neden yurt disina giden insanlara '' iyi yasam sartlarini tercih ediyorlar'' demen cok normal, cunku tok acin halinden anlamaz...esim lise mezunu ve Turkiye'de alacagi maas tas catlasa 700-800 ytl...Biz Turkiye'deyken yani o zaman evli degildik daha, verdigim rakamlardan daha azina calisiyordu...ev yok, cok cok iyi bildigin bir meslek yok, kiz arkadasin( yani bendeniz :ecrin_bebek:) okuluna devam etmek istiyor yani evlenseniz en az 4 yil calisip esine katkida bulunamaz...600 ytl ile kira ode, yol parasi ode, faturalarini ode, yemek masraflarini ode...tabi odeyebilirsen!!! ayrica ailen ''oglum seni evlendiremem'' diyor cunku baban zaten bir emekli maasiyla kac kisiye bakmaya calisiyor..dugununu hangi parayla yapcaksin, hangi parayla evine esya alacaksin, hadi borc harc dugununu yaptin diyelim nasil odeyeceksin? esimin hayatini kisaca anlatmis oldum sizlere...ekonomik zorluklarla dolu...gercekten luks hayatlar yasamak icin mi ailelerimizden uzaktayiz sence Dumanist? esim ve ben ailelerimize, arkadaslarimiza ve hatta yasadigimiz sehire nasil hasretiz bilemezsin ve o yuzden daha iyi sartlar icin ailelerimizi terk ettigimizi rahatca soyleyebiliyorsun...insanlar boyle konustugu zaman cok sinir oluyorum...gurbetcileri anca gurbetciler anliyor...Vatanimi cok seviyorum ama acliktan agzim kokacagina, ailemden uzak yasamayi tercih ediyorum...Turkiye'ye donmek istemiyor muyum, istiyorum tabii ki ama tam hayatimizi duzene sokmusken, maddi zorluklari kismen asmisken Turkiye'ye donup asgari ucretle esimin bir ay boyunca kopek gibi calisarak yaslanmasini istemiyorum...donmeyi ne kadar istesem de maddi olarak suan yasadigim ulkeyi tercih ediyorum...zannetmeyin ki cok luks yasiyorum, en azindan kimseye muhtac degiliz ve esimin insan gibi yasayabilecegimiz bir kazanci var...yazilan bazi seylere karsilik icimi dokmek istedim, uzun oldu ama daha iyi yasam sartlarina ailelerini tercih ediyorlar gibi sozler duymak beni uzdu...davulun sesi uzaktan hos gelir derler...esim benden ayri 1,5 yil yurt disinda calisti kurus kurus paralarini biriktirdi, Turkiye'ye geldi ve o sekilde evlendik...insanlar ne zorluklar cekiyor bazi insalarin bunu bildigini sanmiyorum...