Sadece ic dokmek, annem ve esim...

Yani konunuzda eksikler var sanki. Bi şeyler atlanmış yazılmamış gibi. Bu haliyle pek mantıklı durmuyor zira. Annenizin saf deli olması lazım şu durumda. Çünkü durup dururken mesele çıkarıyor diyorsunuz.

Bilemedim. Eğer dediğiniz gibiyse ancak bir doktor yardım edebilir size.
Çoğu erkek annesi oğluna tam da bu şekilde davranıyor. Saf mı deli mi? Ikisi de değil tam olarak EGO.

Annemde sizin anneniz gibi ...Eşimden nefret eder ,illa birşey bulur ,bulamasa en ufak birseyden çıkarır .Mesela kardeşim memur ,bekar .Araba almayı düşündüğü bir dönem esime danıştı esimde " imkanın varsa eve gir daha iyi bir yatırım bekarken daha kolay odrsin araba illaki masraf " dedi .Bunu annem 5 yıldır söylüyor .Neymis kardeşimin maaşında eşimin gözü varmis o yüzden aldığı arabayla kaza yapmis kardeşim ...yani bu en basiti artık bunaldım ...
Dedemden miras kaldı ve annem kendinden sonra iki kardeşim ve bana bir miktar ayırmış .Benimkini dugunumde aldığı örtüye nevresime harcamış bana sormak yok .Diğer iki kardeşimin eline saydı parayı .Ama yıllardır senin düğününü biz. Yaptık diye kardeslerimden bile duydum eee aynı parayı diz elinize aldınız ben görmedim biel diyorum yok ...
Eşiniz iyiyse ,evliliginize sahip çıkın .annenizi gerektiğinde arayın kirmayin da kirilmayinda
Içim şişti.

kendi annemi gordum suan. ayni tripler, ayni bencillik. ilgi ister, karsilik bekler,
baskasinin cocuguyla kiyaslar. telefonla aramays bile korkuyorum bugun ne tribi atacak diye

