“Evlenip kayınvalide ile yaşamak..?” Konusu ve ayrıldım

Başka alternatifi varken, evlenme durumunuzda annesi ve kardeşi ayri ama yakın evlerde yaşayabilecekken, böyle bir teklif gelse kabul ederdiniz diye düşünüyorum, bunu bile istemeyip sizinle ayrılmayı kabul etmiş adam emin olun sandığınız gibi bir acı çekmiyordur.

Doğru kararı verdiniz bence, adınıza sevindim.
Haklısın canım

Hanı hep 'basına gelse' diyorlar ya, sımdı bu basıma gelse... Eyvah ayrılıyoruz, bıgun baskasına sevecek evlenecek, bensiz gulecek, yasadıgım hıcbıseyı ona anlatamayacağım, ozledıgımde olmayacak der nefesim falan daralır su dusuncelerden...
Ve ortayol ararım cunku bana 'senı artık sevmiyorum' dememıs.
Ortak evde yokum demıs? Caresı bulunacak bir sey bu... Seviyorsak eger?

Anında saygı duyarım demıs cocuk.. Bıtmıs.

Kalkıp bunun ıcın cok uzulecek oyuzden uzuluyorum demek kendını kandırmanın kacıncı basamagı acaba.
Yorumlarınız güç veriyor. Neden üzülüyorum ki? Haklısınız :)

Üzüldüğünü sanmam.
Üzülecek olsa orta yol arardı. Aynı apartman aynı mahalle derdi.
Kendinize doğru bir yol çizmişsiniz, çok doğru yapmışsınız. Üzüldü etti diye de kendinizi kandırmayın. Seven insan kaybetmemek için yol arar, çözüm bulmaya çalışır.
Teşekkür ederim.

Arkanıza dönüp bakmayın.
Varsın şimdi ağlayın ama bir ömür ne olacak şu mu yanlış bu mu yanlış ay evimde rahat değilim yine misafir geldi gibi küçük görünen huzursuzluklar zaman içinde fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklara dönecek şeyler için ağlamayın.
Geçecek gidecek. Elbet kolay olmayacak.
Ama o kendi kararından size olan sevgisinden daha bağlı demek ki.
Siz vefasız ve kötü bir insan değilsiniz. Daha huzurlu mutlu yaşamak adına bir şey söylediniz ve kabul etmedi. Bundan sonrası yolu açık olsun. Size de mutluluk getirecek birisi nasip olsun.
Açıkçası ağlamıyorum şu an üzerimden bir yük kalkmışçasına hafifledim. Ben ona ayrı eve çıkalım teklifinde dahi bulunmadım. Çünkü o yolunu kapatmıştı. Ben böyleyim kabul edersen .....,,,

Konuyu hatirlayamadim ama en dogrusunu yapmissiniz.illaki uzulunur ama ilerde yasayacaginiz uzuntunun yaninda bu hic birsey.zannetmiyorum ki surdan bir kisi ciksin desin kaynanamla oturuyorum cok mutluyum diye.
insanin kendi evinde esiyle cocuguyla birlikte yasamasi kadar huzur veren bir sey yok.
hayatinizin en dogru kararini vermissiniz yani.
Aaa konuyu nasıl kaçırdınız:) linç yedim, topa tutuldum. Ama iyi oldu ;)

Yorumlarınız güç veriyor. Neden üzülüyorum ki? Haklısınız :)
Sen uzulebılırsın, ılıskın bıtmıs seviyorsun karsındaki anında saygı duymus cabalamamıs ıkı senenınde adı var... Sonsuz saygı duyarım uzuntune.
Ama gececek bunu da biliyorum, fakat cekmeden gecmiyor..
Onun uzulecegıne uzulmene kızdım.
Bırak ne hali varsa gorsun, ınsan sevdıgını Caresı olan bir sey yuzunden kaybetmemeli.
Bırını sevmek guvenmek senelerını paylasmak oyle kolay bısey degıl..
Boyle kolay bitmemeliydi, ha bitti mi?
Cek acını efendi gıbı sonra da hayatına bak.

Karsına kimbılır ne kadar duzgun kadır kıymet bilen bırı cıkacak?

Sen uzulebılırsın, ılıskın bıtmıs seviyorsun karsındaki anında saygı duymus cabalamamıs ıkı senenınde adı var... Sonsuz saygı duyarım uzuntune.
Ama gececek bunu da biliyorum, fakat cekmeden gecmiyor..
Onun uzulecegıne uzulmene kızdım.
Bırak ne hali varsa gorsun, ınsan sevdıgını Caresı olan bir sey yuzunden kaybetmemeli.
Bırını sevmek guvenmek senelerını paylasmak oyle kolay bısey degıl..
Boyle kolay bitmemeliydi, ha bitti mi?
Cek acını efendi gıbı sonra da hayatına bak.

