evlenıp bosanmak hıc evlenmemek ve sonuc

nikim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
358
7
38
Ardahan
hanı hıc evlenmeyenlere evlenip boşanmaktan ıyıdır hıc evlenmeme derler ya pekı soyle degılmı her ıkısınınde sonucu yanlızlık degılmı evlensende evlenmesende gerıye dondugunde gene sonucu yanlızlık degılmı.. sımdı sunu dıyenler olacak boşanma aşaması nekadar sorunlu neler yaşanıyor tamam haklısınız yakın çevremde bunu yasayan tanık olduum ınsanlar var..ama bekarında hayatında cok ınısler cıkıslar sorunlar var.. ama sonuç gene yanlızlık 30 yasımdayım mılletın colugu cocougu var ben hala hayal kuruyorum hıc gelmeyecek sankı

sonuç ikisi de yalnızlık ama 35 yaş altı boşanmışlarda boşanmışlık evlilik açısından çok fazla sorun oluyor.Hele çocuk yoksa aile kuramamış ,çocuğu olmamış olmak insana batıyor..35 yaş sonrası zaten boşanmış erkekle karşılaşma olasılığı daha fazla gibi ama her halikarda boşanmış adam bulmak bile zor..Boşanmışlığın yıkımı da cabası...Bir de zamanın kayboluyor..O boşanmayı yaşayacağına daha başka biriyle daha iyi bir evlilik yapabilirdi..Yılları gidiyor o adama;evlenmeden önce ;evlilik ;boşanmadan sonra ;depresyon ..Evlilik için tercih edilmeme..
Hiç evlenmemiş olmak daha iyi..En azından bir tık önde oluyor milletin gözünde..

Son düzenleme:

Evli iken bosanmak cok farkli
Ayni evi paylasmak hergun beraber olmak alismak o insana ve birde cocuk olunca bosanmak cok zor
Evet ikiside sonucta yalnizlik ama evlenip bosanmak bambaska
Dogru insani bulmadan evlensen neye yararki bekar kal hic degilse kafan rahat huzurun yerinde olur
Evlilikte insanin sirtina cok agir sorumluluk yukleniyo is kafa dengini bulmakta o da cok zorrrr:2:

canım benım bosanmak ıcın evlenılmez kı belkı cok mutlu olacaksın önemli olan doğru ınsanı bulmak hem yasında gayet ıyı evlenmek ıcın kısılıgın oturmustur dıye tahmın edıyorum ne ıstedıgını de bılırsın sadece dogru ınsanı bulabılmek onemlı yanlızlık zor tabı ama yanlızlıktan kacıp hıc olmayacak bı adamla evlenmerı tekrar yanlızlıga donustur. bosanmak cok zor bızım toplumumuz hala hazır degıl dulun adı cok olur derler ya bu gorus var toplumda dul olunca herkese gore acık kapısın cama cıksan adın cıkar gıbı gıbı yanı ama neden bosanmak dıyosun mutlu olmak ıcın yasa mutlu olmak ıcın evlen bosanmayı aklına getirme Allah kımseyı oralara getırmesın huzur mutluluk versın yuvalarımıza=) kendını de cok kasma zorlama yanlızlıgın sonu yok bence gec bıle kalınmıs bı yastasın bebegın olsun ıstıyosan yas ılerledıkce sıkıntılar artıyo bunu bılıyosundur elını cabuk tut benı de dugunune cagırırsın artık (şaka şaka )

mılletın ne dusundugu degılde benım hıslerım daha onemlı sankı hıc karışma bırı cıkmıyacak gıbı gelıyor

26 yaşındayım 1 oğlum var, ilerde boşanma ihtimalim var, boşansam da evlendiğim için hiç pişman değilim. Yaşadıklarım tecrübedir, yaşanmışlıktır, mutsuzluğum varsa mutluluğum da var, oğlum var. Aşkı, aşık olduğum insanla birlikteliği, aynı evde yaşamayı tattım ve aşkın geçinmeye yetmediğini anladım.

Ağladığım, sinir krizi geçirdiğim günler çok oldu, mutluluktan kahkahalarla gülüp dans ettiklerim de. Boşandığım gün bile iyi ki evlenmişim diyebilirim. Hiçbir şey için olmasa da eşimin kopyası olan karagözlü oğlum için derim. O sebeple, benim için boşanmak hiç evlenmeyip yaşayıp gitmekten çok çok daha iyi.

Son düzenleme:
mılletın ne dusundugu degılde benım hıslerım daha onemlı sankı hıc karışma bırı cıkmıyacak gıbı gelıyor

Canım..milletin gözü derken ;talip olacak erkeklerin ve ailesinin gözü demek istiyorum:))Yoksa bize ne.

Çocuğum olsaydı,yine de yanmazdım bir daha evlenemediğime..Ona adardım kendimi..Boşanmışlığın tek artısı bir çocuk olur....Tekrar evlenilmeyeckse..