Merhaba hanımlar,
6 yıllık evliyim , 2 kızım var. Ailemden uzakta yaşıyorum (annemden) . Annem eşimi asla sevmedi sevemiyor. Eşim de artık pes etti. 6 yıldır çekmediğim kalmadı. Tek basima 2 kere doğum yaptım, iki.kizima da hep tek baktım. Eşimin ailesi ile de görüşmüyoruz, asli da annem.ile.aramizin böyle olmasının sebebi de onların düğün esnası da üstüne düşen hiç bir şey yapmamaları. Ama anneme öyle kozlar verdilerki o da hiç acimadan benim üstümde kullanıyor. Asla eşime veya ailesine bir şey demez. Bir derdin varsa onlara şöyle diyorum ama.o beni yemeyi tercih ediyor. Yalniz bir çocukluk geçirdim. Annem ile babam ayrı idi annem ile büyüdüm. Okudum mezun oldum ve eşim ile evlendik. Evet biraz hızlı oldu , annemin tek haklı olduğu nokta da buydu. Hazirliksizdiiki taraf , elimizde belli bir meblağ vardı ve ona gore evlendik, borçsuzduk en azından. Kendi kafamiza göre yaptık., kim ne der düşünmedik. Ama bu kişi annem olunca ister istemez sürekli bu baskılara maruz kalıyorum. 2 kızımı da bırakacak kimsem olmadığı için hiç çalışmadım, maddiyatimiz fena değil çok şükür bir sıkıntımız yok. Eşim.beni sever asla beni ezmez , hep yanimdadir , beni kırmaz. Ama eşim ve annem.arasinda çok fazla kültür farkı var. Aslında sorun bu da değildi. Annem yapı olarak kolay sevemeyen, güvenemeyen, tatminsiz , hoşnutsuz biridir. Asla bir şeyi beğenmez, kendi bildiği iyidir ve öyle olmalıdır. 6 yıldır bu hayat bana dar oldu. 2.kizima hamile kaldığımı öğrenince çok bozuldu ve küstük 2 yıl kuş kaldık, doğumuma gelmedi , tek basima doğum yaptım, kızım 10 aylıkken esimin girisimi ile tekrar baristik ama yok. Ben onun evine gittigim.zaman sorun yok ama.o buraya geldimmi ben onla bir olayim esimi yerden yere vurayim, en ufak lafindan kavga edeyim toplanip gidelim istiyir tam olarak. Esim de cok alttan aldi ama o da artik almak istemiyor. Esimin en ufak sozunu cimbizlayip kafada kurup benimle aylarca tartisiyor . En son buraya yazma kararim su oyalda oldu , buyuk kizim (4.5 yas) bademcik, geniz eti ameliyat oldu ve kendisi gelmek istedi ben de davet ettim. Cok gergin ve zor gunler gecirdik ameliyat biraz zor gecti ve zor toparladi. Annem cok.gezmeyi sever . O aralarda bizim gezebilecek madden de manen de gucumiz yoktu ve gidmedik, daha oncesinde de araba almamiza yardimci oldu para vererk ama aylik onun hem kredinlartini oduyorum hem harclik.yolliyorum , tek yasiyor baska.borcu yok , ev kendinin maddi sorun yasamamasi lazim ama neyse bu parayi verdigi icin baskin cikmaya çalışıyor. Ben ameliyata geldom, para verdim.benim gonlumu yapmadiniz diyor ama elimizden geleni yapiyoruz ameliyatli cocuk , 1.5yasinda bir de kucugum.var. cok uzattim. Anneler gununde aradim bir afra bir tafra , agzina geleni saydirdi. Dedimki anne ben yanliz buyudum senden baska da kimsem yok senden istiyorum derdim.varsa sana soyluyirum ozur dilerim bir daha demem , tamam deme dedi ,ne yaparsan yap. Soylemeyecegim , ben aliskinim tek basima ki esim cok yardimcidir. Sen ilk dogumumda olay cikarttin gelmedin, ikincisinde gelmedin, ameliyat oldum gelmedin , hayat mucadelesi 2 cocukla girbetteyim hersey bana bakiyor vs benim.hayatimi hala bu kadar dar etmenin ne manasi var ? Onun evinde ,bekarken , onun kurallarina uyarken cok iyiydim gozunde , ogrenci bir kiz , vukuatli biri hic olmadim , hep kendim hallettim. Esim ile de cok asik olarak evlendik biraz genclik gozumuz karaydi ama kendi hayatim ile ilgili kendi kararimi verince benden kotusu yok simdi. Neyse cok uzartim okuyan olir mu bilmem , cok tesekkurler simdiden , icim sismis. 🤷‍♀️🧡
Yani ne diyeyim allah kolaylık versin zor ilişkinin içeriğini bilmiyoruz yinede ama annedir ya vardır altında yatan şeyler... hayat şartları zor ondan ayrı olmanız daha çok hırçınlaştırmıştır... benim annemde eşim ağsıyla kuş tutsa yaranamaz 9 yıllık evliyiz sevemedi beni aşırı kıskanır ... 2 ci bebişe hamile kalınca banada kızdı kulak asmadım dik durdum hep ama gönlünüde kırmadım sizde kırmayın vardır kendince sebepleri annedir takmayın ama etkisindede kalmayın...

Bence de siz altran alın annenizi, hem anne hem baba olmuş, hiç kolay değil, bakın sizin de evladınız var. Kadının yıpranmışlıkları var hoş görün. Tamam huysuzluk edebilir ama zamanında bizler de uyutmadık, huysuzluk ettik gibi gibi bir sürü sıkıntı verdik onlara.. Oflamadan seve seve baktılar bize, anneniz olması bile yeterli onu hoş görmeniz için. Hayatta ya çok şükür deyin.

Aaa bu şey değil mi ya: babam!

Yaranamazsın
Ne yaparsan yap yaranamazsın....
O yüzden tek yapacağın uğraşmayı bırakmak. O zaman kıymetli oluyorsun

Bence de siz altran alın annenizi, hem anne hem baba olmuş, hiç kolay değil, bakın sizin de evladınız var. Kadının yıpranmışlıkları var hoş görün. Tamam huysuzluk edebilir ama zamanında bizler de uyutmadık, huysuzluk ettik gibi gibi bir sürü sıkıntı verdik onlara.. Oflamadan seve seve baktılar bize, anneniz olması bile yeterli onu hoş görmeniz için. Hayatta ya çok şükür deyin.

