evlenip boşanmak ve iş yeri

ozcan0706

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2017
66
31
3
36
Şimdi kızlar ben 2 yıl önce bir evlilik yaptım, çok çok kısa sürede ayrıldık (o kısımlar benim için çok travmatik üzücü, hiç nedenine girmeyeceğim)... Çekişmeli boşanma davası ile 8 ay sonra yani geçtiğimiz Aralık ayında davam sonuçlandı.Ben kazanmıştım. Fakat son anda karşı taraf temyize verdi. Temyiz ise mayıs ayı başında sonuçlandı, sonuç aynı ve sonunda oh kimliğimi değiştireceğim derken, avukatım 1 ay kesinleşme sürecini bekleyeceğiz, bu süre içinde yine itiraz edip istinaf mahkemesine taşıyabilirler dedi. Korktum son 1 ayı yusuf yusuf geçirdim, çünkü artık kurtulmak istiyorum şu soyadından..neyse 2 gün sonra karar kesinleşiyor, itiraz etmediler. Ve sanırım haftayada kimliğimi değiştirebiliyorum.
Şimdi sorum şu ki;
Ben 3 ay önce yeni bir işe başladım, başlarken işkur un sunduğu fırsattan işverenim yararlanmak istedi. Ve 3 aydır maaşımın bir bölümü ve sigortam işkur tarafından karşılanıyordu.. Şimdi işkur teşviği bitti ve şirkete kesin kaydımın yapılması gerekiyordu bugün.
Bende normalde boşanma işlerimi işyerinden kimseye anlatmamıştım ama geçen hafta insan kaynaklarında ki kıza gidip konuştum, Böyle böyle, benim kesin kaydımı şirkete kendi soyadımla yapalım 1 hafta sonra kimliğimi değiştirdiğimde ve nüfusta bu soyadımla göründüğüm de, yoksa sen şimdi kaydımı yaparsın ben haftaya gelirim değiştir diye dedim. Kızda tamam demişti.
Bugun de gelmiş kız yanıma 'senin kaydını 15 gün içerisinde yapabilirmişiz sorun yok ' dedi. Arkamda da patron oturuyor duydu, Kız da ' Ozcan0706 nın kaydını yapıcaz işkur desteği bitti ama 15 gün sonra yapıcaz ' dedi. Patronda bozuldu bi ne olduğunu anlayamadı, çünkü hakkaten durumu bilmeyen için garip bir durum mantık kuramadı Nedenini sordu kıza, kızda 'kendi öyle istedi ' dedi. Patronda neyse sonra konuşuruz dedi kız daha fazla bişi söylemeyip kekeleyince (çünkü bizim katta 14 kişi çalışıyoruz bu konuşmaları herkes duyuyo, özel birşey olduğunu anladı sanırım) , kız çıktı arkasından patron çıktı. Sanırım konuştular...
Ben en başta patrona biraz olsun çıtlatmadığım için mahçup oldum biraz, ama konusu da geçmemişti ki hiç.
Tekrar benimle bir konuşma yapmadı.. Ama gün içinde de garip davrandı. Normalde beni hiç bozmazdı, yeniyim diye öğretici davranırdı, bugun gün içinde bişey konuşuyodu biriyle '..... Hanım siz ne düşünüyosunuz bu konuda' dedi (biraz sertlikle karışık )mesela hiç bilemeyeceğimi bildiği bir konuda.

Kötü hissediyorum ya kendimi. Sanki problemli birini işe aldığını düşünüyo gibime geliyo. Huzursuz oldum. Kimse bilmeden yeni hayatımda kurtulmak isterdim şu işten ama işte çok uzadı. :(
Sizce en başta konuşmalı mıymısım? problem eder mi sizce patron? maaşımı arttırmasını bekliyordum 3 ay sonunda ama ya arttırmazsa? bilmiyorum kafamda deli sorular

Özel hayatınızdan kime ne ? Siz böyle düşündükçe üzen çok olur. Olurda işveren bişey sormaya kalkarsa özel hayatımı konuşmaktan hoşlanmıyorum dersin keser atarsın bidahada kimse bişey soramaz. Dik durun biraz,boşanmak eksiklik değildir.

Durduk yerde patrona gidip bunu anlatmak çok abes olurdu bence. Sonuçta özel hayatınız...

Lütfen kendinize güvenîn ve gurur duyun! Çünkü siz çok güçlü bir kadınsınız. Burda dayak yediği, aldatıldığı, hakarete uğradığı halde boşanamayan milyon tane kadın var malesef.

Yeri geldiğinde çok net, 2 kelimeyle "ben boşandım/boşanıyorum" deyin, bitti gitti. Ben öyle yapıyorum çünkü;) üstelik bunu gayet gururla söylüyorum...

Back
X