• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenip yurtdışına taşınmak

chipotle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
25
14
38
İyi geceler herkese
Erkek arkadaşımla 1.5 yıldır birlikteyiz.yaşlarımız 21 ,24. O bu sene mezun oldu benim daha 1 yılım var. Çok iyi anlaşıyoruz. Tanıştığımız günden beri ileride yurtdışına gitmeyi planlıyorduk.Arada iş başvurusunda bulunuyordu. Bugün bir tanesi görüşme teklif etmiş. Eğer anlaşırlarsa hemen gideceğini , gitmeden evlenmemiz gerektiğini mezun olunca direk yanına geleceğimi söyledi. Ben de bu olay ciddiye binince biraz korktum ailemden nasıl ayrı kalırım hiç tatmadığım bir duygu.Sizce 21 yaşında evlilik çok mu erken? Rica etsem tavsiyede bulunur musunuz? Evlenip yurtdışında yaşayanlar tecrübelerini paylaşabilir mi lütfenn 🙏🏻

1.5 senedir tanıdığınız biriyle yurtdışı yaşama isteği üstelik hemen nikah ve o yurtdışına gidecek siz yanına giderseniz ailenizden ayrı bir müddet adaptasyon sorunu var. Hayaller güzel de yurtdışına evlenenler hemen alışma sürecine giremiyor bir müddet sıkıntı yaşıyor. İşi olursa niye hemen nikah kıyıyorsunuz bakalım oraya gidince işi olacak mı yangından mal mı kaçırılıyor işin olacağının devam edeceğinin ne garantisi var 24 yaşında bir erkeğin olgunluk seviyesi hadi burda neyse aileniz destekçi olur ama oralarda evlenince nasıl davranacak burada bile evlenince eşiyle yeni evliyken anlaşamayanlar oluyor orda bir de yapayalnız konunuz aşırı cesaret yüklü

Benim kiz kardesimden bile kucuksun o yuzden bu konuda cok objektif davranamayacagim sanirim :) Ben evlenip yurtdisina cikmadim ama doktora icin yurtdisina cikip esimle tanisip evlendim, hala yurtdisindayiz (esim Turk degil). 27 yasindaydim ama ben 18 yasinda ailemden ayrilip universite icin sehirdisina cikmistim ve burasi benim yasadigim 3.ulke (hatta her ulke farkli kitada oldugu icin 3.kita). O yuzden ailem benden ben de ailemden ayri kalmaya alismistik. Burada en onemli soru hangi ulke? Yerel dilini ne? Hangi statude gideceksiniz (kalifeye eleman mi?)? Mesleginiz var mi, mesleginizi orada gerceklestirebilecek misiniz (diplomanizin denkligi var mi?)? Turkce disinda baska bir dil biliyor musunuz? vs. degerlendirmeniz gereken o kadar cok konu var ki...

1.5 senedir tanıdığınız biriyle yurtdışı yaşama isteği üstelik hemen nikah ve o yurtdışına gidecek siz yanına giderseniz ailenizden ayrı bir müddet adaptasyon sorunu var. Hayaller güzel de yurtdışına evlenenler hemen alışma sürecine giremiyor bir müddet sıkıntı yaşıyor. İşi olursa niye hemen nikah kıyıyorsunuz bakalım oraya gidince işi olacak mı yangından mal mı kaçırılıyor işin olacağının devam edeceğinin ne garantisi var 24 yaşında bir erkeğin olgunluk seviyesi hadi burda neyse aileniz destekçi olur ama oralarda evlenince nasıl davranacak burada bile evlenince eşiyle yeni evliyken anlaşamayanlar oluyor orda bir de yapayalnız konunuz aşırı cesaret yüklü
Ben de tam olarak bunlardan korkuyorum ama çokta seviyorum. Eğer giderse ben gitmezsem farklı ülkelerde ne kadar sürdürürüz bunu da bilmiyorum. Keşke bir kaç sene sonra olsaydı.