Valla kendi keyiflerinden çocuk yapıp bakıyorlar :)
Benim de var bebeğim, evet zorluklar yaşatıyor ama bu hayata onU getirmeyi ben seçtim ona baktığım için bana karşı borçlu ya da sorumlu değil diye düşünüyorum. Ve kendi bir birey olarak bağımsız olduğunda bana hesap vermek, kararlarını bana beğendirmek zorunda da değil.
Mesela konu sahibinin annesi kızının evlenmesine eş seçimine ve çocuk yapmasına kızgın
KIzım hamile diye ona 2 sene küsebilir miyim ya?
Onu doğumunda yalnız bırakabilir miyim
Kocasını sevmeyebilirim ama şuna bakarım kızım mutlu mu? İstediği hayatı mı yaşıyor? Eşiyle arasının bozulması beni mutlu etmemeli mesela. Anne olmak bu değil bana kalırsa...

Merhaba hanımlar,
6 yıllık evliyim , 2 kızım var. Ailemden uzakta yaşıyorum (annemden) . Annem eşimi asla sevmedi sevemiyor. Eşim de artık pes etti. 6 yıldır çekmediğim kalmadı. Tek basima 2 kere doğum yaptım, iki.kizima da hep tek baktım. Eşimin ailesi ile de görüşmüyoruz, asli da annem.ile.aramizin böyle olmasının sebebi de onların düğün esnası da üstüne düşen hiç bir şey yapmamaları. Ama anneme öyle kozlar verdilerki o da hiç acimadan benim üstümde kullanıyor. Asla eşime veya ailesine bir şey demez. Bir derdin varsa onlara şöyle diyorum ama.o beni yemeyi tercih ediyor. Yalniz bir çocukluk geçirdim. Annem ile babam ayrı idi annem ile büyüdüm. Okudum mezun oldum ve eşim ile evlendik. Evet biraz hızlı oldu , annemin tek haklı olduğu nokta da buydu. Hazirliksizdiiki taraf , elimizde belli bir meblağ vardı ve ona gore evlendik, borçsuzduk en azından. Kendi kafamiza göre yaptık., kim ne der düşünmedik. Ama bu kişi annem olunca ister istemez sürekli bu baskılara maruz kalıyorum. 2 kızımı da bırakacak kimsem olmadığı için hiç çalışmadım, maddiyatimiz fena değil çok şükür bir sıkıntımız yok. Eşim.beni sever asla beni ezmez , hep yanimdadir , beni kırmaz. Ama eşim ve annem.arasinda çok fazla kültür farkı var. Aslında sorun bu da değildi. Annem yapı olarak kolay sevemeyen, güvenemeyen, tatminsiz , hoşnutsuz biridir. Asla bir şeyi beğenmez, kendi bildiği iyidir ve öyle olmalıdır. 6 yıldır bu hayat bana dar oldu. 2.kizima hamile kaldığımı öğrenince çok bozuldu ve küstük 2 yıl kuş kaldık, doğumuma gelmedi , tek basima doğum yaptım, kızım 10 aylıkken esimin girisimi ile tekrar baristik ama yok. Ben onun evine gittigim.zaman sorun yok ama.o buraya geldimmi ben onla bir olayim esimi yerden yere vurayim, en ufak lafindan kavga edeyim toplanip gidelim istiyir tam olarak. Esim de cok alttan aldi ama o da artik almak istemiyor. Esimin en ufak sozunu cimbizlayip kafada kurup benimle aylarca tartisiyor . En son buraya yazma kararim su oyalda oldu , buyuk kizim (4.5 yas) bademcik, geniz eti ameliyat oldu ve kendisi gelmek istedi ben de davet ettim. Cok gergin ve zor gunler gecirdik ameliyat biraz zor gecti ve zor toparladi. Annem cok.gezmeyi sever . O aralarda bizim gezebilecek madden de manen de gucumiz yoktu ve gidmedik, daha oncesinde de araba almamiza yardimci oldu para vererk ama aylik onun hem kredinlartini oduyorum hem harclik.yolliyorum , tek yasiyor baska.borcu yok , ev kendinin maddi sorun yasamamasi lazim ama neyse bu parayi verdigi icin baskin cikmaya çalışıyor. Ben ameliyata geldom, para verdim.benim gonlumu yapmadiniz diyor ama elimizden geleni yapiyoruz ameliyatli cocuk , 1.5yasinda bir de kucugum.var. cok uzattim. Anneler gununde aradim bir afra bir tafra , agzina geleni saydirdi. Dedimki anne ben yanliz buyudum senden baska da kimsem yok senden istiyorum derdim.varsa sana soyluyirum ozur dilerim bir daha demem , tamam deme dedi ,ne yaparsan yap. Soylemeyecegim , ben aliskinim tek basima ki esim cok yardimcidir. Sen ilk dogumumda olay cikarttin gelmedin, ikincisinde gelmedin, ameliyat oldum gelmedin , hayat mucadelesi 2 cocukla girbetteyim hersey bana bakiyor vs benim.hayatimi hala bu kadar dar etmenin ne manasi var ? Onun evinde ,bekarken , onun kurallarina uyarken cok iyiydim gozunde , ogrenci bir kiz , vukuatli biri hic olmadim , hep kendim hallettim. Esim ile de cok asik olarak evlendik biraz genclik gozumuz karaydi ama kendi hayatim ile ilgili kendi kararimi verince benden kotusu yok simdi. Neyse cok uzartim okuyan olir mu bilmem , cok tesekkurler simdiden , icim sismis. 🤷‍♀️🧡
Anne elbette kıymetlidir bulunmaz ama birde hayat arkadaşı var bu saatten sonra annenin yaptığı şımarıklık maalesef artık yaşının kadını olmalı ve gerekirse araya mesafe koyarak yapmalısın bence hayatın ona verdiği mutsuzluğun acısını senden çıkarmaması lazım

