Evlenince neden kilo alınır?

Cicilikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
1.972
10
48
Sizin de aklınıza takıldı mı bilmiyorum ama benim fazlasıyla dikkatimi çekiyor.evlenen insanlar neden kilo alır ? Araştırdım ve buldum.işte cevabı …

Evlenen insanların beslenme şekilleri değişir.bu zamanlarda özellikle zengin sofralarda yenen yemekler ve akrabalar arası davetlerde yiyip içmeler kilo aldırır. tabi burada kadınlar için özel bir durum da söz konusudur.hamile kalmak..hamilelikle birlikte kadınlar için de kilo alma süreci başlamış olacaktır.

evlilik hayatımız için büyük bir dönemeç.hayatımızla birlikte bedenimizin de büyük değişim yaşadığı bu dönemin öncesi ve sonrası biz kadınlar için oldukça önemlidir. Özellikle bu dönemde aldığımız kilolar çoğunlukla -vücudumuzda kalırsa- “evlendikten sonra kilo aldı”, “kendini bıraktı” gibi yorumları destekler. Dolayısıyla alınan söz konusu kiloların kalitesi bu noktada önem taşır. Sağlıklı bir yaşam için olduğu gibi sağlıklı bir gebelik için de tüm besin öğeleri önemlidir.

evlendikten sonra kilo almamak için sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat etmek gerekir.hatta bu dikkat daha da rtırılmalı abur cuburlardan kesinlikle uzak durulmalıdır…
 
valla haklısın hayatım,çok doğru yazmışsın özellikle gebelik ve sonrası.Genç kızken 48-49 iken( üstelik yediğimhalde ve diyetin ne olduğunu bilmediğim zamanlar)evlendikten sonra 52,gebeliğim ve sonrası,2 gebelikmderken valla dikkat ettiğişm halde deli gibi yürüdüğüm halde 60 öpüyor elimden. Ahhhhhhhhhhhhh nerede gençliğim,şimdikoca popolu,sarkık karınlı biriyim.:emir_bebek::gitme:
 
Bu teze fazla itibar etmiyorum ben.:umursamaz:
Evlendikten sonra kilo almadım.Hala aynı kilomdayım.Fazla iştahı olan,yemeğe düşkün biri değilim zaten.Hamile kalsam ne olur bilmiyorum.zemuszemus
 
liseye kadar 65 kiloydum ergenlığım iri geçti :) ünivrstede zayıflamaya başladım şimdi 56 kiloyum 3 sendir falan. ama çok yıyom bu sefer kılo alamıom. evlenınce bomba gibi olmıyım birden :1shok:delikafadulden ye ye nereye kadar tabi kaydirigubbakcemile3
 
olumunekankayizsmile yeme yeme sonra saldır nereye kadar şimdi böyle uğraşırız iştee bilmiyorumkismile
 
bir yerde okumuştum.kadın beyni evlendiğinde çocuk doğurmak
ve onun gereği olan güçlü olmak içgüdüsü ile vücudunu o duruma hazırlar
ve kilo almaya başlar diye yazıyordu.evlendiğimde hep aklımda tutacağım
ben böyle de güçlüyüm
guclubacismilekesin güçlüyümdelikafadulden
 
bende katılıyorum evlenince kilo alınıyor mutlaka.almayanlarda vardır ama oda genetik yapıdan dolayındır diye düşünüyorum.eşler yemeği seviyorsa benim eşim gibi onunla beraber güzel kilo alınır.
 
bayanların çoğu kilo alıyor yani dogru özellikle doğumdan sonra :kahve:
 
ben tam tamına 25 kg aldım 4 senede yedim yedim yedim sebebi bu eşimle yedim içtim gezdim :)
eş,mde bi gün olsun demedi kilo alıyoz die ama o veriyo ben çok zorlanıyorum bazen yorganın altına girip ağlıyorum ama kızlar eşler çok önemli alışkanlıklar değişiyor yeme alışkanlıkları işte öyle herkesin evlilik yaradı demesinden sıkıldım şu anda diyetteyim kilo verip çocuk yapmak istiyorum :):kedi:
 
ya ne alaka arkadaşlar. ben evlendikten sonra 7-8 kilo verdim. eşimde pastane sahibi düşünün yani.şimdidehamilleik öncesi çok zayıf olmak için bi iki kilo daha vermeye çalışıorum ayrıca acaip iştahlı ve yemeyi seven biriyimdir ama bayanların özellikle evlendikten sonra kendilerine ii bakmaları gerekli.şu anda 53 kiloyum.
 