Benim kiz kardesimden bile kucuksun o yuzden bu konuda cok objektif davranamayacagim sanirim :) Ben evlenip yurtdisina cikmadim ama doktora icin yurtdisina cikip esimle tanisip evlendim, hala yurtdisindayiz (esim Turk degil). 27 yasindaydim ama ben 18 yasinda ailemden ayrilip universite icin sehirdisina cikmistim ve burasi benim yasadigim 3.ulke (hatta her ulke farkli kitada oldugu icin 3.kita). O yuzden ailem benden ben de ailemden ayri kalmaya alismistik. Burada en onemli soru hangi ulke? Yerel dilini ne? Hangi statude gideceksiniz (kalifeye eleman mi?)? Mesleginiz var mi, mesleginizi orada gerceklestirebilecek misiniz (diplomanizin denkligi var mi?)? Turkce disinda baska bir dil biliyor musunuz? vs. degerlendirmeniz gereken o kadar cok konu var ki...
Onu
Almanyaya gitmeyi planlıyoruz. Onun hem ingilizcesi hem almancası ileri seviyede. Ben sadece ingilizce biliyorum. Şu an istanbulda bi alman şirketinde çalışıyor. Görüşmede almanyaya transfer olabilmek için. Maddi anlamda bir sıkıntı çekmeyiz gibi duruyor ama asıl korkum adapte olamamak.almanca da zor bir dil biliyorsunuz. Dönmek isteyip ayrılmaktan korkuyorum

Ben de tam olarak bunlardan korkuyorum ama çokta seviyorum. Eğer giderse ben gitmezsem farklı ülkelerde ne kadar sürdürürüz bunu da bilmiyorum. Keşke bir kaç sene sonra olsaydı.
Siz yine de sevginize kanmayın iyice tanımadan inanın burda ne hayatlar okuyoruz sevdikleri adamlarla yaşanılanlar tamam o gitsin işi olursa bir düzen tutturursa seviyorsa şayet gelir izne herşey olur güzelce evlenirsiniz niye hemen nikah yangından mal kaçırır gibi burda yaşayacak olsanız amenna seviyor evlenmek istiyor derim ama yurtdışına gitmek daha evlenip birbirinize uyumunuzu bile göremeden bir erkeğin arkasından gitmek

Ben evlenip yurtdışına taşındığımda 27 yaşımdaydım. Eşim zaten yurtdışında çalışıyordu biz evlenmeden önce. Kervan yolda düzülür diye gözü kara bir şekilde daldık biz. Ben nerde nasıl çalışırım diye düşünmeye fırsat kalmadan hamile kaldım, sonra çocuk falan geçti zaman.
Sizin kadar küçük olsaydım evliliğide çocuğu düşünmezdim mesela.25 inden önce kimse evlenmemeli bence. Tereddüt ediyorsunuz etmelisinizde gerçekten çok küçüksünüz. mezun olun,çalışmaya başlayın. Kendinizide dünyayıda daha iyi tanıyın. Evlilik kaçmıyor.

İyi geceler herkese
Erkek arkadaşımla 1.5 yıldır birlikteyiz.yaşlarımız 21 ,24. O bu sene mezun oldu benim daha 1 yılım var. Çok iyi anlaşıyoruz. Tanıştığımız günden beri ileride yurtdışına gitmeyi planlıyorduk.Arada iş başvurusunda bulunuyordu. Bugün bir tanesi görüşme teklif etmiş. Eğer anlaşırlarsa hemen gideceğini , gitmeden evlenmemiz gerektiğini mezun olunca direk yanına geleceğimi söyledi. Ben de bu olay ciddiye binince biraz korktum ailemden nasıl ayrı kalırım hiç tatmadığım bir duygu.Sizce 21 yaşında evlilik çok mu erken? Rica etsem tavsiyede bulunur musunuz? Evlenip yurtdışında yaşayanlar tecrübelerini paylaşabilir mi lütfenn 🙏🏻

hayirli olsun. gorusme talep edildi diye hemen is olmuyor maalesef. bazen bir yili buluyor bazen daha da uzun suruyor. sonra vize islemleri de 3 5 ay sürüyor, yogunluga ve profesyonellige gore. yurtdisina birlikte vize alabilmeniz icin evli olmaniza gerek yok, sevgilisi olarak da partner vizesi alabilirsiniz.

yurtdisi cok karaktere bagli o nedenle yaparsiniz, zorlanirsiniz gibi bor sey soyleyemem. ama denemeden bilemezsiniz.

