Evlenip Başka bir şehire gitmek

gezginkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2020
25
6
1
34
Merhabalar ,

Ben 28 yaşındayım İstanbulda yaşıyorum.

Erkek arkadaşımla aynı yaştayız. O istanbula 1.5 - 2 saat uzaklıkta yaşıyor. Yılda bir kaç ay yurtdışında olması gereken bir işte çalışıyor.

evlenmeyi düşünüyoruz aramızda herhangi bir sorun yok bu arada babalarımız çocukluk arkadaşı. Yani annelerimiz ve babalarımız yıllarca irtibatı hiç koparmamış ve araları gayet iyi.

fakat beni tek düşündüren evlendiğim zaman işimden ayrılıp onun yaşadığı yere gidecek olmam ve ailesiyle aynı apartmanda yaşayacak olmam (başka bir yere taşınma durumu pek yok gibi çünkü baya masraf edip yeni tadilat yaptırıldı eve )

Onun yaşadığı şehir bana hiç yabancı bir şehir değil bu arada sürekli gittiğim akrabalarımın olduğu bir şehir ama yine de soNuçta burdan ailemden işimden çevremden ayrılmam gerekecek.

bir de ailesini ne kadar tanıyor olsamda iyi olduklarını biliyor olsamda evlendikten sonra değişirler mi diye korkuyorum.

hele ki burda yazılan bazı konuları gördükçe içime bir korku giriyor :)

biraz uzattın ama size sormak istediğim ön yargımı nasıl kırabilirim ? Fazla mı evham yapıyorum. Mutlu olabilir miyim ? Ailelerimizin dostluğu evliliğimize olumlu olarak yansır mı ?

Merhabalar ,

Ben 28 yaşındayım İstanbulda yaşıyorum.

Erkek arkadaşımla aynı yaştayız. O istanbula 1.5 - 2 saat uzaklıkta yaşıyor. Yılda bir kaç ay yurtdışında olması gereken bir işte çalışıyor.

evlenmeyi düşünüyoruz aramızda herhangi bir sorun yok bu arada babalarımız çocukluk arkadaşı. Yani annelerimiz ve babalarımız yıllarca irtibatı hiç koparmamış ve araları gayet iyi.

fakat beni tek düşündüren evlendiğim zaman işimden ayrılıp onun yaşadığı yere gidecek olmam ve ailesiyle aynı apartmanda yaşayacak olmam (başka bir yere taşınma durumu pek yok gibi çünkü baya masraf edip yeni tadilat yaptırıldı eve )

Onun yaşadığı şehir bana hiç yabancı bir şehir değil bu arada sürekli gittiğim akrabalarımın olduğu bir şehir ama yine de soNuçta burdan ailemden işimden çevremden ayrılmam gerekecek.

bir de ailesini ne kadar tanıyor olsamda iyi olduklarını biliyor olsamda evlendikten sonra değişirler mi diye korkuyorum.

hele ki burda yazılan bazı konuları gördükçe içime bir korku giriyor :)

biraz uzattın ama size sormak istediğim ön yargımı nasıl kırabilirim ? Fazla mı evham yapıyorum. Mutlu olabilir miyim ? Ailelerimizin dostluğu evliliğimize olumlu olarak yansır mı ?

burda okuduğunuz yada duyduğunuz şeyleri düşünerek anca kötüyü çağırırsınız aileler birbirini tanıyorsa sizde bi okadar onları tanıyorsunuz demektir.

ilişkinize onay veriyorlarsa evlenmenize bir sorun çıkarmıyorlarsa güzel düşünün güzel olsun
burdaki kadar olmasada ordada tanıdık çevreniz varmış zamanla kendinize göre çevre edinirsiniz hem 2 saat çok uzun bir yol değil bi hafta sonu bile çıkıp ailenize gelip vakit geçirebilirsiniz..

birde hayat sizin hayatınız başkalarının yorumları ile hayatınızı şekillendirmeyin hiçbirzaman

nasıl mutlu olacaksanız onu yapın

İşinden ayrılınca ne yapacaksın orada? Bir de aynı bina koşarak kaç kardeş. Bu suya girdikçe alışılmıyor valla.