ben evlendikten sonra kilo falan almadım hatta yememe içmeme daha dikkat eder oldum çünkü evlenmeden önce annem ne yaparsa yiyordum şimdi kendim yaptığım için kontrol etmek çok daha kolay oluyordu benim için..

ama benim durumum başka yurtdşında yaşıyorum ne zaman ailemi görmeye gitsem 2-3 kilo alıp dönüyorum annem sağolsun hep sevdiğim yemekleri yapıyor özlemişimdir diye..şimdi yeni geldim aldığım kiloları vermeye çalışıyorum...3 gündür açım :)
 
valla ben evlendim ank geldim burda ne akraba,ne dost,ne kayınvalide kimse yok.ee dolayısıyla kimse bizi yemeğe davet etmedi.yanlızlıktan kendimizi aburcubura verdik ve ben 6 ayda 10 kilo aldım.şimdi evleneli 5 yıl oldu 2 bebiş yolda bilee.ama herşey dün gibi.
 
bende evlenince kilo alanlardanım,51 kiloydum 3,5 yılda 63 oldum hiç inanamıyorum bu halime:nazar:sebebi bekarken dikkat ediyordum.eşimin akşam işten gelince,8 de yemek yemesi bazen 9 da ve beraber yiyeceğiz demesi,kısacası yemek düzeni değişince kilolarda değişiyor-tatlicadiarzu-
 
Bizim ailede bu durum biraz farklı sanırım.bizde evlenince zayıflıyolar ne hikmetse :)
 
Son düzenleme:
Bekarken ailemden uzaktaydım,düzensiz yemek yiyordum.Yediğim yemeğin saati hiç belli olmuyordu. Eşim de bekarken düzensiz yemek yiyormuş. Evlendik veeee erkeğin kalbine giden yol mideden geçer diye her gün değişik şeyler yapıyorum. Yeni tarifler öğreniyorum. Ben de kilo aldım ama 3-4 kg aldım.Böylece düğünden önceki eski kiloma ulaştım.Düğün zamanı stresten zayıflıyo insan. Eşim de 6 kg aldı :jeyyar:
 
bence hormonların değişmesinden falan değil kilo alımı..

7 aylık evliyim..

45 kiloydum şimdi 47 oldum 2 kilo aldım..

d.k.h kullanıyorum ama ben sebebini bunada bağlamıyorum..

doğumdan sonrasını bilmem ama kızken beyaz ekmek yemezdim yemeye başladım ..

abur cuburlarla aram sıfırdı eşimle tv izlerken onlardan da yemeye başladım..

bence kilo almamızın sebebi keyif yapıp yiyor olmamız..
 
evlendiğimde 38 beden kıyafet giyiyordum şimdi 44 kızken o kadar zariftimki boyda olunca fakültede bir hoca güzellik yarışmasına girmem için baya bi zorlamıştı girmedim tabiki gurbette sıkıldıkça kendini yemeğe veriyor insan arkadaş toplantıları olyodu ayda bir restorantlarda yapıyorduk sık sık otel ve kafelere gidiyodum gerçi şimdiki yer beni açmadı artık zayıflıcam spor ve resim yapcam
 
Ben evlenince kilo verenlerdenim valla...tabi yememe dikkatde ediyorum,tamamen dikkat etmemeyle alakalı bişey bence kilo alımı hepsi bahane.
hihoyyyt​
 
ya ben evlenmedim henüz ama beni zayıflatan aşkıma duyduğum özlem. yemek bile yiyemiyorum onu özlediğim için :)))))) ben kilo alırsam evlendikten sonra, heralde bu özlem bitip, rahatlamış olmamdan kaynaklanıcak kaydirigubbakcemile3
 
X