Bence harika bir fırsat.brnim elimde olsa çocuğumu bile okuldan alıp giderim.siz daha yeni evlenip gideceksiniz bence gidin.Almanya da Türk çok.Yani ilk zamanlar zor olur ama sonra alışırsınız.zaten 3 saatlik yol.😊

Bence bu bir fırsat her türlü. Size orada iş bulmaya yardımcı olur, kendinizi geliştirirsiniz, çocuklarınız doğuştan şanslı olur. Tabii oraya gidip kendinizi eve kapatmayacaksanız

İyi geceler herkese
Evlenip yurt dışında yaşamakta sorun yok. Çok fazla insan var bu şekilde. Fakat sorun şu yaşınız çok genç. Sizinde, sevgilinizinde yaşı çok genç. Hangi ülkeye gideceksiniz bilmiyorum ama oraya gidip sosyal hayatın içine girince evlendiğinize pişman olabilirsiniz, bu olasılık çok yüksek.
Evlenip gitmek yerine, sevgiliniz gidip bir süre çalışsın.Ardından siz gidip sizde orada çalışıp sonrasında hala istiyorsanız evlenin derim ben. Bu yaşta evlenip gidince özgürlük çok tatlı gelir yanlış anlamayın helede Türkiye de yetişmiş bir erkeğe çok çok tatlı gelir.

Onu

Almanyaya gitmeyi planlıyoruz. Onun hem ingilizcesi hem almancası ileri seviyede. Ben sadece ingilizce biliyorum. Şu an istanbulda bi alman şirketinde çalışıyor. Görüşmede almanyaya transfer olabilmek için. Maddi anlamda bir sıkıntı çekmeyiz gibi duruyor ama asıl korkum adapte olamamak.almanca da zor bir dil biliyorsunuz. Dönmek isteyip ayrılmaktan korkuyorum

Ben maddi anlamdaki konular hakkında yorum yapmamıştım, sizin kariyeriniz hakkında yorum yapmıştım :) Bilmiyorum kariyer yapma gibi bir planınız var mı ama nasıl olsa eşimin maaşı iyi diyerek onun kariyerine güvenip kendinizi düşünmemek sizi sadece maddi anlamda değil, sosyal anlamda da olumsuz etkileyebilir. İngilizce ilk etapta işinize yarar ama global olarak yapabileceğiniz bir işiniz yoksa Almanca öğrenmek durumundasınız, ilk buna yoğunlaşın derim.

Diller hakkında ben şöyle düşünüyorum. Hiçbir dil aslında çok zor ya da çok kaba değil. Sadece o dili kime, hangi açıdan kullandığımıza göre değişen bir şey bu. Mesela 'Seni seviyorum' demek, her dilde aynı derecede güzel. O yüzden önyargınız olmasın dil konusunda.

Benim tek endişem yaşınızdan kaynaklı. Geri kalanlar bir şekilde halledilir. Üniversite okuyan herkes zaten ailesinden ayrı yaşıyor. Ben üniversitedeyken ailemin yanına otobüsle 13-14 saatte gidebiliyordum. Almanya'da olsam eminim daha kısa sürerdi uçakla. Bence Almanya en az ülke hasreti çekilecek ülke Türk nüfusundan dolayı. Mutlaka bir yerlerde Türk kültüründen izler göreceksinizdir.

-- Yasiniz daha cok Kücük; bu genclik bir daha gelmez; simdiden evlilik sorumlulugu altina girmek icin acele etmemek lazim.
--Ingilizce bilene Almanca ögrenmek zor degil.
--Almanyanin neresinde yasayacagina bagli olarak hic Almanca ögrenmeden hayatinizi devam ettirebilirsiniz.
--Bu konuda en son derdiniz dil ögrenmek olsun, yasiniz evlenmek icin cok erken...

Evlenip yurtdışına gitmek güzel de 21 yaş çok erken.
Üstelik 1,5 senedir tanıdığın biri.
Bence aceleye getirme.
İyice tanı.
Yurtdışına gidince davranışları değişecek mi gözlemle.
O çalışır arada gelir o arada sende bazen gidersin yaşanabilir biryerse değerlendirme yaparsın.
O da ilk kez gidecek şartları ve hayatı nasıl olacak bilmiyorum.

ben de neden acilen evlenmeniz gerektigini anlamadim.

Erkek arkadasiniz tasinsin, siz de ara ara ziyaretine gidin, eger imkanlariniz el veriyorsa bir kac ay tatil gibi veya dil kursu gibi seylerle deneyin. Ona gore karar verin. Bence cok ciddi bir karar, ama denemeden de bilemeyeceginiz bir sey.

İyi geceler herkese
O gitsin mezun olunca gelir evlenirsiniz sende gidersin.. illa simdi evlenmeye gerek yok

Bunu tahmin etmemiz o kadar zor ki. Yaşınız küçük ve burda çok konu var yurtdışına taşındım eşimle aram iyi ama onu uzuyorum mutsuzum diye. Birden evlenmek birden ülke değiştirmek kiminin hayalidir kiminin kabusudur yaşamadan bilemeziniz.

Back
X