Çocuğum olsaydı,yine de yanmazdım bir daha evlenemediğime..Ona adardım kendimi..Boşanmışlığın tek artısı bir çocuk olur....Tekrar evlenilmeyeckse..

bazen cok bunalıyorum daralıyorum ne olacak dıyorum bende ıtıyorum dıyorum bı evladım olsun dıyorum.. gecen hafta doktora gıttım polıkıstık over problemım var vede bıde mıyon varmış doktır bana senın doğum yapman cok ıyı olur dedı dokt akrabam oluyor yokmu bırı dedı evlencek yok dedım 30 yaında oldum dedım yasta gelmıs dedı açıkladı doğumun faydalarını benım acımdan ama ınsanın bazen sağlığında bıle etken oluyor evlılık faktörü..

bı arkadaş sana dul dıyolar dıyo boşanınca hıc evlenmemısede evde kalmış dıyorlar yanı ınsana takacak kılıf hemen buluyorlar ama o ınsan neler yasıyor ne hıssedıyor bılmıyorlar evlenmısler aman evlenip napccan dıyorlar sen nıye evlendın ozamn

evlenipte napican bosver senin yerinde olsam asla evlenmezdim diyen evlilerin evliliklerini devam ettirip mutluluklarini gözumuze sokmalarida ayri bi ironi.......

o çoluk çocukla ortada yalnız kalmak daha başka bir yalnız kalmak demektir herhalde.

İkisinde yalnızlık söz konusu ama ortada avantajları ve dezavantajları unutmamak lazım

insanın kendi ailesiyle yaşadığı sorunla başkalarıyla yaşadığı sorunlar bir olmayabilir

her şeyde bir hayır vardır. Yada bu zamana kadar bekar kalmanızda bir hayır vardır

ben aradakı farkı anlatmak ıcın soylemıstım sanırım konuda olumsuz cumlelere (yorumlara demıyorum cunku yorumun tamamını degerlendırmemıssın sadece bı cumleyı degerlendırmıssın ) tepki için beklıyosun algıda secıcılık yanı. sen cok dolusun galıba catacak bı yer arar gıbı pusuda beklıyosun evlen guzelım kım bekar kal dıyokı hem senın hayatın bırılerı bekar kal dese ne demese ne aynı seyler bızlerede soylendı evlenıp napcan hayatını yasa vs. ama dedıgın gıbı aksam olunca herkes kocasının koynunda yapacak bısey yok. ama yorumumu ıdrak etmenı beklıyorum

Bu sozleri ancak bosanmamis, bosanma travmasini yasamamis bir insan soyleyebilir.. Bir gun bosanirsaniz gercek bosanmis kadin dunyasi hakkinda o vakit gorus belirtirsiniz :)

neden evlenemedin?
yani kimse gelmedimi yoksa hep dandik tiplermi çıktı karşına?
hani tanışmak isteyenlere sertmi davranıyorsun?

Turkiyede bosanmis kadin olmak demek, istenmeyen gelin adayi olmak demektir, hususan genc yaslardaysaniz.. Karsi taraf bosanmissa bi derece ama hic evlilik deneyimi yoksa (nedense bosanmis adam cok bulunmaz tum talipler hic evlenmemis olur) cok daha zor is.. Bizim kusagimiz tamam ama evvel kusaklar henuz bu olayi sindirmis degil.. Bunun yaninda bosanma basli basina travmatik bi durumdur etkileri kolay gecmez. O yuzden nasil ki hic evlenmemis birinin evlilik hakkindaki gorusleri hayallerinden ibaretse ve evlilige dair en ufak realite tasimiyosa, bosanmamis kisilerin bosanma yorumlari da ayni duzlemdedir.. Hayirli forumlar

Arasında dağlar kadar fak var.
Özellikle ekonomik özgürlüğün yoksa,boşanınca ailenin evine döneceksen
Bekarlıkta annenin veya babanın sözleri sana batmazken,boşanınca en ufak söz sana batacaktır.
özellikle küçük bir yerde oturuyorsan çevre sana dul damgasını hemen yapıştıracaktır.

Bekarlıkla,boşanmışlık arasındaki tek fark yalnızlık değildir.
Ooo hayatında okadar kötü şeyler yaşamış olarak döneceksin ki ailenin yanına keşke evlenmeyip bekar kalsaydım diyeceksin.

Bunu be yaşadım mı ? çok şükür hayır.Ama çevremden boşanmış kişilerden gördüğüm şeyler.
Hıı bu arada bide milletin sana bakış açısı değişecek,evli arkadaşların seninle görüşmek istemiyecek,sebebi ise kocalarını elinden almandan korkacaklar.

sürekli evlilikle ilgili konular açıyorsun, bu konuyu iyice takıntı haline getirdin. ben de bekar bir insan olarak mutlu bir evlilik yapma özlemi duyuyorum ama önce kısmet diyorum. sende sürekli olumsuz bir odaklanma var. böyle devam ettiğin sürece mutsuz olursun, etrafındaki insanları da kaçırırsın. önce kendi varlığınla tek başınalığınla mutlu olmayı öğren, bunu başardığında hayatına birileri nasılsa gelecek..

Her bosanmis kadin ayni mi olacak? Ahkam kesmeye gerek yok, bir gun bosanirsam gelir bildiririm size ...... Mesajimin heryerinde bana gore bence dedigim ve diger bayanlari kapsamadigim halde, siz neden beni kendi kaliplariniza sokmaya calisiyorsunuz?
Bu sozleri ancak bosanmamis, bosanma travmasini yasamamis bir insan soyleyebilir.. Bir gun bosanirsaniz gercek bosanmis kadin dunyasi hakkinda o vakit gorus belirtirsiniz :)

Peki ya siz hic evlenmedenhatta eline erkek eli degmeden olup giden kadinlarin yerine koyabilir misiniz kendinizi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…