Valla kendi keyiflerinden çocuk yapıp bakıyorlar :)
Benim de var bebeğim, evet zorluklar yaşatıyor ama bu hayata onU getirmeyi ben seçtim ona baktığım için bana karşı borçlu ya da sorumlu değil diye düşünüyorum. Ve kendi bir birey olarak bağımsız olduğunda bana hesap vermek, kararlarını bana beğendirmek zorunda da değil.
Mesela konu sahibinin annesi kızının evlenmesine eş seçimine ve çocuk yapmasına kızgın
KIzım hamile diye ona 2 sene küsebilir miyim ya?
Onu doğumunda yalnız bırakabilir miyim
Kocasını sevmeyebilirim ama şuna bakarım kızım mutlu mu? İstediği hayatı mı yaşıyor? Eşiyle arasının bozulması beni mutlu etmemeli mesela. Anne olmak bu değil bana kalırsa...
anne haklı demedim ben,hatalarını mazur görğn dedim. Anne hakkı ödenebilir mi ya? Benim de 2 evladım var bende kendimi bilen bir insanım çok şükür, ama herkes aynı değil ki.. O evlatlık vazifesini yapsın yeter, annesinin tavrı anneyi bağlar.

Ben sirf anne diye bukadar alttan almayi dogru bulmuyorum. Kimse dogururken seni dogurayim mi diye soramiyor. Hem kendi istegiyle dunyaya getirmis kac yasina gelmis yuvasini kurmus kadina dunyayi dar ediyo. Ne icin izin veriyosun? Annem de ayni sen gibi tutturmus bi'analik hakki diye. Hayvanlar da doguruyo, bi'biz kadinlarda bunun altina siginma var.
Hem annelik hakkı hem yalnız olduğu için çok.alttan aldım ama buna rağmen sorunları aşamadık. Alttan aldım, çözüm sundum vs ama yok söylede böylede hala beni isteme gününde söyledikleri şeyleri basima kakıyor. Diğer sorun da su , yani onlara soyle ben onaylamiyorum ya da altin isterim ya da ne denirse benim diwimda hic kimseye hic bir sey diyemez bu hayatta o kadar cok ezdirdiki beni. Simdi uzaktayim, madden manen ona bağımlı değilim diye kaldıramıyor.

Evlenene kadar istemeyen aileleri anlıyorum da evlendikten sonra hâlâ ısrarla damadı veya gelini sevmeyip bunu da açıkca belli edip sürekli sorun çıkaran, ara bozan ebeveynleri asla anlamıyorum.
Onlara hak da vermiyorum.
Her ne yaşandıysa yaşanmış anneniz böyle vicdansızca hareket etmeyecekti.
İkinci bebeğe hamile kalımca küsmek, 2 yıl konuşmamak bunlar çoook ağır.
Annenize anne gibi değil de uzak bir akraba gibi davranın. Beklentiyi düşürün.
Yuvanızda mutlu olun.
Çok daha ağır laflar işittim. Annem diye alttan aldım,orta yol bulunmuyor 4 5 gun sonra kayis kopuyir.

