Evlenip başka şehre gidenler zor oluyor mu?

Son durum nedir merak ettim?
Mayıs ayının içinde belli olacak gidip gitmeyeceğimiz, haziran başına da sarkabilir dedi nişanlım. Ruhsal olarak son durum da; konuyu açarken çok endişeliydim ama şu an gitmek için can atıyorum :)

Ağustos'ta nasipse evleniyorum kızlar biliyorsunuz. İstanbul'da yaşayacaktık ama şimdi şehir dışı ihtimali doğdu. Nişanlım Antalya'dan bir teklif aldı, maaşı şimdiki maaşının neredeyse 2.5 katı kariyer imkanı da iyi, önü açık yani. Henüz net bir şey yok 1.5 ay içinde netleşecek.
Ben bir anda stres küpü oldum. Gidersek İstanbul'daki işimi de bırakmak durumunda kalacağım. Çalışmamak bana kendimi nasıl hissettirir bilmiyorum, üniversite okumaya başladığım yıldan beri çalışıyorum. Hiç tanımadığım bilmediğim, arkadaşımın olmadığı bir şehirde üstüne bir de işsiz nasıl olacak bilemiyorum ama tabi nişanlımın işi olursa mecbur gideceğiz.
Evlenip başka şehre gidenler zorlandınız mı? Alışması zor mu? Fikirlerinizi almak istiyorum.

NOT: İş yerindeyim, yorumlarınıza geç cevap verebilirim şimdiden kusura bakmayın.
İnsanlar iş için,eğitim için dünyanın öbür ucuna gidiyor.
Sağlık huzur olsun gerisi önemli değil.Hee çok ücra bi köy olur anlarım zorluk çekersin de,Antalya yani.Tekrar iş ve çevre edinebilirsin.

Mayıs ayının içinde belli olacak gidip gitmeyeceğimiz, haziran başına da sarkabilir dedi nişanlım. Ruhsal olarak son durum da; konuyu açarken çok endişeliydim ama şu an gitmek için can atıyorum :)

Sevindim sizin adınıza.
İnşallah hakkınızda en hayırlı olan neyse o olsun.

Ağustos'ta nasipse evleniyorum kızlar biliyorsunuz. İstanbul'da yaşayacaktık ama şimdi şehir dışı ihtimali doğdu. Nişanlım Antalya'dan bir teklif aldı, maaşı şimdiki maaşının neredeyse 2.5 katı kariyer imkanı da iyi, önü açık yani. Henüz net bir şey yok 1.5 ay içinde netleşecek.
Ben bir anda stres küpü oldum. Gidersek İstanbul'daki işimi de bırakmak durumunda kalacağım. Çalışmamak bana kendimi nasıl hissettirir bilmiyorum, üniversite okumaya başladığım yıldan beri çalışıyorum. Hiç tanımadığım bilmediğim, arkadaşımın olmadığı bir şehirde üstüne bir de işsiz nasıl olacak bilemiyorum ama tabi nişanlımın işi olursa mecbur gideceğiz.
Evlenip başka şehre gidenler zorlandınız mı? Alışması zor mu? Fikirlerinizi almak istiyorum.

NOT: İş yerindeyim, yorumlarınıza geç cevap verebilirim şimdiden kusura bakmayın.

Valla bende corlu dan İstanbul a evlendim istanbuldada yasamak isterdim zaten, hiçte zorlanmadim zamani gelince iste bulup çalıştım mis gibi suanda da kizimi büyütüyorum, hakkınızda hayırlısı olsun

bence yapabılırsın. sonucta nişanlında orada bır yabancı olacak sen de. daha dogrusu nısanlının orda hıc tanıdıgı var mı yanı antalyalı mı yoksa o da mı ılk defa gıdecek oraya? siz size yetersiniz. sen kadar yabancı ve alısmakta zorluk cekersen oda oyle olcak. o hemen işe baslayacagı ııcın belkı cabuk alısır cevre edınır ama sız geç adepte olursunuz. ama esiniz zaten bu sreci güzel bi şekilde doldurur. bende nısanlıyım nısanlm farklı sehırlı ben farklı . ama o suan ankarada gorev yapıyor bende evlennce oraya gıdcem ordakı gorev bıtınce farklı bır sehıre sarka gıtcez aynı kaygıları ben de senn gıbı yasıyorum ama artık hayatımda onun olcagını bılmek basbasa bız bıze olacagımızı herkesten uzak inşallah sorunsuz bır evlılık olacagını hayal etmek yetıyor. sen ne akdr aılenden dostlarından uzaksan oda oyle bızımkı canda onlarınkı patlıcanmı demişler. esınınde bı aılesı cevresı var sen ona o sana destek olacaksınz artık. bu boslukları en guzel eskılde doldurmaya bakın

Bende eşim için şehir dışına çıktım, evlenmeden önce çalışıyordum biraktim ve tekrar iş buldum. Sosyal çevre'den bahsedecek olursak çok iyi arkadaşlar edindim hic bir pişmanlığım yok çünkü karşımdaki insan buna değer :KK66:.

Ayrıca sizde belki daha iyi maaşlı bir iş bulacaksınız ve eşinizinkiyle hayatınızı çok daha rahat sürdüreceksiniz, Antalyanın muhteşem güneşi de yanınıza kâr bu kadar panik yapmayın derim.

Evde oturmak zor gelir

Bence mutlaka gelin Antalya'ya. Hiç pişman olmazsıniz. Hem gezilecek çok yer var, hem gayet rahat bir yer. İstanbul gibi bir trafiği falan yok. Kiralar çok uygun. En pahalı yer bile uygun gelir İstanbul'daki kiralara göre. Hiç canınız sıkılmaz yanı. Şehirden yana rahat olsun içiniz. Tek sorun sıcaklığı, ama ben sıcağı hiç sevmememe rağmen. Antalya'dan başka bir yerde yaşamam. Atatürk bile ne demis: şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir.

Konu çok eski ama belki aynı duyguları yaşayan insanlar okur ve önerime kulak verir evet ben çok yenilikçiydim çılgındım hiç sorun etmedim geldim. Ancak yıllar yıllar geçince insan öyle bir özlüyor alıştığı şeylerş arkadasları akrabaları vs....

2,5 kat maaş ve istanbul gibi para yiyen bir şehirden kurtulmak.
Sosyal çevreniz için üzülmekte haklısınız ama kalan kısım cazibeden yıkılıyor. Ayrıca yeni sosyal çevre de kolaylıkla yapılır.
Anladığım kadarıyla evinize şu an girecek olanın toplamından daha fazla para girecek, siz de iş bulursanız bonusu olacak. Ve Antalya’da hayatın daha ucuz olması da cabası.

Back
X