- 1 Nisan 2021
- 1.548
- 1.522
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Senin kaygı duyduğun konu nedir yaş farkı mı yoksa onun bekar olmuş olması mı yani sevin boşanmış olmanı mı sorun etmesiAz önce 4 yas fark olması ile ilgili bir konu açtım. Konu karışmaması için buraya yeni konu açmak istedim.
Benim iki aylık şiddet yüzünden biten bir evliliğim oldu.
Kendi içime döndüğümde o kişiden uzak durma sebebimin 4 yas fark değil onun 28 yasında bekar olması oldugunu anladım.
Psikoloğum türk aile yapısında eşler sorun etmese de aileler sorun edebilir demişti.
Artık insanlara şu oldu bu oldu bu sebepten ayrıldım demek istemiyorum geçmişimi komple silsem. Bu kişiyle tertemiz bi ilişkiye başlasam çok isterdim.
Bu kişide sevdiğini çok kıskanan biri eminim ki 4 yası dert etmez ama bunu eder. Edip etmeyecegini görecek cesaretim de yok :/
İlk konunuza yazacaktım ama vazgeçtim şimdi yazayım bunu da ilk defa size cesaret olsun diye yazıyorum benim ilk evlendiğim eşim müdürümdü ve benden küçüktü arkadaştık yani aynı iş yerindeyiz ve bir gün bakire olmayan insanla asla evlenemem ben çok karşıyım şu bu demişti toplu bir ortamda neyse ben bunla sevgili oldum ama geçici düşünüyorum o bakire olmayanla evlenmem diyen adam bana 1 i evliyken olması dahil 3 kez evlenme teklif etti ben istemiyorum dedikçe o diretti şimdi evlendim boşandım kimseye ciddi ciddi aa bak ben evlendim boşandım demiyorum lafi geçerse ya bende o haltı yedim daha yemem diyprum şakaya vuruyorum birinin nir konuya vereceği tepki %50-60 sizin tavrınızla alakalıdır siz kendinizi ezersniz karşıdaki de ezer siz dik durup normal görürseniz o da öyle görür ve ben iddia ediyorum bir erkek sevsin hiçbir şey umrunda olmaz köpek olur ailesiymiş şuymuş buymuş umursamaz bu evlenme boşanma olayınız önce kendi içinizde normalleştirin çünkü bu gerçekten normal nasıl ki evleniyorsak boşana da biliriz bunun yargısı kimseye düşmez siz önemserseniz anası danası hayatınızdaki de önemser o psikolog tam malmış kusura bakmayın bu dönemde flörtlerim de oldu hiç lafı gelmeden söylemem lafı gelirse dalga geçerek söylerim çünkü benim için öyle ve tutup önemseyen bir kişi çıkmadı inanın cesaretinizi kendiniz verebilirsiniz ancak kendinize dik durunAz önce 4 yas fark olması ile ilgili bir konu açtım. Konu karışmaması için buraya yeni konu açmak istedim.
Kendi içime döndüğümde o kişiden uzak durma sebebimin 4 yas fark değil onun 28 yasında bekar olması oldugunu anladım.
Psikoloğum türk aile yapısında eşler sorun etmese de aileler sorun edebilir demişti.
Artık insanlara şu oldu bu oldu bu sebepten ayrıldım demek istemiyorum geçmişimi komple silsem. Bu kişiyle tertemiz bi ilişkiye başlasam çok isterdim.
