Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım merhaba. Konunu güncellemiş gibi olacağım ama inan son durumları çok merak ediyorum.
Eğer son gelişmelerden haberdar edersen sevinirim.
Bu arada katiplik sınavına hazırlanıyorsun galiba. Başarılar dilerim. Belki meslektaş oluruz.![]()
sanarsınki büyük şehrıde oturan herkes sabah akşam o avm senın bu avm benım cılgınalr gibi gezıp alışveriş yapıor,her akşam kop kop eglence forever falan,neyini yapamıyorsun,istanbulda da otursan sabah camasır bulaşık iş güç akşam yemek coluk cocuk,vanda da otursan aynı öyle..saygıya bakın hoşgörüye bakın kafa uyumuna bakın derim gerı kalan her sey teferruat
Merhaba Canım, son cümlenden başlayayım cevabıma, evet katiplik sınavına hazırlanıyorum bu 2.girişim olacak ilkinde sözlüde elenmiştim bu sefer inşallah olur da dediğin gibi meslektaş oluruz :) Nerede görev yapıyorsun?
Son gelişmeleri merak etmişsin ama henüz elle tutulur bir gelişme yaşanmadı canım.. Ama şöyle senaryolar mevcut; memur olursam burada İstanbul'da çalışacağım için onun buraya gelmesi gerek,o da benimle hem fikir oldu bu konuda, sen hele bir ol gerisini düşünürüz demişti. Diğer bir senaryo ise şu; memurluk işi yatarsa ben oraya gideceğim çünkü askerden dönünce babası,erkek kardeşi ve kendisi bir olup bir iş kuracaklarmış (bu plandan yeni haberim oldu)
Bu iki senaryodan biri yaşanacak sanırım canım son durumumuz bu.Ya memur olup İstanbul'da kalmayı bir nevi garantiye alacağım ya da Samsun yolu gözüküyor bana..
Ben İstanbul Adliyesindeyim. Sen hangi adliyeye başvuru yaptın?
Bizim adliyeye yapılan başvurular 5.000 i geçmiş.
Umarım gönlünden geçen şeyin en hayırlısı olur senin için.
Sınavla ilgili bana sormak istediklerin olursa da cevaplamaya çalışabilirim.
Ya inanmıyorum, ben de İstanbul adliyesine başvuru yaptım :) Başvuru bitimine 2 gün kala, aday nom 1607 ve ben en fazla 2000 i bulur diye düşünmüştüm 5000 çok fazla ama ya(
Neyse zaten yarısı klavye sınavında elense yine 2000 küsur kişiyle mülakata gireceğim sanırım......
Senin o adliyede olmana çok sevindim bu arada giremesem bile :) Ben on parmak yazamıyorum 3-4 parmakla geçen sefer 115 yazabilmiştim bakırköy adliyesinde girdim mülakata ve elendimİnşallah bu sefer Çağlayanda şansım yaver gider.. Bana mülakat için yapacağın öneriler var mı varsa eğer inan çok sevnirim
Komisyonu tanıyorsundur nelere dikkat ederler püf noktaları versen azcık :)
Canım sana mülakat sürecimi anlatayım kısaca;
Görünüşe önem verdiklerini bildiğimden burnumdaki hızmayı dahi çıkarıp öyle gittim, kumaş pantolon gömlek ve ceket giydim saçlarımı topladım. Görünümde bir falso yoktu sanırsam.
Çok heyecanlıydım içeri girdiğimde tıpkı senin gibi :) 3 kişi vardı komisyonda ve bana kendini tanıt dediler ailemle yaşayıp yaşamadığımı özellikle sordular kardeşimi bile sordular :) soru kısmını direk geçiyorum 3 soru soruldu 2 sini bilemedim.
Gelelim can alıcı noktaya, bana komisyondan biri sen sinirli bir tipe benziyorsun biraz dedi, ben de hemen atıldım nerden bu kanıya vardınız hayır değilim dedim, o da karşılık olarak seni buraya alırsak sonra burdakileri dövmeye kalkışma sonra dedi ve gülüştüler, ben de bir yandan kafamda hızlıca düşünüyorum neden böyle demiş olabilirler diye sonrada aklıma el kol hareketlerim geldi konuşurken kendimi ifade ederken fazlaca ellerimi falan oynattım gibi geldi o an ve dedim ki eğer ellerimden dolayı öyle düşündüyseniz beden dili kullanmayı sevdiğimden böyle konuşuyorum yoksa sinirli değilim dedim, beni bir kez daha süzdüler sonra tamam çıkabilirsin dediler.
Şimdi sen ne anladın bu mülakat görüşmesinden canım? Yorumunu merak ettim :26:
Valla hemen hemen benimkiyle aynı şeyler olmuş. Hatta beni baya bi kızdırmaya çalıştılar. Bu bi taktik olsa gerek.
Babam beni önceden uyarmıştı. Böyle birşey yapabilirler. Sen gene de asabi davranma demişti.
Benim babamda devlet memurluğundan emekli ama adalet bakanlığından değil. Nasıl davranmam gerektiğini o anlatmıştı.
İşte mutlaka içeri girerken kapıyı çalarak gir demişti. Çıkarken arkanı dönerek çıkma demişti. Saygısızlık olur bu demişti.
Çıkarken kapıyı mümkün olduğunca yavaş kapat demişti.
Bu arada sen lisans mezunumusun önlisans mı? Genelde 4 yıllık mezun olanlara da pek sıcak bakmıyorlar.
Ama bu illa da 4 yıllık mezun almadıkları anlamına gelmesin. İstersen özelden mesajlaşalım.
Çünkü burda asıl konunun dışına çıkmış gibi olduk![]()
pinhan,yazdıklarım senin aıleden uzak nasıl yaparım?soruna verılmiş bir cevap değildi,büyük şehirden küçük şehire gidince yapamam ,nasıl yasarım seklındekı cümlelere ve böyle düşünenlere yazılmış bir cevaptı,ben de yakında evlenıcem ve aılemden uzakta yasamaya baslıycam aynı duyguyu paylaşıyorums enle,aılemden uzakta ne yapacagım endişesi benı de sardı,umarım verdiğin karar senin için en hayırlısı olur