Evlenip başka şehirde yaşamak.

Askeri personelin öyle istediği yerde kalabildiği nerde gorulmus 🙄tayin nereye çıkarsa oraya gider ben doğuda yaşamam ne demek ya çok güçlü torpili vardır yada kendini askeri personel die tanitmistir
benimde aklıma bu geldi. tayini çıktı tanıdığımızın ankara ya ama sınırdan gelip ankara yüzü göremedi.

Aynen öyle akşamımızın bile garantisi yok ki . İkk evlendiğimizde gece geç yatamazdık gece arayıp operasyona çağırmayacaklarının garantisi yoktu .evlendikten 2 ay sonra annemle Kv bizi ziyaret geldiler bir pazar günü kahvaltı hazırlıyorum eşim iş yerine bir evrak bırakmaya gitti 3 gün sonra geldi çünkü gidince acil çağrı gelmiş operasyona çıktılar bunlar en basit örnekler tabi ki daha neler yaşadık ve yaşayacağız
Kesnlikle her an birşeyler oluyor çünkü.
Bundan sonra çok rahat edersiniz inşallah sağşıklı huzurlu görevleri olsun.

Askeri personel aynı şehirde devamlı kalamaz ki bazen 1 sene bazen 3-5 sene içinde illa ki tayin görür. Peşinden her şehre giderim her zorlukla mücadele ederim dersen peşinden git

Aynen öyle akşamımızın bile garantisi yok ki . İkk evlendiğimizde gece geç yatamazdık gece arayıp operasyona çağırmayacaklarının garantisi yoktu .evlendikten 2 ay sonra annemle Kv bizi ziyaret geldiler bir pazar günü kahvaltı hazırlıyorum eşim iş yerine bir evrak bırakmaya gitti 3 gün sonra geldi çünkü gidince acil çağrı gelmiş operasyona çıktılar bunlar en basit örnekler tabi ki daha neler yaşadık ve yaşayacağız
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benim eşimde bir ay diye gitti bir sene sonra döndü askerle evlilik çok çok zor malesef

Giresun ilk gorev yerim.Severim cok ki dağ ilcelerinin birinde oraninda köyünde yasadim.
Ama yasamak icin giresunun neresi? Simdi şebin de Giresun,Bulancak ta Giresun .Bu onemli bir detay.

Askeri personel aynı şehirde devamlı kalamaz ki bazen 1 sene bazen 3-5 sene içinde illa ki tayin görür. Peşinden her şehre giderim her zorlukla mücadele ederim dersen peşinden git
Aynen öyle konudaki adamın asker olduğuna inandınız mı

Asker doğudan çıkmaz aslında arkadaşın haberi yok galiba nasıl askerse 🤣 batıda görev yapsa bile Şırnak Hakkari görev gelir operasyon hiç bitmez 🥹
Suan bir tanıdığım sinir ötesine gitti dogu görevini yaptı batıya tayin oldu 1 sene olmadı sanirim batıya geleli şimdi operasyona gitti ne zaman geleceği belli değil.Bati görevi bittikten sonra yine 2.sarka gidecek .

Ben aynı ülke içinde kültür farkı olacağına inanmıyorum.en fazla ne olabilir ki. Bazen kadınların açık giyinme oranı artıp, azalıyor sadece. Başka da bir halt yok.
Ayni annenin buyuttugu evlatlar bile birbirinden farkli olabilirken ulkemizdeki bambaska kulturu nasil da yok saydiniz. Lazi cerkezi kurtu arnavut gocmeni yorugu ermenisi burada bir arada yasiyor birakin farkli sehirleri ilceler arasinda bile adet farki var

Suan bir tanıdığım sinir ötesine gitti dogu görevini yaptı batıya tayin oldu 1 sene olmadı sanirim batıya geleli şimdi operasyona gitti ne zaman geleceği belli değil.Bati görevi bittikten sonra yine 2.sarka gidecek .
Bu işin kuralı bu zaten

Hanımlar pek anladığım şeyler değil bunlar ama kendisi tercihleri biz yapıyoruz demişti diye hatırlıyorum. Memleketine yakın bir yer giresun orayı yazmış ve çıkmış yanlış değilsem. Ailesiyle pek arası yok ayda yılda bir görüşür kendisi.
Bence burayı araştır neden görüşmüyor ?

Evet tercihleri kendisi yapar,rütbe,sınıf,görev,şark sırası neyse nerede uygun bir yer varsa ona göre tayini çıkar.
Her istediği yeri pek yazamıyor..
Yazsana tercihine gitme ihtimali %50 😁En azından bizim oyle😂Genelde tercih dışı gidiyoruz hep.Doğuda çalışmayacağım demeside saçma doğuyu bırak Irak Suriye buralara gitmeyen personel kalmadı

Hanımlar benim hiç aklımda yokken biri çıktı karşıma. Uzun zamandır hissetmediğim şeyleri hissettim kendisinde ve bi anda bu iş ciddiyete doğru gitti bir anda aklıma giriverdi işte. Kendisi mükemmel biri fakat biraz kültür farkı var nasıl anlatsam bilemiyorum. Ben doğuluyum kendisi Giresun'da yaşıyor. Evlenirsekte orda yaşayacağımızı söyledi bir kac kez buluştuk şuan iyi gidiyor fakat bu Giresun'da yaşama fikri nasıl olur bilemedim aklımda çok fazla soru işareti var. Evlenip başka yerde yaşayan hanımlardan fikir almak istedim, alışabildiniz mi kısa sürede ? Bi çevre edindiniz mi? Ya da zorlanıp pişman oldunuz mu? Aileniz karşı çıktı mı hiç. Bu arada kendisi askeri personel. Mecburi olarak şuan orda kalıyor fakat tayini olsa dahi doğu taraflarinda yaşamayı kesinlikle istemiyor yani ne olursa olsun o taraflarda kalmak istiyor.
askeri personelin dogu taraflarinda yaşamayi secmeme gibi bir ihtimali varmi ki?
zorunlu şarklarını tamamlamış mı acaba o yuzden mi öyle dedi