Yani konunuzda eksikler var sanki. Bi şeyler atlanmış yazılmamış gibi. Bu haliyle pek mantıklı durmuyor zira. Annenizin saf deli olması lazım şu durumda. Çünkü durup dururken mesele çıkarıyor diyorsunuz.

Bilemedim. Eğer dediğiniz gibiyse ancak bir doktor yardım edebilir size.
Aile yapimiz kopuktur. Dedigim gibi tek başına büyümüş bir insanım. Annem yorulmasın, üzülmesin diye herşeyimi kendim yaptım. Düğünüm de dahil. Zaten sorun eşim de değil. Evlilik. Evlenmemi istemiyordu . Esimin ailesi de üstüne düşenin yapmayınca tuz biber oldu. Yapı olarak da çok.cok zor insanlardır. Bir cümleyi 10kez düşünürsün yanlış anlamasınlar altından bir şey çıkarırlar diye. Eşim de bunu tam olarak.cozemedigi için söylediği en basit bir cümle.bile problem oluyor. 6 yıldır şunu demek istedi , böyle demek istemedi vs anlatmaya çalıştım. Ilk dogumumda eşim anneme kahve almadı diye küsüp gitti , bu ve bu basitlikte olaylar . Ama annem okadar buyutuyorki travma yasiyor . Ama su var artik burada bir hayatim var 2 kizim var hala hala yapmasını artık kaldıramıyorum. Kendi istedikleri gibiolmayınca dünyayı yakıyorlar.

Normalde erkek anneleri böyle davranır. Ama sizinki ters olmuş.
Bence boşanmanın ve yalnız yaşamanın faturasını size çıkarmaya çalışıyor. Hatta "mirayirem olmasa tekrar evlenebilirdim" diye düşünüyor. Yoksa hayatın sillesini yemiş, boşanmış ve tek başına çocuk büyüten bir anne, kızını kocasına karşı kötü davranmaya ve evi terk etmeye teşvik etmez. Anneniz genç ise evlenmesi için ikna edin. Ancak o zaman sizi rahat bırakır.
Bizimkiler annem tarafım yani hiç erkek sevmezler bizim ailede çok.bekar, boşanmış vardır. Hatta en çok.cocuguolan benim. Evlenmez Ama su yardım vakıflarına filan katılmasını söyledim. Çünkü sıkıldıkça hadi atlayın gelin 2 çocuğu tırla topla manen madden zor oluyor. Abartısız bu yıl 3 ay kaldım onda ama ben gelince yine aynı.

Anne elbette kıymetlidir bulunmaz ama birde hayat arkadaşı var bu saatten sonra annenin yaptığı şımarıklık maalesef artık yaşının kadını olmalı ve gerekirse araya mesafe koyarak yapmalısın bence hayatın ona verdiği mutsuzluğun acısını senden çıkarmaması lazım
Kesinlikle acısını benden çıkarıyor ve yasayamadiklarini ben yasatsaydim istiyor beni suçluyor.

anne haklı demedim ben,hatalarını mazur görğn dedim. Anne hakkı ödenebilir mi ya? Benim de 2 evladım var bende kendimi bilen bir insanım çok şükür, ama herkes aynı değil ki.. O evlatlık vazifesini yapsın yeter, annesinin tavrı anneyi bağlar.
Çok mazur gördüm görüyorum da o kadarki ne onurum ne gururum kaldı ama benim çocuğun ameliyat olmuş hala gezdirmedoniz diye tartışması, eşimin cümlelerini cımbızlayıp önüme sürmesi artık hoş olmuyor.

kendi annemi gordum suan. ayni tripler, ayni bencillik. ilgi ister, karsilik bekler,
baskasinin cocuguyla kiyaslar. telefonla aramays bile korkuyorum bugun ne tribi atacak diye
Kesinlikle öyle ben de anneler gününden beri aramadım. Bayramda ararım 2 dakika yeter. Hemen maçlarıyla rezil etti anneler günümü, hakkı var mi buna ki gerçekten ortada birşey yok. Eşim hastaydı biraz ameliyat olacaktı ona sinirlendi hastaymış bir gezip tozamiyormusuz ki 15 20gun önceden ben yeni döndüm ankaradan 2 ay kaldım araba ile gittim gezdirmedigim gün kalmadı.

Back
X