Karsına kimbılır ne kadar duzgun kadır kıymet bilen bırı cıkacak?
Bitmemesi adına karşı taraftan bir çaba görmedim. Yine de o üzüldü diye üzülüyorum. Bu huyum beni mahvetti. Sizlerden güç alıyorum. Teşekkürler.

Haklısın canım
Başka bir konuda ki yorumuna denk gelmiştim, pandemi sürecinde ailenin yanında kaldığından ve kalabalıktan dert yanıyordun orada yazacaktım kendi ailenle bile belli bir aşamadan sonra yaşamak zor geliyorken kayınvalide ve görünceyle nasıl yaşayacaksın diye neyse ki doğru yolu bulmuşsun :KK66:

Bitmemesi adına karşı taraftan bir çaba görmedim. Yine de o üzüldü diye üzülüyorum. Bu huyum beni mahvetti. Sizlerden güç alıyorum. Teşekkürler.
İşte üzülmeseydı diyoruz bizde.
Caresı olan durum soz konusu.
Sacmalama hallederiz bır daha duymayacagım ayrılma lafını diyebilirdi.
Demek kı sandığın gıbı cok uzulmeyecek.

Çok değil hiç üzüldüğünü sanmıyorum. Mantık evliliği yapacaktı muhtemelen karşı taraf.
Sevse bu sebeple bitmesine müsade eder miydi?
Yasasın ömür boyu annesi ve kardeşiyle.

Boyle erkekler kadini cok yoruyor.Kayinvalideyle ayni evde yasayipta ruh sagligini koruyabilen hic kadin tanimadim.Varsa da zaten bu platforma yolu dusmez mutluysa:) Ozellikle sorarim boyle seyleri yasayanlarin agzindan duymak icin.ayni evde yasamayi birakin baska baska nedenlerden yuzlerce cift bosaniyor.Yurtdisinda da yasaniyor boyle mother in law problemleri cok duydum.Adam anasini aliyor kalmaya evin kadini perisan:):) Yazik valla billa yeminlen yazik herkese:) o anne diyemiyor mu ben evimden cikmam,oglum senin de evliligini doyasiya yasamaya hakkin var lutfen makul dusun diye.Hayir cunku aradaki bag sagliksiz .Annelerin icinden anneligini al bombos bisi kaliyorsa o anne birey olamamis sadece anneligi ile varetmis kendini.Yazik.kendine yazik,ogluna yazik,elin kizina yazik.eli ayagi tutan bir birey( sifati ne olursa olsun) kendi sınırlarını bilmeli.
Bosver ,kalp agrisi sahibi olucaktin.Bak ben kaynana ile ayni evde yasamiyorum dusun ona ragmen bosanma esigindeyim.Ayni evi kabul etmen ,ruh hastaligi sahibi olma sozlesmesi imzalamak gibi birsey.O adam daha simdiden seni degil annesini secti.Sakin uzulme.Bu vicdansizlik degil inan.Bazen vicdansiz miyim ya ben diye cok sorguladim kendimi.dedim ki ya ben kendi annemi dusunmuyorum bu kadar neden?
Çok teşekkür ederim yorumun için. Dilerim senin için hayırlısı ne ise o olsun. Boşanmak, boşanma sürecinde veye raddesinde olmak zor ama son değil yaşamış biri olarak biliyorum. Benim konuya gelince, çok haklısın. Güzel ifade etmişsin yazacak bir tek kelime bulamıyorum.

Çok değil hiç üzüldüğünü sanmıyorum. Mantık evliliği yapacaktı muhtemelen karşı taraf.
Sevse bu sebeple bitmesine müsade eder miydi?
Yasasın ömür boyu annesi ve kardeşiyle.
Biz cocugu tanımadan bisey paylasmadan anlatılandan anladık, ınsallah konu sahıbı de anlar cocugun hıc uzulmedıgını.

Bıgun facede stalk yaparken,nısanlandıgını ogrenırse cocugun cok uzulecek zira

Umarım o da hak ettiği mutluluğu bulsun. Ben birilerinin mutsuzluk kaynağı olmak istemiyorum evlenseydik de çok mutsuz olacaktık. Böylesi daha mantıklı.

Umarım o da hak ettiği mutluluğu bulsun. Ben birilerinin mutsuzluk kaynağı olmak istemiyorum evlenseydik de çok mutsuz olacaktık. Böylesi daha mantıklı.
Bosver sen onu, kendine odaklan.
Kimse mutsuzluktan ölmüyor.
Sarkısı bile var ölünmüyor mutsuzluktan dıye.

Biz cocugu tanımadan bisey paylasmadan anlatılandan anladık, ınsallah konu sahıbı de anlar cocugun hıc uzulmedıgını.

Bıgun facede stalk yaparken,nısanlandıgını ogrenırse cocugun cok uzulecek zira
Yani bu kafayla evlenebilir mi bilmiyorum🙊 ama stalk yapmam. Umarım evlensin mutlu olsun. İyi ki konu açtım çok rahatlıyorum. Dışardan objektif bakış açısıyla yorum almak muhteşem.

Back
X