Bu kişide sevdiğini çok kıskanan biri eminim ki 4 yası dert etmez ama bunu eder. Edip etmeyecegini görecek cesaretim de yok :/
Erkek severse/ kadın severse fikriyle başlayıp devam eden yargılar bana gerçekten hiç mantıklı, ayakları yere basıyor gibi gelmiyor. Bir insan başka bir insanı çok sevebilir, bu sadece onu bağlar. Ama bir insanın başka biriyle hayatı paylaşması, bir ilişki kurması ikisini de bağlar. Sadece duygular yetmez yani. Bence gençlere, evlenmek isteyenlere bunu aşılamamak lazım. Sevgi her şeyi çözmez. Sevgi ve akil bir arada hareket ederse, .... yapıyor ama beni seviyor" denmeyen ilişkilerin de var olacahi vurgulanirsa fayfali olur.İlk konunuza yazacaktım ama vazgeçtim şimdi yazayım bunu da ilk defa size cesaret olsun diye yazıyorum benim ilk evlendiğim eşim müdürümdü ve benden küçüktü arkadaştık yani aynı iş yerindeyiz ve bir gün bakire olmayan insanla asla evlenemem ben çok karşıyım şu bu demişti toplu bir ortamda neyse ben bunla sevgili oldum ama geçici düşünüyorum o bakire olmayanla evlenmem diyen adam bana 1 i evliyken olması dahil 3 kez evlenme teklif etti ben istemiyorum dedikçe o diretti şimdi evlendim boşandım kimseye ciddi ciddi aa bak ben evlendim boşandım demiyorum lafi geçerse ya bende o haltı yedim daha yemem diyprum şakaya vuruyorum birinin nir konuya vereceği tepki %50-60 sizin tavrınızla alakalıdır siz kendinizi ezersniz karşıdaki de ezer siz dik durup normal görürseniz o da öyle görür ve ben iddia ediyorum bir erkek sevsin hiçbir şey umrunda olmaz köpek olur ailesiymiş şuymuş buymuş umursamaz bu evlenme boşanma olayınız önce kendi içinizde normalleştirin çünkü bu gerçekten normal nasıl ki evleniyorsak boşana da biliriz bunun yargısı kimseye düşmez siz önemserseniz anası danası hayatınızdaki de önemser o psikolog tam malmış kusura bakmayın bu dönemde flörtlerim de oldu hiç lafı gelmeden söylemem lafı gelirse dalga geçerek söylerim çünkü benim için öyle ve tutup önemseyen bir kişi çıkmadı inanın cesaretinizi kendiniz verebilirsiniz ancak kendinize dik durun
İlk konunuza yazacaktım ama vazgeçtim şimdi yazayım bunu da ilk defa size cesaret olsun diye yazıyorum benim ilk evlendiğim eşim müdürümdü ve benden küçüktü arkadaştık yani aynı iş yerindeyiz ve bir gün bakire olmayan insanla asla evlenemem ben çok karşıyım şu bu demişti toplu bir ortamda neyse ben bunla sevgili oldum ama geçici düşünüyorum o bakire olmayanla evlenmem diyen adam bana 1 i evliyken olması dahil 3 kez evlenme teklif etti ben istemiyorum dedikçe o diretti şimdi evlendim boşandım kimseye ciddi ciddi aa bak ben evlendim boşandım demiyorum lafi geçerse ya bende o haltı yedim daha yemem diyprum şakaya vuruyorum birinin nir konuya vereceği tepki %50-60 sizin tavrınızla alakalıdır siz kendinizi ezersniz karşıdaki de ezer siz dik durup normal görürseniz o da öyle görür ve ben iddia ediyorum bir erkek sevsin hiçbir şey umrunda olmaz köpek olur ailesiymiş şuymuş buymuş umursamaz bu evlenme boşanma olayınız önce kendi içinizde normalleştirin çünkü bu gerçekten normal nasıl ki evleniyorsak boşana da biliriz bunun yargısı kimseye düşmez siz önemserseniz anası danası hayatınızdaki de önemser o psikolog tam malmış kusura bakmayın bu dönemde flörtlerim de oldu hiç lafı gelmeden söylemem lafı gelirse dalga geçerek söylerim çünkü benim için öyle ve tutup önemseyen bir kişi çıkmadı inanın cesaretinizi kendiniz verebilirsiniz ancak kendinize dik durun
Şimdi şöyle söyleyeyim ben zaten sevgi bir şeylere yetmediği için boşanmış biriyim eşimi insan olarak çok severim asla tek bir kötü huyunu söyleyemem ama o sevgi mutluluğa yetmiyor bunu bilirim + olarak inanın çevremde istisnasızdır seven kadın veya erkek cümlem hatalıdır kusura bakmayın seven insan diyeyim emin olun her şeyi kaldırıyor yok güven problemi yok evlenmiş boşanmış yok bakire değil umrumda olmuyor ( ki her şeyi kaldırıyor derken ağzına edin eşinizin anlamında değil umrunda olmuyor anlamında) ve diğer cevabınıza samimi yanıt veriyorum bu forumda dostluk yaptığım insanlar bilir ben gerçekten dalga geçiyorum kendimle karşımdaki tepki vermesin diye değil ciddi ciddi kendimle dalga geçiyorum akkl karı değilmiş ya ne alaka ben evlenmişim bir daha aslaErkek severse/ kadın severse fikriyle başlayıp devam eden yargılar bana gerçekten hiç mantıklı, ayakları yere basıyor gibi gelmiyor. Bir insan başka bir insanı çok sevebilir, bu sadece onu bağlar. Ama bir insanın başka biriyle hayatı paylaşması, bir ilişki kurması ikisini de bağlar. Sadece duygular yetmez yani. Bence gençlere, evlenmek isteyenlere bunu aşılamamak lazım. Sevgi her şeyi çözmez. Sevgi ve akil bir arada hareket ederse, .... yapıyor ama beni seviyor" denmeyen ilişkilerin de var olacahi vurgulanirsa fayfali olur.
