gelin olma meselesi şu açıdan rahatsız ediyo beni; gelin muamelesi görmek varya hani her şey bekleniyo senden gelinsin diye..gelin kusursuz olur her konuda.saygıda kusur etmez ne denirse yapar veya susar cevap vermez haklı olsa bile..
nişanlımn ailesini bayramda biraz gec aramıştım bayram kutlaması için çünkü köyde olcaklarnı söyledi nişanlım telefon çekmez akşam ararsın dedi ki gercekten tel çekmio, o ordayken de konuşmaıyoruz..
neyse aradım annesi demedğini bırakmadı telde..sabahtan beri senin telfnunu bekliyorum insanlar her tel çaldığında soruyo gelinin mi arıyo diye benim o an düştüğüm durumu düşünebiliomusun dedi bana..öylece kaldım şok oldum açıklma yapıorum ama dinlemio neyse babasını istedim tele onun tek dediği şey biz seni isterken gelin almıoruz kız evlat alıyoruz demştk ama sen gelin gibi davranırsan ben de kaynata gibi davranrm dedi..tabi ben yine şok..
otrdum ağladım çünkü dinlemiolar bile anlatyrum tel çekmio falan hatta aradım bile belki olur çeker diye yok..nişanlımı aradım çok üzüldü annesini aramş biraz tartşmşlr o da şaşrdı.sonra ben dayanamyp kadını aradım ve çok kırıldımı haksız duruma düştümü böyle bişeyi haketmediğmi söyledm baya konuştk ve özür diledi..
ama sonra oğlunu arayıp koskoca kadına özür diletti bu yaştan sonra demiş ve bu yaptğnın aslında içinde biriken bazı şeylern patlaması oldunu sölemş.ben onu çok sık aramıyomuşum, bayramda onların ordaki herkesi tek tek aramam gerkiomuş, amca dayı hala teyze vs.. bunaları bile bana sölemiyomş ben ne biçim gelinmşim, o kaynansına hiç cevap vermzmş haklı durumda olsa bile...
düşünün işte ben böle insanlarla nasıl gecineblrm? bu basit bi sorun olablr ama söyldkleri düşüncelernn yansıması sonuçta.