Ben de başka şehirdeyim. Kv ile aramız uzak. Yine de pişmanım geldiğime. 🤣
İstersem orda da işe girebilirim ama burdaki çalışma ortamı iyiydi yıllardır alışmıştım tabi

Işinizi bırakacaksanız ve orada çalışmayacaksanız gitmeyin bu bir.Ikincisi de aynı apartmanda oturmak gibi bir yanlışa kapılmayın evinizi kiraya verin başka evde oturun.

Evet %50 %50 gibi 😬
Daha yeni yapıldı bitmek üzere ciddi bir masrafta yapıldı. Işıklandırmasından yalıtımına kadar herşey
iyi de size sormadılar mı nerde yaşamak istersiniz diye? durup dururken tadilat yapıp sizin için yaptık diyemezler ki.

burda okuduğunuz yada duyduğunuz şeyleri düşünerek anca kötüyü çağırırsınız aileler birbirini tanıyorsa sizde bi okadar onları tanıyorsunuz demektir.

ilişkinize onay veriyorlarsa evlenmenize bir sorun çıkarmıyorlarsa güzel düşünün güzel olsun
burdaki kadar olmasada ordada tanıdık çevreniz varmış zamanla kendinize göre çevre edinirsiniz hem 2 saat çok uzun bir yol değil bi hafta sonu bile çıkıp ailenize gelip vakit geçirebilirsiniz..
Evet onlar bu durumdan hoşnut onaylıyorlar sorun yok sadece ben düşünüyorum bunları 🙂

1.5-2 saatlik mesafe İstanbul’da yaşayan biri için hiçbir şey. Semt değiştirmek isteseniz kafadan 1 saat sürüyor zaten bu trafikle. Aynı apartman risktir mutlu olan da var olmayan da. Tamamen size ve karşınızdaki insanlara bağlı. Genelde bir yerden sonra özellerinin kalmadığından şikayet ediyor insanlar. Bu dengeyi sağlamanız önemli. Bütün günü kayınvalidesinde geçirip akşam uyuma kendi evine giden çok insan gördüm. Evlenince değişirler mi diye sormuşsunuz bunu evlenmeden bilemezsiniz

İstersem orda da işe girebilirim ama burdaki çalışma ortamı iyiydi yıllardır alışmıştım tabi

İş bulma imkanınız var madem çalışın ve iyi kötü demeden evinizi ayırın. Aynı binada oturmak çok sıkıntı. Sürekli gözlem altında oluyorsun. Girip çıktığını biliyorlar. Misafirini görüyorlar. Kavga ediyorsun duyuyorlar. Kv misafir ağırlıyor hemen size de gelmek istiyorlar. Sizi çağırıyorlar. Çocuk oluyor habire tepende bitiyorlar. Mesafe candır. 28 yaşında kadınsınız başınıza bela almayın.

iyi de size sormadılar mı nerde yaşamak istersiniz diye? durup dururken tadilat yapıp sizin için yaptık diyemezler ki.
Şöyle biz baştan ailelere söylemedik ben istemedim tanıdık oldugu için hemen duyulmasını
Görüşmeye başladığımızda tadilat çoktan başlamıştı. Şimdi bitmek üzere ve ailelerin yeni haberi oldu

Şöyle biz baştan ailelere söylemedik ben istemedim tanıdık oldugu için hemen duyulmasını
Görüşmeye başladığımızda tadilat çoktan başlamıştı. Şimdi bitmek üzere ve ailelerin yeni haberi oldu
e tamam kiracı oturtsunlar, orada oturmak zorunda değilsiniz ki.

Neden onların belirlediği şehirde onların belirlediği dairede oturmak zorundasiniz ki ?

Tadilat yapıldıysa yapıldı,sırf bunun için oraya bagimli olmak çok saçma...Sanki emrivaki yapmak için hemen tadilata girişmişler. Size soran oldu mu orada oturmak ister misin diye ?

Aynı apartman bana da zor olur gibi geliyor. Bir de eşiniz gidecekmiş birkaç ay diyorsunuz katlanabilecek misiniz böyle bir duruma

Back
X