Evlenip kayınvalide ile yaşamak...??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

blmce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2016
983
1.120
Değerli hanımlar merhaba. Ben 34 yaşında, daha önce bir evlilik yapmış, çocuğu olmayan, meslek sahibi bir kadınım. 5 yıl geçti boşanmanın üzerinden. İki yıldır görüştüğüm biri var. Hiç evlenmemiş. Küçük yaşta babasını kaybetmiş ve iki kız kardeşi var( biri evli). Babasını erken yaşta kaybettiği için annesi çalışmış etmiş( yeri gelmiş temizliğe gitmiş) okutmuş, yetiştirmiş çocuklarını. Üçü de meslek sahibi. Erkek arkadaşım da annesi ile yaşamak istediğini, onu yalnız bırakamayacağını söyledi. Açıkçası benim içim de el vermiyor kadını yalnız bırakmaya. Annesi ile tanıştım sakin bir insan.Beni çok sevmiş evlenmemizi istiyor. Erkek arkadaşımın akrabaları ile görüşüyorum. Kuzenleri, amcası ( amcası benden iki yaş büyük) vs ile arkadaş ortamında tanışmıştık. Yani genel olarak yaşantıları, kültürleri vs hakkında fikrim var ve açıkçası yakın hissediyorum. Erkek arkadaşım olgun bir insan asla arada kalmak istemiyor. Annem okumamış etmemiş cahil bir insan sen yeri gelir olgun davranmalısın ufak tefek şeyleri problem etmemelisin, ben yaşadığım müddetçe kimse seni üzemez izin vermem( zaten yapmazlar) diyor.
Fakat ben korkuyorum. eylülde isteme vs olacak. Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

EDİT:Açıkçası düzen kurma, eşyaya tapma vs hevesim yok. Ev eşya vs önemsemiyorum. Evleneceğim kişi şu an için söylüyorum, annesi ile gelin kaynana muhabbetlerine girecek biri değil, annesi onunla rahatlıkla her konuda konuşamıyor araya fitne fesat sokacağını düşünmüyorum. Kız kardeşi de evlenicek erkek arkadaşı var. Yani ömür boyu birlikte yaşamayacağız. Eski evliliğimde aramızda 1500 km vardı ama aile yapıları, kültürleri çok farklıydı. Oğlumuz önemli gelin el kızı deyip ikili oynuyorlardı benim yanımda farklı onun yanında farklı. Araya politik görüşler de girdi farklıydık. Daha doğrusu onun politik değildi apolitik de değildi bukalemun gibi girdiği ortamlarda karşısındaki kişinin fikrine göre şekil alıyordu. Sonra beni aldattı. Enişteme ben asla ev işine elimi sürmem boşuna mı evlendim eşim yapmak zorunda vs demiş bana ve evliliğe böyle bakıyordu. Maaş kartımı almıştı ortak aldığımız arabayı asla vermiyordu binerken bile bana bahane buluyordu yok şöyle kirletme falan. Giyim kuşam konusunda en bol şeyi giyinsem dahi batıyordu kısıtlıyordu. Öğretmenler odasında bir erkek öğretmenle asla konuşamazdım büyük problemdi. Burda yorum yapan herkesi çok iyi anlıyorum çok saygı duyuyorum. Fakat ben de bütün bunları değerlendirdim zamanında kendimce bu kişi ile aramızda problem olacak tek şey annesi. Adam tümüyle bana saygı duyuyor birey olduğumun farkında, herhangi bir saygısızlığını, sadakatsizliğini görmedim( bilemeyiz tabi). Çevresiyle akrabalarıyla laçka ilişkiler kuran biri değil. Biri rahat rahat gidip ona eşin şöyle diyemez çekinir. Annesi ile tanıştım sordum mesela ne düşünmüş, bilmiyorum bana söylemez konuşmayız o tür konuları dedi. Bu önemliydi benim için. Tabiki burdaki yorumları da dikkate alacağım. Ha bu arada neden anne ile yaşamaya sıcak baktığımı anlatayım. Bir yakınımızın gelini kaza geçirdi vefat etti. Kayınvalide kaynata görümce aynı evde yaşıyorlardı. Anlaşıyorlardı. Kadın hemşireydi. Vefat edince çocuklarını gördüm 1 yaşında oğlu 7 yaşında kızı vardı. Oğlu uyandı babaannesi aldı yedirdi etti hiç yabancılık çekmedi. Sonra düşündüm bizler yok şunu giyemeyiz, bunun yeri değişti bilmem ne diye düşünüp, dünyevi şeylere fazlaca takılıp bazı değerleri unutuyoruz. Çocuğum kalabalık ortamda büyüsün, görsün değer bilsin, değer versin. Saygıyı öğrensin. Çok bireyselleşmiyor muyuz? Okulöncesi öğretmeniyim anneler çocuklarına adeta tapıyor, ama maalesef çoğu değerden yoksun çocuklar. Bunlar naçizane fikirlerim. Hepinize da çok saygı duyuyorum lütfen yanlış anlamayın.
 