Bir de neden boşanmış olduğunuzu alaylayarak anlatıyorsunuz. Evet elbette ezilip büzülmeniz gerekmez ama karşıdakinin düşüncelerini yönlendirmek için bununla alay etmek de sağlıklı gelmiyor bana. Öyle veya böyle hayatınız konusunda önemli bir adım atmış, yaşamış ve bitirmişsiniz. Bu sizin geçmişiniz. Dalga geçip hafifletmenizi gerektiren bir durum değil. Bu yolla ya da ezilip büzülüp anlatılması arasında da bir fark yok.
Şimdi daha iyi anladım sizi. Gerçekten çok sekersinizŞimdi şöyle söyleyeyim ben zaten sevgi bir şeylere yetmediği için boşanmış biriyim eşimi insan olarak çok severim asla tek bir kötü huyunu söyleyemem ama o sevgi mutluluğa yetmiyor bunu bilirim + olarak inanın çevremde istisnasızdır seven kadın veya erkek cümlem hatalıdır kusura bakmayın seven insan diyeyim emin olun her şeyi kaldırıyor yok güven problemi yok evlenmiş boşanmış yok bakire değil umrumda olmuyor ( ki her şeyi kaldırıyor derken ağzına edin eşinizin anlamında değil umrunda olmuyor anlamında) ve diğer cevabınıza samimi yanıt veriyorum bu forumda dostluk yaptığım insanlar bilir ben gerçekten dalga geçiyorum kendimle karşımdaki tepki vermesin diye değil ciddi ciddi kendimle dalga geçiyorum akkl karı değilmiş ya ne alaka ben evlenmişim bir daha aslabunu sanırım doğru ifade edemedim söylemek istediğim şu bir olayı siz nasıl yansıtırsanız o insan o enerjiyle alır misal ben sizin mesajınızı çok tatlı algıladım dertleşmek gibi kankam söylüyor gibi ama siz fesatlıkla yazsaydınız o enerji bana geçerdi öyle cevap verirdim ister istemez insandaki duruş anlatım tarzı inanın çok önemli
Çok teşekkür ederim siz de bana gerçekten çok tatlı geldinizŞimdi daha iyi anladım sizi. Gerçekten çok sekersiniz
Bende sizi alıntıladım ama bir şey merak ediyorum 2. Ye nasıl cesaret ettiniz ? Ya ben sanki bir daha asla yapmam der gibiyim bir yandan da dur büyük konuşmayayım diyorum ama bayıyor ya biriyle 2-3 ay konuşsam sıkılıyorum bu birine bakınca işte bununla yaşlanılır hissi geliyor mu tekrarBende evlendim boşandım. 2. Eşim hiç evlenmemiş. Sorun etmedik. Hatta o seviniyor bile. Yapı itibariyle sıkılgan biriyim ve sevgililik olayını hiç ciddiye almıyorum. Ciddiyet kazanması için İlla o imza atılacak. 15 senemi evli geçirmeseydim net 15 sevgilim olurdu. Onun yerine evlenip, boşanmış olmam onun daha tercih ettiği bir şey oldu.
Evlenirken onun ailesi tarafından bir tepki almadım. Eşim çünkü kendi fikri dışında başkasının fikrini çok önemseyen bir yapıda değildir. Kötü yorum gelseydi, yapanı hayatından çıkarırdı.
Paikologunuzu değiştirin bence . Zira hiçbir psikolog bu şekilde düşüncelerini vurgulamaz , sizi etkileyemez ...Az önce 4 yas fark olması ile ilgili bir konu açtım. Konu karışmaması için buraya yeni konu açmak istedim.
Ben ilk boşandığımda inanılmaz güvensizdim erkeklere karşı. 15 seneden sonra evliliğim ihanet yüzünden bitti. Sanıyordum ki, biri karşıma çıkacak ben deli divane aşık olacağım. Öyle biri olmuyordu. 2. Kez neden evlendim. Eşim benim için çok uğraştı. Kendisi de boşanmış bir ailenin çocuğu olduğu için yuva kurma hasretiyle yanıp tutuşuyordu. Ben onun bana ilgisini, sevgisini sevdim. İyi ki yeniden güvenip, evlenmişim. Şimdi 40 yaşındayım. Bebek bekliyorum. Hayatım boyunca yaşamadığım duyguları yaşıyorum.Bende sizi alıntıladım ama bir şey merak ediyorum 2. Ye nasıl cesaret ettiniz ? Ya ben sanki bir daha asla yapmam der gibiyim bir yandan da dur büyük konuşmayayım diyorum ama bayıyor ya biriyle 2-3 ay konuşsam sıkılıyorum bu birine bakınca işte bununla yaşlanılır hissi geliyor mu tekrar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?