almamiza yardimci oldu para vererk ama aylik onun hem kredinlartini oduyorum hem harclik.yolliyorum , tek yasiyor baska.borcu yok , ev kendinin maddi sorun yasamamasi lazim ama neyse bu parayi verdigi icin baskin cikmaya çalışıyor. Ben ameliyata geldom, para verdim.benim gonlumu yapmadiniz diyor ama elimizden geleni yapiyoruz ameliyatli cocuk , 1.5yasinda bir de kucugum.var. cok uzattim. Anneler gununde aradim bir afra bir tafra , agzina geleni saydirdi. Dedimki anne ben yanliz buyudum senden baska da kimsem yok senden istiyorum derdim.varsa sana soyluyirum ozur dilerim bir daha demem , tamam deme dedi ,ne yaparsan yap. Soylemeyecegim , ben aliskinim tek basima ki esim cok yardimcidir. Sen ilk dogumumda olay cikarttin gelmedin, ikincisinde gelmedin, ameliyat oldum gelmedin , hayat mucadelesi 2 cocukla girbetteyim hersey bana bakiyor vs benim.hayatimi hala bu kadar dar etmenin ne manasi var ? Onun evinde ,bekarken , onun kurallarina uyarken cok iyiydim gozunde , ogrenci bir kiz , vukuatli biri hic olmadim , hep kendim hallettim. Esim ile de cok asik olarak evlendik biraz genclik gozumuz karaydi ama kendi hayatim ile ilgili kendi kararimi verince benden kotusu yok simdi. Neyse cok uzartim okuyan olir mu bilmem , cok tesekkurler simdiden , icim sismis. 🤷‍♀️🧡

sanki annemi ve beni anlatmissiniz... durumumuz ayni

Back
X