- Konu Sahibi Red Phoenix
Ağustos'ta nasipse evleniyorum kızlar biliyorsunuz. İstanbul'da yaşayacaktık ama şimdi şehir dışı ihtimali doğdu. Nişanlım Antalya'dan bir teklif aldı, maaşı şimdiki maaşının neredeyse 2.5 katı kariyer imkanı da iyi, önü açık yani. Henüz net bir şey yok 1.5 ay içinde netleşecek.
Ben bir anda stres küpü oldum. Gidersek İstanbul'daki işimi de bırakmak durumunda kalacağım. Çalışmamak bana kendimi nasıl hissettirir bilmiyorum, üniversite okumaya başladığım yıldan beri çalışıyorum. Hiç tanımadığım bilmediğim, arkadaşımın olmadığı bir şehirde üstüne bir de işsiz nasıl olacak bilemiyorum ama tabi nişanlımın işi olursa mecbur gideceğiz.
Evlenip başka şehre gidenler zorlandınız mı? Alışması zor mu? Fikirlerinizi almak istiyorum.
NOT: İş yerindeyim, yorumlarınıza geç cevap verebilirim şimdiden kusura bakmayın.
Bence çok güzel bir şehre gidiyor olacaksınız, kayınvalide kayınpeder vs. gibi unsurların dertlerinden uzak olursunuz.
Arkadaş ortamı kurmak kolaydır, gerek eşinizin işinden, gerek oturacağınız muhitten illa arkadaş edinirsiniz.
Ayrıca Akdeniz insanları zaten sıcak kanlıdır, güzel arkadaşlıklarınız olur bence yalnız kalmazsınız.
Aile özlemine çare yok tabiiki, ancak dünyanın bir ucu değil.
Aileniz yeri gelir sizi ziyaret eder, yeri gelir siz ailenizi ziyaret edersiniz.
Diyeceğim o ki, bence çok güzel birşey olmuş sizin için.
Keşke benim eşimin de böyle bir durumu olsa, hoplaya zıplaya giderim, hiçte arkama bakmam.
Zira İstanbul'da yaşayıp, 2 çocuk sahibi olup, bu şehrin kargaşasında kaybolduğumu hissediyorum.
İşe ayrı koştur, eve ayrı koştur, çocuklara düzgün bir çevre sağlama problemleri ile boğmaca,
keşke akdeniz, ege gibi bir bölgeye gidip oralarda yaşasak diye hep içimden geçirmişimdir.
Ancak biz işlerimiz gereği buradan ayrılamıyoruz, bir de eşim köklerine çok bağlıdır, keşke biraz daha gözü kara bir eşim olaydı da, çekip gideydik bizde...