Son düzenleme:
Bir gemide iki kaptan olmuyor, ayni evde iki hanim olmaz. Siz onun duzenine gidecekseniz evi benimsemeyeceksiniz.
O sizin evinize gelecekse size degil oglumun evine geldim diyecek. Her turlu problem her turlu bas agrisi.

Ikinci kez yapilacak bir evlilik oldugundan risk almazdim, askindan olsem evlenmezdim.
 
Merhaba arkadasim kendi evin ozel hayatin gibi konularda problemlerin olur eger beraber yasarsan yani soyle kocamla sarilip bi film keyfi aman mutfakta bugun daginik kalsin ya da istedigim gibi bir ozel yasam bunlar kısıtlı olucak suanda sevdiğin insan icin bunlara goz yumarim dersin ama ilerde gözüne batar heleki calisan bir insan isen daha zor olur benzer olau benim basima geldi ve suanda konusmuyoruz iyi ki oturmamisim beraber diyorum ama bu insandan insana degisir belki oz annneden daha sicak yaklasacak ama bazi seyleri evlenmeden anlauamazsin malesef ben olsam oturmam beraber bir kat asagimda otursun ama evimin duzeni ayri olsun derim
 
Haklısınız. İlk evliliğimde kayınvalidem 1500 km uzaktaydı ama evde huzur bırakmıyordu. Günde 5 kez oğluyla konuşurdu sayelerinde boşandık. Acaba iyi niyetle mi yaklaşıyorum yapan uzak da olsa yapar diye düşünüyorum hep. Annesi annem gibi olsa evde birbirimize destek olsak, ben çalışıyorum çocuğuma baksa ne bileyim. İyi şeyleri düşünüyorum ama bazen de korkular sarıyor. İki ucu çoklu denklem
 
Ayni yaştayiz daha önce evlilik yaşamadım ama ben ev ararken bile ev sahibi ile ayni apartmanda yasayamam, denedim.olmadi yani kaynanadan beterdi.
Kesinlikle ayni ev olmaz diyorum melek olsa da olmaz çünkü o beyefendi bir sorun oldugunda annesine bir şey diyemez, esi alttan alip sussun ister ki anlayis göster demis zaten (kibarca söylemesi sonucu değiştirmez).
Ayni evi gectim aynı apartman, ayni semt/ilce bile olmasin derim.
 
Insan yeri geliyor öz annesiyle uyuşmuyor sorun yaşıyor. Kaldi ki eşinin annesi... hic çekilecek dert degil. Sorun cikarmayan biri olsa bile cekilmez. Gecelikle gezemezsin. Istedigin saatte sevisemezsin. Bir yere gidecek olsaniz yalniz koyamazsin. Yan odada biri varken yatak odasinda sesli gülsen ayip mi oldu diye düşünürsün. Ay cok açık yazicam dayanamiyorum agzini kapata kapata sesini kisa kisa mi seviseceksin? Cinsellik cok onemli bir yer kaplıyor evlilikte. Sadece gece ve sadece yatak odasinda mi olacak? Kabul edilir sey degil. Istedigi kadar iyi biri olsun. Her seyin kisitlaniyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X