Ben aynı ülkeyi bırakın aynı şehirde içinde bile cidden kültür çatışması yaşanabileceğini düşünüyorum.Görüştüğünüz kişinin de asla doğuda yaşamak istememesini anlayabiliyorum çünkü ben de ilk atamam olurken Ankaranın doğusuna gitmemeyi kafama koyarak tercihlerimi yaptım ve hayatımı buna göre planladım.Mesela ben de asker eşiyim ama eşim denizci.Eşim doğulu değil ve emekli olunca benim de onun da ailesinin olduğu bir batı şehrinde yaşamayı düşünüyoruz.Peki bunları neden yazdım ? Doğu şehirlerinden birinde yaşamamayı planlayan insan buna tutarlı kararlar alır ona göre hareket eder.Kendisi doğuya gidebilen bir sınıfta asker..görüştüğü kişi olarak siz tüm ailesi doğuda olan bir kadınsınız.Bence kendisi de ne istediğini bilmiyor

Değiyor mu ya bütün bunlara ? Hayatta o kişiden başka sevilecek erkekler de var. Illaki onun üstüne de severdiniz.hani attığın taş ürküttüğün kuşa değsin derler ya o hesap.ya da astarı yüzünü karşılamıyor. Bu tarz kadın erkek ilişkilerinin abartıldığını düşünüyorum ya.15 yaşında kız değilsen unutup gidersin.bir de bence asker kişilerin evlilikle işi olmamalı.bu nedir allah aşkına. Koca var ama yok aslında. Evli misin değil misin belli değil ? Gençliğini harcamaya değer mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
20 yasindayken evim sensin diyebilirdim yaşadığım ilişkilere. Bu yaşımda hiç de oyle olmadığını gördüm. Bu üye, askeri personellerin tayinlerinden bile habersiz bir üye. Belli ki küçük ya da çok tecrübesiz. Ona verdiğiniz bu öğüt de çok yersiz oldu. Şu anda evim sensin diyor zaten.
22 yaşındayım. Herkesin fikri, düşüncesi ayrı tabi yorum yapan herkese cok teşekkür ederim 🙏

Kızlar bu konularda pek bilgim olmadığı için yanlış lanse etmiş olabilirim, kendisi zaten bir kaç sene doğuda görevini yaptı yine doğu tarafı çıksa yine yapmak zorunda tabiki ben sadece sevmedigini istemedigini belirttim. Mesleğindenden de eminim kandırılma gibi bi durum söz konusu değil kesinlikle. Ailesiyle de şu tayin meselesinden dolayı gorusmedigini yazdım yoksa arası iyi tabi ama aynı yerde olmadıkları için görüşemiyorlar. Çoğu kişiye hak verdim şuan için erken biliyorum ama yalnızca fikir almak istedim hayatım boyunca hiç kimse tarafından mutlu edilmedigim için sanırım bu adam onu becerebildigi için bu kadar detayli düşünüp sizlere de sormak istedim, daha önceki konuma da bakarsaniz eğer başımdan ne kadar berbat bir ilişki gectiğini anlarsınız. Öyle birinden sonra bu adamın davranışları bana çok iyi geliyor mükemmel deme sebebim de bu yani çünkü şu dünyanın en iğrenç insanına denk gelmiştim daha önce :)

Siz daha acik ve net gorursunuz her seyi fakat ben baska sehire evlendim ailemden oturu surekli uzak uzak uzak diye diye diye bende bu psikolojiye girip uzuldum hep ve hala uzuluyorum.Hatta gecen gun annem arka sokaga evlenen kizlari övdu bende cok kizdim yeter artik dedim . Bence öncelille size esinize ve ailelere bagli . Benim bu durumumda size ornek olsun diye yazdim . Ama kati olmasida iyi degil . Illa ben burada duracam gibi . Benim esimde israrla kendi ailesini istiyor . Kaynim mesela esinin memleketine atandi bilerek ve isteyerek . Evlenmeden once benim esimde her yere gideriz diyordu . Kaynimda tam tersiyken esinin memleketine gittiler. Fikirler zamanla degisede bilir . Sen esin ve aileler mutluysa her sey harika . Tanidiklarimdan biliyorum.

Yazsana tercihine gitme ihtimali %50 😁En azından bizim oyle😂Genelde tercih dışı gidiyoruz hep.Doğuda çalışmayacağım demeside saçma doğuyu bırak Irak Suriye buralara gitmeyen personel kalmadı
Mecbur yazacak zaten,herkes istediği yere gitme gibi lüksü yok ki artık.

Ben de aileden ayrı farklı bır sehıre gelın geldım he dedım de anamı babamı gormeye gidemiyorum malesef yol mesafesınden dolayı.. ama Rabbime şükürler olsun hıc bır zaman ailemı aratmadı bana 2019 da geldım gelın tam evlendım iş buldum derken oandemı patladı eve tıkıldım pandemı bitti iş buldum çalıstıgım yer kapandı bir tane arkadas edıne bıldm rahatca konusabıldıgım karsı komsum harıc.. hastalandıgım zaman gece yarısı eşim kalktı benle ılgılendı iyi ki eşimle hayatımızı brleştirmişiz evlenmek cok kolay boşanmak kadar ama boşandıgın zaman ve evlendıgın zaman kı süre zarfında mutlu degılsen yıpranırsın iyi düşün gerçekten karsında kı senın evin mi ?

Back
X